kitroughtrash Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Κοιτάζω να παρω μια 50’’ smart tv (μαλλον samsung Q60R) και θα ηθελα να ξερω αν θα υπαρχει δυνατοτητα να γινεται stream αρχειων video απευθειας απο δισκο που ειναι συνδεδεμενος στο router. Επισης, υπαρχουν video player apps στις smart tvs που μπορουν να κατεβαζουν υποτιτλους απο υπηρεσιες σαν opensubtitles οπως πχ κανει το kodi, infuse, κτλ; Αυτη τη στιγμη εχω μια απλη led και apple tv 4 (1080p) και προσπαθω να καταλαβω αν θα χρειαστει να αναβαθμισω το apple tv για να κανω χρηση της 4Κ αναλυσης, ή θα μπορεσω να βλεπω τα αρχει μονο μεσω της smart tv.
manoskost Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 9 λεπτά πριν, kitroughtrash είπε Κοιτάζω να παρω μια 50’’ smart tv (μαλλον samsung Q60R) και θα ηθελα να ξερω αν θα υπαρχει δυνατοτητα να γινεται stream αρχειων video απευθειας απο δισκο που ειναι συνδεδεμενος στο router. Επισης, υπαρχουν video player apps στις smart tvs που μπορουν να κατεβαζουν υποτιτλους απο υπηρεσιες σαν opensubtitles οπως πχ κανει το kodi, infuse, κτλ; Αυτη τη στιγμη εχω μια απλη led και apple tv 4 (1080p) και προσπαθω να καταλαβω αν θα χρειαστει να αναβαθμισω το apple tv για να κανω χρηση της 4Κ αναλυσης, ή θα μπορεσω να βλεπω τα αρχει μονο μεσω της smart tv. αφου εχεις apple tv 4, βαλε το emby σαν server στο pc και κατεβασε και την εφαρμογη emby στο apple tv 4, και θα παιζεις τα αρχεια σου κατευθειαν. https://emby.media/download.html
kitroughtrash Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Ευχαριστω για την απαντηση αλλα οπως ανεφερα το apple tv 4 εχει μεγιστη αναλυση 1080p. Υπαρχει η νεα εκδοση 4Κ αλλα εχει περιπου 200€ οποτε αν ειναι δυνατον θα ηθελα να το αποφυγω. Επιπλεον θελω να αποφυγω να χρειαζεται να λειτουργει ως server ο υπολογιστης (με το apple tv δεν ειναι απραιτητο ετσι κι αλλιως γιατι kodi, vlc, infuse παιζουν χωρις αναγκη server).
tilaverboy Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 15 λεπτά πριν, kitroughtrash είπε Ευχαριστω για την απαντηση αλλα οπως ανεφερα το apple tv 4 εχει μεγιστη αναλυση 1080p. Υπαρχει η νεα εκδοση 4Κ αλλα εχει περιπου 200€ οποτε αν ειναι δυνατον θα ηθελα να το αποφυγω. Επιπλεον θελω να αποφυγω να χρειαζεται να λειτουργει ως server ο υπολογιστης (με το apple tv δεν ειναι απραιτητο ετσι κι αλλιως γιατι kodi, vlc, infuse παιζουν χωρις αναγκη server). Η Q60 έχει το Apple TV? Μήπως να πήγαινες σε πιο νεότερη που να το έχει; Η Q80R πχ το έχει.
kitroughtrash Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Μαλλον εννοεις τη νεα συνδρομητικη υπηρεσια της apple; Αυτο δεν με πολυνοιαζει αν το εχει. Εγω εννοουσα τη media player συσκευη που εχει η apple την οποια χρησιμοποιω τωρα για να κανω stream υλικο απο το δικτυακο δισκο, και αν ειναι εφικτο θα ηθελα να αντικαταστησω με λειτουργια απευθειας απο την τηλεοραση.
ksessalonikios Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Στις 11/4/2020 στις 9:31 ΠΜ, kitroughtrash είπε Επιπλεον θελω να αποφυγω να χρειαζεται να λειτουργει ως server ο υπολογιστης (με το apple tv δεν ειναι απραιτητο ετσι κι αλλιως γιατι kodi, vlc, infuse παιζουν χωρις αναγκη server). καταρχάς τα app αυτα του Apple TV θελουν σερβερ, απλά στην δική σου περιπτωση δεν ειναι o υπολογιστής οπως σου προτεινε ο φίλος αλλά το ρούτερ σου. Σοβαρό app για βιντεο προσωπικά δεν εχω πετύχει στο μαγαζί της samsung. Οι λύσεις που υπαρχουν ειναι να υποστηρίζει ο σερβερ σου (ρουτερ) dlna/upnp ή Plex (το 2ο το θεωρώ απιθανο).
kitroughtrash Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Όταν υπάρχει στο δίκτυο του σπιτιού δίσκος που γίνεται share μέσω του router, οποιαδήποτε συσκευή (κινητό, υπολογιστής, tablet) μπορεί να βλέπει τα αρχεία στον δίσκο και να τα διαβάζει/κάνει stream. Αυτό γίνεται πχ στο vlc τόσο με το κινητό αλλά και στο apple tv. Η ερώτηση για τις smart tv είναι εάν το video player που παίζει τα αρχεία που βρίσκονται πχ σε ενα usb flash drive πάνω στην τηλεόραση, έχει τη δυνατότητα να βλεπει τον δικτυακό δίσκο και να παιζει τα αρχεία από εκει.
yositosi Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Στις 12/4/2020 στις 1:50 ΜΜ, kitroughtrash είπε Όταν υπάρχει στο δίκτυο του σπιτιού δίσκος που γίνεται share μέσω του router, οποιαδήποτε συσκευή (κινητό, υπολογιστής, tablet) μπορεί να βλέπει τα αρχεία στον δίσκο και να τα διαβάζει/κάνει stream. Αυτό γίνεται πχ στο vlc τόσο με το κινητό αλλά και στο apple tv. Η ερώτηση για τις smart tv είναι εάν το video player που παίζει τα αρχεία που βρίσκονται πχ σε ενα usb flash drive πάνω στην τηλεόραση, έχει τη δυνατότητα να βλεπει τον δικτυακό δίσκο και να παιζει τα αρχεία από εκει. Αν μιλάς για standalone δίσκο κουμπωμένο σε θύρα USB του router τότε ψάχνεις για επιλογή μέσα από τις ρυθμίσεις του router σου για "DLNA Media server". Εγώ σε προηγούμενης γενιάς 48JS9000 samsung κατάφερα να δω τα αρχεία ΑΛΛΑ λόγω DLNA σύνδεσης είχα θεματάκια. Βασικά, θεματάρες αλλά το προσπερνάω (πχ δεν τα έβλεπε όλα τα αρχεία, μου τα έβγαζε όλα χύμα μην βλέποντας φακέλους, κλπ κλπ κλπ). Στη δική μου περίπτωση τωρα που έχω ένα NAS ως δικτυακό δίσκο, πολύ απλά αδύνατο να γίνει σύνδεση απευθείας από την TV μου. Εφόσον δεν είναι DLNA το πρωτόκολο πρέπει να βρεις τρόπο να γίνει η "αποκωδικοποίηση" από εξωτερικό hardware, όπου και πλέον έπρεπε να πάω σε λύση τύπου Plex και να έχω έναν υπολογιστή μόνιμα αναμμένο να λειτουργεί ως media server. Τώρα στις καινούργιες δεν ξέρω τι παίζει αλλά δεν νομίζω να έχει γίνει κάποια αλλαγή! (για την ιστορία με ένα Xiaomi TV Box βρήκα την υγεία μου, όλα μέλι γάλα και πραγματικά smart σε αντίθεση με το χάλι του Tizen που έχει η Tv μου)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα