radiohead Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 2 λεπτά πριν, fylatos είπε Ποιον επεξεργαστή προτείνεις; Επίσης ξέρεις πόσες λίγες διεργασίες του Adobe PS υποστηρίζουν πάνω από 2+4 thread; Τι real time διαφορά θα έχει; Πόσα θα ξοδέψει παραπάνω και γιατί να μην πάρει 100% Adobe rgb οθόνη με την διαφορά; Ποιο είναι το workflow του και πιο εξέτασαν στη Puget; Πολύ απόλυτο σε βλέπω πιο πολύ κι από τους ίδιους. Verbatim: Are the Ryzen 3rd generation CPUs good for Photoshop? Overall, the new AMD Ryzen CPUs are a great choice for a Photoshop workstation. There may not be much of a reason to go with the more expensive Ryzen 9 3900X over the Ryzen 7 3800X, but the Ryzen 5 and Ryzen 7 CPUs should be slightly faster than the similarly prices Intel equivalents. However, the performance advantage over Intel is really only a handful of percent which is going to be almost impossible to notice in the real world. While the AMD CPUs are slightly faster or more affordable than Intel, oddly enough that may not be enough of a reason to go with team red (AMD) over team blue (Intel) for everyone. There are many more factors that go into your choice of platform than just benchmark performance - especially when the results are as close as these are. Many consumers may make the choice based simply on which company they want to support (which is a perfectly valid reason), there are a few other considerations to keep in mind: On the Intel side, the Z390 platform has been available for quite some time which means that most of the bugs and issues have been worked out. In our experience over recent years, Intel also simply tends to be more stable overall than AMD and is the only way to get Thunderbolt support that actually works. Thunderbolt can be a bad time on PC, and there are only a few motherboard brands (like Gigabyte) where we have had it actually work properly. Τα νούμερα είναι απόλυτα όχι εγώ και στο performance και στα ευρώ. Δες εδώ τις διεργασίες μια μια για έβαλα το overall. https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Photoshop-CPU-Roundup-AMD-Ryzen-3rd-Gen-AMD-Threadripper-2-Intel-9th-Gen-Intel-X-series-1529/ Στο lighttoom δε χρειάζεται γιατί είναι τελευταία θέση ο i5. Πολύτιμη η συμβουλή σου για raid και για καλύτερο μόνιτορ αν και είδες μέχρι πόσα περίπου κοιτούσε. Επεξεργαστή πρότεινα τον 3700x. Αυτός και ο 3600 είναι το απόλυτο vfm για να τα πούμε όπως είναι. Φιλικα
fylatos Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 18 λεπτά πριν, radiohead είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εδώ μια γεύση για να μην λέμε ότι θέλουμε. Σε καμμία περίπτωση vfm ο 9600k των 230 χωρίς ψυκτρα. Για οθόνη βλέποντας από την επιλογή κυμαίνεται στο 300αρι ως budget και είδα πρόταση οθόνη με τα διπλά χρηματα. Αν τα έχει φυσικά και να πάει πολύ καλή επιλογη. Δεν έχει τόσο μεγάλη διαφορά στην απόδοση καλές επιλογές είναι και οι δύο εξίσου vfm. Δε θα καταλάβει ποτέ μα ποτέ τη διαφορά ανάμεσα τους. Οικονομικά είναι δίπλα και οι δύο. Προτείνω να πάρει οθόνη με 100% Adobe rgb γιατί είναι κάτι που θα χρειαστεί πιο πολύ από τα υπόλοιπα και σε ένα δύο χρόνια θα την πάρει έτσι κι αλλιώς. Όπως και ένα xrite i1 pro 1 λεπτό πριν, radiohead είπε Τα νούμερα είναι απόλυτα όχι εγώ και στο performance και στα ευρώ. Δες εδώ τις διεργασίες μια μια για έβαλα το overall. https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Photoshop-CPU-Roundup-AMD-Ryzen-3rd-Gen-AMD-Threadripper-2-Intel-9th-Gen-Intel-X-series-1529/ Στο lighttoom δε χρειάζεται γιατί είναι τελευταία θέση ο i5. Πολύτιμη η συμβουλή σου για raid και για καλύτερο μόνιτορ αν και είδες μέχρι πόσα περίπου κοιτούσε. Επεξεργαστή πρότεινα τον 3700x. Αυτός και ο 3600 είναι το απόλυτο vfm για να τα πούμε όπως είναι. Φιλικα Τα χρήματα είναι πολύ κοντά και η απόδοση είναι αμελητέας διαφοράς σου λέω πάλι ότι το benchmark της Puget εξετάζει 2-3 extreme workflows. Δεν είναι real life. Ας πάρει ότι θέλει το ίδιο ακριβώς θα του φανεί. Το raid είναι απαραίτητο όσο απαραίτητες είναι και οι διπλές sd στην κάμερα του. Η οθόνη αν είναι επαγγελματίας σε μαξ 2 χρόνια θα αλλαχθεί αν δεν πάρει κάτι καλύτερο από αυτό που γράφει/γράφεις με 300€. Δυστυχώς έτσι είναι. Είναι το πιο βασικό κομμάτι του build.
radiohead Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, fylatos είπε Δεν έχει τόσο μεγάλη διαφορά στην απόδοση καλές επιλογές είναι και οι δύο εξίσου vfm. Δε θα καταλάβει ποτέ μα ποτέ τη διαφορά ανάμεσα τους. Οικονομικά είναι δίπλα και οι δύο. Προτείνω να πάρει οθόνη με 100% Adobe rgb γιατί είναι κάτι που θα χρειαστεί πιο πολύ από τα υπόλοιπα και σε ένα δύο χρόνια θα την πάρει έτσι κι αλλιώς. Όπως και ένα xrite i1 pro Με το z390 πεθαμένο σοκετ, ενώ στο am4 βάζοντας τωρα επεξεργαστή κάτω από 300 χτυπώντας στα ίσα την ναυαρχίδα της ιντελ κι έχοντας κι άλλη μια γενιά από Σεπτέμβρη να περιμένει τι σου λέει εσένα η λογική να επιλέξεις; Απάντησε μου για να δω αν είναι παράλογη η πρόταση και η σκέψη μου. Vfm o 9600k όταν ο 3600 που τον ρίχνει φαπες κοστίζει 170€; Πλάκα κάνουμε; Αν μπορεί να τα δώσει για οθόνη να τα δώσει αν όχι όπως και τόσοι άλλοι φωτογράφοι αυτή μέχρι 350 εγώ τη θεωρώ μονόδρομο όπως και τη dell βέβαια. 10bit 100% srgb https://www.benq.eu/el-gr/monitor/designer/pd2700q.html Επεξ/σία 11 Απριλίου 2020 από radiohead 2 1
fylatos Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, radiohead είπε Με το z390 πεθαμένο σοκετ, ενώ στο am4 βάζοντας τωρα επεξεργαστή κάτω από 300 χτυπώντας στα ίσα την ναυαρχίδα της ιντελ κι έχοντας κι άλλη μια γενιά από Σεπτέμβρη να περιμένει τι σου λέει εσένα η λογική να επιλέξεις; Απάντησε μου για να δω αν είναι παράλογη η πρόταση και η σκέψη μου. Vfm o 9600k όταν ο 3600 που τον ρίχνει φαπες κοστίζει 170€; Πλάκα κάνουμε; Όπως γράφει και το άρθρο υπάρχουν και λόγοι σταθερότητας και brand loyalty (που δεν το στηρίζω) και το thunderbolt support που λογικά δε τον ενδιαφέρει. Κι εγώ πιθανώς να πήγαινα σε amd όχι για το update pathway. Αλλά επειδή αν σε 2 έτη ξεκουνησει η κώλο εταιρία η Adobe που παίρνει 49.99 ανά θέση και φτιάξει multicore utilization σωστό ο Intel θα τρώει πραγματικές φάπες. Ξαναγράψα ότι το βασικό κατ εμε σημείο του build είναι οθόνη+raid/parity και μετά όλα τα άλλα που αλλάζουν αρκετά εύκολα και με μεταχειρισμένα. Όπως κι ανά αγόραζε κάμερα από το μηδέν θα του έλεγα ρίξε χρήματα στους φακούς. Σώμα θα αλλάξεις ξανά και ξανά. Η συγκεκριμένη οθόνη θα τον πάει 10 χρόνια. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2020 από fylatos 3 1
radiohead Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 6 λεπτά πριν, fylatos είπε Όπως γράφει και το άρθρο υπάρχουν και λόγοι σταθερότητας και brand loyalty (που δεν το στηρίζω) και το thunderbolt support που λογικά δε τον ενδιαφέρει. Κι εγώ πιθανώς να πήγαινα σε amd όχι για το update pathway. Αλλά επειδή αν σε 2 έτη ξεκουνησει η κώλο εταιρία η Adobe που παίρνει 49.99 ανά θέση και φτιάξει multicore utilization σωστό ο Intel θα τρώει πραγματικές φάπες. Ξαναγράψα ότι το βασικό κατ εμε σημείο του build είναι οθόνη+raid/parity και μετά όλα τα άλλα που αλλάζουν αρκετά εύκολα και με μεταχειρισμένα. Όπως κι ανά αγόραζε κάμερα από το μηδέν θα του έλεγα ρίξε χρήματα στους φακούς. Σώμα θα αλλάξεις ξανά και ξανά. Η συγκεκριμένη οθόνη θα τον πάει 10 χρόνια. Σύμφωνοι! 1
radiohead Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) @fylatos Μιας και τα ανεφερες έτσι κουβέντα να γίνεται, ας καταστήσουμε σαφες ότι έσπασε το μονοπώλιο https://www.google.com/amp/s/www.pcgamesn.com/amd/ryzen-intel-certified-thunderbolt-3%3famp Όπως επίσης και το brand loyalty βλέποντας τους αριθμούς. Δεν είναι τυχαία. https://engnews24h.com/amd-is-clearly-ahead-of-intel-in-terms-of-processor-sales-in-january-2020/ Βρίθει από reviews και συγκρίσεις ο γουγλης για να δει αν τον συμφέρει τελικά ο i5 έναντι του 3700 ο,τι και να λέμε εμείς. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2020 από radiohead
filipN Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Ένας ήδη επαγγελματίας φωτογράφος, ή κάποιος που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την τέχνη της Φωτογραφίας σαν κύριο επάγγελμα, ξεκινάει υποχρεωτικά από την επιλογή οθόνης φτιαγμένης για φωτογράφους. Σε διαφορετική περίπτωση δεν μιλάμε για Στήσιμο PC για φωτογράφο, αλλά για "στήσιμο" υπολογιστή γενικής χρήσης με άνισες επιδόσεις στην επεξεργασία εικόνας. 2
TRILOBYTER Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Να πω και εγω τη μαλακια μου? Δεν ξερω αν ο φιλος ειναι ειδη επαγγελματιας φωτογραφος η αν ξεκιναει τωρα. Αλλα η φωτογραφια μπορει να ξεκινησει με εναν παλιο αδυναμο υπολογιστη, με ενα νετμπουκ η ταμπλετ η με ενα κινητο. Το πρωτο πραγμα που πρεπει να εχει ειναι γρηγορο ιντερνετ γιατι οταν θα του πουν οτι σημερα στις 5 τραβαει και στις 9 πρεπει να εχει ετιμες τις φωτο στο ιντερνετ, αυτος σε 1 ωρα θα κανει το εντιτ, ξερετε ποσα mb ειναι οι φωτογραφιες μεγαλης αναλυσης ειδικα απο εντιτ? Θα χρειαστει οπτικη ινα για να τις ανεβασει, αλλιως μιλαμε για ωρες ανεβασματος.
mechpanos Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 ΠΑΝΤΩΣ μιας και πιάσατε το Intel-AMD, αν πρέπει να κάνει και κανένα μοντάζ βίντεο και rendering, εκεί με συγχωρείτε αλλά οι πολλοί πυρήνες παίζουν ρόλο. Just sayin'... Είπε ο φίλος ότι θα κάνει μόνο φώτοσοπ ΟΚ το δέχομαι, αλλά το ψωμί απ' όσους ξέρω βγαίνει από τους γάμους και τα βαφτίσια ... Κατόπιν αυτού κι εγώ λέω ότι πρέπει να ξεκινήσεις από την οθόνη... 1
christos24gr Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Λοιπον για να απαντησω συνολικα γιατι μπερδευτηκα λιγο με τις απαντησεις σας. Απο οτι ξερω το photoshop χρειαζεται ρολογια περισσοτερο κι οχι πυρηνες γι αυτο και ειπα να μη διαλεξω μεγαλυτερο επεξεργαστη. Επισης η δουλεια μου απαιτει περισσοτερο χρηση ps και lightroom και οχι τοσο βιντεο επεξεργασια αν και θα θελα να μπορω να δουλεψω καποιο προγραμμα αν χρειαστει μια στο τοσο. Για οθονη δε μας πειραζει προς το παρον ας επικεντρωθουμε περισσοτερο στα υπολοιπα. Βλεπω διαφορετικες απαντησεις η αληθεια ειναι και μπερδευτηκα. Τα είχα λιγο πιο απλα στο μυαλο μου. Στην ουσια αυτα που εχω επιλεξει θα με πανε ''πισω'' εννοειτε? οτι δε θα τραβαει το pc? Επισης επειδη το tower το εχω ηδη παρει μηπως να κοιταξω καλυτερα για υδροψυξη αφου υποστηριζει η οχι?
adtakhs Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, christos24gr είπε Λοιπον για να απαντησω συνολικα γιατι μπερδευτηκα λιγο με τις απαντησεις σας. Απο οτι ξερω το photoshop χρειαζεται ρολογια περισσοτερο κι οχι πυρηνες γι αυτο και ειπα να μη διαλεξω μεγαλυτερο επεξεργαστη. Επισης η δουλεια μου απαιτει περισσοτερο χρηση ps και lightroom και οχι τοσο βιντεο επεξεργασια αν και θα θελα να μπορω να δουλεψω καποιο προγραμμα αν χρειαστει μια στο τοσο. Για οθονη δε μας πειραζει προς το παρον ας επικεντρωθουμε περισσοτερο στα υπολοιπα. Βλεπω διαφορετικες απαντησεις η αληθεια ειναι και μπερδευτηκα. Τα είχα λιγο πιο απλα στο μυαλο μου. Στην ουσια αυτα που εχω επιλεξει θα με πανε ''πισω'' εννοειτε? οτι δε θα τραβαει το pc? Επισης επειδη το tower το εχω ηδη παρει μηπως να κοιταξω καλυτερα για υδροψυξη αφου υποστηριζει η οχι? Το IPC ενός Ryzen 3000 είναι μεγαλύτερο από το IPC ενός Intel 9000. Δηλαδή στις ίδιες συχνότητες ο κάθε πυρήνας του AMD είναι ταχύτερος (κύκλος ρολογιού) από τον Intel. Ένας 3700X πιάνει MAX ρολόγια 4.4Ghz Ένας I5 9600K πιάνει MAX ρολόγια 4.6Ghz. Μιλάμε δηλαδή για πάνω κάτω ίδια ρολόγια (διαφορά 4% στα ρολόγια) Ένας 3700Χ έχει 8πυρηνες και 16 νήματα Ένας 9600Κ έχει 6 πυρήνες και 6 νήματα Διαφορά σε multithreading? Το χάος ... Μιλάμε για σκουτερακι απέναντι σε νταλίκα .... Απλά και κατανοητά. Ούτε σε Single είναι καλύτερος ο 9600Κ ούτε σε Multi. Αν επίσης βάλεις στην συνιστώσα και την γρήγορη μεταφορά αρχείων που θες σε επεξεργασία βίντεο κ.λ.π. που θες από NVME, τότε η πλατφόρμα του AMD που υποστηρίζει PCI-E V4.0 είναι πληρέστερη. Για να πεις πως παιρνει ένα ελάχιστο κεφάλι σε Single thread ο 9600Κ θα πρέπει να του φορέσεις μια πολύ καλή και ακριβή ψυκτρα, να τον κλολαρεις μέχρι τα μπουνιά (πάνω από 5Ghz αν τα πιάσει το κομμάτι) και με τον φόβο κάθε φορά να κρασαρει το κλοκι .... και να ξεκινήσεις από την αρχή τις εργασίες ... Πράγμα που δεν ενδείκνυται ... για workstation σύστημα . To IPC που σου έλεγα. Σε Single thread όλοι τους στα 4Ghz. 9,5% διαφορά στα ίδια ρολόγια. Και το multithread Επεξ/σία 11 Απριλίου 2020 από adtakhs
kondoras Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 14 ώρες πριν, fylatos είπε Σε οθόνη θα του πρότεινα να πάει σε κάτι σε BenQ να δώσει κάποια χρήματα παραπάνω και να πάρει την https://www.skroutz.gr/s/7815159/BenQ-SW2700PT.html ούτως η άλλως αν περάσει σαν έξοδο η διαφορά είναι αμελητέα και η οθόνη είναι extremely καλύτερη από άλλες και αμιγώς επαγγελματική για φωτογράφο. Εναλλακτικά θα πρότεινα σε κάτι πιο οικονομικό την Dell U2719, αν δεν σηκώνει το μπάτζετ τα 600+ ευρώ της BenQ. 14 ώρες πριν, fylatos είπε Θα σου πρότεινα τέλος να πάρεις 2Χ2gb σκληρούς και να τους έχεις σε raid 1 just in case. Θα πρότεινα κάτι σε nas quality hdd. Εδώ όμως θα συμφωνήσω 100%. Πριν τους επεξεργαστές, πριν τις κάρτες γραφικών, πρώτα κοιτάζεις να αποθηκεύσεις το υλικό σε όσο γίνεται περισσότερα αντίγραφα. Το raid 1 μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο και δεν θέλει και καμιά ενασχόληση μετά. Το βάζεις και το ξεχνάς. Εννοείται ότι και cloud και backup σε άλλο δωμάτιο (ή και σε άλλο σπίτι) είναι χρήσιμα έως απαραίτητα.
mp44christos Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Οποτε συνοψίζουμε. NAS μετα οθονη μετα PC. Φιλε δεν ξερω τι παράγγειλες αλλα καλο θα ηταν να το ξεπαραγγειλεις. Γενικός η AMD εχει πάρει μονότερμα την intel τους τελευταίους μήνες.
christos24gr Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 3 λεπτά πριν, mp44christos είπε Οποτε συνοψίζουμε. NAS μετα οθονη μετα PC. Φιλε δεν ξερω τι παράγγειλες αλλα καλο θα ηταν να το ξεπαραγγειλεις. Γενικός η AMD εχει πάρει μονότερμα την intel τους τελευταίους μήνες. το μονο που εχω παραγγειλει ειναι το tower. Για το αποθηκευτικο θα το κοιταξω να το κανω γιατι το προτεινουν και αρκετοι συναδελφοι. Οσο αφορα την οθονη εχω αυτη τη στιγμη στον ενα χωρο που με καλυπτει απλα ειπα να βαλω δευτερη για αλλο χωρο γιατι στην ουσια θα ειναι ολα επι 2 τα πραγματα που θα αγοραστουν γιατι θα γινουν 2 pc. Γι αυτο ειπα να επικεντρωθουμε στα άλλα. επεξεργαστη μητρικη και καρτα γραφικων
mechpanos Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Επεξεργαστή πας καρφί για 3700(X) Μητρική έχω μείνει στις Msi Tomahawk σαν all around, δεν βλέπω συγκεκριμένο λόγο να πας σε κάτι ακριβότερο (πχ x570 πλατφόρμα). Κάρτα αδιάφορη κατά την γνώμη μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα