Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 minutes ago, christos24gr said:

το μονο που εχω παραγγειλει ειναι το tower.

Για το αποθηκευτικο θα το κοιταξω να το κανω γιατι το προτεινουν και αρκετοι συναδελφοι.

Οσο αφορα την οθονη εχω αυτη τη στιγμη στον ενα χωρο που με καλυπτει απλα ειπα να βαλω δευτερη για αλλο χωρο γιατι στην ουσια θα ειναι ολα επι 2 τα πραγματα που θα αγοραστουν γιατι θα γινουν 2 pc.

Γι αυτο ειπα να επικεντρωθουμε στα άλλα.

επεξεργαστη μητρικη και καρτα γραφικων

Tι tower? Κουτι εννοείς?

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
10 minutes ago, christos24gr said:

ναι κουτι το παρακατω

https://www.coolermaster.com/catalog/cases/mid-tower/masterbox-lite-5-rgb/#Specifications

Αν πχ ανεβω σε χρηματα για επεξεργαστη και παω στον Intel Core i7-9700 θεωρειται οτι ειναι overkill?

επισης η βασικη διαφορα του 9700k με του 9700f ?

Ξεχνα τους ιντελ παιδι μου. Overclock ξέρεις να του κανεις? Αλλιως σου βγάζω την ψήκτρα και βασω μια χειρότερη μητρική για μια καλύτερη καρτα γραφικων.

Screenshot_2020-04-11 PC foto - Skroutz gr.png

Δημοσ.

καλα εχω δει πως γινεται το overclocking αλλα θα το χρειαστω?δε θα μαι καλυμμενος στην ταχυτητα που θα δουλευει ηδη?

νομιζω θα ειναι υπερβολη

Δημοσ.
16 ώρες πριν, radiohead είπε

Επειδή είναι για επαγγελματία λοιπόν κι επειδή το budget δεν το λες και για επαγγελματία αλλά οκ βγαίνει αξιοπρεπές σύστημα, φυσικά όμως όχι με τον i5. Αν έψαχνες καλύτερα θα έβλεπες ότι για τα συγκεκριμένα προγράμματα κάτι πιο vfm από ryzen 3000 δεν υπάρχει.

Αλλάζεις το τρίπτυχο μητρική επεξεργαστή ram με αυτά. 

Ψυκτρα δε χρειάζεται αρκεί η στοκ 

https://www.skroutz.gr/s/20073925/Patriot-Viper-Steel-32GB-DDR4-3200MHz-PVS432G320C6K.html

https://www.skroutz.gr/s/19600276/MSI-B450-Tomahawk-Max.html

https://www.skroutz.gr/s/19344938/AMD-Ryzen-7-3700X-Box.html

Nvme καλύτερος από 970 και πιο οικονομικός.

https://www.skroutz.gr/s/16602097/Adata-XPG-SX8200-Pro-512GB.html

Κάρτα gtx1650 η 1660 όχι 1050ti εκτός αν παίζει μεταχειρισμένη στα 50€

Οθόνες στο budgey που κοιτας. https://www.skroutz.gr/comparelists/43?compare=16277133,10500387

Το socket am4 θα πάρει πάνω του άλλη μια γενιά. Με τον i5 πας μέχρι 9900k γιατί είναι πεθαμενο.

Καλημέρα!

;;;;

Δεν ειμαι ο OP.  Εγω μιλησα για την οθονη. Που κολλαει αυτο; 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, rical είπε

;;;;

Δεν ειμαι ο OP.  Εγω μιλησα για την οθονη. Που κολλαει αυτο; 

Αδερφέ ήταν αργά σορυ 😂

Δημοσ.

3600 Ryzen

Aorus 450 

32gb Corsair

Nvme Samsung 970

Corsair PSU 550w

Και κάρτα γραφικών κάτι απλό οτιδήποτε πάνω από 1030 είναι πεταμένα λεφτά.

Και ένα λίγο  καλό κουτάκι για καλό εξαερισμό

Έχω πουλήσει πολλά τέτοια και παίζουν άψογα. Και μιλάμε για 3D max , after effects και βάλε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, christos24gr είπε

αφηστε τις παρεξηγησεις παιδια και ελατε να στησουμε το pc αχαχαχαχα

Δες το μήνυμα που παρέθεσα κατά λάθος, κάνε τις αλλαγές μέ αυτα που είχες βρει και εισαι έτοιμος. 32gb ram όπως και δηποτε :) Κάρτα μην πέσεις κάτω από αυτή. https://www.skroutz.gr/s/18346299/Palit-GeForce-GTX-1650-4GB-StormX-NE51650006G1-1170F.html και δεν χρειάζεται έξτρα χρήματα για μοντέλο super ούτε ti, είτε σε 1650 ειτε σε 1660. Με τον 3700x βγαίνει στα λεφτά που θες και εισαι τουμπανος!

Επεξ/σία από radiohead
  • Like 2
Δημοσ.

Στην πραγματικότητα οποιοδήποτε σύστημα με i5,  όσο περισσότερη RAM (καλύτερα 32GB) γίνεται και καλό SSD (NVMe) και μια καρτούλα ως 1030/1050 κάνει τέλεια τη δουλειά.Δώσε όμως προτεραιότητα σε οθόνη τουλάχιστον 27in QHD με hardware calibration γιατί το θέμα είναι να βλέπεις σωστό χρώμα και φωτεινότητα.

Τα παραπάνω είναι πεταμένα λεφτά.

ΥΓ Αν μετά απόλα αυτά περισσέψουν λεφτά, επένδυσε σε ένα Synology NAS γιατί σίγουρα κάπου πρέπει να σώζονται όλες αυτές οι professional δουλειές.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά νομίζω τον έχετε καταμπερδέψει τον άνθρωπο!

Ας τα βάλουμε λίγο σε κουτάκια, ψάχνει να στήσει μηχάνημα για επαγγελματία φωτογράφο. Όπως προείπαν οι περισσότεροι, το νούμερο ένα πρέπει να είναι η οθόνη. Εφόσον λέει ότι έχει βρει οθόνη που τον καλύπτει για τις ανάγκες του, δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε παραπάνω.
Από κει κ ύστερα, σαν φωτογράφος, έχει δύο κύριες εργασίες, επεξεργασία φωτογραφιών και επεξεργασία βίντεο.
Ας συμφωνήσουμε στα κοινά, και οι δύο εργασίες απαιτούν μπόλικη μνήμη. Άρα τα 32GB RAM είναι σιγουράκι.
Επίσης, και τα δύο απαιτούν μπόλικο και γρήγορο χώρο για τη διαδικασία της επεξεργασίας (εντάξει το βίντεο σαφώς πολύ περισσότερο). Άρα πάμε σε SSD σε NVME, προσωπικά θα πρότεινα 1TB αντί για 512MB. Οι Samsung είναι εγγύηση, αλλά και οι Adata είναι πολύ δυνατοί όπως προείπε συμφορουμίτης.
Τέλος, και τα δύο απαιτούν μεγάλη ανάλυση pixel, ειδικά οι φωτογραφίες. Επομένως, απαιτείται ΚΑΙ αξιοπορεπής κάρτα γραφικών, σε αντίθεση με αυτά που έγραψαν κάποιοι παραπάνω. Σίγουρα μια 1050Ti θα έφτανε για τη δουλειά, αλλά νομίζω ότι οι 16xx αποτελούν καλύτερο VFM στην προκειμένη φάση.

Και τώρα φτάσαμε στα δύσκολα. Επεξεργαστή-μητρική.

Πολλοί αναφέρουν τη δύναμη της AMD με τους πολυπύρηνους, δε θα διαφωνήσω. Επίσης τείνουν να καταναλώνουν λιγότερο, άρα ψύχονται ευκολότερα και γενικά είναι οικονομικότεροι στην κατανάλωση. Ωστόσο, υπάρχει η ΠΑΓΙΔΑ του PCI-EX v4. Οι μητρικές που το υποστηρίζουν, ΕΧΟΥΝ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΚΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΕΤΑ! Σόρυ παιδιά, αλλά για μένα αυτό είναι no-go, να έχω στο πιο βασικό εξάρτημα όλου του υπολογιστή ενσωματωμένο ανεμιστηράκι, που είναι το πιο ευπαθές εξάρτημα!
Επίσης, κανένας δεν έχει ασχοληθεί με τη συμβατότητα μάρκας μεταξύ μητρικής-κάρτας γραφικών-μνημών που για μηχάνημα που προορίζεται για επαγγελματική χρήση ΔΕΝ είναι αμελητέο. Προσωπικά θα επιδίωκα ένα combo από την ίδια μάρκα, οι περισσότερες βγάζουν από όλα, Gigabyte/MSI/ASUS/AsRock.

Αν το μηχάνημα πρόκειται να χρησιμοποιηθεί και για επεξεργασία βίντεο, και μάλιστα 4Κ, τότε ανεβαίνουν οι υπολογιστικές απαιτήσεις, θα πρότεινα Ryzen 5 ή i7. Αν θα είναι πιο μετρημένη η χρήση, τότε σίγουρα και οι Ryzen 3 ή i5 θα κάνουν τη δουλειά.

Αυτά από μένα, ελπίζω να βοήθησα και καλές αγορές! :)

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, gpower2 είπε

Παιδιά νομίζω τον έχετε καταμπερδέψει τον άνθρωπο!

Ας τα βάλουμε λίγο σε κουτάκια, ψάχνει να στήσει μηχάνημα για επαγγελματία φωτογράφο. Όπως προείπαν οι περισσότεροι, το νούμερο ένα πρέπει να είναι η οθόνη. Εφόσον λέει ότι έχει βρει οθόνη που τον καλύπτει για τις ανάγκες του, δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε παραπάνω.
Από κει κ ύστερα, σαν φωτογράφος, έχει δύο κύριες εργασίες, επεξεργασία φωτογραφιών και επεξεργασία βίντεο.
Ας συμφωνήσουμε στα κοινά, και οι δύο εργασίες απαιτούν μπόλικη μνήμη. Άρα τα 32GB RAM είναι σιγουράκι.
Επίσης, και τα δύο απαιτούν μπόλικο και γρήγορο χώρο για τη διαδικασία της επεξεργασίας (εντάξει το βίντεο σαφώς πολύ περισσότερο). Άρα πάμε σε SSD σε NVME, προσωπικά θα πρότεινα 1TB αντί για 512MB. Οι Samsung είναι εγγύηση, αλλά και οι Adata είναι πολύ δυνατοί όπως προείπε συμφορουμίτης.
Τέλος, και τα δύο απαιτούν μεγάλη ανάλυση pixel, ειδικά οι φωτογραφίες. Επομένως, απαιτείται ΚΑΙ αξιοπορεπής κάρτα γραφικών, σε αντίθεση με αυτά που έγραψαν κάποιοι παραπάνω. Σίγουρα μια 1050Ti θα έφτανε για τη δουλειά, αλλά νομίζω ότι οι 16xx αποτελούν καλύτερο VFM στην προκειμένη φάση.

Και τώρα φτάσαμε στα δύσκολα. Επεξεργαστή-μητρική.

Πολλοί αναφέρουν τη δύναμη της AMD με τους πολυπύρηνους, δε θα διαφωνήσω. Επίσης τείνουν να καταναλώνουν λιγότερο, άρα ψύχονται ευκολότερα και γενικά είναι οικονομικότεροι στην κατανάλωση. Ωστόσο, υπάρχει η ΠΑΓΙΔΑ του PCI-EX v4. Οι μητρικές που το υποστηρίζουν, ΕΧΟΥΝ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΚΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΕΤΑ! Σόρυ παιδιά, αλλά για μένα αυτό είναι no-go, να έχω στο πιο βασικό εξάρτημα όλου του υπολογιστή ενσωματωμένο ανεμιστηράκι, που είναι το πιο ευπαθές εξάρτημα!
Επίσης, κανένας δεν έχει ασχοληθεί με τη συμβατότητα μάρκας μεταξύ μητρικής-κάρτας γραφικών-μνημών που για μηχάνημα που προορίζεται για επαγγελματική χρήση ΔΕΝ είναι αμελητέο. Προσωπικά θα επιδίωκα ένα combo από την ίδια μάρκα, οι περισσότερες βγάζουν από όλα, Gigabyte/MSI/ASUS/AsRock.

Αν το μηχάνημα πρόκειται να χρησιμοποιηθεί και για επεξεργασία βίντεο, και μάλιστα 4Κ, τότε ανεβαίνουν οι υπολογιστικές απαιτήσεις, θα πρότεινα Ryzen 5 ή i7. Αν θα είναι πιο μετρημένη η χρήση, τότε σίγουρα και οι Ryzen 3 ή i5 θα κάνουν τη δουλειά.

Αυτά από μένα, ελπίζω να βοήθησα και καλές αγορές! :)

1.Μέγιστη ακυρια να είναι όλα ίδια μάρκα. Τιτανομεγιστη μη σου πω.

2. Όλες οι προτάσεις που έγιναν ως τώρα είναι απολύτως συμβατές μεταξύ τους.

3.Δεν είδα πουθενά να προτείνει κανένας x570  αλλά έστω ότι το έκανε ο επεξεργαστής που θα μπει ο 3700x η ο 3600 θεωρείς ότι έχουν ανάγκη ακόμα κι αν χαλάσει το ανεμιστήρακι; Όχι, απαντάω εγώ.

Δεν είδα να μπερδεύει κανένας κανέναν τουναντίον το έχουμε αναλύσει εκτενώς.

Πάμε παρακάτω φιλικά!

• Like 1
Δημοσ.

μετα απο αρκετο ψαξιμο ολη μερα και αναζητησης στο ιντερνετ reviews και συμβουλες πως τα βλεπετε σαν συνολα?

αξιζουν?ειναι overkill? 

αν και περιμενα το πακετακι με τον ryzen να βγει αρκετα πιο οικονομικο τελικα δεν βγηκε...στην ουσια η διαφορά τους ειναι οτι στον intel χρειαζεται ψυκτρα ενω στον ryzen εχει ηδη πανω.

επισης να ρωτησω...στο nas επειδη δε το βαλα στη λιστα με τα κοστη γιατι δεν εχω ακομα υπολογισει, μπορω να βαλω εκει τον ssd που θα εχω σαν βασικο για τα προγραμματα κλπ και τον βαζω τσαμπα μεσα στις παρακατω λιστες?

intel.jpg

ryzen.jpg

εν τω μεταξυ στον intel παιζει να πρεπει να βαλω αλλη ψυκτρα στη λιστα γιατι εχω την εντυπωση οτι το socket δε ταιριαζει

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...