vagelis_a Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Καλημέρα θα ήθελα να σας κάνω μία ερώτηση Έχω μία αντίσταση 12 volt 300 watt και θέλω να τη συνδέσω με ένα πάνελ 12 volt 275 watt θα θελα να ρωτήσω η σύνδεση μπορεί να γίνει από το πάνελ Κατευθείαν στην αντίσταση μέσου ενός θερμοστάτη ή θα πρέπει να μεσολαβήσει κάτι άλλο ανάμεσα στο πάνελ και στην αντίσταση π.χ. Ρελέ Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Fubar.gr Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 9 ώρες πριν, vagelis_a είπε Καλημέρα θα ήθελα να σας κάνω μία ερώτηση Έχω μία αντίσταση 12 volt 300 watt και θέλω να τη συνδέσω με ένα πάνελ 12 volt 275 watt θα θελα να ρωτήσω η σύνδεση μπορεί να γίνει από το πάνελ Κατευθείαν στην αντίσταση μέσου ενός θερμοστάτη ή θα πρέπει να μεσολαβήσει κάτι άλλο ανάμεσα στο πάνελ και στην αντίσταση π.χ. Ρελέ Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων Εκτός απο το θερμοστάτη θα χρειαστεί σίγουρα και διακόπτης και ασφάλεια, τα οποία θα πρέπει να κάνουν για ρεύμα DC. Όμως να έχεις υπόψιν οτι αν συνδέσεις το πάνελ απευθείας στην αντίσταση, χωρίς ρυθμιστή MPPT, η ισχύς που θα πάρεις θα είναι σημαντικά χαμηλότερη απο τα 275 W που θεωρητικά βγάζει το πάνελ, ακόμα και με ντάλα ήλιο.
BTelis Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 Αν πρόκειται για λίγο μεγαλύτερες εγκαταστάσεις φ/β υπάρχουν στην αγορά ήδη έτοιμα συστήματα που κάνουν αυτήν την δουλειά. Συνδέεις τα φ/β πάνω στην αντίσταση του boiler και θερμαίνεις το νερό. Για να πάρεις μια εικόνα μπορείς να δείς εδώ και μια ανάλυση πόσο συμφέρουσα μπορεί να είναι μια τέτοια λύση εδώ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα