Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα!

Έχω που λέτε ένα Intel Nuc D54250WYKH, αγορασμένο το μακρινό 2015 απο μέλος εδώ. Όλα αυτά τα χρόνια δόυλεψε άψογα σε 3 τηλεοράσεις και παράπονο ουδέν.

Φοράει ενα SSD 60Gb στο οποίο έιναι τα Win7 Ultimate γνήσια και εναν 2.5' 1ΤΒ για τα δεδομένα.

Προχθές το άνοιξα και μου έβγαλε μαυρη οθόνη με το"BOOTMGr is missing, Press ctr+alt+delete to restart" όπως και έκανα με 0 αποτέλεσμα.

Έψαξα λοιπόν online και εφτιαξα ενα bootable usb με τα Win7 ώστε να κάνω Startup repair κατά τις οδηγίες.

Έβαλα το στικάκι και προχώρησα στο να βγω στο μενου επιδιόρθωσης, όπου δεν μου έβγαζε κάποιο λειτουργικό να επιδιορθώσω

SR1

Προχώρησα και έκανα την λειτουργία με αυτο:

SR2

και μετά έβγαλε αυτό το αποτέλεσμα:

SR3

Στην επόμενη προσπάθεια για μπουτ το αποτέλεσμα η ίδια μαυρη οθόνη.

Το ξαναέτρεξα και στη επιλογή drivers μου εμφανίζει αυτο:

SR4

Ο δίσκος με τα Win7 είναι ο Ε:

Command prompt και έτρεξα στον E: bootrec.exe/fixbmr kai buildbcd (μπορεί να το έτρεξα και στο D αρχικά):

SR5

Και εδώ που βρίσκει τα Windows installation:

SR6

Είπα λοπόν να ξαναπεράσω τα Win7 απο την αρχή αφού δεν θα έχανα τα αρχεία μου, αλλά μου πεταξε αυτό το μήνυμα, για κάθε δίσκο που έβαλα D:& E:

SR7_Win7

Και βέβαια δεν μπορώ να τα περάσω.

Επεξ/σία από tsak8
Δημοσ.

BIOS λοιπόν για να δω τι συμβαίνει:

F2 και

Bios2

UEFI και LEgacy boot sequence και το UEFI Boot active. Fast και secure boot αποενεργοποιημένα

Bios4bb

Στο UEFI δεν αναφέρει τους άλλους 2 δίσκους αλλά μόνο το στικάκι usb απο το οποίο όμως δεν μπουτάρει ούτε Ubuntu ούτε Hiren's CD αν και τα "διαβάζει".

Αν βγάλω το στικάκι δεν εμφανίζει τίποτα σαν boot drive:

Bios6

Επίσης δεν δούλεψε το Bios Update με κάποια απο τις 2 μεθόδους που δοκίμασα και δεν μπουτάρει απο UEFI SHELL

Bios7

Είμαι λοιπόν πάλι στην αρχική φάση, με μαυρη οθόνη και το μήνυμα του τίτλου.

Συγνώμη για τις άθλιες φωτό!

Χρήστος

Δημοσ.

Οι φωτογραφίες δεν βοηθάνε και πολύ καταλαβαίνεις γιατί,αν έχεις κάνει την εγκατάσταση σε uefi mode θα πρέπει το bios να βλέπει windows boot manager στο boot order από εκεί θα διαβάσει αυτά που πρέπει για να κάνει boot ,αλλιώς αν είναι legacy (που λογικά έτσι θα είναι) στο boot order θα πρέπει να υπάρχουν οι συσκευές να τις βλέπει δηλαδή ,1 ssd και 1 hdd και εφόσον τις βλέπει επιλέγεις σαν πρώτη την συσκευή που έχει το λειτουργικό (ssd) save & exit και θα κάνει boot από εκεί.Αν το bios είναι by default σε uefi mode γύρνα το σε legacy (για να δει τις συσκευές).

Edit στο legacy boot priority πρέπει να υπάρχουν οι συσκευές σου και να τις βλέπει κανονικά.

• Like 1
Δημοσ.

Σε Legacy τις συσκευέςτις βλέπει ( έβγαλα τον ενα σκληρό με τα δεδομένα , για να μου είναι πιο ξεκάθαρο) και usb stick αν βάλω.

Ακόμα και αν πάω να μπουτάρω έτσι όμως δεν με αφήνει, κολλάει στην αρχική οθονη με το σήμα της Intel και τις επιλογές F2-F7-F10 και μένει εκεί.

Έκανα και Restore Bios defaults, έκανα και απόπειρα να μπουτάρω απο το UEFI SHELL και να κάνω update το παλιό ομολογουμένως Bios.τίποτα.

Δημοσ.

Λοιπόν, έβγαλα τον 2.5' τον μηχανικό χθές πριν τον κλέισω να τσεκάρω και δεν ξαναπροσπάθησα

Πριν λίγο το άνοιξα για να δω το Bios πάλι και να βγάλω καινούριες φωτό

20200412_200148_HDR

Μου έβγαλε μήνυμα ότι δεν μπορεί να βγεί απο το hibernation code error0xc0000411... any information will be lost etc... press enter to continue

Και άνοιξε κανονικά!

Έκανα και restart και έγινε κανονικά το boot για άλλη μια φορά (σημείωσα και το κλειδί των Win7 που δεν το έβρισκα)

Στο boot sequence έχει μόνο τον ssd στο sata port3 στο legacy και τιποτα στο uefi

Η απορία είναι: τον ξαναβάζω τον 2ο σκληρό τώρα;

Δημοσ.

Βάλε και τον 2ο δίσκο μπες στο bios να δεις αν αναγνωρίζονται όλοι και στο boot order ο ssd αν είναι πρώτος και ξαναδοκίμασε ,αν δεν κάνει boot άλλαξε την σειρά στο boot order.

• Like 1
Δημοσ.

Διστάζω γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσω να αλλάξω το boot order ή αν θα μπερδευτούν πάλι.

Γιατί δεν με άφηνε να κάνω εγκατάσταση πάλι τα Win και έγραφε ότι είναι MBR δίσκοι και οχι GPT;

Θα το δοκιμάσω όμως μετά, και θα γράψω τι έγινε.

Ευχαριστώ για την βοήθεια!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, με το Rufus το έκανα.

Τώρα είδα αυτό που είπες και έκανα ενα νέο με αυτό τον τρόπο.

Δεν χρειάστηκε όμως αφού έβαλα επάνω και τον 2.5' hdd, άλλαξα στο bios την σειρά τους και μπούταρε κανονικά 2 φορές που το δοκίμασα.

Με το usb bootαρε που δοκίμασα αλλά δεν "ακούει" το πληκτρολογιο, περίεργο.

Θα ρίξω λίγο διάβασμα τώρα για να κάνω update Bios γιατί έιμαι πάρα πολύ πισω.Version 26 και η intel έχει βγάλει καμιά 15αριά ακόμα.

Σας ευχαριστώ για την βοήθεια!

EDIT: Έγινε και η ενημέρωση σε v.54 -11ος του 2019. Είχα μείνει πολύ πίσω! Όσο κι αν ισχύει το αν δεν χαλάσει μην το πειράζεις.

Επεξ/σία από tsak8

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...