George_ppp Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Καλησπέρα σας, Τον περασμένο Απρίλιο έγινε εγκατάσταση στο σπίτι μου ένας καινούργιος λέβητας συμπύκνωσης "Ferroli-ATLAS D 32 CONDENS SI UNIT". Η εγκατάσταση έγινε απο αδειούχο υδραυλικό ενώ τον άναψε εξουσιοδοτημένος καυστηρατζής που σύστησε ο ίδιος ο εισαγωγέας. Φέτος λοιπόν, απο τον Οκτώβρη/Νοέμβρη που ξεκίνησε ουσιαστικά να λειτουργεί, μόλις άναβε μετά απο 20-30 λεπτά έσβηνε με σφάλμα Α01. Ηρθε λοιπόν ο καυστηρατζής που το άναψε(την πρώτη φορά) και αφού θυμήθηκε τότε πως ο λέβητας είναι στριμωγμένος και η καμινάδα δεν έχει καθόλου οριζόντια διαδρομή(που ισχύουν), έκανε κάποιες ρυθμίσεις(με την πίεση νομίζω) και όντως λειτούργησε, για κάνα μήνα, όπου ξεκίνησαν πάλι τα ίδια. Για να μην πολυλογώ, αυτό έγινε 4-5 φορές, δούλευε...χαλούσε μέναμε χωρίς θέρμανση κάποιες μέρες, ερχόταν κάτι έκανε και πάλι τα ίδια. Εγώ είμαι διατεθειμένος να αλλάξω την κατανομή του χώρου και να μην είναι "στριμωγμένος" και να επωμιστώ και κάποιο κόστος για υλικά για παράδειγμα. Το αστείο όμως, είναι πως την τελευταία φορά, ζήτησε και μεροκάματο και ουσιαστικά πάλι δεν έκανε τίποτα καθώς ο λέβητας είναι πάλι κολλημένος και με λίγα λόγια μου είπε "δεν ξέρω" - "εγώ δεν μπορώ να έρχομαι έτσι". Το ερώτημα μου είναι, τι μπορώ να κάνω καθώς ουσιαστικά έχω πληρώσει ένα αρκετά μεγάλο ποσό και οχι μόνο δεν κάνω οικονομία σε σχέση με τον παλιό λέβητα, αλλά δεν έχω καθόλου θέρμανση. Ποιος πρέπει να μου βρει λύση στο ζήτημα αυτό; Φυσικά έχω σκεφτεί να κινηθώ δικαστικά, αλλά ξέρω οτι θα είναι χρονοβόρα διαδικασία και χωρίς ουσιαστική λύση μάλλον. *Ο λέβητας έχει εγγύηση φυσικά. Θα εκτιμούσα κάθε τεχνική συμβουλή, αλλά και κάποια συμβουλή για το πως μπορώ να κινηθώ απο εδώ κι έπειτα καθώς δεν είμαι διατεθειμένος να περάσω άλλον χειμώνα έτσι! Ευχαριστώ εκ τωον προτέρων
fredd0 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 τεχνικη συμβουλη δυσκολο να σου δωσει καποιος. Α01 σημαινει οτι δεν υπαρχει φλογα, αρα η ειναι χαλασμενο το ματι, η εχεις προβλημα στην παροχη πετρελαιου η αερα, η γεμιζε καπνα το καζανι και δε "βλεπει" φλογα το ματι (τραβηγμενο). Πρεπει να ερθει τεχνικος να σου πει γιατι βγαινει το σφαλμα και τι να κανεις για να διορθωθει. Μπορει να χρειαστει να παρεις απο αλλου αερα, μπορει να θελει αλλαγμα η παροχη πετρελαιου μπορει μπορει μπορει. Δε μπορει να σου πει ο τεχνικος βαρεθηκα, πρεπει να σου πει κανε το 1, 2 ,3 και το 4 για να μπορει να λειτουργησει σωστα ο λεβητας. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Για να προσφύγεις δικαστικά πρέπει εσύ να αποδείξεις οτι ο λέβητας δεν λειτουργεί σωστά από ελάττωμα η υπαιτιοτητα της εταιρείας, ενώ εδώ εσύ ακόμα δεν έχεις βρει τι γίνεται. Όπως έχω αναφέρει και σε άλλους με το ίδιο πρόβλημα, ακρη δεν πρόκειται να βγάλεις δυστυχώς από το internet. Μόνη λύση να φωνάξεις άλλον τεχνικό και να πληρώνεις συνέχεια μέχρι να βρείτε τι φταίει και να σου προταθεί μια αποτελεσματική λύση. Το κόστος αλλαγών χωροθέτησης κτλ, πολύ επίφοβο δεδομένου ότι δεν ξέρετε ακόμα αν φταίει πράγματι αυτό, μόνο αν ακούσεις και γνώμες άλλων τεχνικών. 1
George_ppp Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 @fredd0 Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση, όντως το Α01 έχει πολλές παραμέτρους. Το θέμα είναι οτι μιλάμε για ένα καινούργιο μηχάνημα και για έναν άνθρωπο που ή δεν ξέρει ή δεν θέλει.. Εγώ τι μπορώ να κάνω όμως, να επικοινωνήσω με τον εισαγωγέα; να πληρώσω άλλον μάστορα που να είναι επίσης επίσημος στο service της ferroli ή θα μου πουν μετά γτ έβαλε άλλος τα χέρια του πάνω.... πως να υποχρεώσω εγώ έναν κακό επαγγελματία να μου βρει λύση; επίσης αν έχει κάποιος παρόμοιο πρόβλημα με μηχάνημα της ίδιας μάρκας ή αν ξέρει κάποιον που να κάνει service και να είναι ""μάστορας""θα εκτιμούσα αν με ενημερώνατε! @Βασίλης_29 Ευχαριστώ κι εσένα πολύ. Φυσικά δεν ψάχνω λύση εδώ, αλλά μιλάμε για μια εγκατάσταση που ποτέ δεν δούλεψε σωστά και αυτός ο άνθρωπος πληρώθηκε για αυτό. Δηλαδή αν αφήνουμε κακούς επαγγελματίες να συνεχίζουν τέτοιες πρακτικές κερδίζουμε κάτι; αυτό θα γίνει και στον επόμενο και στον επόμενο χωρίς να τελειώσει ποτε(εγώ θα λύσω τα προβλήματα του κόσμου.. πες μου )
Βασίλης_29 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Εκεί ακριβώς είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει με τα συστήματα θέρμανσης και τους λέβητες, είναι δύσκολο να βρεις έμπειρο και καλό τεχνικό σε αυτά τα θέματα. Όλοι ξέρουν λίγο απ' όλα ή έχουν μάθει κάτι και σου λένε συμβουλές εμπειρικά, επίσης τα συστήματα και οι λέβητες είναι πιο πολύπλοκα κατασκευασμένα σε σχέση με παλιά. Αποτέλεσμα είναι τα τελευταία χρόνια να πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα και να αναζητούν κάποια λύση από το διαδίκτυο. Παλιά είχαμε σόμπα πετρελαίου αρχαία, κάτι έπαθε και όποτε την ανάβαμε έσβηνε, μετά από ταλαιπωρία 1.5 έτους, μάστορες, υδραυλικοί και λοιποί, αλλαγές ή αντικαταστάσεις διαφόρων εξαρτημάτων και φυσικά ξόδεμα χρημάτων δεν καταφέραμε να βγάλουμε άκρη και τα παρατήσαμε. Θα σε συμβούλευα να βρεις τεχνικό της αντιπροσωπείας που ξέρει ακριβώς το σύστημα και να τους αναφέρεις ότι το τοποθέτησε άλλος πριν. Αν δεν σου βρουν λύση αυτοί από την αντιπροσωπεία, δυσκολότερα θα βρει λύση ένας μη γνώστης του συγκεκριμένου συστήματος και των κατασκευαστικών ή τεχνικών ιδιαιτεροτήτων του και 100 φορές πιο δύσκολα λύση μέσω internet. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2020 από Βασίλης_29 1
davarisx Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Φίλε μου τις λέξεις εξουσιοδοτημένος και αδειούχος μην τις αναφέρεις καν. Υπάρχουν πολλοί τσοπάνηδες έξω με άδειες κτλ ενώ στην πραγματικότητα δεν ξέρουν τι τους γίνεται.φανταζομαι θα σου είπαν πριν πάρεις λέβητα συμπύκνωσης ότι παίζουν μεγάλο ρόλο οι θερμοκρασίες που θα τον δουλεψεις και ειδικά τα επιστρεφόμενα νερά πρέπει να είναι max 45 βαθμοί για να εκμεταλλευτείς την συμπύκνωση αλλιώς τσάμπα καίει η λάμπα.εκτος αυτού θα βάλεις απαραίτητα και ένα εξωτερικό δοχείο διαστολής για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο γιατί όλοι αυτοί οι λέβητες έχουν πολύ μικρό δοχείο εσωτερικα από την μάνα τους. Σε ότι αφορά το μπλοκάρισμα που σου κάνει ο λέβητας είναι αρκετά τα ενδεχόμενα. Στους λέβητες συμπύκνωσης η καμιναδα είναι το Α και το Ω.αν δεν έχει σωστό ελκυσμό για να τραβάει δυσκολεύεται ο καυστήρας να δουλέψει με συνέπεια να μπουκωνει και ένα μέρος αιθάλης να κάθεται πάνω στο ματι που ανιχνεύει την φλόγα. Σημαντικό ρόλο παίζει και η θερμοκρασία του πετρελαίου.αν είναι κάτω από 20 βαθμούς υπάρχει πρόβλημα και συχνά ανεβάζουν την πίεση κάποιοι έξυπνοι αντί να βάλουν θερμαινομενο φίλτρο πετρελαίου. Τα συμπυκνώματα τα έχουν συνδέσει με κάποια αποχέτευση? Γενικά να προτιμήσεις καυστηρατζη ο οποίος όταν έρθει το πρώτο πράγμα που θα σου ζητήσει είναι τα manual του λέβητα και του καυστήρα και να σου μετρήσει ελκυσμό καμιναδας απαραιτητος. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2020 από davarisx
papoys1 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 8 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Εκεί ακριβώς είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει με τα συστήματα θέρμανσης και τους λέβητες, είναι δύσκολο να βρεις έμπειρο και καλό τεχνικό σε αυτά τα θέματα. Όλοι ξέρουν λίγο απ' όλα ή έχουν μάθει κάτι και σου λένε συμβουλές εμπειρικά, επίσης τα συστήματα και οι λέβητες είναι πιο πολύπλοκα κατασκευασμένα σε σχέση με παλιά. Αποτέλεσμα είναι τα τελευταία χρόνια να πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα και να αναζητούν κάποια λύση από το διαδίκτυο. Παλιά είχαμε σόμπα πετρελαίου αρχαία, κάτι έπαθε και όποτε την ανάβαμε έσβηνε, μετά από ταλαιπωρία 1.5 έτους, μάστορες, υδραυλικοί και λοιποί, αλλαγές ή αντικαταστάσεις διαφόρων εξαρτημάτων και φυσικά ξόδεμα χρημάτων δεν καταφέραμε να βγάλουμε άκρη και τα παρατήσαμε. Αυτή η πρόταση νομίζω του Βασίλη τα λέει όλα.Και εγώ θα πρότεινα τεχνικό μέσω αντιπροσωπείας αν και κρατώ επιφυλάξεις για το πόσο και αυτός δεν είναι σαν αυτούς του έντονου μαύρου.
George_ppp Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Το θέμα είναι πως ο τεχνικός είναι αυτός που έστειλε ο αντιπρόσωπος και είναι ο "επίσημος". Έτσι για την ιστορία να πω, πως ειναι στην Αθήνα, δεν τραβάει ιδιαίτερα ζόρια από πάγο(κρύο πετρέλαιο). Τα γνωρίζω αυτά για τα νερά κατω των 45 και τα δοχεία κτλ, αλλά δεν έχω πρόβλημα μέσα στο σπίτι, όταν ο λέβητας δουλεύει (γτ συμβαίνει κι αυτό) για κάνα μήνα το σπίτι ζεσταίνεται πολύ σωστα. Αλλά μετά ξαφνικά ξεκινάμε τα ίδια!! Φυσικά δεν μου τα είπαν αυτά...μόνος μου τα διάβασα...απλά για να φτάσω να σκέφτομαι την οικονομία πρέπει να λύσω το "έχω θέρμανση" 😋 Καθώς ο λέβητας είναι καινούργιος και δεν δούλεψε ποτέ σωστά...δεν είναι κάποιος υποχρεωμένος να μου βρει λύση; Αυτό προσπαθω να καταλάβω εδώ και όχι να βρω λύση φυσικά!! Επίσης αν έχει παρόμοιο πρόβλημα κάποιος με την ίδια μαρκα, θα χαρώ να μου πει τον πόνο του! Καθώς επίσης κι αν κάποιος ξέρει και κάποιον καλό μάστορα στα ferroli.. @davarisx τα συμπυκνωματα καταλήγουν στην αποχέτευση. Αν ξέρεις... ισχύει πως η καμινάδα πρέπει να έχει οριζόντια διαδρομή; Τέλος, η δεξαμενή είναι έξω, όχι απροστάτευτη, αλλά έχει την εξωτερική θερμοκρασία (δεν είναι σε υπόγειο), θεωρείς ότι χρειάζεται θερμαινόμενο φίλτρο;
davarisx Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, George_ppp είπε 4 ώρες πριν, George_ppp είπε Αν σου ειναι ευκολο κανε ενα σχεδιο της καμιναδας σου να δω στο περιπου αναφερωντας και τα συνολικα μετρα της συν την διαμετρο φ. Η καμιναδα πρεπει να εχει οσο το δυνατον λιγοτερα σπασιματα και να ειναι κατακορυφη.Αν η εξοδος καυσαεριων του λεβητα ειναι απο πισω(οχι απο πανω) το πρωτο σπασιμο(συνηθως 90 μοιρων) πρεπει να ειναι τουλαχιστον 50cm απο την εξοδο του λεβητα.μετρησατε ποτε ελκυσμο καμιναδας? Οσο αφορα το πετρελαιο αν μου λες η δεξαμενη εχει θερμοκρασια περιβαλλοντος εχεις χασει το παιχνιδι και σιγουρα εκει πρεπει να ειναι το προβλημα σου.Θα βαλεις απαραιτητος θερμαινομενο φιλτρο πετρελαιου(κοιτας σε FAG)η αντισταση σιλικονης για να εχεις θερμοκρασια πετρελαιου 40+ βαθμους και θα μπορεις να δουλεψεις και ενα νουμερο μικροτερο μπεκ για οικονομια με την ιδια αποδοση. Μηπως θυμασαι στα ποσα Bar δουλευει η αντλια πετρελαιου σου?Επισης τι καυστηρα φορας? Επεξ/σία 12 Απριλίου 2020 από davarisx
akisdom Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 17 ώρες πριν, George_ppp είπε Καλησπέρα σας, Τον περασμένο Απρίλιο έγινε εγκατάσταση στο σπίτι μου ένας καινούργιος λέβητας συμπύκνωσης "Ferroli-ATLAS D 32 CONDENS SI UNIT". Η εγκατάσταση έγινε απο αδειούχο υδραυλικό ενώ τον άναψε εξουσιοδοτημένος καυστηρατζής που σύστησε ο ίδιος ο εισαγωγέας. εφοσον λοιπον το πρωτο ανναμα εγεινε απο εξουσιωδοτημενο ατομο της εισαγωγικης εταιρειας θα επρεπε ηδη να απευθυνθεις σε αυτους. Οτι δηποτε άλλο ή άλλος μάστορας θα σε φερει αντιμετωπο με την εταιρεια . Ενημερωσε τους και περιμενε να σου στειλουν αυτοι ατομο
davarisx Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Την εκάστοτε Ελληνική αντιπροσωπεία την νοιάζει να πουλήσει,από εκεί και πέρα σου λένε κόψε τον λαιμό σου. Πάρε για παράδειγμα τα αυτοκίνητα,τους λες θέλω ένα αμάξι για μικρές αποστάσεις και σου λένε πάρε diesel να σωθείς,αλλά μόλις μπουκωσει έλα ρίξε το 2χιλιαρο για dpf κτλ. Οι αντιπροσωπείες είναι πολύ πονεμένη Ελληνική ιστορία δυστυχώς.και κανένας σωστος μάστορας με ουμπαλα δεν δουλεύει για αντιπροσωπεία. 2
stelios18120 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, davarisx είπε Και κανένας σωστος μάστορας με ουμπαλα δεν δουλεύει για αντιπροσωπεία. 👍👍👍 Η πιο σωστή κουβέντα 😁
George_ppp Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 8 ώρες πριν, davarisx είπε Η καμινάδα είναι στο πισω μέρος και ακριβώς μετά της έξοδο κάνει 90° και στην συνέχεια όπως φαίνεται στην φωτογραφία (δεν έχει άλλο σπάσιμο). Δυστυχώς δεν γνωρίζω διάμετρο, όμως ήταν μαζί με τον λέβητα από την αντιπροσωπεία, και είναι 10-11 μέτρα. Έχουν μετρηθεί καυσαέρια/ελκυσμός, δυστυχώς δεν μου κοινοποιήθηκαν τιμές. Διάβασα στο manual, πως έχει προθερμαντηρα, αυτό δεν κάνει ότι και το θερμενομενο φίλτρο πετρελαίου;(συγχωρέστε με αν κατάλαβαινω λάθος). Σχετικά με τον καυστήρα, είναι μεσα στην ατομική μονάδα, θεωρώ ferroli, δεν γράφει κάτι αλλο. Παρακάτω έχω το manual στα ελληνικά. https://www.ferroli.com/media/ATLAS D 32 CONDENS SI UNIT.pdf Δεν ξέρω στα ποσά bar δουλεύει η αντλία. Απλά να πω, για να μην είμαι άδικος, πως ο καυστηρατζης μου είπε για την καμινάδα και πως πρέπει να έχει ορίζοντια διαδρομή, όμως μου το είπε αφού έγινε η εγκατάσταση και παρουσιάστηκε το πρόβλημα... μερικους μήνες μετά... Ευχαριστώ για τις απαντήσεις όλων 😉 1 1
davarisx Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1..θα βάλεις απαραίτητος πυροσβεστήρα οροφής που βλέπω δεν έχεις. 2..το λεβητοστάσιο είναι χαλια μαύρα.γιατι οι τοίχοι είναι κατάμαυροι? 3..ο υδραυλικός που στον πέρασε για ποιο λόγο άφησε αμονωτες τις σωλήνες επιστροφής προσαγωγής?την ζέστη την θες στα σώματα όχι να ζεσταίνεις το περιβάλλον. 4..υποθέτω ότι ήρθε σου πέταξε τον λέβητα στο πατωμα χωρίς να είναι πάνω σε βάση και σε 1 ώρα το πολύ έφυγε? 5..έχεις πόρτα στο λεβητοστάσιο?αν ναι θα πρέπει να έχεις κάπου περσίδες για σωστό αερισμό του χώρου γιατί ο καυστήρας τραβάει πολύ αέρα και αν δεν βρίσκει κάνει πολύ κακη καύση. 6..αν ο καυστήρας έχει προθέρμανση δεν χρειάζεται κάτι άλλο.αρκει να έχουν συνδέσει την προθέρμανση. 7..από την έξοδο του λέβητα το πρώτο σπάσιμο πρέπει να είναι τουλάχιστον 50cm, κατα τα άλλα μια χαρά είναι μέχρι εκεί που βλέπω η καμινάδα σου. 8..πιστεύω πριν τον ανάψει πρώτη φορά να έβαλε μπεκ καινούργιο. Συγνώμη αν σε ζαλισα. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2020 από davarisx 4 1
George_ppp Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 5 λεπτά πριν, davarisx είπε 1..θα βάλεις απαραίτητος πυροσβεστήρα οροφής που βλέπω δεν έχεις. 2..το λεβητοστάσιο είναι χαλια μαύρα.γιατι οι τοίχοι είναι κατάμαυροι? 3..ο υδραυλικός που στον πέρασε για ποιο λόγο άφησε αμονωτες τις σωλήνες επιστροφής προσαγωγής?την ζέστη την θες στα σώματα όχι να ζεσταίνεις το περιβάλλον. 4..υποθέτω ότι ήρθε σου πέταξε τον λέβητα στο πατωμα χωρίς να είναι πάνω σε βάση και σε 1 ώρα το πολύ έφυγε? 5..έχεις πόρτα στο λεβητοστάσιο?αν ναι θα πρέπει να έχεις κάπου περσίδες για σωστό αερισμό του χώρου γιατί ο καυστήρας τραβάει πολύ αέρα και αν δεν βρίσκει κάνει πολύ κακη καύση. 6..αν ο καυστήρας έχει προθέρμανση δεν χρειάζεται κάτι άλλο.αρκει να έχουν συνδέσει την προθέρμανση. 7..από την έξοδο του λέβητα το πρώτο σπάσιμο πρέπει να είναι τουλάχιστον 50cm, κατα τα άλλα μια χαρά είναι μέχρι εκεί που βλέπω η καμινάδα σου. Συγνώμη αν σε ζαλισακα Καθόλου δεν με ζαλισες κι ευχαριστώ. Τον πυροσβεστήρα οροφής, την μόνωση των σωλήνων τα έχω στα σχέδια, απλά με όλα αυτά δεν έχω διάθεση να ασχοληθω. Δυστυχώς είναι 30 χρόνια αβαφο το λεβητοστάσιο, ένα βάψιμο το θέλει! Η πόρτα έχει περσίδες. Δυστυχώς δεν έχει βάση, όμως θα βάλω όταν αλλάξει ο χώρος. Αξίζει λες να αλλάξω την κατανομή του χώρου; Θα χρειαστώ δεξαμενή κάθετη 750 λίτρα καθως και σπάσιμο του τοίχου άναμεσα στην υπάρχουσα δεξαμενή και τον λέβητα, ωστε να μπορέσει ο καμινάδα να έχει 50cm οριζόντια διαδρομή και μετά καρφί επάνω. Αλλά θα λύσει το πρόβλημα αυτό (δεν θέλω μου υπογράψεις και συμβόλαιο φυσικά, μια γνώμη).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα