voltmod Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Sammobile, η Google ζήτησε από την Samsung να της κατασκευάσει ένα νέο custom system-on-chip, αφού πρώτα εξέτασε και άλλες εναλλακτικές λύσεις/ παρόχους ή ακόμα και την περίπτωση να το σχεδιάσει και η ίδια. Το νέο αυτό system-on-chip αναμένεται να χρησιμοποιεί επεξεργαστή και επεξεργαστή γραφικών που βασίζονται σε αρχιτεκτονικές/ σχέδια της ARM καθώς και κάποιες custom λύσεις της Google. Το system-on-chip Exynos θα διαθέτει δύο πυρήνες Cortex-A78, δύο πυρήνες Cortex-A76 και τέσσερις πυρήνες Cortex-A55. Ο επεξεργαστής γραφικών θα είναι τύπου Mali MP20 που βασίζεται σε μία νέα αρχιτεκτονική της ARM με την κωδική ονομασία Borr. Ο πυρήνας Cortex-A78 εντωμεταξύ αλλά και ο πυρήνας «Borr» δεν έχουμε ανακοινωθεί επίσημα από την ARM ακόμα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Cortex-A78 είναι ισχυρότερος του Cortex-A77 που είναι κατά 20% περίπου ταχύτερος από τον Cortex-A76, τότε έχουμε να κάνουμε με αρκετά ισχυρό hardware. Το νέο Exynos chip θα κατασκευάζεται με την μέθοδο 5nm EUV της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας, κάτι που αναμένεται να βοηθήσει στην κατανάλωση ενέργειας και την θερμική συμπεριφορά του, ωστόσο δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε σε αυτό το σημείο αν το συγκεκριμένο custom chip προορίζεται για χρήση σε κινητά τηλέφωνα ή φορητούς υπολογιστές (π.χ κάποιο notebook με Chrome OS) ή αν προορίζεται για χρήση σε κέντρα δεδομένων της εταιρείας. To chip λέγεται ότι θα ενσωματώνει τα χαρακτηριστικά Visual Core ISP και NPU της Google που αντικαθιστούν τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά της Samsung (μην ξεχνάμε την επεξεργαστική ισχύ που απαιτείται για τις Google Photos ή για το transcribing των βίντεο στο YouTube ή την μετάφραση γλώσσας κ.ά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Google δεν είναι η μοναδική μεγάλη εταιρεία που αναμένεται να συνεργαστεί με το τμήμα Exynos της Samsung (που αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα). Φημολογείται ότι η εταιρεία Facebook εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει από την Samsung να αναπτύξει τους επεξεργαστές για τις επερχόμενες Oculus AR και VR συσκευές του. GSMArena Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
anax111 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δεν ξέρω αν αληθεύει αλλά κάπου διάβασα ότι η Samsung αποφάσισε να διαθέσει τα S20 στην Κορέα με Snapdragon! Επίσης ότι διέλυσε την ομάδα ανάπτυξης του Exynos. Αν τα παραπάνω αληθεύουν είναι πραγματικά περίεργη η κίνηση της Google που ίσως αποσκοπεί στο να μην υπάρχει μονοπώλιο για τους επεξεργαστές των Android. Όποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας μας διαφωτίσει.
KnightRider Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Βρε Samsung έλεος πια !!! Απλά βγάλε συσκευές και με Snapdragon έκδοση παγκοσμίως να τελειώνουμε !!! Επεξ/σία 11 Απριλίου 2020 από KnightRider 10
Vasilisxd Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Γιατί δεν πήγε κατευθείαν στους κορυφαίους στο είδος ; Θα ψωνίζανε τον A12 που τον έχουν και πρόχειρο και όλα καλά.
AtiX Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 κάτι δεν πάει καλά με την ονομασία... γιατί το αποκαλούμε exynos από την στιγμή που θα είναι σχεδιασμός της Google, αρχιτεκτονική της ARM και ίσως μπουν και άλλες εταιρίες κατασκευής????
fytotech Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Α ωραία. Να ξέρω. Να μην κοιτάω ούτε Google συσκευές, όπως δεν κοιτάω Samsung.
vagosd Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Προσωπικά πιστεύω πως η Samsung θα κάνει την τελευταία της προσπάθεια να κατασκευάσει ένα τσιπ καλύτερο του ανταγωνισμού και αν δε της βγει θα σταματήσει τα high end exynos. Επομένως τη χρονιά που μας έρχεται είναι πιθανόν να δούμε έναν πολύ καλό επεξεργαστή και να τελειώσει το snapdragon vs exynos .
JcD Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Φυσική η επιλογή της Google, οι έξινος είναι χρόνια μπροστά από τον ανταγωνισμό, η apple αυτούς κυνηγάει να φτάσει κάθε χρόνο! 1
gripoulas1983 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Α ρε εξινος που τους αξιζει αχαχαχαχ.. Ποσα ανεκδοτα ακομα αυτη η σαμι..Εκει να επιμενει σε επεξεργαστες.Κατσε κοπελα μου στις οθονες μεχρι εκει εισαι αν ειναι δυνατον δλδ.Καημενη μου ολο νουμερα και τπτ αλλο..
piterm Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλος επεξεργαστής με αρχιτεκτονική Α78 αυτή την στιγμή.
Haldol Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 5 λεπτά πριν, piterm είπε νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλος επεξεργαστής με αρχιτεκτονική Α78 αυτή την στιγμή. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε αυτός. Σχέδια είναι. 2
jimlost Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Πάντος έτσι όπως φαίνεται το Note 20 θα έχει μόνο Snapdragon επεξεργαστή... 1
mourmouras Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Έλα νά σου φτιαξο εγώ ένα σέ Κάλι τιμουλα Google μου... Ένα προσχέδιο.. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2020 από mourmouras 1
stafaf Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, anax111 είπε Δεν ξέρω αν αληθεύει αλλά κάπου διάβασα ότι η Samsung αποφάσισε να διαθέσει τα S20 στην Κορέα με Snapdragon! Επίσης ότι διέλυσε την ομάδα ανάπτυξης του Exynos. Αν τα παραπάνω αληθεύουν είναι πραγματικά περίεργη η κίνηση της Google που ίσως αποσκοπεί στο να μην υπάρχει μονοπώλιο για τους επεξεργαστές των Android. Όποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας μας διαφωτίσει. https://www.sammobile.com/news/samsung-chip-division-humiliated-snapdragon-galaxy-s20-korea/ https://www.anandtech.com/show/15061/samsung-to-cease-custom-cpu-development Καλά διάβαζες. Βάζει τρικλοποδιές στον εαυτό της. Οχι ότι θα αντιμετωπίσει και κανα πρόβλημα βέβαια. Είναι τεράστια εταιρία, την παίρνει να κάνει μερικά μπρος-πίσω. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2020 από stafaf 1
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Ολοκληρη Google εκανε ερευνα και κατεληξε στην Samsung αλλά ο Μάκης και ο Τάκης απο το Insomnia ξερουν. Τι κανετε εδω ρε μαγκες; Γιατι χαραμιζεστε; Πηγαινετε να αναλαβετε τον πλανητη να σωθουμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα