Nezakos Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Καλησπέρα, έφτιαξα εχθές το PC της κοπέλας και μου έβγαλε Black/Blank Screen μερικές φορές. Καινούρια parts (3 ημερών) Ryzen 5 - 1600 AF (Τον καινούριο 12nm (Q4/2019)). MSI B450M Pro-VDH MAX RX 570 XFX Σύνδεσα τα κομμάτια, Format, ενεργοποίηση, Updates κι όλα κομπλέ. Κατέβασε το SIMS 3 και το άνοιξε σε πλήρη γραφικά (τι γραφικά να θέλει και το SIMS όμως) κι έπαιζε κανονικά 4-5 ώρες. Κατέβασα και το The Witcher 3: Wild Hunt το οποίο ήθελε να παίξει, μπήκε στο παιχνίδι με High Γραφικά (προς Ultra) κι έπαιζε κανονικά. Το Story παρακολουθούσε κυρίως με τα Clips/Scenes. Ξαφνικά μου λέει πως μαύρισε η οθόνη. Δεν θα πω πως είχε κάποιο ιδιαίτερο Action η σκηνή, απλά σίγουρα είχε αρκετό Movement. Ήταν ανοιχτο το PC κανονικά, όλα λειτουργούσαν στο κουτί σαν να μην υπάρχει θέμα, αλλά μαύρη οθόνη. Σαν να μην έστελνε καν σήμα η κάρτα γραφικών, αλλά όταν άνοιξα το κουτί, οι ανεμιστήρες της λειτουργούσαν κανονικά. Πριν μαυρίσει όμως μου είπε πως για 1 δεπτερόλεπτο (ή και πιο λίγο) σαν να έσπασαν τα γραφικά και η «φιγούρα του παίκτη» σαν να πρασίνισε (πρασινο-φουξ-μοβ). Βασικά όσοι έχουν δει πως σπάνε τα γραφικά, θεωρώ καταλαβαίνουν τι εννοώ γιατί το έχω δει κι εγώ. Φυσικά αυτό ήταν για 1 δεπτερόλεπτο. Σκέφτηκα να αλλάξω το καλώδιο HDMI γιατί είχα το ίδιο θέμα στο κουτί που έκανα για εμένα πριν 4 μήνες και το καλώδιο ήταν παλιό (RX 590 Sapphire NITRO+ εγώ). Φυσικά εγώ μετά την αλλαγή του καλωδίου δεν είχα κανένα θέμα αργότερα. Άλλαξα καλώδιο HDMI και την έβαλα από το PlayStation 4 που έχω (που είναι κάπως καλύτερης ποιότητας από ένα πιο καθημερινό) κι έπαιζε κανονικά για αρκετές ώρες εχθές το βράδυ. Σήμερα το πρωί ξύπνησα και με είπε πως μπήκε 2 φορές στο παιχνίδι, και την πέταξε μαύρη οθόνη πάλι. Αυτή τη φορά όμως την πέταξε μαύρη οθόνη από το Intro του παιχνιδιού και μάλιστα και τις 2 φορές. (Με το «καινούριο» καλώδιο). Έβγαλα την κάρτα γραφικών την δική μου (RX 590 Sapphire NITRO+) και την έβαλα στο δικό της κουτί και πήρα την δική της (RX 570 XFX) και την έβαλα στο δικό μου για να κάνω κάποια test ώστε να αρχίσω να βλέπω από που είναι το πρόβλημα (μήπως δεν είναι κάρτα και είναι κάτι άλλο εννοώ). Όταν την έβαλα την κάρτα μου στο δικό της κουτί, μπήκε στο The Witcher 3: Wild Hunt κι έπαιζε κανονικά μια ωρίτσα δίχως πρόβλημα. Φυσικά μετά βγήκε και συνέχισε το SIMS 3, οπότε δεν είχε θέμα Έβαλα την δική της κάρτα σε εμένα, έτρεξα 1-2 παιχνιδάκια και δεν είχα επίσης κάποιο θέμα. Οι Θερμοκρασίες από όλα τα Parts είναι πολύ καλές. Είτε CPU, είτε GPU τις βλέπω κάπου στα 65°C. Να είναι η κάρτα γραφικών ; Να αγοράσω ακόμα πιο καλό καλώδιο ; Να βαράει Bottleneck ; (αν και είναι καινούρια όλα;) Μήπως είναι η RAM αν και δεν πάει παραπάνω από 60%; (HyperX Fury, 8GB, DDR4, 3200Mhz). Τι θα μπορούσα να κάνω παραπάνω να δω; 1. Αν μετά την αλλάγη μεταξύ μας, λειτουργούν και τα 2 PC κανονικά, τι θα μπορούσε να είναι το πρόβλημα; (Γιατί θα ξαναπάρω την RX 590 πίσω λόγω πως κάνω διαφορετικό Gaming) 2. Αν μετά την αλλαγή μεταξύ μας, λειτουργεί η κάρτα της σε εμένα, αλλά η δικιά μου σε αυτήν ΒΓΑΛΕΙ ΠΑΛΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, τότε θα είναι πιθανόν κάποιο άλλο part. Τι θα μπορούσε να είναι; Απλά τα ρωτάω, γιατί πριν 3 ημέρες ήρθαν τα parts και μπορώ να κάνω αλλαγή, αλλά έτσι γενικά δίχως να μπορώ να εστιάσω σε κάποιο ξεχωριστό part, δεν μπορώ να τα στείλω όλα πίσω. Σας ευχαριστώ πολύ, Δημήτρης.
d3v4st4tor Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Αν μετά την ανταλλαγή καρτών όλα είναι εντάξει μάλλον δεν είχε καθήσει καλά η κάρτα την πρώτη φορά, οπότε δεν κάνεις τίποτα μέχρι να δεις αν σου ξαναβγάλει το ίδιο πρόβλημα. Οι 65 βαθμοί να υποθέσω είναι με φορτίο και όχι idle. Αν ξαναβγάλει πρόβλημα κοιτάς drivers, τροφοδοτικό και επανατοποθέτηση ραμ. Επίσης δοκίμασε να συνδέσεις το μόνιτορ με τη μητρική αντί γιά την gpu την ώρα που σου βγάζει μαύρη οθόνη.Αν βγάλει πρόβλημα με την δική σου κάρτα κοιτάς και το μόνιτορ (διαφορετική είσοδος πχ display port). 1
Nezakos Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Στις 10/4/2020 στις 6:45 ΜΜ, d3v4st4tor είπε Αν μετά την ανταλλαγή καρτών όλα είναι εντάξει μάλλον δεν είχε καθήσει καλά η κάρτα την πρώτη φορά, οπότε δεν κάνεις τίποτα μέχρι να δεις αν σου ξαναβγάλει το ίδιο πρόβλημα. Οι 65 βαθμοί να υποθέσω είναι με φορτίο και όχι idle. Αν ξαναβγάλει πρόβλημα κοιτάς drivers, τροφοδοτικό και επανατοποθέτηση ραμ. Επίσης δοκίμασε να συνδέσεις το μόνιτορ με τη μητρική αντί γιά την gpu την ώρα που σου βγάζει μαύρη οθόνη.Αν βγάλει πρόβλημα με την δική σου κάρτα κοιτάς και το μόνιτορ (διαφορετική είσοδος πχ display port). Καλησπέρα, από εκείνη την ημέρα που έγραψα, άλλαξα τις μεταξύ μας κάρτες και παρακολουθούσα. Ακόμα έχει την κάρτα μου στο PC της. 2 ημέρες ήταν όλα κομπλέ, οπότε σκέφτηκα πως όντως δεν κάθισε καλά η κάρτα (ή η δική της δεν ήταν καλή), γιατί το PC της ήταν κομπλέ. Έπαιζε αρκετές ώρες The Witcher 3: Wild Hunt όπως επίσης αρκετές ώρες και SIMS 3. Κανονικά πλήρη γραφικά και τα 2 όπως πριν. (Παρεμπιπτόντως οι θερμοκρασίες που είχα αναφέρει, γύρω στους 65°C, ήταν όσο είχε ανοιχτά τα πάντα κι έπαιζε, όχι δηλαδή σε Idle κατάσταση). ΣΗΜΕΡΑ, μετά από 2 ημέρες δηλαδή, όταν άνοιξε το SIMS 3, πάλι την έβγαλε μαύρη οθόνη. Όπως πριν, μαύρη οθόνη αλλά όλα μέσα λειτουργούσαν κανονικά. ΔΗΛΑΔΗ, ενώ πριν αυτό γινόταν όταν άνοιγε το The Witcher 3: Wild Hunt, τώρα συνέβη όταν άνοιξε το SIMS 3. Συνολικά δηλαδή, το Blank Screen έχει συμβεί 4 φορές. Αυτό που βλέπω δηλαδή, (εκτός την πρώτη πρώτη φορά που συνέβη καθώς έπαιζε) είναι πως το Blank Screen συμβαίνει όταν ανοίγει το PC της πρώτη φορά την ημέρα και πάει ν' ανοίξει κάποιο παιχνίδι. Μπορεί να είναι απλά κάτι που απλά συνέβει τυχαία, αλλά για την ώρα αυτό συνέβη 2 φορές όταν άνοιξε το PC το πρωί και πήγε να μπει στο The Witcher 3: Wild Hunt κι άλλες 2 φορές όταν άνοιξε το PC απογευματάκι (δηλαδή το είχε κλειστό κάποιες ώρες) και πήγε να μπει μια φορά στο The Witcher 3: Wild Hunt και μια φορά στο THE SIMS 3. Σας αναφέρω τα παιχνίδι κάθε φορά, λόγω της ποιότητας γραφικών και φόρτου κάρτας/CPU, μήπως και κάποιος έχει κάποια ιδέα παραπάνω. Σήμερα το πρωί λοιπόν, όταν άνοιξε το THE SIMS 3 σήμερα και έβγαλε Blank Screen· έκανε Restart και μετά μπήκε κανονικά στο παιχνίδι δίχως πρόβλημα. Τώρα που είχε το PC ανοιχτό κανένα μισάωρο και πήγα να το τρέξω εγώ, πάλι τρέχει κανονικά, επίσης δίχως πρόβλημα. Ίσως είναι λεπτομέρεια το πότε ανοίγει το PC και πότε τρώει Blank Screen, αλλά για την ώρα συνέβη αυτές τις στιγμές. Για την ώρα θα πάω να κάνω ένα Update την Μητρική της κάρτα, θα το αφήσω καμία ημέρα πάλι και μετά θα αλλάξω τις RAM μεταξύ μας. Παρόλα αυτά, θέλω να μου πείτε αν έχετε καμία ιδέα παραπάνω. Απλά επειδή τώρα αγόρασα το PC, δεν μπορώ να στείλω πίσω κάτι συγκεκριμένο γιατί δεν ξέρω τι φταίει, αλλά ούτε επίσης όλα τα κομμάτια ένα ένα γιατί δεν ξέρω τι φταίε. Σας ευχαριστώ πολύ!
Dark_Nightfall Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 https://www.extremetech.com/extreme/306175-amd-is-investigating-black-screen-driver-issues-on-radeon-cards 1
d3v4st4tor Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Θα δοκίμαζα στη θέση σου και μια αλλαγή μόνιτορ-καλωδίων-εισόδων 1
Nezakos Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Καλησπέρα, να σας ενημερώσω πως: Είχαμε κλειστό το PC της καμία ώρα (αρκετή δηλαδή) και μόλις το ανοίξα (Power ON) για να το κάνω έλεγχο, πάτησα ν' ανοίξει το YouTube (Browser/Chrome δηλαδή και YouTube), συνέβη το ίδιο πράγμα. Δηλαδή ίσως επιβεβαιώνω πως συμβαίνει όταν ανοίγουμε (Power ON) το PC μετά από ώρα. Δηλαδή και μετά το Restart είναι κομπλέ, οπότε όταν το ανοίγουμε μετά από αρκετή ώρα που είναι κλειστός (Shutdown), τότε συμβαίνει. Σας ευχαριστώ!
Dark_Nightfall Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Nezakos είπε Καλησπέρα, να σας ενημερώσω πως: Είχαμε κλειστό το PC της καμία ώρα (αρκετή δηλαδή) και μόλις το ανοίξα (Power ON) για να το κάνω έλεγχο, πάτησα ν' ανοίξει το YouTube (Browser/Chrome δηλαδή και YouTube), συνέβη το ίδιο πράγμα. Δηλαδή ίσως επιβεβαιώνω πως συμβαίνει όταν ανοίγουμε (Power ON) το PC μετά από ώρα. Δηλαδή και μετά το Restart είναι κομπλέ, οπότε όταν το ανοίγουμε μετά από αρκετή ώρα που είναι κλειστός (Shutdown), τότε συμβαίνει. Σας ευχαριστώ! Κάνε καθαρή εγκατάσταση windows 10 χωρίς να βάλεις κανέναν driver και ξαναδοκίμασέ το. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2020 από Dark_Nightfall
Nezakos Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Καλησπέρα, Όταν συμβαίνει αυτό και κάνω το Restart για να ξανανοίξει, τότε παίζει κανονικά. Τουλάχιστον μέχρι τώρα. Αν κάνω πάλι καθαρή εγκαστάσταση, θα πρέπει να περάσω αρκετά Drivers ώστε να μου δώσει την δυνατότητα να κατεβάσω κάποια παιχνίδια και να δοκιμάσω. Παράδειγμα, για να κατεβάσω το SIMS 3, θα πρέπει να κατεβάσω το Origin Client, που για να εγκαταστήσω το Origin Client, θα πρέπει να κατεβάσω το Microsoft Visual C++ Redistributable. Κτλ κτλ δηλαδή Να περάσω τις Microsoft τα C++, Java, Flashes κτλ κτλ. Εκτός αν εννοείς να μην περάσω κάτι συγκεκριμένο που έχεις στο μυαλό σου και να ξαναδοκιμάσω. Δηλαδή αν δεν περάσω τα Drivers από την GPU, θα μου τρέξει ένα παιχνίδι με τα Default από VGA (τίποτα 600x800 κτλ). Έχω μια απορία για όποιον γνωρίζει και σε όποιον πάει κάπου ο νους. Από αυτά που σας λέω, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς μπορεί να είναι και πιο part φταίει για κάτι. Αν σας ρωτούσα, πάντα με υπόθεση, τι πιστεύει πως ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ, τι θα λέγατε; Δηλαδή τι έχει περισσότερες πιθανότες να μην έχει πρόβλημα; Σίγουρα δεν μπορείτε να ξέρετε, αλλά τι θα λέγατε πως δύσκολα να είναι το πρόβλημα; (πχ στην Μητρική). Σας ευχαριστώ!
Dark_Nightfall Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Αφού στο κάνει και στο youtube άσε τα παιχνίδια για την ώρα κάνε καθαρή χωρίς drivers και βάλε να παίζει 2 24ωρα youtube χωρίς διακοπή.
BadBoy Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Οι AMD κάρτες έχουν γνωστό και πολύ σοβαρό θέμα με μαύρες οθόνες. Κυρίως βέβαια αναφέρεται στη σειρά 5700, αλλά δεν είναι απόλυτο. Οι οδηγοί είναι ένας πιθανότατος ύποπτος. Δοκίμασε όπως είπαν και πιο πάνω χωρίς τους οδηγούς.
TopicStrarter Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 κατέβασε το AIDA 64 και τρέξε το stress-test για κάνα μισάωρο κάνε print screen το παράθυρο Μετά κατέβασε το furmark και τρέξε το για κάνα μισάωρο και κάνε print screen το παράθυρο. Επίσης ο σκληρός είναι καινούργιος;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα