Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτήν την στιγμή έχω το παρακάτω σύστημα,
CPU        AMD 8350
Mobo    MSI 970 Gaming
GPU(s)        MSI 980 4GB
RAM        16GB G.SKILL RIPJAWS
SSD/HDD 850 250GB EVO, 500GB+1TB WD BLACK+4TB WD RED
Case        PHANTEKS ENTHOO PRO BLACK WINDOW
PSU         ENERMAX 525w 82+
Cooling        212 EVO
Η χρήση που κάνω είναι λίγο gaming πχ forza/assassin κτλ σε 1080p ,photoshop ,vegas 1080p video και πολύ σερφαρισμα, 
όμως βλέπω οτι η cpu το εχει το bottleneck απο την 980 στα games και στο video rendering οπως ας πούμε όταν ανοίξω πολλές καρτέλες στoν chrome 
παρόλο που η μνήμη είναι στα 10gb και παίζει και κανα videaki στο youtube βλέπεις που και που κάνει κάτι spikes το cpu  100% για κανα 2sec και πέφτει πάλι στα normal, και απο ζουζουνια κορονοϊους  κτλ είμαι καθαρός. 

Κατόπιν όλων αυτών και με οσα γίνονται στην αγορά εδω και 1,5 μηνα εχει παρει για τα καλα την ανηφόρα σε αυξήσεις  σκέφτομαι μια αναβάθμιση σε cpu/mobo/ram/nvme
Και εδώ αρχίζουν τα διλήμματα,  
1) Ryzen 3600 / Ryzen 3600Χ μαζί με μια MSI B450 Tomahawk Max  ή Ryzen 1600 AF με μια Asus TUF Gaming X570-Plus για να εχω PCI Express 4 και απο Χριστούγεννα να βάλουμε πάνω εναν Ryzen 4000, τελικα αυτοί οι Ζen3 θα υποστηρίζονται απο Χ570,Β450 με ΑΜ4 και DDR4 ;; 
ή να παω σε 3600Χ+Χ570 και να μην σκέφτομαι Zen3 κτλ.
2) Ram 16GB DDR4 3200 βλεπω γίνετε χαμός στις προτάσεις τι απ ολα; 
Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-3200MHz  ή  HyperX Fury 16GB DDR4-3200MHz  ή G.Skill Aegis 16GB DDR4-3200MHz ή G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz  ή Crucial Ballistix Sport LT Gray 16GB DDR4-3200MHz

3)Nvme 500GB εδώ είναι 2 μοντέλα απ ότι βλέπω που αξίζουν
Adata XPG SX8200 Pro 512GB  είναι τόσο κάλος όσο λένε σε σχέση με τον Samsung 970 Evo Plus 500GB 

Tωρα για το budget παίζει ανάλογα το σύστημα 500-600ευρω αλλα πάντα κοιτάμε το vfm

Επεξ/σία από vasiliou
Δημοσ.

Καλησπέρα. Παρε tomahawk max, 3700x και 32gb 3200. Άφησε τον  nvme για αργότερα ούτως ή αλλως, δε θα σου δώσει τη διαφορά όπως αν είχες μηχανικό πηγαίνοντας σε ssd. 

Παραπάνω για μητρικη μη δώσεις. Μετά τον 3700x πας για ddr5 δεν βλέπω να κανεις εργασίες που να απαιτούν κάτι παραπάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θεωρώ καθόλου vfm τον 3700Χ σε σχέση με έναν 3600Χ γιατί είναι 50% ακριβότερος και είναι περίπου 25% καλύτερος μόνο στις multicore εφαρμογές άρα μόνο σε κάνα rendering θα ειναι χρήσιμο και αυτο το εχω σαν hobby .
Επίσης ενας nvme ειναι περίπου 4 φόρες γρηγορότερος απο ενα ssd και οσο ναναι θα δώσει μια αλλη πνοή στο σύστημα σήμερα όπως επίσης τα 32gb ram σήμερα δεν είναι vfm άπλα μια overkill επιλογή ,οπού είναι σοφότερο 16gb σήμερα και σε 1++ χρόνο άλλα 16gb που θα είναι και φθηνότερα !

Επεξ/σία από vasiliou
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vasiliou είπε

Δεν θεωρώ καθόλου vfm τον 3700Χ σε σχέση με έναν 3600Χ γιατί είναι 50% ακριβότερος και είναι περίπου 25% καλύτερος μόνο στις multicore εφαρμογές άρα μόνο σε κάνα rendering θα ειναι χρήσιμο και αυτο το εχω σαν hobby .
Επίσης ενας nvme ειναι περίπου 4 φόρες γρηγορότερος απο ενα ssd και οσο ναναι θα δώσει μια αλλη πνοή στο σύστημα σήμερα όπως επίσης τα 32gb ram σήμερα δεν είναι vfm άπλα μια overkill επιλογή ,οπού είναι σοφότερο 16gb σήμερα και σε 1++ χρόνο άλλα 16gb που θα είναι και φθηνότερα !

Νομίζω ότι τα έχεις όλα λάθος στο μυαλό σου και δε συμφωνώ στις επιλογές σου αλλά οκ αφού είσαι αποφασισμένος τι άνοιξες θεμα; Καλή συνέχεια από μένα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...