anonymus73 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σε όλους Έκανα αίτηση στην Cosmote για οπτική ίνα , ήρθε το συνεργείο και μου πέρασε την οπτική στο μέσα στο σπίτι, συγκεκριμένα μου έφτιαξε πρίζα στο σαλόνι δίπλα στην πόρτα εισόδου, τώρα περιμένω την Cosmote να έρθει με το εξοπλισμό για να κάνει την σύνδεση, θέλω όμως το router να το βάλω σε άλλο δωμάτιο που έχω το γραφείο διότι δίπλα στην είσοδο δεν με βολεύει, γίνεται? Από ότι έχω καταλάβει η οπτική συνδέεται με το router μέσω μετατροπέα με ethernet, όμως δεν έχω εσωτερική καλωδίωση δικτύου στο σπίτι (μόνο τηλεφωνική), γιαυτό σκεφτόμουν να τραβήξω καλώδιο ethernet από την πρίζα της οπτικής στο σαλόνι και τον μετατροπέα που θα μου φέρουν μέχρι στο άλλο δωμάτιο αλλά δεν ξέρω τι καλώδιο είναι, Cat5E ,Cat6? Θα μπορούσα να βρω καλώδιο οπτικής και να το περάσω μέχρι το γραφείο και εκεί να κάνω την σύνδεση με το μετατροπέα και τον router? δεν ξέρω όμως εάν το κόστος του είναι μεγάλο και εάν χρειάζεται κάποιον τεχνικό για το περάσει και εάν χρειάζεται να μπει σε κανάλι ή όχι. Ευχαριστώ για τη βοήθεια Επεξ/σία 12 Απριλίου 2020 από anonymus73
theanonymous Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Καλύτερα να αποφύγεις την επέκταση της οπτικής και από τον μετατροπέα (ONT) να τραβήξεις Ethernet μέχρι το σημείο που θα βάλεις το router σου. Αρκεί να είναι Gigabit, κάτι που υποστηρίζει και το Cat5e και το Cat6
anonymus73 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Οκ ευχαριστώ για την διευκρίνηση Επεξ/σία 12 Απριλίου 2020 από anonymus73
poulinos Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 και την οπτικη μπορεις αλλα δεν εχει νοημα.πιο μεγαλο κοστος και πιο ευκολο α γινει ζημια αν δεν την περασεις σε καναλι.οποτε ενα cat5e η ενα cat6 ειναι super.ακομα και με powerline γινεται αν και ειναι δευτερευων λυση. 4 hours ago, anonymus73 said: Καλημέρα σε όλους Έκανα αίτηση στην Cosmote για οπτική ίνα , ήρθε το συνεργείο και μου πέρασε την οπτική στο μέσα στο σπίτι, συγκεκριμένα μου έφτιαξε πρίζα στο σαλόνι δίπλα στην πόρτα εισόδου, τώρα περιμένω την Cosmote να έρθει με το εξοπλισμό για να κάνει την σύνδεση, θέλω όμως το router να το βάλω σε άλλο δωμάτιο που έχω το γραφείο διότι δίπλα στην είσοδο δεν με βολεύει, γίνεται? Από ότι έχω καταλάβει η οπτική συνδέεται με το router μέσω μετατροπέα με ethernet, όμως δεν έχω εσωτερική καλωδίωση δικτύου στο σπίτι (μόνο τηλεφωνική), γιαυτό σκεφτόμουν να τραβήξω καλώδιο ethernet από την πρίζα της οπτικής στο σαλόνι και τον μετατροπέα που θα μου φέρουν μέχρι στο άλλο δωμάτιο αλλά δεν ξέρω τι καλώδιο είναι, Cat5E ,Cat6? Θα μπορούσα να βρω καλώδιο οπτικής και να το περάσω μέχρι το γραφείο και εκεί να κάνω την σύνδεση με το μετατροπέα και τον router? δεν ξέρω όμως εάν το κόστος του είναι μεγάλο και εάν χρειάζεται κάποιον τεχνικό για το περάσει και εάν χρειάζεται να μπει σε κανάλι ή όχι. Ευχαριστώ για τη βοήθεια
anonymus73 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Με powerline πως ? Θα συνδέσω το ethernet από τον μετατροπέα (ONT) με το powerline και αντίστοιχα το router στο άλλο δωμάτιο με powerline και θα έχω δίκτυο? Νόμιζα ότι το powerline χρησιμοποιείται μόνο για μοιράσμα το δικτύου μέσω ηλεκτρικής καλωδίωσης. Εάν γίνεται θα έχω απώλειες?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα