ioanskou4 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Καλησπέρα σε όλους και ελπίζω να είστε όλοι υγιείς, Πριν λίγες ημέρες μετακόμισα σε περιοχή της Αθήνας σε ένα παλιό αλλά καλοδιατηρημένο διαμέρισμα. Έβαλα το 50 Mbps πακέτο του ΟΤΕ αλλά η ταχύτητα μου φθάνει μέχρι τα 19 Mbps. Συνεπώς υπέβαλα αίτημα στον ΟΤΕ να έρθουν να κοιτάξουν τι γίνεται. Ήρθαν την επόμενη ημέρα και διαπίστωσαν πως στο σημείο όπου φθάνει το καλώδιο του ΟΤΕ στο σπίτι η σύνδεση είναι μια χαρά. Μου είπαν πως το θέμα εντοπίζεται στην καλωδίωση του σπιτιού και πως για να μην μπλέκω με τις παλιές καλωδιώσεις που βρίσκονται εντός τοίχου μπορώ να τραβήξω εγώ ένα καλώδιο μέχρι το σπίτι μου και να το περάσω μέσω ενός τοίχου/κάσας κτλ. Κάτι τέτοιο είναι εύκολο καθώς δεν απέχω πολύ από το σημείο όπου φθάνουν τα καλώδιο του ΟΤΕ. Από ότι έχω δει θέλω ένα καλώδιο UTP (κατά προτίμηση cat 5 ή 6 ) Που θα ξεκινά από το σημείο που φθάνει ο ΟΤΕ μέχρι το σπίτι. Το ερώτημα μου είναι πως θα συνδέσω το καλώδιο αυτό στο ρούτερ που έχει ως είσοδο DSL καλωδιο. Υπάρχει κάποιου είδους αντάπτορας ? Τι προτείνεται? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
pavloa Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Θα βάλεις ένα pet ή utp 5e απο το κουτί του ΟΤΕ μέχρι μέσα. Το καλώδιο πρέπει να το τερματίσεις σε μια πρίζα όπως αυτή που έχεις τώρα, θα συνδέσεις τα καλώδιο απο την πίσω μεριά. Σαν αυτή https://www.skroutz.gr/s/9939560/%CE%9C%CF%80%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B1-%CE%A4%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%86%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%9C%CE%BF%CE%BD%CE%AE-Rj11-City-%CE%9B%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%AE-190261-Elmark.html Απο την πρίζα θα βάλεις ενα καλώδιο με βύσμα rj11 μέχρι το ρούτερ υπάρχουν έτοιμα αυτά, αν και λογικά θα έχεις απο την στιγμή που έχεις το ρούτερ πάνω στην πρίζα. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2020 από pavloa
ioanskou4 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση. Έλεγα για να αποφύγω την πρίζα, να εβαζα κάτι σαν αντάπτορα. Οσο και να εχω ψάξει δεν έχω βρει κατι σαν splitter από cat 6 se rj11 βύσμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα