Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε

Μου κάνει τρομερη εντύπωση το πρόβλημα με τον λογαριασμό στο σπίτι σου δεδομένου ότι σε διάφορα παλαιότερα post και θέματα που άνοιγες έλεγες ότι είσαι οικονομικά ανετος και έψαχνες τρόπους να βγάλεις περισσότερα χρήματα να ανοίξεις επιχείρηση στο εξωτερικό σαν offshore και να μην έχει έδρα το σπίτι για αποφυγή φόρων κα. Μην το εκλάβεις ότι προσπαθώ να σου κάνω επίθεση, αλλά η αλήθεια να λέγεται. 

Να πληρώσεις ότι χρέος έχεις και μην αφήνεις τίποτα. Και εμείς είχαμε αφήσει απλήρωτους λογαριασμούς και υποχρεώσεις αλλά τώρα που μπήκαν κάποια χρήματα θα τα πληρώσουμε πριν αυξηθούν και για το μέλλον βλέπουμε. Τα μετρα και οι αναστολές που έχουν ανακοινώσει ειναι ανούσια και ηλιθια καθώς έτσι κι αλλιώς μόλις λήξουν τα μέτρα όσοι δεν πλήρωσαν θα βρεθουν αντιμετωποι με σωρρευμενες οφειλές και υποχρεώσεις προς τους πάντες, αναστολή δεν σημαίνει σου χαρίζω. 

Κανε διακανονισμό και ασε τους συγγενείς. 

Ο λογαριασμός δεν  είναι στο όνομα μου ούτε δικός μου κατά αποκλειστικότητα, δεν  τον έφτασα εγώ εκεί, ζω φιλοξενούμένος με άλλα 2-3 άτομα και 2 ζώα όπου οι υποχρεώσεις είναι μοιρασμένες αλλά τους τελευταίους μήνες με τον Ιο και διάφορα ατυχή γεγονότα τα πληρώνω όλα εγώ, ευτυχώς ο ιός δεν με εμποδίζει να εργάζομαι. Ηδη τους πλήρωσα φαγητά/διάφορες ανάγκες και το ίντερνετ στο οποίο επίσης μαζέψανε μεγάλα χρέη και χρειάστηκε να βάλω φραγή. Ήθελα να μετακομίσω αυτό το μήνα και ήταν τέλεια στιγμή για εμένα αλλά έπρεπε το σύμπαν να γυρίσει ανάποδα για να μη τα καταφέρω. Προφανώς και αν η ΔΕΗ ήταν στο όνομα μου δεν θα έφτανε ποτέ εκεί. Ότι είναι στο όνομα μου πληρώνεται αμέσως.

Καλό είναι να είσαι συντηριτικός και ας έχεις πολλά χρήματα (δεν έχω) γιατί δεν ξέρεις ποτε τι γίνεται, υπάρχουν σενάρια εναντίον σου που ούτε φαντάζεσαι, ότι μπορεί να γλιτώσεις ή να καλύψεις πιο έξυπνα καλό είναι, δε ξέρεις επίσης ποτέ πόσο αυτές οι μικρές ατασταλίες μπορούν να μαζευτούν και να σου δημιουργήσουν μέγαλο πρόβλημα. Προτιμώ όλα τα λεφτά μου να τα δίνω πίσω στην επιχείρηση ή για τον εαυτό μου. Να τονίσω ότι δε με ειδοποιήσανε έγκαιρα για το πότε θα έρθει και πόσο έιναι γιατί ήταν δική τους υποχρέωση, με παραπληροφορήσανε πολύ άσχημα, το έμαθα τελευταία στίγμη και όπως είναι τα πράγματα θα χάσω κάποια αξία από αυτά που πουλάω η οποία μπορεί νανε σημαντική. Αν το ήξερα 5-10 μέρες νωρίτερα θα είχα προετοιμαστεί πολύ καλύτερα για αυτό το σενάριο. 

Με εκνευρίζουν άτομα που δε ξέρουν να δουλεύουν σαν ομάδα με υπευθυνότητα ενώ ξέρουν ότι κάποια στιγμή θα έρθουν να σε πρίξουν όταν πλέον δεν μπορούν. Τέτοια περίπτωση είναι αυτοί οι συγγενείς, παραπληροφόρηση στο τέρμα, κάνουμε ότι θέλουμε σαν να μη τρέχει τίποτα και δε δίνουμε αναφορά γιατί είμαστε υπεράνω και άμα κάτι πάει στραβά τότε πετάμε το βάρος αλλού και πρίζουμε χωρίς φυσικά να βάλουμε μυαλό. Το λογικό είναι να φύγεις όταν είσαι  με άτομα που δεν αντέχεις και πολλοί μου το έχουν πει ότι δεν έχω δικαίωμα να διαμαρτύρομαι διότι είμαι φιλοξενούμενος αλλά μπορώ να φύγω με τον Ιο έξω? είναι αδιανόητο να απαγορευτούν τα πάντα πάνω ακριβώς στο σημείο που είσαι έτοιμος να φύγεις. 

Αυτά τα άτομα είναι τόσο απαίσια που έκανα το λάθος να πάρω μοσχάρι αντί για τόνο για τις γάτες τους και το πρόβλημα τους ήταν ότι θα χαλάσει το μυαλό της γάτας αν φάει μοσχάρι (λες και θα πάθει τίποτα αν φάει μία φορά). Βγήκανε εν μέσω πανδημίας να πάνε να το αλλάξουν σε τόνο. Είναι καλύτερα να φέρουν τον Ιο στο σπίτι αλλά οι γάτες να φάνε τόνο. Που να πέφτανε και βόμβες έξω.....το πρόβλημα τους θα ήταν ο τόνος, ο καφές νανε αραβικα και φυσικά το φίλτρο νερού....

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
10 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Μπορεί να γίνει μέσω τηλεφώνου? γιατί με τις απαγορεύσεις κτλ δύσκολο να πας εκεί πέρα. Επίσης εκεί που έχει φτάσει κάτι μου λέει ότι δεν θα δεχτούν τίποτα, ήδη έγινε ένας διακανονισμός από τους συγγενείς όπου ανήκει αυτός ο λογαριασμός.

Θα με κρατήσει πίσω σε κάποια πράγματα.

Έχω διαβάσει για κάποιους που τους το έκοψε. Ίσως ισχύει για συνεπείς λογαριασμούς αλλά όχι για αυτούς που έχουν καθυστερήσει

Δεν ξέρω αν γίνεται τηλεφωνικά, κάνε μια προσπάθεια.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Ο λογαριασμός δεν  είναι στο όνομα μου ούτε δικός μου κατά αποκλειστικότητα, δεν  τον έφτασα εγώ εκεί, ζω φιλοξενούμένος με άλλα 2-3 άτομα και 2 ζώα όπου οι υποχρεώσεις είναι μοιρασμένες αλλά τους τελευταίους μήνες με τον Ιο και διάφορα ατυχή γεγονότα τα πληρώνω όλα εγώ, ευτυχώς ο ιός δεν με εμποδίζει να εργάζομαι. Ηδη τους πλήρωσα φαγητά/διάφορες ανάγκες και το ίντερνετ στο οποίο επίσης μαζέψανε μεγάλα χρέη και χρειάστηκε να βάλω φραγή. Ήθελα να μετακομίσω αυτό το μήνα και ήταν τέλεια στιγμή για εμένα αλλά έπρεπε το σύμπαν να γυρίσει ανάποδα για να μη τα καταφέρω. Προφανώς και αν η ΔΕΗ ήταν στο όνομα μου δεν θα έφτανε ποτέ εκεί. Ότι είναι στο όνομα μου πληρώνεται αμέσως.

Καλό είναι να είσαι συντηριτικός και ας έχεις πολλά χρήματα (δεν έχω) γιατί δεν ξέρεις ποτε τι γίνεται, υπάρχουν σενάρια εναντίον σου που ούτε φαντάζεσαι, ότι μπορεί να γλιτώσεις ή να καλύψεις πιο έξυπνα καλό είναι, δε ξέρεις επίσης ποτέ πόσο αυτές οι μικρές ατασταλίες μπορούν να μαζευτούν και να σου δημιουργήσουν μέγαλο πρόβλημα. Προτιμώ όλα τα λεφτά μου να τα δίνω πίσω στην επιχείρηση ή για τον εαυτό μου. Να τονίσω ότι δε με ειδοποιήσανε έγκαιρα για το πότε θα έρθει και πόσο έιναι γιατί ήταν δική τους υποχρέωση, με παραπληροφορήσανε πολύ άσχημα, το έμαθα τελευταία στίγμη και όπως είναι τα πράγματα θα χάσω κάποια αξία από αυτά που πουλάω η οποία μπορεί νανε σημαντική. Αν το ήξερα 5-10 μέρες νωρίτερα θα είχα προετοιμαστεί πολύ καλύτερα για αυτό το σενάριο. 

Με εκνευρίζουν άτομα που δε ξέρουν να δουλεύουν σαν ομάδα με υπευθυνότητα ενώ ξέρουν ότι κάποια στιγμή θα έρθουν να σε πρίξουν όταν πλέον δεν μπορούν. Τέτοια περίπτωση είναι αυτοί οι συγγενείς, παραπληροφόρηση στο τέρμα, κάνουμε ότι θέλουμε σαν να μη τρέχει τίποτα και δε δίνουμε αναφορά γιατί είμαστε υπεράνω και άμα κάτι πάει στραβά τότε πετάμε το βάρος αλλού και πρίζουμε χωρίς φυσικά να βάλουμε μυαλό. Το λογικό είναι να φύγεις όταν είσαι  με άτομα που δεν αντέχεις και πολλοί μου το έχουν πει ότι δεν έχω δικαίωμα να διαμαρτύρομαι διότι είμαι φιλοξενούμενος αλλά μπορώ να φύγω με τον Ιο έξω? είναι αδιανόητο να απαγορευτούν τα πάντα πάνω ακριβώς στο σημείο που είσαι έτοιμος να φύγεις. 

Αυτά τα άτομα είναι τόσο απαίσια που έκανα το λάθος να πάρω μοσχάρι αντί για τόνο για τις γάτες τους και το πρόβλημα τους ήταν ότι θα χαλάσει το μυαλό της γάτας αν φάει μοσχάρι (λες και θα πάθει τίποτα αν φάει μία φορά). Βγήκανε εν μέσω πανδημίας να πάνε να το αλλάξουν σε τόνο. Είναι καλύτερα να φέρουν τον Ιο στο σπίτι αλλά οι γάτες να φάνε τόνο. Που να πέφτανε και βόμβες έξω.....το πρόβλημα τους θα ήταν ο τόνος, ο καφές νανε αραβικα και φυσικά το φίλτρο νερού....

Οκ, συμφωνώ σε ότι λες, συγνώμη για ότι έγραψα, εξέλαβα τα πράγματα διαφορετικά. 

Για την κατάσταση που γράφεις τώρα, κανονίζεις τα της μετακόμισης και δεν πληρώνεις τίποτα. Όταν φύγεις, πηγαίνεις στα ζώα και τους ανακοινώνεις ότι εγώ σας αφήνω αυτά τα λεφτά εδώ η πληρώνω τόσα στην ΔΕΗ που θεωρώ ότι είναι η δική μου κατανάλωση για όσο είμαι φιλοξενούμενος, τα υπόλοιπα δικά σας. Οπότε φεύγεις από το σπίτι και αφήνεις τα ζώα στον χαβά τους. 

• Like 1
Δημοσ.

Κοίτα φίλε η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολα αυτή την εποχή.... 

Εμένα μ ήρθε γύρω στα 500 εκκαθαριστικός, θα δώσω τα μισά και τα υπόλοιπα ανά μήνα. Κάνε κ εσύ αυτό οπότε δεν θσ σου φανούν πολλά. Μην κάνεις δόσεις γιατί αν χάσεις έστω κ μια μετά θα έχεις θέμα. Αν φυσικά πάρω το δώρο τώρα κ όχι στις 30/6 θα τα δωσω όλα νσ τελειώνω ( αυτό είχα κανονίσει απλά δεν ξέρω αν πάρω το δώρο Πάσχα). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

500 ευρω εκκαθαριστικός λογαριασμός. 

Ποτέ δεν το κατάλαβα ειλικρινά. 

Τι κάνετε και καίει τόσο ρεύμα και έχετε τόσο μεγάλος λογαριασμός;;;;

Εκτός και αν έχεις έπαυλη, η με 1 ρολόι παίρνουν 2-3 σπίτια, η όλη μέρα έχεις τα 24αρια a/c ανοιχτά και το θερμοσίφωνο δεν το σβήνεις ποτε

Έχω δει από πελάτη μου 1100 ευρώ εκκαθαριστικο λογαριασμό!!!!  Του λέω τι έκανες ρε συ και ήρθε τόσο, μου είπε ότι τα παιδιά του όσο έλειπε (ναυτικός) δεν έκλειναν ποτέ τα κλιματιστικά, και το θερμοσίφωνο όπως του είπαν επειδή τους ρώτησε , και έπαιζαν όλη μέρα στα pc τους που είναι τέρατα και τραβάνε άπειρο ρευμα. Έτσι κάνετε έτσι οκ,παω πάσο.... 

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Εκτός και αν έχεις έπαυλη, η με 1 ρολόι παίρνουν 2-3 σπίτια, η όλη μέρα έχεις τα 24αρια a/c ανοιχτά και το θερμοσίφωνο δεν το σβήνεις ποτε

Έχω δει από πελάτη μου 1100 ευρώ εκκαθαριστικο λογαριασμό!!!!  Του λέω τι έκανες ρε συ και ήρθε τόσο, μου είπε ότι τα παιδιά του όσο έλειπε (ναυτικός) δεν έκλειναν ποτέ τα κλιματιστικά, και το θερμοσίφωνο όπως του είπαν επειδή τους ρώτησε , και έπαιζαν όλη μέρα στα pc τους που είναι τέρατα και τραβάνε άπειρο ρευμα. Έτσι κάνετε έτσι οκ,παω πάσο.... 

Με σώματα είχαμε θέρμανση, δεν έχουμε αέριο, 16 ώρες την ημέρα επί 4 σώματα πάει πολύ. Βάλε θερμοσίφωνα συν φαγητά κλπ, τσάμπα μας ήρθε. 

Α και 2 κλιματιστικά :)

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Δυστυχώς σε πολλούς έρχονται τόσα λόγω θέρμανσης με ηλεκτρικο, δεν θέλουν να πληρώσουν για κλιματιστικά που πλεον κάνουν αρκετη οικονομία και ότι γλιτώνουν από την τιμή κτίσης προϊόντος τα πληρώνουν στο ρευμα. 

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Δυστυχώς σε πολλούς έρχονται τόσα λόγω θέρμανσης με ηλεκτρικο, δεν θέλουν να πληρώσουν για κλιματιστικά που πλεον κάνουν αρκετη οικονομία και ότι γλιτώνουν από την τιμή κτίσης προϊόντος τα πληρώνουν στο ρευμα. 

Δεν φτάνουν έχουμε μόνο 2 με 6 δωμάτια οπότε έπρεπε να πάρουμε σώματα. 

Θέλουμε αλλά δεν γίνεται, έχει διαφορά

Δημοσ.

Οκ, ο καθενας τα κανονίζει όπως νομίζει στα του οίκου του. Εμείς βάλαμε βαθιά το χέρι στην τσέπη φέτος που μπορούσαμε και πήραμε 2 δυνατά 24αρια στην θέρμανση. Οι δικοί μου μας είχαν κάνει δώρο παλια κάτι καλοριφέρ λαδιού αερόθερμα και θερμοπομπους και μας έλεγαν τζαμπα λεφτά πετάτε βάλτε τα άλλα να μην πληρώσετε, τεραστιο σπίτι και θα ερχόταν ο κούκος αηδόνι η ΔΕΗ, πλέον καλύπτομαι από τα 24αρια και εφεδρεία ένα καλοριφέρ λαδιού για απομακρηνσμενα δωμάτια στα μεγαλα κρύα, δεν γινόταν αλλιώς. Ευτυχως που τα αγοράσαμε φέτος και αν το αφήναμε δεν θα είχαμε δυνατότητα του χρόνου όπως φαίνεται εκ των προτερων.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Lezantas26 είπε

δεν ειπε ποτε οτι δεν εχει, ειπε οτι εχει αλλες προτεραιοτητες.

παντως μιας και το ανεφερες οσους κομπιναδορους ξερω ειναι με παχυλους κρυφους λογαριασμους, σπιτια, αμαξια πανακριβα σε ονομα συγγενη και φυσικα στην επιχειρηση με το σταγονομετρο (ολα με τα βιας λειτουργουν, οι εργαζομενοι κακοπληρωμενοι και σκλαβοι) ενω για λογαριασμους ουτε για αστειο. θυμαμαι σκηνικο να "τρελενονται" για νορμαλ λογαριασμο (για να μη πω υποπτα φτηνος για τον τροπο ζωης τους) και να παιρνουν τηλεφωνα και να φωναζουν στον υπαλληλο της αντιστοιχης υπηρεσιας (δεη, τηλεφωνο).

Η #1 προτεραιότητα είναι να πληρώνεις τους λογαριασμούς σου. Αν δεν μπορείς, κόψιμο μέχρι να μπορέσεις. Δυστυχώς είναι θλιβερό που με τέτοια εθνική ταπείνωση και εξευτελισμό εδώ και 9-10 χρόνια όχι μόνο δεν βάλαμε μυαλό ως χώρα, αλλά πλέον έγινε και ΜΑΓΚΙΑ το να μην πληρώνεις, και πας και φωνάζεις και από πάνω. Δηλαδή και ΒΛΑΚΑΣ και ΤΡΙΒΛΑΚΑΣ. 

Φίλε @aizensama24, αν είναι για "συγγενείς και φίλους", τί σε κόφτει? Ας τους να το λύσουν μόνοι τους. Αν δεν είναι για φίλο, αλλά είναι για τον φανταστικό φίλο που έχουμε όλοι μας πάρε ένα τηλέφωνο να δεις τί διακανονισμό μπορείς να κάνεις τουλάχιστον για να μην κοπεί. Αλλά καταλαβαίνεις ότι διακανονισμό στο διακανονισμό, ε δεν φταίμε μετά και εμείς που είμαστε 100% υπερμαχοι της πλήρους ιδιωτικοποίησης των πάντων..  

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Βασίλης_29 είπε

Οκ, ο καθενας τα κανονίζει όπως νομίζει στα του οίκου του. Εμείς βάλαμε βαθιά το χέρι στην τσέπη φέτος που μπορούσαμε και πήραμε 2 δυνατά 24αρια στην θέρμανση. Οι δικοί μου μας είχαν κάνει δώρο παλια κάτι καλοριφέρ λαδιού αερόθερμα και θερμοπομπους και μας έλεγαν τζαμπα λεφτά πετάτε βάλτε τα άλλα να μην πληρώσετε, τεραστιο σπίτι και θα ερχόταν ο κούκος αηδόνι η ΔΕΗ, πλέον καλύπτομαι από τα 24αρια και εφεδρεία ένα καλοριφέρ λαδιού για απομακρηνσμενα δωμάτια στα μεγαλα κρύα, δεν γινόταν αλλιώς. Ευτυχως που τα αγοράσαμε φέτος και αν το αφήναμε δεν θα είχαμε δυνατότητα του χρόνου όπως φαίνεται εκ των προτερων.

Δεν γίνεται με παιδιά να έχεις μόνο κλίμα φίλε,ανθυγιεινά πράγματα είναι αυτά. Αν ήμουν εγώ κ το @@ρι μου ίσως να το έκανα. Άσε που δεν περισσεύουν λεφτά για να πάρω 4Χ24αρια, ολόκληρη περιουσία, αν είχα τόσα λεφτά θα άλλαζα σπίτι κ θα πήγαινα σε αέριο. Εδώ μιλάμε την βγάζουμε ίσα ίσα τον μήνα. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Δεν είχα διαβάσει το παραπάνω οπότε άκυρα αυτά που γράφω για εσένα προσωπικά. Ελπίζω να βρεις την άκρη και με το καλό όταν όλα αυτά τελειώσουν να πας σε δικό σου σπίτι για να έχεις την ελευθερία να κάνεις ότι γουστάρεις.

ΥΓ: Αυτό με τον τόνο και το μοσχάρι το έχω πάθει και εγώ. Αγόρασα τροφή σε φίλη μου για τον σκύλο της αξίας 25ε της '"σωστής" μάρκας, αλλά όπως και εσύ "λάθος" κρέας. Το έκανα απ'την καλή μου την καρδιά, γιατί είχε χάσει τη δουλειά της και χωρίς να μου το προτείνει καν η ίδια, μόνος μου το έκανα επειδή ξέρω το σκυλάκι από κουτάβι. Και η απάντηση ήταν "καλά αφού το έκανες που το έκανες, γιατί δεν με ρώτησες πρώτα?". 

Ξέρεις πώς το έλυσα? Πήρα την τροφή πίσω για να την αλλάξω, και αγόρασα ένα καινούριο λουρί ίσης αξίας για τον ΔΙΚΟ ΜΟΥ σκύλο. Αι σιχτήρ δηλαδή... φυσικά και δεν τόλμησε να με ρωτήσει που είναι η τροφή..

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Lalakis1975 είπε

Δεν γίνεται με παιδιά να έχεις μόνο κλίμα φίλε,ανθυγιεινά πράγματα είναι αυτά. Αν ήμουν εγώ κ το @@ρι μου ίσως να το έκανα. Άσε που δεν περισσεύουν λεφτά για να πάρω 4Χ24αρια, ολόκληρη περιουσία, αν είχα τόσα λεφτά θα άλλαζα σπίτι κ θα πήγαινα σε αέριο. Εδώ μιλάμε την βγάζουμε ίσα ίσα τον μήνα. 

τωρα ασχετη κουβεντα, αλλα ποιος σου ειπε οτι η θερμανση με κλιματισμο ειναι "ανθυγιεινη"?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...