zaccki Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 2 ώρες πριν, geomalliv είπε Βασίλη σε ευχαριστώ ΠΑΡΑ πολύ. Κάτι τέτοιο ήθελα.✌️ Παρατηρώντας λοιπόν αυτό το σάιτ αλλά και τις τιμές στις επίσημες σελίδες των τραπεζών θέλω να εκφράσω ένα υποθετικό παράδειγμα και αν είμαι λάθος ή σωστός ας μου απαντήσει κάποιος (θέλω να δω αν το κατανόησα σωστά) Έστω ότι είμαι στην άλφα και θέλω να στείλω 100€ στην Πειραιώς. Σύμφωνα με την τιμολόγηση για να στείλω έμβασμα 100€ εντός Ελλάδας από την άλφα έχει κόστος 1€. Επίσης σύμφωνα πάλι με την τιμολόγηση για να δεχτεί η Πειραιώς έμβασμα 100€ έχει κόστος 4€. Εν τέλει για την όλη διαδικασία θα υπάρξει χρέωση 5€ από την οποία το 1 θα βαρύνει τον αποστολέα και τα 4 τον παραλήπτη; Σωστά με μια μικρή παρατήρηση στο τελευταίο: Το ποιος θα χρεωθεί τα 5€ το ρυθμίζει ο αποστολέας. Κατα τη διαδικασίας της αποστολής του εμβάσματος έχεις δύο επιλογές αποστολής, SHA που σημαίνει ότι ο αποστολέας θα χρεωθεί 1€ και ο παραλήπτης 4€ ή OUR όπου το σύνολο των εξόδων (5€) το επωμίζεται ο αποστολέας και ο παραλήπτης δε χρεώνεται για το εισερχόμενο έμβασμα. Στο θέμα σου ειδικότερα, δε γνωρίζω αν η Revolut προσφέρει και τις 2 αυτές επιλογές καθώς δεν έχω κάνει ποτέ έμβασμα τέτοιου είδους παρα μόνο από Revolut σε Αγγλική τράπεζα όπου εκεί δεν υπάρχουν καθόλου έξοδα (εφόσον και οι 2 λογαριασμοί είναι στο ίδιο νόμισμα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Επίσης εκτός από OUR και SHA υπάρχει και BEN(beneficiary), το οποίο σημαίνει ότι θα τα χρεωθεί όλα ο παραλήπτης. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geomalliv Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 8 ώρες πριν, zaccki είπε Σωστά με μια μικρή παρατήρηση στο τελευταίο: Το ποιος θα χρεωθεί τα 5€ το ρυθμίζει ο αποστολέας. Κατα τη διαδικασίας της αποστολής του εμβάσματος έχεις δύο επιλογές αποστολής, SHA που σημαίνει ότι ο αποστολέας θα χρεωθεί 1€ και ο παραλήπτης 4€ ή OUR όπου το σύνολο των εξόδων (5€) το επωμίζεται ο αποστολέας και ο παραλήπτης δε χρεώνεται για το εισερχόμενο έμβασμα. Στο θέμα σου ειδικότερα, δε γνωρίζω αν η Revolut προσφέρει και τις 2 αυτές επιλογές καθώς δεν έχω κάνει ποτέ έμβασμα τέτοιου είδους παρα μόνο από Revolut σε Αγγλική τράπεζα όπου εκεί δεν υπάρχουν καθόλου έξοδα (εφόσον και οι 2 λογαριασμοί είναι στο ίδιο νόμισμα). Η revolut 100% εχει 0 προμήθεια ως προς την αποστολή. Τώρα εγώ έχω στη ρεβολουτ λογαριασμό σε € και στέλνω πάλι σε λογαριασμό € Ελλάδας. Λογικά στην Ελλάδα μετά από κάποιο προκαθορισμένο πόσο θα υπάρχει χρέωση. Στην Αγγλία πολύ πιθανόν να μη σε χρέωσε ούτε η μεν ούτε η δε γιατί και οι δύο εταιρείες να το πω έτσι είναι στην Αγγλία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zaccki Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 5 ώρες πριν, geomalliv είπε Η revolut 100% εχει 0 προμήθεια ως προς την αποστολή. Τώρα εγώ έχω στη ρεβολουτ λογαριασμό σε € και στέλνω πάλι σε λογαριασμό € Ελλάδας. Λογικά στην Ελλάδα μετά από κάποιο προκαθορισμένο πόσο θα υπάρχει χρέωση. Στην Αγγλία πολύ πιθανόν να μη σε χρέωσε ούτε η μεν ούτε η δε γιατί και οι δύο εταιρείες να το πω έτσι είναι στην Αγγλία. Πιθανό να ισχύει αυτό με το προκαθορισμένο ποσό και άνω αυτού να υπάρχει χρέωση.. Ένα τηλ στην τράπεζα που σε ενδιαφέρει θα το επιβεβαιώσει. Και ναι στην Αγγλία, όλες οι διατραπεζικές συναλλαγές εντός χώρας είναι χωρίς χρέωση και άμεσες, δλδ το λεφτά φτάνουν στον παραλήπτη άλλης τράπεζας σαν να πρόκειται για μεταφορά στην ίδια τράπεζα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostantisgr Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Revolut σε Εθνικη για ποσο<50€ που δοκίμασα πάντως τσίμπησαν 3€ έξοδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geomalliv Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 7 ώρες πριν, kostantisgr είπε Revolut σε Εθνικη για ποσο<50€ που δοκίμασα πάντως τσίμπησαν 3€ έξοδα. Ναι είναι λογικό βάση του τιμοκαταλόγου. Μέχρι 15€ ανεξοδα και μετά μέχρι κάτι χιλιάδες ευρώ δεν θυμάμαι καλά είναι πάγιο 3€ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZaChris Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 να κανω και εγω μια ερωτηση. για την αναποδη διαδικασια. αν θελω να κανω μεταφορα απο ελληνικη τραπεζα στην revolut. (χωρις να προσθεσω την καρτα στην revolut) θα υπαρξει καποια χρεωση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asdfnikos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 20 ώρες πριν, ZaChris είπε να κανω και εγω μια ερωτηση. για την αναποδη διαδικασια. αν θελω να κανω μεταφορα απο ελληνικη τραπεζα στην revolut. (χωρις να προσθεσω την καρτα στην revolut) θα υπαρξει καποια χρεωση? 1 ευρώ από την μεριά της Ελληνικής τράπεζας για το εξερχόμενο έβμασμα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 17 λεπτά πριν, asdfnikos είπε 1 ευρώ από την μεριά της Ελληνικής τράπεζας για το εξερχόμενο έβμασμα. Με την προϋπόθεση ότι θα γίνει μέσω ebanking, αν το κάνεις μέσω γκισέ στην Πειραιώς πχ η προμήθεια εξερχόμενου εμβάσματος είναι 11€ για ποσά έως 15.000€. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZaChris Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 οκ εγινε η μεταφορα. ποσο 33 ευρω. χρεωση 1,20 (SHA) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asdfnikos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 6 ώρες πριν, ZaChris είπε οκ εγινε η μεταφορα. ποσο 33 ευρω. χρεωση 1,20 (SHA) Ξέχασα να σημειώσω eurobank είναι 1.20 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
N3M3SiS Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Στις 13/4/2020 στις 1:23 ΠΜ, geomalliv είπε Βασίλη σε ευχαριστώ ΠΑΡΑ πολύ. Κάτι τέτοιο ήθελα.✌️ Παρατηρώντας λοιπόν αυτό το σάιτ αλλά και τις τιμές στις επίσημες σελίδες των τραπεζών θέλω να εκφράσω ένα υποθετικό παράδειγμα και αν είμαι λάθος ή σωστός ας μου απαντήσει κάποιος (θέλω να δω αν το κατανόησα σωστά) Έστω ότι είμαι στην άλφα και θέλω να στείλω 100€ στην Πειραιώς. Σύμφωνα με την τιμολόγηση για να στείλω έμβασμα 100€ εντός Ελλάδας από την άλφα έχει κόστος 1€. Επίσης σύμφωνα πάλι με την τιμολόγηση για να δεχτεί η Πειραιώς έμβασμα 100€ έχει κόστος 4€. Εν τέλει για την όλη διαδικασία θα υπάρξει χρέωση 5€ από την οποία το 1 θα βαρύνει τον αποστολέα και τα 4 τον παραλήπτη; Τα εξοδα και της μιας τραπεζας και της αλλης, μπορει να τα επιβαρυνθει οποιος απο τα 2 μελη θελει ο αποστολεας, απο οσο γνωριζω. Αλλα ειλικρινα, απο ολα αυτα τα χαμενα χρηματα των μεταφορων, ανοιξε απλα λογαριασμους σε ολες τις μεγαλες τραπεζες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ctasis Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αν κάνω μεταφορά στην revolut μέσω apple pay (είναι συνδεδεμένο με Alpha bank) πληρώνω προμήθεια? Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2020 από ctasis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ishmael Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Όλες οι χρεώσεις για έμβασμα από τράπεζα σε τράπεζα - Οδηγός & παραδείγματα https://www.moneyonline.gr/news/oles-i-chreosis-gia-emvasma-apo-trapeza-se-trapeza-odigos-paradigmata/ Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2020 από Ishmael Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
devil-ji Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Τοσο αυξημενο κοστος σε εισερχομενο εμβασμα γιατι ετσι ολες οι τραπεζες? Περα απο το απλο (κερδος), εχουν και καποια διαδικασια που πρεπει να ελεγξουν κατι ωστε να δικαιολογηθει αυτη η χρεωση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα