Sanjuro Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς πως λειτουργούν και τις αδυναμίες τους έτσι ώστε να μπορεί να μεταφράζει την πληροφορία σε πραγματικότητα. π.χ. στο Rotten Tomatoes μια ταινία που είναι σύμφωνα με όλους τους κριτικούς απλά καλή (και τίποτα απολύτως παραπάνω) παίρνει 100%! Εγώ προσωπικά μπαίνω σε ένα συγκεκριμένο prive site το οποίο έχει για κάθε ταινία μια σελίδα η οποία γράφει βαθμολογία imdb, δίπλα βαθμολογία metacritic, μετά βαθμολογία rottentomatoes και τέλος εσωτερική βαθμολογία των χρηστών του site. Μετά βλέπω ποιος είναι ο σκηνοθέτης και 1-2 σχολιάκια από κάτω και έχω μια καλή εντύπωση τι μπορεί να περιμένω. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2020 από Sanjuro
Edel Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 14 λεπτά πριν, Sanjuro είπε Είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς πως λειτουργούν και τις αδυναμίες τους έτσι ώστε να μπορεί να μεταφράζει την πληροφορία σε πραγματικότητα. π.χ. στο Rotten Tomatoes μια ταινία που είναι απλά καλή (και τίποτα απολύτως παραπάνω) σύμφωνα με όλους παίρνει 100%! Εγώ προσωπικά μπαίνω σε ένα συγκεκριμένο prive site το οποίο έχει για κάθε ταινία μια σελίδα η οποία γράφει βαθμολογία imdb, δίπλα βαθμολογία metacritic, μετά βαθμολογία rottentomatoes και τέλος εσωτερική βαθμολογία των χρηστών του site. Μετά βλέπω ποιος είναι ο σκηνοθέτης και 1-2 σχολιάκια από κάτω και έχω μια καλή εντύπωση τι μπορεί να περιμένω. Μπορείς να στείλεις πρόσκληση για αυτό το πριβε σαιτ ή να μου στείλεις το λινκ να το τσεκάρω;; 😁
Luxx Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Γραψε το εδω φιλε να το δουμε. Εκτος αν εχει μεσα και τιποτα εξτραδακια, οπως θεαση ταινιας.
Fan Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Imdb σίγουρα ειδικά στη βαθμολογία των σειρών, λαμβάνοντας υπόψη φυσικά ότι πολλές ταινίες ή σειρές-σκουπίδια με υπερήρωες έχουν υψηλότερες βαθμολογίες από τις πραγματικές γιατί αρέσουν σε fanboys, ειδικά Αμερικανούς. Επίσης έχει και επικά κραξίματα στους σχολιασμούς κάθε ταινίας ή σειράς που απολαμβάνεις να τα διαβάζεις μερικές φορές. 1
Apoll Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Στις 12/4/2020 στις 7:38 ΜΜ, Bittersweet21 είπε για κριτικες ταινιων, σειρων πιο απο απο αυτα 3 θεωρειται πιο εμπιστο; IMDb, Rotten Tomatoes, ή Metacritic ποιο από τα 3 να εμπιστευτώ? RT είναι στημένο. α) Οι επαγγελματικές δημοσιεύσεις είναι επιλεγμένες ώστε να ανεβάζει αριθμούς. π.χ αν το Guardian έχει 2 reviews για μια ταινία (ναι γίνεται), θα δημοσιεύσουν αυτή που είναι πολυ θετική. Είναι επίσης διπολικές, το σκορ δεν μετρά. Επίσης μπορεί να δείτε αρνητικό κείμενο και να έχει θετική βαθμολογία. κ.ο.κ β) Οι βαθμολογία του κόσμου είναι προβληματική. Μόνο όσοι αγόρασαν εισητήρια από την εταιρία που ανήκει το RT μπορούν να γράψουν review. Και μόνο όσοι βαθμολογήσουν την ταινία/σειρά πάνω από 3,5 και πάνω μετρά. Όσοι δώσουν κάτω από 3,5 δεν μετρά τίποτα. Επίσης είναι γεμάτο πληρωμένα bot. Δεν θέλει πολύ, τα σκάνδαλα με το Rise of Palpatine ( ) και Captain Marvel τα λένε όλα. Ιδίως στην δεύτερη περίπτωση έκαναν αλλαγή 2 φορές τον τρόπο μέτρησης γιατι έτρωγε πάτο η ταινία. Ενώ στην πρώτη είναι αποδεδειγμένο ότι χρησιμοποιούν bot. Κλείνοντας, αν πέσουν πολλές αρνητικές βαθμολογίες πέφτει reset. Dr Who (η αθλιότητα που λέγεται έτσι σήμερα στην 13η incarnation) τρώει 3-4 reset το επεισόδιο μιας και οι βαθμολογία που πέρνει κανονικά θα ήταν με αρνητικό πρόσιμο αν μπορούσε. IMDB. Εξαρτάται αν το studio έχει πληρωμένη διαφήμηση. Αν έχει, (π.χ Disney) θέλει πολύ ψάξιμο. Υπάρχουν ταινίες με 6.7/10 που είναι πολύ χειρότερες από ταινίες με 5/10. Επίσης πρέπει να περάσει καιρός γιατί υπάρχουν bot που ανεβάζουν τα ποσοστά. π.χ το Rise of Palpatine είχε κολήσει στο 8+ όσο ήταν στους κινηματογράφους. Με το που έφυγε, έπεσε στο 6 και ανέβηκε στο 6,7. Στο Captain Marvel έπεσε 3 φορές reset για αν σταθεοποιηθεί στο 6,9 και η ταινία δεν αξιζει ούτε 2. Παλία είναι rule of thumb αν στο Imdb έχει 7/10 και πάνω βλέπεται. Αλλά ανακάλυψα αρκετές ταινίες με κάτω αυτό του σκορ που ήταν πολύ καλές και αρκετές που δεν βλέπονταν. παράδειγμα. Αν συγκρίνεις βαθμολογία των Sonic (6.6) με Captain Marvel (6.9) και TFA (7.2) από τις 3, ο Sonic είναι πολύ καλύτερη και διασκεδαστική ταινία από τον εμετό (Captain Marvel) και την ταινία που σκότωσε το Star Wars (TFA), που ήταν η μόνη ταινία που ευχόμουν να υπάρχει το neuralizer από MiB για να μου την βγάλει από την μνήμη. 4 1/2 χρόνια αργότερα συνεχίζω αυτή την προσπάθεια. Και έχω δει κακές ταινίες (π.χ The Great Wall, Jason Bourne, Xmen Apocalypse) έκτοτε που δεν είχα τέτοιο πρόβλημα.
Bourdoulas Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Μια πολύ καλή υπηρεσία που χρησιμοποιώ είναι το movielens. Δεν εξαρτάσαι από κανέναν κριτικό παρά μόνο από τον εαυτό σου (και τον αλγόριθμο του site). Βαθμολογείς ταινίες και από έναν αριθμό και πάνω αρχίζει ο αλγόριθμος και σου κάνει προτάσεις. Και όχι μόνο. Σου προβλέπει πόσο θα σου αρέσει μια ταινία. Σε εμένα πέφτει μέσα σχεδόν σε όλες τις ταινίες.
Luxx Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 15 ώρες πριν, Bourdoulas είπε Μια πολύ καλή υπηρεσία που χρησιμοποιώ είναι το movielens. Δεν εξαρτάσαι από κανέναν κριτικό παρά μόνο από τον εαυτό σου (και τον αλγόριθμο του site). Βαθμολογείς ταινίες και από έναν αριθμό και πάνω αρχίζει ο αλγόριθμος και σου κάνει προτάσεις. Και όχι μόνο. Σου προβλέπει πόσο θα σου αρέσει μια ταινία. Σε εμένα πέφτει μέσα σχεδόν σε όλες τις ταινίες. Δλδ κατι σαν το filmaffinity;
Bourdoulas Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Στις 12/5/2020 στις 12:42 ΜΜ, Luxx είπε Δλδ κατι σαν το filmaffinity; Σωστά! Δεν γνωρίζω ποιο είναι καλύτερο καθώς έχω χρησιμοποιήσει μόνο το movielens.
Apoll Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Σχετικά με Rotten Tomatoes. Το Orville για 2 χρόνια είχε 94% κοινό και 30% κριτικούς. Μόλις αγόρασε την Fox η Disney, η βαθμολογία των επαγγελματιων κριτικών έπιασε 100% (κανείς επαγγελματίας κριτικός δεν πάει ενάντια στην Disney). Επίσης μόλις η Disney σταμάτησε να πληρώνει το RT για το Captain Marvel, η βαθμολογία των θεατών στην ταινία, έχει πέσει τώρα στο 48%. Και ας μην ξεχνάμε, Captain Marvel ήταν η ταινία που το RT 2 φορές ανασκεύασε τον τρόπο βαθμολογίας σε 1 εβδομάδα γιατί έπιανε κάτω από 20% (και έφαγε και 3 ρεσετ), για να μπορεί να κρατηθεί στο 86% (ίδιο ποσοστό με τη στημένη βαθμολογία του Rise of Palpatine). Επεξ/σία 22 Μαΐου 2020 από Apoll
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα