Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα είμαι 14 χρονών και ασχολούμαι εδώ και καιρό με τον προγραμματισμό από 9 με Web Developing(στο ΠΑΜΑΚ ένα πρόγραμμα για 2 χρόνια) και εδώ και μιάμιση χρόνο με Unity,Unreal και γενικά Game developing. Τελευταίο καιρό θέλω να το πάρω πιο επαγγελματικά οπότε ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κανένα καλό βιβλίο σχετικά με Game developing ή Unity programming που θα είναι διαθέσιμο σύντομα ώστε να καταφέρω να ασχοληθώ στην καραντίνα.

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Καλησπέρα,

για προγραμματισμό σχετικά με Unity είναι δύσκολο να προτίνει κανείς κανένα καλό βιβλίο, γιατί η game engine αναπτύσεται συνεχώς. Αν θες να ασχοληθείς με Unity πιο συστηματικά καλύτερη επιλογή είναι απο την ιστοσελίδας τους: https://learn.unity.com/

Δεν ξέρω βέβαια πόσο καλά είναι τα αγγλικά σου ή πόσο κάλες είναι οι γνώσεις σου με γλώσσες προγραμματισμού γενικότερα.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Predatorkill είπε

14 με nickname trapperraper, ωρε που βαδιζουμε 

41 με nickname PredatorKill ηρέμησε λίγο random generator λέγεται

18 ώρες πριν, 3c0r1z είπε

Καλησπέρα,

για προγραμματισμό σχετικά με Unity είναι δύσκολο να προτίνει κανείς κανένα καλό βιβλίο, γιατί η game engine αναπτύσεται συνεχώς. Αν θες να ασχοληθείς με Unity πιο συστηματικά καλύτερη επιλογή είναι απο την ιστοσελίδας τους: https://learn.unity.com/

Δεν ξέρω βέβαια πόσο καλά είναι τα αγγλικά σου ή πόσο κάλες είναι οι γνώσεις σου με γλώσσες προγραμματισμού γενικότερα.

Φίλε μου ευχαριστώ για τον χρόνο σου αλλά στην σελίδα έχω μπει ήδη και θα προτιμούσα αν υπήρχε κάτι γραπτό ή κάτι περισσότερο για το Game developing and Design όχι απαραίτητα μόνο για Unity αλλά γενικά για το πώς να δημιουργήσεις ένα ευχαριστο παιχνίδι 

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Tr4pperRapper είπε

41 με nickname PredatorKill ηρέμησε λίγο random generator λέγεται

Αν θες να ασχοληθεις σοβαρα με το game dev, πρεπει να βελτιωσεις τα μαθηματικα σου παραυτα. 

περα απο το χαβαλε, δες στο udemy, εχει 1 πολυ καλο μαθημα για unity με χιλιαδες αγορες και καλες κριτικες και ανανεωνεται κιολας για να ειναι up to date.

2d 

https://www.udemy.com/course/unitycourse/

3d

https://www.udemy.com/course/unitycourse2/

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Predatorkill είπε

Αν θες να ασχοληθεις σοβαρα με το game dev, πρεπει να βελτιωσεις τα μαθηματικα σου παραυτα. 

περα απο το χαβαλε, δες στο udemy, εχει 1 πολυ καλο μαθημα για unity με χιλιαδες αγορες και καλες κριτικες και ανανεωνεται κιολας για να ειναι up to date.

2d 

https://www.udemy.com/course/unitycourse/

3d

https://www.udemy.com/course/unitycourse2/

Κομπλε θα το σκεφτώ αλλα για μαθηματικά π λες νμζ περισσότερο φυσική χρειάζομαι γιατί έχω πάει Μαθ Ελληνική Ολυμπιάδα παρόλαυτα ευχαριστώ 💪🏿

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tr4pperRapper είπε

Φίλε μου ευχαριστώ για τον χρόνο σου αλλά στην σελίδα έχω μπει ήδη και θα προτιμούσα αν υπήρχε κάτι γραπτό ή κάτι περισσότερο για το Game developing and Design όχι απαραίτητα μόνο για Unity αλλά γενικά για το πώς να δημιουργήσεις ένα ευχαριστο παιχνίδι 

Καταλαβαίνω τι ζητάς, αλλά δύσκολο να βρεις το πώς μπορείς να δημιουργήσεις ένα ευχάριστο παιχνίδι. Είναι σαν να ζητάς να σου μάθουν πώς γράφεται ένα ενδιαφέρον βιβλίο. Δύσκολο, αφού δεν έχει να κάνει με τεχνικές γνώσεις, αλλά κυρίως με φαντασία και ταλέντο. 

Δες κανένα παιχνίδι του '80 (τύπου Fixed Shooters/Platform) και πάρε ιδέες. Αφού καταλήξεις σε κάποια, διάβασε την ιστορία τους, ψάξε περισσότερο (ίσως βρεις αρκετές πληροφορίες).

Προτείνω να ασχοληθείς για αρχή με κάτι "απλό". Αργότερα βλέπεις. Αν δεν ξέρεις C# ή C++, ασχολήσου με κάποια από τις δύο γλώσσες και μετά βλέπεις για ανάπτυξη παιχνιδιού.

• Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.

Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω βιβλία:

• Level UP! The Guide to Great Video Game Design
  • The Art of Game Design (A Book of Lenses)
  • Fundamentals of Game Design
  • Theory of Fun for Game Design
  • Kobold Guide to Board Game Design
Δημοσ.
18 ώρες πριν, Kercyn είπε

Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω βιβλία:

• Level UP! The Guide to Great Video Game Design
  • The Art of Game Design (A Book of Lenses)
  • Fundamentals of Game Design
  • Theory of Fun for Game Design
  • Kobold Guide to Board Game Design

Φίλε ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις αλλά μήπως ξέρεις κανένα βιβλιοπωλείο που να τα έχει όντως, γιατί έχω ψάξει μερικά από αυτά και όλα είναι εξαντλημένα εδώ και μια εβδομάδα ή δεν υπάρχουν!

• Moderators
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Tr4pperRapper είπε

Φίλε ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις αλλά μήπως ξέρεις κανένα βιβλιοπωλείο που να τα έχει όντως, γιατί έχω ψάξει μερικά από αυτά και όλα είναι εξαντλημένα εδώ και μια εβδομάδα ή δεν υπάρχουν!

Ίσως έχει κάποια από αυτά το Public, αλλιώς bookdepository.com.

• Thanks 1
Δημοσ.

Μέρα με την μέρα τα βιβλία που γραφτήκαν για Unity γίνονται ολοένα και πιο outdated ενώ τα tutorials τους ολοένα και αυξάνονται. Στην Unity προσπαθούν να παρέχουν περισσότερα video tutorials. Ακόμη κι αν θες να το πας επαγγελματικά και να πας για πιστοποιητικό(certification) το προσωπικό τους δεν σου προτείνει κάποιο βιβλίο αλλά κάποια online courses.

Μπορώ να σου προτείνω μερικά βιβλία γενικά για προγραμματισμό παιχνιδιών

• Game programming gems(όλα) - Εγώ προσωπικά εδώ κατάλαβα καλύτερα πως λειτουργεί η Unity
  • Κάποιο για OpenGL - Μου έδωσαν αυτό - Interactive computer graphics A top down approach using OpenGL
  • Artificial Intelligence - A modern approach

Το προτείνει το Godot αυτό νομίζω

• Game programming patterns

Κάποια από αυτά απαιτούν απαιτούν καλές γνώσεις όμως σε C++, Data Structures & Algorithms, Γραμμική άλγεβρα ή ακόμη και πείρα στο game development(π.χ. τα gems)... Σου προτείνω να ρίξεις μια ματιά και σε αυτά τα βιβλία που με βοήθησαν όταν ήμουν στην ηλικία σου

• Game programming for teens
  • The Game Maker's Apprentice
  • Like 1
Δημοσ.

Τα online μαθήματα (αρκετών ωρών) στο udemy που αναφέρθηκαν πιο πάνω για 2d και 3d είναι εξαιρετικά. Μάλιστα αυτόν τον καιρό είναι γύρω στο 10ευρο οπότε είναι τεράστιο vfm. Η ίδια ομάδα μάλιστα έχει κάνει και για pixel art για blender κ.α. κ το επίπεδο είναι πολύ καλό. Σε παίρνουν απτην εντελώς αρχή και σου μαθαίνουν παρά πολλά πράγματα. Από C# μέχρι το πώς λειτουργεί η Unity. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...