Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω την εξής απορία: υπάρχει περίπτωση να υποστηρίζει VDSL πχ η Forthnet στη περιοχή μου αλλά να μην υποστηρίζει η Wind ή η Vodafone? Θυμάμαι πιο παλιά ίσως ίσχυε αυτό για τον ΟΤΕ (δηλαδή να προσφέρει μόνο ο ΟΤΕ VDSL).

Γιατί τώρα είμαι στη Wind με ADSL, τους παίρνω τηλέφωνο τους λέω για VDSL και μου απαντάνε ότι δεν υπάρχει στη περιοχή μου. Η Vodafone μου σκάει άκυρο από το site της. Παίρνω τον ΟΤΕ, μου λέει θα το κοιτάξουμε. Παίρνω την Forthnet και μου λέει μπορείς να βάλεις μέχρι 100Mbps. Είναι λίγο περίεργο ή μου φαίνεται?

Επεξ/σία από sir ImPeCaBlE
Δημοσ.

Επειδη βιωσα κατι παρομοιο. Αμα μπορει να στο προσφερει ο ΟΤΕ, μπορουν και ολοι οι υπολοιποι. Αμα δεν μπορει να στο προσφερει ο ΟΤΕ, οποιος και να σου λεει εμεις μπορουμε σου λεει βλακειες. Αν το καφαο που εισαι τωρα ειχε δυνατοτητες για παραπανω θα στο εδιναν ολες οι εταιριες. Η forthnet σου λεει ναι γιατι θελει απλα να σε ενταξει στο πελατολογιο της ντε και καλα.

Εγω εδω που ειμαι (Με ΟΤΕ) δεν μπορω να εχω κατι αλλο απο aDSL. Πηρα την wind και μου ειπαν εμεις μπορουμε να σου δωσουμε. Περιμενα 20 μερες σχεδον για να μου πουν οτι η αιτηση μου απορριφθηκε γιατι δεν ειναι διαθεσιμη η τεχνολογια στη περιοχη μου τελικα. Ενοοειται ακυρωσα την αιτηση και ολες τις διαδικασιες και αντε γεια. (Μου ελεγαν οτι η αιτηση θα παραμεινει για 2 μηνες, μηπως αλλαξει κατι).

Οποτε αμα δεν μπορει ο τωρινος σου παροχος ισως να μην μπορει ουτε ο κανουργιος... Βεβαια δεν βλαπτει να ρωτησεις και βεβαιωθεις, καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, n3kk είπε

Επειδη βιωσα κατι παρομοιο. Αμα μπορει να στο προσφερει ο ΟΤΕ, μπορουν και ολοι οι υπολοιποι. Αμα δεν μπορει να στο προσφερει ο ΟΤΕ, οποιος και να σου λεει εμεις μπορουμε σου λεει βλακειες. Αν το καφαο που εισαι τωρα ειχε δυνατοτητες για παραπανω θα στο εδιναν ολες οι εταιριες. Η forthnet σου λεει ναι γιατι θελει απλα να σε ενταξει στο πελατολογιο της ντε και καλα.

Εγω εδω που ειμαι (Με ΟΤΕ) δεν μπορω να εχω κατι αλλο απο aDSL. Πηρα την wind και μου ειπαν εμεις μπορουμε να σου δωσουμε. Περιμενα 20 μερες σχεδον για να μου πουν οτι η αιτηση μου απορριφθηκε γιατι δεν ειναι διαθεσιμη η τεχνολογια στη περιοχη μου τελικα. Ενοοειται ακυρωσα την αιτηση και ολες τις διαδικασιες και αντε γεια. (Μου ελεγαν οτι η αιτηση θα παραμεινει για 2 μηνες, μηπως αλλαξει κατι).

Οποτε αμα δεν μπορει ο τωρινος σου παροχος ισως να μην μπορει ουτε ο κανουργιος... Βεβαια δεν βλαπτει να ρωτησεις και βεβαιωθεις, καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη

Το bold το έχω και εγώ στο νου μου για αυτό, μετά το άκυρο από τη Wind, μόνο τον ΟΤΕ πήρα τηλέφωνο. Αλλά αφού εδώ και 2 εβδομάδες με έχει γράψει στα @@ του, άρχισα να ασχολούμαι με Forthnet και Vodafone.

Πάντως αν είναι έτσι όπως μου τα λες, μάλλον μου πουλάει φούμαρα η Forthnet. Γιατί η Wind μου είπε ότι δε διαθέτει VDSL για τη γραμμή μου και φαντάζομαι σαν τωρινός πάροχος όλο και κάτι παραπάνω θα μπορεί να δει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, n3kk είπε

Καλά μην παίρνεις και όρκο. Σε μετακόμιση ήθελα να μεταφέρω την γραμμή του νετ μου και η Φορθνετ μου λέει δεν υπάρχει διαθεσιμότητα, και πήγα στον ΟΤΕ και με βάλαν στον ΚΑΦΑΟ κανονικα, απλά δεν ήθελαν να πληρώσουν τον ΟΤΕ για την "εξαγορα" της θεσης προφανώς που είχαν στο καφαο. Μετα με παιρναν και μου λεγανε σε 10 μερες θα σε βαλουμε. Περαστικα τους ειπα 

Δημοσ.

Λοιπόν σήμερα ξαναμίλησα με Wind. Μου είπαν ότι αφού δεν υποστηρίζουν αυτοί VDSL στη γραμμή μου τότε δε μπορεί κανένας από τους παρόχους να το προσφέρει. Άρα μάλλον η Forthnet μου λέει πίπ@ς και θα ισχύει το "μέχρι 100Mbps" αλλά θα πιάνω 7.

Απαράδεκτα πράγματα. 2 παιδιά και 2 εργαζόμενους να έχει το σπίτι, ούτε εκπαίδευση ούτε εργασία είναι εφικτή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα με τρελάνουν. Πήρα χτες ξανά τη Nova για να σιγουρευτώ ότι μπορεί να μου δώσει 100Mbps και τελικά μου απαντάει ότι δεν έχουν VDSL στη διεύθυνσή μου.

Επειδή μου τη βάρεσε με τα πολλά ναι/όχι/δε ξέρω, αποφάσισα να το ψάξω μόνος μου. Βρήκα σε διπλανό forum ένα excel με συντεταγμένες ΚΑΦΑΟ, περιοχές και οδούς που εξυπηρετεί το καθένα. Η δική μου οδός δε υπήρχε, οπότε πήρα τον αριθμό που γράφει το κουτί του ΟΤΕ έξω από το σπίτι μου, βρήκα στο excelακι τις συντεταγμένες για αυτό τον αριθμό, τις έβαλα στο google maps, μου έβγαλε μια διεύθυνση, έστειλα μήνυμα ότι πάω για "σωματική άσκηση" και πήρα τους δρόμους να βρω το ΚΑΦΑΟ μου.

Κατέληξα σε ένα ψηλόλιγνο κουτάκι στην άκρη του δρόμου, κατουρημένο από σκυλιά και περιτριγυρισμένο από χρησιμοποιημένες κ@πότες, που μάλλον το προσπερνούσα κάθε μέρα εδώ και 20 χρόνια. Οπότε το VDSL έφαγε και επισήμως άκυρο.

Σαν τελευταία λύση σκέφτηκα ADSL από OTE+ Speed booster. Παίρνω τον ΟΤΕ τηλέφωνο να ρωτήσω και μου λέει το κοριτσάκι "η διεύθυνσή σας υποστηρίζει VDSL". Άντε πάλι λέω από μέσα μου. Είδα τη καμπίνα, της λέω, και είναι παλαιού τύπου. Μου λέει, μάλλον υπάρχει η δυνατότητα να βάλετε από την καινούργια καμπίνα της περιοχής (έχουν βάλει μια άλλη προς το κέντρο της περιοχής, προς την άλλη κατεύθυνση από αυτή που παίρνω τώρα, 600+ μέτρα μακριά από εμένα).

Με δουλεύει και αυτή?Ε?

• Like 2
Δημοσ.

Ποιος ξερει :) παντως η μονη σιγουρη λυση ειναι καποιος γειτονας να εχει vdsl που να το δεις με τα ματια σου. Γιατι αυτοι οποια εταιρεια κ να ειναι θα σου πουλησουν φυκια κ μετα αν δεν εχει τελικα vdsl θα σου πουν ε ενταξει δεν εχει αλλα πολυυυυυυ συντομα θα ενεργοποιηθει. Ομως μεχρι τοτε φαε ενα 24μηνο συμβολαιο adsl κ τρεχα γυρευε. Πριν 2 χρονια με οτε παραλιγω να την πατησω κ εκανα αρνηση παραλαβης το ρουτερ κ ετρεχα να κανω υπαναχωρηση. Τωρα μολις που εβαλε μια γειτονιςα 50αρα κ εβαλα κ το αυτι μου στην νεα καμπινα κ οντως ακουσα θορυβο τοτε εβαλα 😁😁

Δημοσ.

Ε καλά έτσι και αλλιώς με ADSL θα τη βγάλω.

Το θέμα είναι ότι δε καταλαβαίνω τεχνικά πως μπορεί να έχω τη δυνατότητα να πάρω από 2 καμπίνες που η μία (η τωρινή) είναι 200 μέτρα "αριστερά" από το σπίτι μου και η άλλη (η καινούρια) 600 μέτρα "δεξιά". Χλωμότατο μου φαίνεται να ισχύει, εκτός και αν δεν έχω καταλάβει κάτι βασικό για το δίκτυο.

Και το 2ο θέμα είναι μη φύγω από τη Wind με τα 18€ ADSL και πάω στον ΟΤΕ με τα 29,90€ ADSL (wtf δλδ). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, sir ImPeCaBlE είπε

Ε καλά έτσι και αλλιώς με ADSL θα τη βγάλω.

Το θέμα είναι ότι δε καταλαβαίνω τεχνικά πως μπορεί να έχω τη δυνατότητα να πάρω από 2 καμπίνες που η μία (η τωρινή) είναι 200 μέτρα "αριστερά" από το σπίτι μου και η άλλη (η καινούρια) 600 μέτρα "δεξιά". Χλωμότατο μου φαίνεται να ισχύει, εκτός και αν δεν έχω καταλάβει κάτι βασικό για το δίκτυο.

Και το 2ο θέμα είναι μη φύγω από τη Wind με τα 18€ ADSL και πάω στον ΟΤΕ με τα 29,90€ ADSL (wtf δλδ). 

Από τα 24 πόσα πιάνεις download; Είσαι τουλάχιστον κοντά στο 20αρι;

Όπως είπε και το παιδί από πάνω, το καλύτερο είναι να το ψάξεις και να δεις αμα γείτονες σου έχουν VDSL. Εάν μερικοί έχουν τότε θα είσαι ενταξει. Έχω ακούσει πολλές περιπτώσεις που σου λένε ότι υπάρχει διαθεσιμότητα VDSL ενώ ουσιαστικά σου την υπόσχονται. 

Εάν καταλήξεις στο συμπέρασμα πως VDSL δεν τότε βάλε speed booster αμα έχεις κάλυψη 4G. Εγώ το χω καμία βδομάδα τώρα και έχω ηρεμήσει. 

Επεξ/σία από AntoMast
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, AntoMast είπε

Από τα 24 πόσα πιάνεις download; Είσαι τουλάχιστον κοντά στο 20αρι;

Όπως είπε και το παιδί από πάνω, το καλύτερο είναι να το ψάξεις και να δεις αμα γείτονες σου έχουν VDSL. Εάν μερικοί έχουν τότε θα είσαι ενταξει. Έχω ακούσει πολλές περιπτώσεις που σου λένε ότι υπάρχει διαθεσιμότητα VDSL ενώ ουσιαστικά σου την υπόσχονται. 

Εάν καταλήξεις στο συμπέρασμα πως VDSL δεν τότε βάλε speed booster αμα έχεις κάλυψη 4G. Εγώ το χω καμία βδομάδα τώρα και έχω ηρεμήσει. 

Αν ήμουν κοντά στο 20άρι δε θα με ένοιαζε και τόσο tbh. Είμαι γύρω στα 2,5km μακριά από το ΑΚ. Αυτή τη στιγμή έχω χρονίσει στα 8410kbps.

adsl.png.0f975675f314cd030df98bfb915e64a2.png

Για τους γείτονες, ρώτησα έναν αν έχει ADSL ή VDSL, με κοίταξε σαν ελάφι και μου είπε "Forthnet". Θα κάνω άλλη μια προσπάθεια.

Το speed booster το έχεις με adsl? Πόσα € σου βγαίνει σύνολο?

Δημοσ.
7 ώρες πριν, sir ImPeCaBlE είπε

Αν ήμουν κοντά στο 20άρι δε θα με ένοιαζε και τόσο tbh. Είμαι γύρω στα 2,5km μακριά από το ΑΚ. Αυτή τη στιγμή έχω χρονίσει στα 8410kbps.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

adsl.png.0f975675f314cd030df98bfb915e64a2.png

Για τους γείτονες, ρώτησα έναν αν έχει ADSL ή VDSL, με κοίταξε σαν ελάφι και μου είπε "Forthnet". Θα κάνω άλλη μια προσπάθεια.

Το speed booster το έχεις με adsl? Πόσα € σου βγαίνει σύνολο?

Με κανες να γελάσω με το σχόλιο περί γείτονα. 

Ναι με ADSL το έχω. Και τι ADSL. Από τις καλύτερες συνδέσεις στην Ελλάδα: 1.6mbps download, 0.1 upload. 

Είναι όσο πλήρωνα το μήνα τώρα + 6,74€. VDSL δεν υπάρχει διαθεσιμότητα εδώ, και μετά από καμιά 100αρια παράπονα αυτά τα 10+ χρόνια που είμαι εδώ είπα να βάλω speed booster. Από τα 1.6 είμαι πλέον γύρω στα 40-60mbps (άλλο VDSL 40 και άλλο Speed booster 40 ωστόσο) και από 0.1 γυρω στα 5-7. Μέχρι στιγμής κανένα θέμα αν και με έχει ενοχλήσει το Bandwidth Control του που ουσιαστικά είναι ανύπαρκτο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...