Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας

Πως μπορω να ξερω ποση ταχυτητα  περιπου θα "πιανω" αμα βάλω  VDSL? (Εχω ADSL , το ρούτερ  μου κλειδώνει σε 16mbps και πιανω 13mbps download  και 0.8Mbps Upload

Θα υπαρξει καποια βελτιωση (εστω και μικρη) ή δε θα ανεβει καθολου η ταχυτητα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρεπει να ξερεις ποσο κοντα εισαι απο κει που παιρνεις το ιντερνετ . Αλλα κ παλι δεν μπορεις να εισαι σιγουρος. Πχ τωρα κλειδωνεις μεσα στο ρουτερ 16 αλλα μπορει να φταιει κατι αλλο κ να κλειδωνες 20. Ανεβασε τα στατιστικα να δουμε.

Εγω σε adsl επιανα στο ρουτερ 21-22 κ τωρα με vdsl τερματιζω 50.

Μπορει ομως να φταιει πχ μια πριζα η η καλοδιωση σου κ να μην πιανεις τοσα.

Με το line attenuation μπορεις πανω κατω να δεις ποσο μακρυα εισαι 

δες εδω https://www.speedguide.net/dsl_speed_calc.php

Επεξ/σία από malias4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, malias4 είπε

Πρεπει να ξερεις ποσο κοντα εισαι απο κει που παιρνεις το ιντερνετ . Αλλα κ παλι δεν μπορεις να εισαι σιγουρος. Πχ τωρα κλειδωνεις μεσα στο ρουτερ 16 αλλα μπορει να φταιει κατι αλλο κ να κλειδωνες 20. Ανεβασε τα στατιστικα να δουμε.

Εγω σε adsl επιανα στο ρουτερ 21-22 κ τωρα με vdsl τερματιζω 50.

Μπορει ομως να φταιει πχ μια πριζα η η καλοδιωση σου κ να μην πιανεις τοσα.

Με το line attenuation μπορεις πανω κατω να δεις ποσο μακρυα εισαι 

δες εδω 

Σε ευχαριστώ  για την απάντηση  φιλε

Εδω είναι  τα στατιστικά, πως είναι;

Screenshot_20200412-032222_Chrome.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

- Αν κατάλαβα καλά είσαι σε Cosmote. Οπότε, εάν δεν έχεις προβλήματα αποσυνδέσεων θα χρειαστεί να τους πεις αμέσως μετά τη νέα σύνδεση να επαναφέρουν το Noise Margin στο 8.

- Σαφώς και θα υπάρξει βελτίωση στην ταχύτητα. Αν πάρεις από Α/Κ (Αστικό Κέντρο), που είναι το πιθανότερο με βάση το Line Attenuation που παραθέτεις, δεν θα έχεις ταχύτητες 50/5Mbps θα είναι όμως τουλάχιστον 38-9/5 ή εκεί γύρω.

- Το βασικό είναι να έχεις τη σωστή εσωτερική καλωδίωση και να τοποθετηθεί το modem/router στην κεντρική τηλεφωνική πρίζα. Θα βρεις πολλές αναφορές και εδώ και στο διαδίκτυο για τα δύο προηγούμενα.

Επεξ/σία από filipN
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, filipN είπε

- Αν κατάλαβα καλά είσαι σε Cosmote. Οπότε, εάν δεν έχεις προβλήματα αποσυνδέσεων θα χρειαστεί να τους πεις αμέσως μετά τη νέα σύνδεση να επαναφέρουν το Noise Margin στο 8.

- Σαφώς και θα υπάρξει βελτίωση στην ταχύτητα. Αν πάρεις από Α/Κ (Αστικό Κέντρο), που είναι το πιθανότερο με βάση το Line Attenuation που παραθέτεις, δεν θα έχεις ταχύτητες 50/5Mbps θα είναι όμως τουλάχιστον 38-9/5 ή εκεί γύρω.

- Το βασικό είναι να έχεις τη σωστή εσωτερική καλωδίωση και να τοποθετηθεί το modem/router στην κεντρική τηλεφωνική πρίζα. Θα βρεις πολλές αναφορές και εδώ και στο διαδίκτυο για τα δύο προηγούμενα.

Ευχαριστώ  πολύ φιλε

Αποσυνδεσεις δεν εχω οχι αλλα εχω παρατηρήσει πως οταν συνδέομαι  στο ρουτερ ασύρματα η ταχυτητα  είναι  αρκετα χαμηλη (5mbps ή και ακομα πιο κατω) και ολα σερνονται. Με Ethernet εχω σταθερα 13mbps, οποτε υποθετω ειναι θεμα ρουτερ;

Δημοσ.

Για τις ταχύτητες του Wi-Fi, θα πρέπει να αλλάξεις κανάλι μέσα από την σελίδα του router.

Είναι σύνηθες να μην βλέπουμε τις ταχύτητες του Ethernet, αλλά είναι κάτι που βελτιώνεται.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, theanonymous είπε

Για τις ταχύτητες του Wi-Fi, θα πρέπει να αλλάξεις κανάλι μέσα από την σελίδα του router.

Είναι σύνηθες να μην βλέπουμε τις ταχύτητες του Ethernet, αλλά είναι κάτι που βελτιώνεται.

Εχω ηδη δοκιμασει να αλλάξω καναλι και τα σχετικα, υπηρξε μια μικρη βελτιωση αλλα το πρόβλημα  συνεχίζεται 

Δημοσ.

Όταν παλαιότερα χρησιμοποίησα για λίγο διάστημα το Entry 2i της Cosmote, σε σπίτι 100τμ, σε συνδυασμό με ένα WiFi USB adapter 150Mbps, δεν είχα καμία απώλεια ταχύτητας. Ακόμα και όταν ο υπολογιστής με το USB adapter και το router βρίσκονταν σε δύο διαμετρικά αντίθετες πλευρές του σπιτιού.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επιδρούν αρνητικά, όπως το υπόλοιπο hardware εκτός του router, η διαρρύθμιση του χώρου, η θέση που είναι τοποθετημένα και το router και ο υπολογιστής, κλπ, κλπ...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, filipN είπε

Όταν παλαιότερα χρησιμοποίησα για λίγο διάστημα το Entry 2i της Cosmote, σε σπίτι 100τμ, σε συνδυασμό με ένα WiFi USB adapter 150Mbps, δεν είχα καμία απώλεια ταχύτητας. Ακόμα και όταν ο υπολογιστής με το USB adapter και το router βρίσκονταν σε δύο διαμετρικά αντίθετες πλευρές του σπιτιού.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επιδρούν αρνητικά, όπως το υπόλοιπο hardware εκτός του router, η διαρρύθμιση του χώρου, η θέση που είναι τοποθετημένα και το router και ο υπολογιστής, κλπ, κλπ...

Και διπλα να είμαι τα ιδια γινονται..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, Aggelos_INSM είπε

Τι ακριβώς  κάνω ;

Εγώ καθότι άσχετος φώναξα υπάλληλο των πράσινων. Ζήτησα να μου το φτιάξει αδιαφορώντας για το κόστος Αφού ήθελα να διορθωθεί πληρώνοντας και από τα 22 που έπιανα το τερμάτισε στα 55 mbps. Με χρέωσε 70 ευρώ αλλά το Ίντερνετ κελάηδησε.

Επεξ/σία από tilaverboy
Δημοσ.
3 ώρες πριν, tilaverboy είπε

Εγώ καθότι άσχετος φώναξα υπάλληλο των πράσινων. Ζήτησα να μου το φτιάξει αδιαφορώντας για το κόστος Αφού ήθελα να διορθωθεί πληρώνοντας και από τα 22 που έπιανα το τερμάτισε στα 55 mbps. Με χρέωσε 70 ευρώ αλλά το Ίντερνετ κελάηδησε.

Μαλιστα.. Θα δω τι θα κανω. Ευχαριστώ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...