Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά και άλλη μία ερώτηση για άλλη μια τοποθεσία που σκέφτομαι να πάω,πιο κοντά στην Αθήνα βέβαια!είναι οι κεραίες που βρίσκονται μετά το καταφύγιο Μπάφι στην Πάρνηθα.ειναι προσβάσιμες για το κοινο?εκεί κοντά νομίζω είναι και βάση ραντάρ της αεροπορίας...

• 5 μήνες μετά...
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για τον φίλο που έγραψε πως ''η βάση ήταν των Αμερικανών κι όχι του ΝΑΤΟ'' πρέπει να ξέρει τι γράφει. Η βάση αυτή ήταν ΝΑΤΟΙΚΗ, όσα κράτη ήταν μέλη του ΝΑΤΟ και της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ είχαν εντός τις επικράτειας τους τέτοιες βάσεις. Ανάλογη υπήρχε και στα Μέγαρα στο όρος Πατέρας. Για την ιστορία. Η συγκεκριμένη βάση έχει χαρακτηριστεί διατηρητέα.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Vemion είπε

Για τον φίλο που έγραψε πως ''η βάση ήταν των Αμερικανών κι όχι του ΝΑΤΟ'' πρέπει να ξέρει τι γράφει. Η βάση αυτή ήταν ΝΑΤΟΙΚΗ, όσα κράτη ήταν μέλη του ΝΑΤΟ και της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ είχαν εντός τις επικράτειας τους τέτοιες βάσεις. Ανάλογη υπήρχε και στα Μέγαρα στο όρος Πατέρας. Για την ιστορία. Η συγκεκριμένη βάση έχει χαρακτηριστεί διατηρητέα.

Εγώ μένω Ελευσίνα και ανεβαίνω συχνα στο όρος πατέρας αλλά πλέον δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτα.γνωριζεις αν υπάρχει σε κάποιο αρχείο ή κάπου αλλού στο ίντερνετ φωτογραφικό υλικό από την βάση όπως ήταν τότε ,πριν τα ξηλώσουν όλα?έχω φάει τον κόσμο αλλά δεν μπορώ να βρω από πουθενά φωτογραφίες της βάσης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

άμα ψάξεις καλά θα βρεις αρκετές, υπάρχει μέχρι και στο facebook. Oι εγκαταστάσεις αυτές ήταν μέρος του δικτύου επικοινωνιών 486L MEDCOM της αμερικάνικης αεροπορίας και όχι του νάτο. Το νάτο είχε άλλο δίκτυο με άλλες εγκαταστάσεις στην ελλάδα

Επεξ/σία από nvel
  • Like 4
Δημοσ.
Στις 1/11/2020 στις 10:04 ΜΜ, nvel είπε

άμα ψάξεις καλά θα βρεις αρκετές, υπάρχει μέχρι και στο facebook. Oι εγκαταστάσεις αυτές ήταν μέρος του δικτύου επικοινωνιών 486L MEDCOM της αμερικάνικης αεροπορίας και όχι του νάτο. Το νάτο είχε άλλο δίκτυο με άλλες εγκαταστάσεις στην ελλάδα

Ωωωωρε φίλε που τον βρήκες αυτόν τον θησαυρό??σπάνιες φωτογραφίες ειδικά για το όρος πατέρας που είναι μια ανάσα από το σπίτι μου,που ανεβαίνω συχνα και με το drone και ποτέ δεν ήξερα πως ήταν στο παρελθόν.φωτογραφιες από μια άλλη εποχή,κριμα που δεν τα πρόλαβα!!αλλά στην Λευκάδα που πήγα το καλοκαίρι και πήγα στην βάση εκεί,έμεινα!!!απίστευτες εγκαταστάσεις και θεόρατα"πιάτα"!!!

• Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 1/11/2020 στις 10:04 ΜΜ, nvel είπε

Φίλε μου καλησπέρα!!επειδή από σένα είδα πως ήταν οι παλιές εγκαταστάσεις ραντάρ στο όρος πατέρας,μήπως έχεις βρει κάποια σελίδα στο ίντερνετ για το πώς ήταν και το στρατόπεδο στον Κιθαιρώνα?υπάρχουν εκεί μόνο μισογκρεμισμένα κτήρια και πλέον έχουν εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες...

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Με εκπληξή μου πληκτρολογώντας το 4η ΜΣΕΠ είδα τα ερωτήματα σας. Θέλοντας να απαντήσω οχι για το αν λειτουργουν τωρα (δε γνωρίζω) θελω να περιγραψω πως ήταν όταν λειτουργούσαν με Αμερικάνους πολίτες όταν υπηρέτησα το 1990, ήμουν ΣΤ' 90. Βρέθηκα 12 Δεκέμβρη 1990 στη μονάδα. Το Γενάρη ξέσπασε η κρίση του Περσικού Κόλπου και ζητήθηκε να υπαρχει φύλαξη από φαντάρους. Από το απόγευμα πηγαίναμε 3 άτομα για περίπολο και φύλαξη ως το ξημέρωμα. Επειδη πιο παλιά υπηρετούσαν Αμερικανοι και δημιουργουσαν προβληματα με τσακωμους στην πολη της Λευκαδας φερανε πολιτικο προσωπικο Αμερικανους να εργαστουν. Η μοναδα είχε γήπεδο σκουοτς, ( εννοειτε το τιμησαμε) τραπεζι πινγκ πονγκ, Αμερικανικο μπιλιαρδο, και καμια

300 - 400 δισκους βινυλιου με εκπληκτικο στερεοφωνικο. Διαφορα παιχνιδια ....Τρελη ζεστη το χειμωνα οπου τοτε χιονιζε τρελα για μια εβδομαδα. Αυτο κρατησε 2 - 3 μηνες. Ως προς τη μοναδα οταν τα νοσταλγεις ηταν μια υπεροχη θητεια 21 μηνες τοτε. Μακαρι να μπορουσα να συνομιλησω με παλαιους φιλους φιλους. Παναγιωτης Κωνσταντινιδης.

• Like 3
  • 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μετά από πάρα πολύ καιρό επιστρέφω στο θέμα με νέα ερώτηση για πληροφορίες!Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιο σάιτ που να έχει φωτογραφικό υλικό για την εγκαταλελειμμένη βάση στον Κιθαιρώνα?Είναι το βουνό κοντά στα Βίλια.Δεν μπορώ να βρω πουθενά φωτογραφίες από παλιά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...