DKNI Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Εχω ενα pc 11 ετων, τα στοιχεια του ειναι τα εξης που επισυναπτω Απο δισκους ειμαι ΟΚ εγω εναν SSD για το λειτουργικο και ενα πιο μεγαλο SATA για αποθηκευτικο χωρο Οθονες, πληκτρολογια κτλ μια χαρα η αρχικη σκεψη ηταν να τον καταργησω τελειως και να παρω ενα laptop ~700-800 ευρω για εφαρμογες Office, ισως video editing, ελαφρυ gaming και σαν πηγη multimedia για τον προτζεκτορα Και κανω μια 2η σκεψη: Μηπως συμφερει να παρω για τα παραπανω ενα λιγοτερο δυνατο λαπτοπ τυπου 500-600 ευρω και να κανω επιπλεον ενα mini lifting στο desktop? Εννοω να μπορει να σηκωσει W10 και να κανει 2 βασικα πραγματα (οχι ομως το gaming ουτε το video editing). Ξερω οτι ποναει σε μνημη και CPU και λογικα και στη motherboard? Το διλημμα ειναι μηπως αντι να δωσω 8 κατοσταρικα για ενα λαπτοπ, μπορω να δωσω 900 η 1Κ και να εχω ΚΑΙ ενα λαπτοπ μετριο μεν που θα μπορει ομως να τρεξει office suite, λιγο video editing για Home videos και να βλεπουμε καμια ταινια ΚΑΙ ενα desktop που θα κανει τα απολυτως βασικα (W10, browsing κτλ) Σωζεται τιποτα απο το desktop? Επεξ/σία 11 Απριλίου 2020 από DKNI
dzdevil Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 11 έτη στον κόσμο της τεχνολογίας των υπολογιστών είναι σαν 11 αιώνες. Πιθανόν να βρεις σε μια καλή τιμή τον πιο δυνατό επεξεργαστή για am3 socket αλλά κατά την γνώμη μου απλά θα πετάξεις τα χρήματα σου μιας και η βελτίωση θα είναι μικρή σε σχέση με τις σημερινές απαιτήσεις. Απλά πάρε κάτι καινούργιο και στον παλιό βάλε ένα Linux για να κάνεις κάποιες δουλειές με ικανοποιητική ταχύτητα (10ρια στον παλιό θα σέρνονται και με κάθε update θα γεννιούνται νέα προβλήματα).
DKNI Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Καλα ναι, προφανως, μιλαμε για pc Που χτιστηκε το 2009 ξερω οτι ειναι αρχαιολογια Ελεγα μηπως αλλαζοντας Motherboard και επεξαργαστη μονο μπορουσα να βαλω w10 και καποια βασικα προγραμματα Και ειχα ενα μπατζετ 300 ευρω Αποτι καταλαβαινω ομως με 300 ευρω (ειδικα αν πουμε οτι θελει + και η μνημη) δεν παιρνεις τιποτα Οποτε μηπως απλα να τον καταργησω και να παω να παρω ενα laptop των 900€ να τελειωνουμε?
dzdevil Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Η μόνες αναβαθμίσεις που θα μπορούσα να σκεφτώ είναι αγορά μεταχειρισμένου επεξεργαστή (ψάξε για τον πιο δυνατό που σηκώνει η m/b σου έχοντας κατά νου ότι γενικά οι phenom ήταν μια κακή γενιά επεξεργαστών της AMD) και αγορά μεταχειρισμένης ram για να είσαι τουλάχιστον στα 8gb. Με το παραπάνω θα έχεις μια decent λειτουργία με 10ρια (αν δεν προκύψουν προβλήματα σε επίπεδο software λόγω παλαιότητας). Για gaming αμφιβάλλω αν θα μπορείς να τρέξει κάτι αξιοπρεπώς ακόμα και με τις χαμηλότερες ρυθμίσεις μιας και η κάρτα γραφικών είναι επίσης παλιά. Το παραπάνω είναι μεγάλο ρίσκο (αν αποφασίσει πχ να σε αποχαιρετισει η ήδη γερασμένη μητρική στον μήνα πάνε όλα για πέταμα) και μικρά ωφελη. - Αν θέλεις gaming, μια φτηνή λύση είναι η κονσόλα (σου κρατάει κάποια χρόνια χωρίς να χρειαστεί αναβάθμιση και ξέρεις από την αρχή πως όλα τα παιχνίδια της θα παίξουν απροβληματιστα). Τον παλιό τον κρατάς με Linux (ψάξε distributions για παλιότερα συστήματα) και δουλεύει μια χαρά για βασικά πράγματα μέχρι να αποδημησει εις κύριον. - Ένα καινούργιο desktop (δεν είμαι fan του laptop) με 900 θα σου κάνει σχεδόν όλα τα γούστα και θα σε βγάλει για καμιά δεκαετία (άμα δεν προκύψει κάποια μεγάλη επανάσταση στην τεχνολογία υπολογιστών).
pcmasteralex Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Η γνώμη μου είναι άμα δώσεις 900 ευρω, χτισε ενα desktop. Θα είναι πολύ καλύτερο απο laptop αντίστοιχης αξίας.
xristakos95 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) cpu: https://www.skroutz.gr/s/19344792/AMD-Ryzen-3-3200G-Box.html?from=autocomplete&o=3200g mobo: https://www.skroutz.gr/s/20121996/MSI-B450M-Pro-VDH-Max.html ram: https://www.skroutz.gr/s/8423470/Patriot-Viper-4-Series-16GB-DDR4-3000MHz-PV416G300C6K.html Γυρω στα 250 ευρω αν εχεις ενα τιμιο τροφοδοτικο και δεν χρειαζεται αλλαγη + τον ssd και τον σκληρο σου θα κανεις ολες τις δουλειες μια χαρα και λιγο ελαφρυ gaming. Αλλα αν ειναι να χαλασεις τοσα λεφτα σε συνδυασμο και εγω θα τα εριχνα στο pc να φτιαξεις ενα αξιοπρεπες μηχανημα που θα κρατησει και με μερικες αναβαθμισεις με την παροδο του χρονο θα βγεις κερδισμενος. Αλλα ακομα και με 300 ευρω μπορεις να φτιαξεις κατι απλο να κανεις την δουλεια σου υποθετω Επεξ/σία 11 Απριλίου 2020 από xristakos95
DKNI Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Σας ευχαριστώ παίδες, διαφωτιστικοι Χρήστος ευχαριστώ και για τις προτάσεις. Η κάρτα γραφικών μου θα κουμπωνει όμως σε αυτή τη motherboard? Για το laptop με χωνει και η γυναικα γιατί το θέλει για δουλειά και δεν την βολεύει το desktop
xristakos95 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δεν θα χρειαστεις καρτα γραφικων εχει ενσωματωμενα ο 3200g
adtakhs Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, DKNI είπε Εχω ενα pc 11 ετων, τα στοιχεια του ειναι τα εξης που επισυναπτω Απο δισκους ειμαι ΟΚ εγω εναν SSD για το λειτουργικο και ενα πιο μεγαλο SATA για αποθηκευτικο χωρο Οθονες, πληκτρολογια κτλ μια χαρα η αρχικη σκεψη ηταν να τον καταργησω τελειως και να παρω ενα laptop ~700-800 ευρω για εφαρμογες Office, ισως video editing, ελαφρυ gaming και σαν πηγη multimedia για τον προτζεκτορα Και κανω μια 2η σκεψη: Μηπως συμφερει να παρω για τα παραπανω ενα λιγοτερο δυνατο λαπτοπ τυπου 500-600 ευρω και να κανω επιπλεον ενα mini lifting στο desktop? Εννοω να μπορει να σηκωσει W10 και να κανει 2 βασικα πραγματα (οχι ομως το gaming ουτε το video editing). Ξερω οτι ποναει σε μνημη και CPU και λογικα και στη motherboard? Το διλημμα ειναι μηπως αντι να δωσω 8 κατοσταρικα για ενα λαπτοπ, μπορω να δωσω 900 η 1Κ και να εχω ΚΑΙ ενα λαπτοπ μετριο μεν που θα μπορει ομως να τρεξει office suite, λιγο video editing για Home videos και να βλεπουμε καμια ταινια ΚΑΙ ενα desktop που θα κανει τα απολυτως βασικα (W10, browsing κτλ) Σωζεται τιποτα απο το desktop? Τι το θες περισσότερο το σύστημα , για παιχνίδια ή κάτι άλλο ? Το βασικό θέλω να μου πεις 3 ώρες πριν, dzdevil είπε Η μόνες αναβαθμίσεις που θα μπορούσα να σκεφτώ είναι αγορά μεταχειρισμένου επεξεργαστή (ψάξε για τον πιο δυνατό που σηκώνει η m/b σου έχοντας κατά νου ότι γενικά οι phenom ήταν μια κακή γενιά επεξεργαστών της AMD) και αγορά μεταχειρισμένης ram για να είσαι τουλάχιστον στα 8gb. Με το παραπάνω θα έχεις μια decent λειτουργία με 10ρια (αν δεν προκύψουν προβλήματα σε επίπεδο software λόγω παλαιότητας). Για gaming αμφιβάλλω αν θα μπορείς να τρέξει κάτι αξιοπρεπώς ακόμα και με τις χαμηλότερες ρυθμίσεις μιας και η κάρτα γραφικών είναι επίσης παλιά. Το παραπάνω είναι μεγάλο ρίσκο (αν αποφασίσει πχ να σε αποχαιρετισει η ήδη γερασμένη μητρική στον μήνα πάνε όλα για πέταμα) και μικρά ωφελη. - Αν θέλεις gaming, μια φτηνή λύση είναι η κονσόλα (σου κρατάει κάποια χρόνια χωρίς να χρειαστεί αναβάθμιση και ξέρεις από την αρχή πως όλα τα παιχνίδια της θα παίξουν απροβληματιστα). Τον παλιό τον κρατάς με Linux (ψάξε distributions για παλιότερα συστήματα) και δουλεύει μια χαρά για βασικά πράγματα μέχρι να αποδημησει εις κύριον. - Ένα καινούργιο desktop (δεν είμαι fan του laptop) με 900 θα σου κάνει σχεδόν όλα τα γούστα και θα σε βγάλει για καμιά δεκαετία (άμα δεν προκύψει κάποια μεγάλη επανάσταση στην τεχνολογία υπολογιστών). Οι Phenom II X4 και X6 Ήταν μια πολύ καλή γενιά επεξεργαστών. Μην τους μπερδεύεις με τους AGENA phenom I. 3 ώρες πριν, DKNI είπε Καλα ναι, προφανως, μιλαμε για pc Που χτιστηκε το 2009 ξερω οτι ειναι αρχαιολογια Ελεγα μηπως αλλαζοντας Motherboard και επεξαργαστη μονο μπορουσα να βαλω w10 και καποια βασικα προγραμματα Και ειχα ενα μπατζετ 300 ευρω Αποτι καταλαβαινω ομως με 300 ευρω (ειδικα αν πουμε οτι θελει + και η μνημη) δεν παιρνεις τιποτα Οποτε μηπως απλα να τον καταργησω και να παω να παρω ενα laptop των 900€ να τελειωνουμε? Windows 10 μπορείς να βάλεις και σε αυτό που έχεις. Αυτό που κρατά πίσω το σύστημα σου είναι η λιγη μνήμη και η κάρτα γραφικών που πλέον δεν υποστηρίζεται από τον κατασκευαστή. Αν όμως έχεις να δώσεις χρήματα για το σταθερό για αναβάθμιση θα πάρεις Amd R5 1600 AF 6Core/12 threads (100€) MSI B450M Pro VDH MAX (73€) Patriot 16GB DDR4 3200Mhz (74€) XFX RX 570 8GB DDR5 (137€) Με αυτά χτίζεις σταθερό κανόνι κρατώντας τα υπόλοιπα. Με 400-430€ παιρνεις πολύ ωραίο λαπτοπακι με AMD Ryzen 3500U , 8gb ram και SSD στην γυναίκα. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2020 από adtakhs 2
countass Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 υπ'όψιν αν είσαι σφιχτά,μία μητρική των 45 ευρώ σου κάνει τη δουλειά.Ένας ryzen 1200 από το site μεταχειρισμένος(40-45 max),και μία 8άρα μνήμη-σύνολο όλα περίπου 130 ευρώ- σου κάνει αξιοπρεπώς αυτό που ζήτησες.browsing και ταινίες γτ όχι.Παιχνίδια ίσως μόνο παλιά.Εγώ είδα ότι δουλεύει η 4870 με win10 αλλά χωρίς το catalyst software.Η ανάλυση υποστηρίζεται.Αλλά, η 4870 είναι στα 150 watt το πολύ,ενώ μία gt1030 των 70 ευρώ που είναι και αρκετά καλύτερη κάρτα νομίζω είναι στα 30watt.
DKNI Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, adtakhs είπε Αναφορά σε κείμενο Τι το θες περισσότερο το σύστημα , για παιχνίδια ή κάτι άλλο ? Το βασικό θέλω να μου πεις . Windows 10 μπορείς να βάλεις και σε αυτό που έχεις. Αυτό που κρατά πίσω το σύστημα σου είναι η λιγη μνήμη και η κάρτα γραφικών που πλέον δεν υποστηρίζεται από τον κατασκευαστή. Αν όμως έχεις να δώσεις χρήματα για το σταθερό για αναβάθμιση θα πάρεις Amd R5 1600 AF 6Core/12 threads (100€) MSI B450M Pro VDH MAX (73€) Patriot 16GB DDR4 3200Mhz (74€) XFX RX 570 8GB DDR5 (137€) Με αυτά χτίζεις σταθερό κανόνι κρατώντας τα υπόλοιπα. Με 400-430€ παιρνεις πολύ ωραίο λαπτοπακι με AMD Ryzen 3500U , 8gb ram και SSD στην γυναίκα. Για το σταθερο θελω να βαλω καινουρια Windows και να κανω Browsing και εφαρμογες office Και να μην εχω προβλημα οταν θελω να βαλω το τελευταιο πχ Eset Internet Security Αν δεν κανω λαθος ειδα οτι δεν το σηκωνει η λιγη μνημη, ενω καποιες φορες που δοκιμασα να τρεξω καποιες εφαρμογες η παιχνιδια επισης η μνημη με κραταγε πισω, ισως και η καρτα γραφικων Επειδη η συζυγος επιμενει για λαπτοπ, μαλλον θα καταληξω σε καποιο λαπτοπ που θα κανει και το video editing, το multimedia center και το gaming που θελω - για το gaming εχω κυριως το xbox, το video editing ειναι το βαρυ νεο χομπι Οποτε λεω να μην πεταξω το λαπτοπ, αν μπορω να συνεχισω να το εχω ουτε καν για gaming, απλα μονο Browsing, YT και κανα word, excel κτλ Το εχω στησει και ωραια στο LAN, το εχω σαν αποθηκευτικο χωρο και στριμαρω, θα ειναι ταλαιπωρια να τα ξαναστησω σε νεο pc Οποτε οχι, για το desktop δεν εχω 400-450, η θα τη βγαλω με κανα 200αρι αντε 250αρι ή θα παμε στο 900αρι αμα πατησω ποδι και πω στην κυρα να ξεχασει το λαπτοπ (που το χρειαζεται ομως) Μηπως μονο με επιπλεον μνημουλα στο desktop του εδινα 2-3 χρονακια ακομα? Και μιας και το πιασαμε, σε εντελως αλλο desktop της μητερας μου, της το εχω αφησει οταν εφυγα απο το πιστι αρα ειναι πανω απο 11 ετων, πλεον το εχει ΜΟΝΟ για youtube και Browsing Αλλα εχω ξεμεινει σε ΧΡ!! Παιρνει αλλο λειτουργικο? 8αρια ή 10αρια δλδ Επεξ/σία 11 Απριλίου 2020 από DKNI ειχα κανει λαθος quote
adtakhs Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, DKNI είπε Για το σταθερο θελω να βαλω καινουρια Windows και να κανω Browsing και εφαρμογες office Και να μην εχω προβλημα οταν θελω να βαλω το τελευταιο πχ Eset Internet Security Αν δεν κανω λαθος ειδα οτι δεν το σηκωνει η λιγη μνημη, ενω καποιες φορες που δοκιμασα να τρεξω καποιες εφαρμογες η παιχνιδια επισης η μνημη με κραταγε πισω, ισως και η καρτα γραφικων Επειδη η συζυγος επιμενει για λαπτοπ, μαλλον θα καταληξω σε καποιο λαπτοπ που θα κανει και το video editing, το multimedia center και το gaming που θελω - για το gaming εχω κυριως το xbox, το video editing ειναι το βαρυ νεο χομπι Οποτε λεω να μην πεταξω το λαπτοπ, αν μπορω να συνεχισω να το εχω ουτε καν για gaming, απλα μονο Browsing, YT και κανα word, excel κτλ Το εχω στησει και ωραια στο LAN, το εχω σαν αποθηκευτικο χωρο και στριμαρω, θα ειναι ταλαιπωρια να τα ξαναστησω σε νεο pc Οποτε οχι, για το desktop δεν εχω 400-450, η θα τη βγαλω με κανα 200αρι αντε 250αρι ή θα παμε στο 900αρι αμα πατησω ποδι και πω στην κυρα να ξεχασει το λαπτοπ (που το χρειαζεται ομως) Μηπως μονο με επιπλεον μνημουλα στο desktop του εδινα 2-3 χρονακια ακομα? Και μιας και το πιασαμε, σε εντελως αλλο desktop της μητερας μου, της το εχω αφησει οταν εφυγα απο το πιστι αρα ειναι πανω απο 11 ετων, πλεον το εχει ΜΟΝΟ για youtube και Browsing Αλλα εχω ξεμεινει σε ΧΡ!! Παιρνει αλλο λειτουργικο? 8αρια ή 10αρια δλδ Αν δώσεις 370€ για το σετάκι που σου έγραψα παραπάνω Α) Θα μπορεί να κάνεις ταχύτατο Video editing Δεν το συζητάμε για browsing και εφαρμογές γραφείου Γ) Θα έχεις και gaming. Αν βάλεις μικρότερη κάρτα θα πας -70€ . Με 400€ σε λάπτοπ θα έχεις έναν φορητό που θα μπορεί να κάνει τα πάντα καλά εκτός από gaming. Δηλαδή σε φορητό κάτι παραπάνω από AMD R5 3500U με 8Gb και SSD δεν σου χρειάζεται. Με ένα τέτοιο τρόπο θα καλύψεις τα πάντα. Πάμε στο δεύτερο σενάριο Αλλάζεις λειτουργικό με κάποια διανομή Linux και αλλάζεις και κάρτα γραφικών στο σύστημα σου. Θα πρότεινα Manjaro 19,02 KDE 64bit. Internet security δεν θα σου χρειάζεται, θα έχεις πολύ πιο σταθερό και αποκρισιμο σύστημα αρκεί να θες να δουλέψεις με Libre office. Στην μητέρα σου θα αγοράσεις έναν Phenom II X4 με κόστος 15-20€ ή θα της βαλεις τον δικό σου ανάλογα τι θες Η μητρική παίρνει όλους τους phenom II Έναν SSD 240gb με 25€ Και θα της βάλεις για λειτουργικό Linux και συγκεκριμένα την διανομή Peppermint 10 64 bit. Σκέψου το και εδώ είμαστε. 1
xristakos95 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Η προταση που σου εκανα ειναι γυρω στα 250 ευρω που ζητας και εχει και αρκετα περιθωρια βελτιωσης στο μελλον αν το αποφασισεις. Οποτε οσον αφορα τον σταθερο δεν βρισκω το λογο να μην ακολουθησεις αυτο το πλανα για το συγκεκριμενο παντα budget. Αν βεβαια ανεβεις λιγο η προταση του adtakhs ειναι παρα πολυ καλη.
duffyduck Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Αναβαθμισε και τον σταθερο, και παρε και ενα λαπτοπ, οπως ειπαν τα παιδια. Αυτο το λεω γιατι ειναι 100% δεδομενο οτι το λαπτοπ θα στο κατασχεσει η γυναικα, οποτε θα σου μεινει ο σταθερος για σενα. Και επειδη λογω της καταστασης δεν ειμαστε για περισσοτερους εκνευρισμους, γι'αυτο ακουσε τους φιλους αυτα που σου ειπαν. Και η κυρα ευχαριστημενη και εσυ θα κανεις την δουλεια σου, ομορφα και ωραια και αγαπημενα. 1
DKNI Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Σας ευχαριστώ guys, μάλλον για εκεί πάμε, ένα πιο κρατημένο λάπτοπ γύρω στα 500-600 Και με τη διαφορά που θα γλυτώσω άντε 100€ παραπάνω ένα μικρό upgrade στο desktop Αποτι κατάλαβα με ένα i5 η r5 και 8g και μια συμπαθητική κάρτα αυτόνομη, θα κάνει videoediting το laptop, δεν χρειάζεται να πάμε σε i7 η σε φοβερές κάρτες για να μπορώ να φτιάχνω κάνα βιντεάκι με τον μικρό Για gaming μάλλον θα περιμένω 5gen κονσόλες, εξάλλου 2 παιχνίδια το χρόνο παίζω, κάνα NBA και κάνα assassins Μονο στα παιχνίδια που θέλουν στόχο τύπου warzone δεν μπορώ με το χειριστήριο και βολεύει το ποντικι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα