Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βρε παιδια ΕΛΕΟΣ....Θελω τη βοηθεια σας...Μενω Αθηνα περιοχη Αιγαλεω.  Θελω την αλλη εβδομαδα να ανεβω στο χωριο μου στον Νομο Φθιωτιδας(Λαμια) για να συντηρησω την κατακοιτη μητερα μου ηλικιας 99 ετων μενει στο χωριο, στο πατρικο μας περιοχη Σπερχειαδα. Εχω αρχισει σημερα να ρωταω,  ποιο δικαιολογητικο θα παρω ωστε να ταξιδεψω μονος μου με το  ΙΧ μου.....Δεν εχω βρει ακρη ακομα.....Ολοι δεν ξερουν....Ο Δημος Αιγαλεω δεν εχει αρμοδιοτητα...Η Αστυνομια Αιγαλεω ουτε....Το 100  ουτε....Η Γενικη Γραμματεια Πολιτικης Προστασιας, ουτε.......Τι στην ευχη να κανω ?   Θα ηθελα τα φωτα σας ωστε να εχω καποιο χαρτι μαζι μου ωστε να ταξιδεψω & να μην φαω αδικα κανενα χοντρο προστιμο...Σας ευχαριστω πολυ.περιμενω την βοηθεια σας....

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Να κάνω μια αφελή ερώτηση; το lockdown ισχύει εδώ και τρεις εβδομάδες. Ποιος την συντηρεί την 99χρονη; γιατί δεν μπορεί να το κάνει και την επόμενη εβδομάδα όπου θα κορυφωθούν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας;

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.

Θες να πας το Πασχα δηλαδη να συντηρησεις την κατακοιτη μανα σου.
Αυτη τη στιγμη η μανα σου οπως συντηρειται χωρις εσενα?

ειτε
1)αυτοσυντηρειται.
ειτε
2)την συντηρει καποιος που βρισκεται εκει.

Μηπως να μην πας τοτε, και να συνεχιστει ενα απο τα 2 παραπανω?
Διοτι εαν εσυ εχεις τον κορονοιο και πας στην 99χρονη μανα σου, αντι να την συντηρησεις, θα την ξεκανεις.
Και ποιος ξερει ποσους ακομα θα κολλησεις και θα τους ξεκανεις και αυτους.

Εισαι 100% σιγουρος οτι δεν θα κουβαλησεις τον κορονοιο?Θα κανεις τεστ κορονοιου την ημερα που θα ταξιδεψεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχεις δικιο....Ακουσε με...Το βραδυ μενει μια γυναικα απο το χωριο μου....το πρωι πηγαινει σπιτι της....μετα μενει μονη της η γιαγια....οκ μεχρι εδω? εννοειται η γυναικα πληρωνεται.....Τωρα θα πρεπει να παω εγω να πληρωσω την γυναικα, το φαγητο που της πηγαινουνε το ψωμι που της πηγαινουνε να αγορασω Μπειμπυλινο, να τις αγορασω φρουτα και αλλα πραγματα απαραιτητα.....Αλλοιμονο, αυτα ποιος θα τα κανει αν οχι το παιδι της ? Αυτο κανουμε καθε φορα στο μηνα....Για οτι αλλο ρωτησε με. Δεν σκεπτομαι διακοπες και τετοια....αυτα ανηκουν στο παρελθον....

Επεξ/σία από vounisios
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vounisios είπε

Εχεις δικιο....Ακουμε...Το βραδυ μενει μια γυναικα απο το χωριο μου....το πρωι πηγαινει σπιτι της....μετα μενει μονη της η γιαγια....οκ μεχρι εδω? εννοειται η γυναικα πληρωνεται.....Τωρα θα πρεπει να παω εγω να πληρωσω την γυναικα, το φαγητο που της πηγαινουνε το ψωμι που της πηγαινουνε να αγορασω Μπειμπυλινο, να τις αγορασω φρουτα και αλλα πραγματα απαραιτητα.....Αλλοιμονο, αυτα ποιος θα τα κανει αν οχι το παιδι της ? Αυτο κανουμε καθε φορα στο μηνα....Για οτι αλλο ρωτησε με. Δεν σκεπτομαι διακοπες και τετοια....αυτα ανηκουν στο παρελθον....

Αν  θυμάμαι καλά έχει δοθεί οδηγία για τέτοιες περιπτώσεις να μην ταξιδεύεις, αλλά να βάζεις κάποιον/α που μένει εκεί κοντά να τα κάνει αυτά. Τις πληρωμές που περιγράφεις μια χαρά μπορείς να τις κάνεις ηλεκτρονικά.

Κάποιο χαρτί πάντως δεν υπάρχει, και στα πρώτα διόδια όχι μόνο θα φας το πρόστιμο των 300€, αλλά θα σε γυρίσουν πίσω κιόλας.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, vounisios είπε

Εχεις δικιο....Ακουμε...Το βραδυ μενει μια γυναικα απο το χωριο μου....το πρωι πηγαινει σπιτι της....μετα μενει μονη της η γιαγια....οκ μεχρι εδω? εννοειται η γυναικα πληρωνεται.....Τωρα θα πρεπει να παω εγω να πληρωσω την γυναικα, το φαγητο που της πηγαινουνε το ψωμι που της πηγαινουνε να αγορασω Μπειμπυλινο, να τις αγορασω φρουτα και αλλα πραγματα απαραιτητα.....Αλλοιμονο, αυτα ποιος θα τα κανει αν οχι το παιδι της ? Αυτο κανουμε καθε φορα στο μηνα....Για οτι αλλο ρωτησε με. Δεν σκεπτομαι διακοπες και τετοια....αυτα ανηκουν στο παρελθον....

Δυστυχώς οι λόγοι μετακινήσεων είναι ελλιπείς, το έχουμε ξαναπεί. Τίποτα δεν λειτουργεί σωστά. Αναγκαστικά θα βάλεις το λόγο ότι πας να βοηθήσεις έναν άνθρωπο και θα πεις αυτό στον έλεγχο. Καλύτερα να ξεκινήσεις σήμερα αύριο κι όχι την άλλη εβδομάδα που οι έλεγχοι θα ενταθούν και τα πρόστιμα θα ανέβουν. Σε κάθε περίπτωση, θα ρισκάρεις για πρόστιμο. Αν έχεις κάποιο χαρτί που να πιστοποιεί ότι μένει εκεί η μάνα σου, να το πάρεις μαζί.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, 1comment είπε

Δυστυχώς οι λόγοι μετακινήσεων είναι ελλιπείς, το έχουμε ξαναπεί. Τίποτα δεν λειτουργεί σωστά. Αναγκαστικά θα βάλεις το λόγο ότι πας να βοηθήσεις έναν άνθρωπο και θα πεις αυτό στον έλεγχο. Καλύτερα να ξεκινήσεις σήμερα αύριο κι όχι την άλλη εβδομάδα που οι έλεγχοι θα ενταθούν και τα πρόστιμα θα ανέβουν. Σε κάθε περίπτωση, θα ρισκάρεις για πρόστιμο. Αν έχεις κάποιο χαρτί που να πιστοποιεί ότι μένει εκεί η μάνα σου, να το πάρεις μαζί.

Το πρόβλημα είναι ότι ΑΛΛΟΙ 100, θα πουν το ΙΔΙΟ πράγμα ψέματα και με τον τρόπο ΣΤΕΡΟΥΝ από κάποιον που έχει πραγματικά ανάγκη, να κάνει το αυτονόητο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά τόσες μέρες τώρα το θυμηθήκατε; είναι δυνατόν τώρα μεγάλοβδομάδα να θέλετε να πάτε; αδύνατον!

+

Καλή Παρασκευή σε όλους 😁

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, vounisios είπε

Εχεις δικιο....Ακουσε με...Το βραδυ μενει μια γυναικα απο το χωριο μου....το πρωι πηγαινει σπιτι της....μετα μενει μονη της η γιαγια....οκ μεχρι εδω? εννοειται η γυναικα πληρωνεται.....Τωρα θα πρεπει να παω εγω να πληρωσω την γυναικα, το φαγητο που της πηγαινουνε το ψωμι που της πηγαινουνε να αγορασω Μπειμπυλινο, να τις αγορασω φρουτα και αλλα πραγματα απαραιτητα.....Αλλοιμονο, αυτα ποιος θα τα κανει αν οχι το παιδι της ? Αυτο κανουμε καθε φορα στο μηνα....Για οτι αλλο ρωτησε με. Δεν σκεπτομαι διακοπες και τετοια....αυτα ανηκουν στο παρελθον....

Μπορεις να παραγγειλεις τα απαραιτητα και να τα στειλεις στο χωριο σου. Η πληρωμη επισης της γυναικας μπορει να γινει ηλεκτρονικα.

Δημοσ.

αυτο που τρεχουν ολοι πισω στα χωρια για το πασχα για να το "γιορτασουν" ποτε δεν το κατααβα..δεν ξερω αν θα το καταλαβω και ποτε μου.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, vounisios είπε

1) τον ανθρωπο που φροντιζει τη γιαγια, θα τον πληρωσεις ειτε μεσω τραπεζας ειτε μεσω των ΕΛΤΑ.

2) για τυχον ιατρικη αναγκη, θα επικοινωσεις με τον Δημο/Κοινοτητα του χωριου και θα ενημερωσεις οπως και θα ζητησεις αρωγη στη γιαγια αλλα και τυχον περαιτερω οδηγιες. Επισης ισως χρειαστει να ενημερωσεις και την τοπικη αστυνομικη διευθυνση

3) οτι ψωνια χρειαζονται, που μεχρι σημερα ολα ειχαν γινει μια χαρα αλλα τωρα ξαφνικα προεκυψε ζητημα, θα τακτοποιηθουν ειτε με τηλεφωνικες παραγγελιες απο Αθηνα ειτε με την συνδρομη του Δημου/Κοινοτητας του χωριου σου.

4) εσυ δεν θα πας πουθενα εκτος κι αν εχεις ορεξη για καψιμο τουλαχιστον 300€ και χασιμο αδειας κυκλοφοριας, διπλωματος και πινακιδων για αγνωστο διαστημα.

5) οπως εγραψαν και παραπανω οι φιλοι, σαν κι εσενα ειναι καμποσοι αλλοι με τις ιδιες ή παρομοιες δικαιολογιες και πραγματικα λυπαμαι τους χωροφυλακες που ακουνε συνεχεια τα ιδια και τα ιδια. Ουτε μια πρωτοτυπια τελος παντων.

• Like 4
Δημοσ.

Ρε σεις κι εμενα η γιαγιά μου μένει σε αλλο δήμο και δεν έχουμε παει καθόλου. Ήθελε εξετασεις κλπ και τα κανονίσαμε τηλεφωνικά να πάνε απο τους σος γιατρούς.

κατι αλλα πραγματα που χρειαζόταν, στείλαμε λεφτά σε γειτόνισσα και της τα πήρε. 

Οι δήμοι επισης εξυπηρετούν. Μπορεί όχι μέσα σε... 10 λεπτά αλλα εξυπηρετούν. 

Οι εξετάσεις της έδειξαν οτι ο καρκίνος πήγε κ στο συκώτι. Δε θέλω να δω τη γιαγιά μου?? Και μάλιστα μπορω να δηλώσω και την αντιστοιχη επιλογή και να πάω. ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ όταν δεν ειναι απόλυτη ανάγκη!

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vounisios είπε

θα  κατσεις σπιτι σου και θα παρακαλεσεις την κυρια που βοηθαει τη μητερα σου να της καταθεσεις λεφτα στο λογαριασμο της να ψωνισει οτι χρειαζεται η μητερα σου. Αυτο που θελεις να κανεις απαγορευεται.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

η ιστορια μπαζει νερα

περιμενω να δω και δρακους με φωτιες.

Με ολο το σεβασμο στη μητερα σου, τωρα τη θυμηθηκες;

Δεν θα σου απαντησω....ντρεπομαι μονο γι αυτο που γραφεις...πριν το γραψεις βαλε λιγο το μυαλο σου να δουλεψει...και δεν καταλαβα τι εννοεις οτι τωρα την θυμηθηκα...ντροπη σου...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...