defendar Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Γεια χαρα! Το ξερω οτι μαλλον ειναι δευτερευον ολο αυτο με βαση του τι γινεται αυτη τη στιγμη, αλλα εχω αρχισει τελευταια και το ψηνομαι για να αποκτησω λιγο γη σε τουτην την αμοιρην χωραν. Εχω καποιες αποριες ομως που οι απαντησεις που παιρνω ειναι λιγο γενικες και αοριστες, οποτε αν καποιος/α εχει εμπειρια αν μπορει να βοηθησει.. - Εστω οτι αγοραζω ενα χωραφι/οικοπεδο. Ποια αρχη θα καθοριζει αν ειναι οικοδομησιμο ή οχι? Απλα πληρωνεις στο κρατος με τον πολιτικο μηχανικο και τα σχεδια και αυτο ηταν? - Εστω παλι οτι αγοραζω χωραφι/οικοπεδο. Επιτρεπει (συμφωνα με τον νομο εννοω) να στησω αντισκηνο ή να το αναβαθμισω σε τιποτα κοντεινερ (κατοικισιμο) της κακιας ωρας και να μενω εκει μεσα? Ή χρειαζεται ειδικη αδεια? Μπορει να φανει γελοιο, αλλα με τα δεντροσπιτα τι παιζει? - Αν υπαρχει δρομος (χωριατο-δρομος της κακιας ωρας πχ) τοτε αυτο σημαινει πως θα υπαρχει ρευμα/νερο υποχρεωτικα απο το κρατος ή πρεπει να πληρωσω εγω το κοστος? Για τηλεφωνο/ιντερνετ ειναι αλλη ιστορια να φανταστω ε? - Βλεπω στον σπιτογατο κατι σπιτια/οικοπεδα σε εγκατελειμενα χωρια που εχουν ερηπια απο τους γερμανους αλλα τα πουλανε πχ 5.000 ευρω. Αυτο το χρεπι μετα δε μπορεις να το ριξεις και να χτισεις (με την εκδοση αδειας, νομιμα) μεζονετα στη θεση του? τι σε εμποδιζει? - Σε συνεχεια του παραπανω, υπαρχουν αμετρητα τεραστια οικοπεδα στην εξοχη/επαρχια/χωρια στον σπιτογατο που τα πουλανε για ψιχουλα (σαν το ποσό παραπανω). Τι παει στραβα σε τετοιες περιπτωσεις συνηθως? Ή ειναι νορμαλ και η αξια ειναι υψηλη μονο σε πολεις? Εχω εντοπισει πχ τεραστιες εκτασεις χιλιαδων τμ σε ελληνικα νησια/παραδεισους που απλα τα σκοτωνουν για ψιλα. Αν δεν ειναι απατη, γιατι μπορει να γινεται αυτο? Αυτααα! Επεξ/σία 11 Απριλίου 2020 από defendar
ideal09 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Αφού αρχίζεις να το σκέφτεσαι, γιατί δεν πας σε ένα σοβαρό πολιτικό μηχανικό να τον ρωτήσεις; 3
sphinxgr Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 57 λεπτά πριν, defendar είπε Γεια χαρα! Το ξερω οτι μαλλον ειναι δευτερευον ολο αυτο με βαση του τι γινεται αυτη τη στιγμη, αλλα εχω αρχισει τελευταια και το ψηνομαι για να αποκτησω λιγο γη σε τουτην την αμοιρην χωραν. Εχω καποιες αποριες ομως που οι απαντησεις που παιρνω ειναι λιγο γενικες και αοριστες, οποτε αν καποιος/α εχει εμπειρια αν μπορει να βοηθησει.. - Εστω οτι αγοραζω ενα χωραφι/οικοπεδο. Ποια αρχη θα καθοριζει αν ειναι οικοδομησιμο ή οχι? Απλα πληρωνεις στο κρατος με τον πολιτικο μηχανικο και τα σχεδια και αυτο ηταν? πρέπει η περιοχή να είναι εντός σχεδίου, να μην υπάρχουν αρχαία ή να είσαι πάνω απο κάποια στρέμματα για να μπορείς να χτίσεις . Πληρώνεις μηχανικό της περιοχής για να κάνει τη σχετική έρευνα και να πάρεις γραπτώς απάντηση. - Εστω παλι οτι αγοραζω χωραφι/οικοπεδο. Επιτρεπει (συμφωνα με τον νομο εννοω) να στησω αντισκηνο ή να το αναβαθμισω σε τιποτα κοντεινερ (κατοικισιμο) της κακιας ωρας και να μενω εκει μεσα? Ή χρειαζεται ειδικη αδεια? Μπορει να φανει γελοιο, αλλα με τα δεντροσπιτα τι παιζει? Όλα πρέπει να δηλωθούν αν θες να είσαι νόμιμος. Ακόμα και μάντρα ή πεζούλι να φτιάξεις εντός του οικοπέδου, θέλει άδεια. - Αν υπαρχει δρομος (χωριατο-δρομος της κακιας ωρας πχ) τοτε αυτο σημαινει πως θα υπαρχει ρευμα/νερο υποχρεωτικα απο το κρατος ή πρεπει να πληρωσω εγω το κοστος? Για τηλεφωνο/ιντερνετ ειναι αλλη ιστορια να φανταστω ε? Όχι δεν ισχύει αυτό που λες. Στο ΟΤΕ για παράδειγμα σου βάζει τηλέφωνο αν είσαι μια μικρή απόσταση απο υφιστάμενο δίκτυο. Αλλιώς κόβεις το κεφάλι σου. Παλιά πλήρωνες κολώνες κλπ και σου έβαζε. Τώρα δεν έχεις ελπίδα. - Βλεπω στον σπιτογατο κατι σπιτια/οικοπεδα σε εγκατελειμενα χωρια που εχουν ερηπια απο τους γερμανους αλλα τα πουλανε πχ 5.000 ευρω. Αυτο το χρεπι μετα δε μπορεις να το ριξεις και να χτισεις (με την εκδοση αδειας, νομιμα) μεζονετα στη θεση του? τι σε εμποδιζει? Αν είναι διατηρητέο, μόνο να το φτιάξεις μπορείς. - Σε συνεχεια του παραπανω, υπαρχουν αμετρητα τεραστια οικοπεδα στην εξοχη/επαρχια/χωρια στον σπιτογατο που τα πουλανε για ψιχουλα (σαν το ποσό παραπανω). Τι παει στραβα σε τετοιες περιπτωσεις συνηθως? Ή ειναι νορμαλ και η αξια ειναι υψηλη μονο σε πολεις? Εχω εντοπισει πχ τεραστιες εκτασεις χιλιαδων τμ σε ελληνικα νησια/παραδεισους που απλα τα σκοτωνουν για ψιλα. Αν δεν ειναι απατη, γιατι μπορει να γινεται αυτο? Το πιο πιθανό είναι γιατί δεν είναι εντός σχεδίου και μπορείς να το έχεις μόνο ως χωράφι. Αυτααα! Inline οι απαντήσεις. Σε κάθε περίπτωση πληρώνεις μηχανικό (και δικηγόρο πιο μετά) πριν την αγορά 1
ManFromEarth Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 31 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Inline οι απαντήσεις. Σε κάθε περίπτωση πληρώνεις μηχανικό (και δικηγόρο πιο μετά) πριν την αγορά Μπορείς να χτίσεις και εκτός σχεδίου αλλα πρέπει να είναι μεγαλύτερο το οικόπεδο (νομιζω) 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Είναι πολλά αυτά που ρωτάς και δεν μπορώ να απαντήσω από το κινητό. Για την τελευταία απορία σου με τα εγκαταλελλειμμενα οικόπεδα στο χωριό και τα χρεπια που θα πρέπει να γκρεμιστουν αν δεν θες να τα ανακαινίσεις. Να ψάξεις αν το κτίσμα η ο οικισμός εχουν χαρακτηριστεί διατηρητεα από ΥΠΕΝ ΥΠΠΟ η ΥΠΕΣ. Επίσης ακόμα και αρχαιολογικός χωρος η περιοχη που να εμπίπτει σε αρχαιολογία να ρωτησεις μηχανικο να το ψάξει. Και για όλα τα προηγούμενα πάλι μηχανικό να ρωτησεις. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2020 από Βασίλης_29 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, defendar είπε Βλεπω στον σπιτογατο κατι σπιτια/οικοπεδα σε εγκατελειμενα χωρια που εχουν ερηπια απο τους γερμανους αλλα τα πουλανε πχ 5.000 ευρω. Αυτο το χρεπι μετα δε μπορεις να το ριξεις και να χτισεις (με την εκδοση αδειας, νομιμα) μεζονετα στη θεση του? τι σε εμποδιζει? Από περιορισμούς δόμησης της περιοχής, μέχρι κληρονομικά (ακίνητο που ανήκει σε 10 συνιδιοκτήτες, εκ των οποίων οι δύο εκτός χώρας, οι 3 εκτός κόσμου και οι άλλοι πέντε με κάκιστες σχέσεις μεταξύ τους). Πολύ χοντρά στα γράφω. Φαντάσου λοιπόν, τι άλλο μπορεί να μεσολαβεί μεταξύ των δύο παραπάνω "ορίων" που έθεσα. 1
kanesaxo Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Πρωτα θα σκεφτείς που θέλεις να αγοράσεις οικόπεδο ή αγροτεμάχιο κι έπειτα θα επισκεφθείς μηχανικό, κατά προτίμηση τοπογράφο, και κατά δεύτερη προτίμηση της ευρύτερης περιοχής. Ο " ντόπιος" θα γνωρίζει καλύτερα και αμεσότερα τις ιδιαίτεροτητες της περιοχής. ΓΠΣ, όρους και περιορισμους δόμησης, αν είναι παραδοσιακός οικισμός κι ένα κάρο ακόμη... ΟΧΙ σε μεσίτη ή αν σου βρει μεσίτης θα τα ελέγξει δικός σου μηχανικός. Κρύβονται τεράστιες μπίζνες και λαμογιες. 1
μπιπ μπιπ Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Αν πουλήσω ένα οικοπεδο ή ένα σπίτι, τι έξοδα θα έχω; ξέρω για το ενεργειακό πιστοποιητικό. Όλα βαρύνουν τον αγοραστή; υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να πληρώσω σε περίπτωση που πουληθεί σπίτι ή οικόπεδο;
kanesaxo Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε Αν πουλήσω ένα οικοπεδο ή ένα σπίτι, τι έξοδα θα έχω; ξέρω για το ενεργειακό πιστοποιητικό. Όλα βαρύνουν τον αγοραστή; υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να πληρώσω σε περίπτωση που πουληθεί σπίτι ή οικόπεδο; Αλλο το ένα άλλο το άλλο. Οικόπεδο αδόμητο: Τοπογραφικό απο μεριά σου (ετσι συνήθως γίνεται), βεβαίωση αδομήτου απο μηχανικό και ότι τυχον νταβατζηλίκια έχεις. Πχ απλήρωτο ΕΝΦΙΑ κτλ. Τα συμβόλαια τα πληρώνει ο αγοραστής. Οικόπεδο δομημένο: Τοπογραφικό, βεβαίωση μηχανικού περί μη ύπαρξης αυθαιρεσιών. Αν εχει, τακτοποιήση, έξοδα δικά σου (εσυ εκανες τις αυθαιρεσίες, οχι ο αγοραστής), ΠΕΑ, και σε 3μήνες, Ταυτότητα Κτιρίου. Συμβολαιογραφικα, παλι πληρώνει ο αγοραστής. Δικηγόρο για έλεγχο, ο αγοραστής (αυτός ελέγχει). Πληρωμένο ΕΝΦΙΑ, ΔΕΗ, ύδρευση/αποχέτευση. Αυτά. Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2021 από kanesaxo
μπιπ μπιπ Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Το ένα είναι οικοπεδο με μισό γκρεμισμένο οίκημα μέσα (άρα δε θα χρειαστεί εκ νέου άδεια για να χτίσει). Τοπογραφικό έχω, έχει και βεβαίωση του νόμου Τρίτση για νομιμοποίηση αυθαίρετου. Ενεργειακό Πιστοποιητικο γιατί να θέλει; είναι 4 μισό γκρεμισμένο τοίχοι, χωρίς κουφώματα, χωρις σκεπή. ΕΝΦΙΑ πληρώνω κανονικά σαν να είναι σπίτι. Το άλλο είναι διαμέρισμα, αλλά έχει από τον εργολάβο, κτισμένο μπαλκόνι, κλειστό με παράθυρα για κάποιον λόγο. Εκεί μπορώ να τα βγάλω απλά ή πάλι πρέπει να πληρώσω πρόστιμο αυθαίρετου; Οπότε πρέπει να του δώσω βεβαιώσεις από ΔΕΗ, νερό, ΕΝΦΙΑ ότι δε χρωστάω; η μπορεί να τα βρει από μόνος του; Κτηματολόγιο, πολεοδομιες αφορούν μόνο τον αγοραστή; Τι είναι η ταυτότητα κτιρίου;; Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2021 από μπιπ μπιπ
GREGORYMO Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, μπιπ μπιπ είπε Το ένα είναι οικοπεδο με μισό γκρεμισμένο οίκημα μέσα (άρα δε θα χρειαστεί εκ νέου άδεια για να χτίσει). Τοπογραφικό έχω, έχει και βεβαίωση του νόμου Τρίτση για νομιμοποίηση αυθαίρετου. Ενεργειακό Πιστοποιητικο γιατί να θέλει; είναι 4 μισό γκρεμισμένο τοίχοι, χωρίς κουφώματα, χωρις σκεπή. ΕΝΦΙΑ πληρώνω κανονικά σαν να είναι σπίτι. Το άλλο είναι διαμέρισμα, αλλά έχει από τον εργολάβο, κτισμένο μπαλκόνι, κλειστό με παράθυρα για κάποιον λόγο. Εκεί μπορώ να τα βγάλω απλά ή πάλι πρέπει να πληρώσω πρόστιμο αυθαίρετου; Οπότε πρέπει να του δώσω βεβαιώσεις από ΔΕΗ, νερό, ΕΝΦΙΑ ότι δε χρωστάω; η μπορεί να τα βρει από μόνος του; Κτηματολόγιο, πολεοδομιες αφορούν μόνο τον αγοραστή; Τι είναι η ταυτότητα κτιρίου;; Έχουν βρεθεί οι αγοραστές ?
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 3 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Έχουν βρεθεί οι αγοραστές ? Εχεις δικούς σου;
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, μπιπ μπιπ είπε Το ένα είναι οικοπεδο με μισό γκρεμισμένο οίκημα μέσα (άρα δε θα χρειαστεί εκ νέου άδεια για να χτίσει). Τοπογραφικό έχω, έχει και βεβαίωση του νόμου Τρίτση για νομιμοποίηση αυθαίρετου. Ενεργειακό Πιστοποιητικο γιατί να θέλει; είναι 4 μισό γκρεμισμένο τοίχοι, χωρίς κουφώματα, χωρις σκεπή. ΕΝΦΙΑ πληρώνω κανονικά σαν να είναι σπίτι. Το άλλο είναι διαμέρισμα, αλλά έχει από τον εργολάβο, κτισμένο μπαλκόνι, κλειστό με παράθυρα για κάποιον λόγο. Εκεί μπορώ να τα βγάλω απλά ή πάλι πρέπει να πληρώσω πρόστιμο αυθαίρετου; Οπότε πρέπει να του δώσω βεβαιώσεις από ΔΕΗ, νερό, ΕΝΦΙΑ ότι δε χρωστάω; η μπορεί να τα βρει από μόνος του; Κτηματολόγιο, πολεοδομιες αφορούν μόνο τον αγοραστή; Τι είναι η ταυτότητα κτιρίου;; Για το ΠΕΑ δεν είναι σίγουρο ότι απαιτείται, πρέπει να ψάξετε αν απαιτείται για τέτοια κτίρια που δεν έχουν σκεπή. 1 ώρα πριν, μπιπ μπιπ είπε Το ένα είναι οικοπεδο με μισό γκρεμισμένο οίκημα μέσα (άρα δε θα χρειαστεί εκ νέου άδεια για να χτίσει). Τοπογραφικό έχω, έχει και βεβαίωση του νόμου Τρίτση για νομιμοποίηση αυθαίρετου. Ενεργειακό Πιστοποιητικο γιατί να θέλει; είναι 4 μισό γκρεμισμένο τοίχοι, χωρίς κουφώματα, χωρις σκεπή. ΕΝΦΙΑ πληρώνω κανονικά σαν να είναι σπίτι. Το άλλο είναι διαμέρισμα, αλλά έχει από τον εργολάβο, κτισμένο μπαλκόνι, κλειστό με παράθυρα για κάποιον λόγο. Εκεί μπορώ να τα βγάλω απλά ή πάλι πρέπει να πληρώσω πρόστιμο αυθαίρετου; Οπότε πρέπει να του δώσω βεβαιώσεις από ΔΕΗ, νερό, ΕΝΦΙΑ ότι δε χρωστάω; η μπορεί να τα βρει από μόνος του; Κτηματολόγιο, πολεοδομιες αφορούν μόνο τον αγοραστή; Τι είναι η ταυτότητα κτιρίου;; Βεβαιώσεις μη οφειλής ΤΑΠ και τελων από Δήμο, αν δεν πληρώνατε θα τα δώσετε μαζεμένα για να την εκδοσουν. Μη οφειλή ενφια την βάζεις από taxisnet η πας στην εφορία. Αυτά τα αναζητείς εσύ γιατί αφορούν εσένα και όχι τον αγοραστή. Τα θέλει ο συμβολαιογράφος για να συντάξει το συμβόλαιο.
μπιπ μπιπ Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Αν και δε ξέρω τι ακριβώς είναι το ταπ, επικοινώνησα πέρσι με τον Δήμο και τους έστειλα μια βεβαίωση ότι δεν έχει ρεύμα το σπίτι εδώ και 15 χρόνια για να μη χρειαστει να πληρώσω κάτι στον δήμο. Ναι με πήρε ένας αγοραστής, αλλά δε με ξαναπήρε. Το διαμερισμα που έχω είναι σε πόλη της δυτικής Μακεδονίας, δεν έχω καμία σχέση με εκεί και το έχει αναλάβει πλήρως ένας μεσίτης. Ο οποίος μου λέει πόσο χάλια είναι τα πράγματα, και ότι πρεπει να το ξεφτιλισω αν θέλω να το πουλήσω. Ισχυει; τόσο χάλια; δε θα ξανανοίξουν οι σχολές;
Locke_John Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Γεια σας. Για να μην ανοίγω νέο θέμα, γράφω εδώ: Από τί τιμή μπορεί ν αγοράσει κάποιος οικόπεδο, στην ευρύτερη περιοχή Αττικής, όσο το δυνατόν μικρότερο; Πχ στο πιο γνωστό site αγγελιών,που είναι κ εφημερίδα, έχει ένα οικόπεδο 500τμ, Άνω κυψέλη, 8900€. Είναι δυνατόν ν ισχύει τέτοια τιμή;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα