Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το νέο πληκτρολόγιο Μπράιγ δεν απαιτεί την εγκατάσταση κάποιου τρίτου λογισμικού και είναι συμβατό με όλες τις εφαρμογές στις οποίες ο χρήστης χρειάζεται να πληκτρολογήσει.

Η Google κυκλοφορεί ένα νέο πληκτρολόγιο το οποίο θα βοηθήσει τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης να γράφουν στο smartphone χωρίς τη χρήση άλλων λογισμικών. Το TalkBack Μπράιγ πληκτρολόγιο θα είναι ενσωματωμένο στο Android ώστε να είναι συμβατό με όλες τις εφαρμογές όπως social media, email κι άλλες.

Η αμερικανική εταιρία αναφέρει πως το πληκτρολόγιο θα είναι οικείο σε όσους έχουν γράψει στο παρελθόν με τη μέθοδο Μπράιγ. Όταν ενεργοποιηθεί η λειτουργία TalkBack στις Ρυθμίσεις Προσβασιμότητας, ο χρήστης θα έχει στη διάθεσή του 6 διαθέσιμα ψηφιακά πλήκτρα όπου κάθε ένα από αυτά αντιπροσωπεύει μία από τις τελείες του συστήματος Μπράιγ. Για παράδειγμα για να γράψεις το «A» πατάς την πρώτη τελεία ενώ για το «B» πατάς την πρώτη και δεύτερη τελεία ταυτόχρονα. Αυτή τη στιγμή το πληκτρολόγιο Μπράιγ είναι διαθέσιμο μόνο στα Αγγλικά και για Android συσκευές με λειτουργικό σύστημα έκδοσης 5.0 και άνω.

dims.gif.c15d6cfc31b15cd45472145ff69f4774.gif

Έως και σήμερα, για να μπορούσε να γράψει κάποιος με τη μέθοδο Μπράιγ, έπρεπε να συνδέσει μία εξωτερική συσκευή, κάτι το οποίο εκτός από καθυστέρηση δημιουργεί και ενόχληση στους χρήστες που απλά θέλουν να γράψουν κάτι γρήγορα στο κινητό. Με τη Google να θέλει να κάνει την τεχνολογία ευκολότερα προσβάσιμη για όλους, το πληκτρολόγιο TalkBack είναι ένα εργαλείο προς αυτή την κατεύθυνση. Η Google όμως δεν είναι καινούρια σε αυτόν τον τομέα αφού έχει ήδη κυκλοφορήσει στο παρελθόν τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης που περιγράφει τις εικόνες στον Chrome, λειτουργίες φωνητικών εντολών αλλά και λειτουργία που προσθέτει υπότιτλους στα βίντεο σε πραγματικό χρόνο.

Engadget

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Like 1
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπράβο τους! Μπορεί να μην το έκαναν από την "καλή τους την καρδιά", εταιρεία είναι, αλλά κάποιοι άλλοι δεν το έχουν κάνει ακόμα. Όλα αυτά το 2020...

Επεξ/σία από johncorfas
  • Like 8
  • Sad 1
Δημοσ.

Πήγα να γράψω πως η μέθοδος που φαίνεται στο gif απαιτεί να κρατάς το κινητό είναι ανάποδα με την οθόνη να κοιτάει από την άλλη.

μετά σκέφτηκα σε ποιους απευθύνεται...

• Like 1
Δημοσ.

Και πολύ άργησαν θα έλεγα. Θα πρέπει η τεχνολογία να είναι προσβάσιμη σε όλους, πόσο μάλλον σε συνανθρώπους μας που θα τους κάνει την ζωή λίγο πιο εύκολη. 

• Like 2
Δημοσ.

Πράγματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα και να είχαν προηγηθεί χρόνια τώρα -και ειδικά στην τεχνολογία. Κατά τ’ άλλα όμως συγχαίρουμε την φαιδροτητα ορισμένων που κανουν δωρεές στις δικές στους MKO για τον Covid, την ιδια στιγμη, που εδω και χρονια το ποσοστό των θυμάτων απο τον κοινωνικό αποκλεισμό ειναι απείρως μεγαλύτερο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, johncorfas said:

Μπράβο τους! Μπορεί να μην το έκαναν από την "καλή τους την καρδιά", εταιρεία είναι, αλλά κάποιοι άλλοι δεν το έχουν κάνει ακόμα. Όλα αυτά το 2020...

τι σοι δικη προθεσεων ειναι αυτη?

που ξερεις εσυ γιατι το εκαναν?

"ναι μα εταιρια ειναι λεφτα βγαζει δεν το κανει για την ψυχη της μανας της!"

-γιατι ρε φιλε ζητησε λεφτα απο κανεναν για να του βαλει το μπραιγ?

"ναι αλλα θα κερδισει λεφτα μακροπροθεσμα αφου περισσοτεροι θα αγορασουν το λειτουργικο αδροιδ"

-ρε φιλε το αδροιδ ειναι τσαμπε!

"ναι αλλα βαζεις γοογλε αρα χρησιμοποιεις τα προπριετι μηχανες αναζητησης και εφαρμογες γοογλ οποτε κερδιζει" *κλεινει και το ματι*

-ρε φιλε και αυτα τσαμπα ειναι!

"ναι αλλα κερδιζει απο διαφημισεις"

ε ενταξει να τις καταργησουμε τοτε να την κλεισουμε την γοογλε γιατι κερδιζει λεφτα

δηλαδη αν καποιος δεν ψωμολυσσαει απο την πεινα για να σου δινει πραματα τσαμπα δεν ειναι ηθικος

αν βγαζει λεφτα για να βαλει φαι στο τραπεζι για τα παιδια του ειναι αναλγητος ανθρωπος

...εκτος αν ειναι εγω

2 hours ago, trelaras22 said:

Επειδή καμιά φορά διαβάζουμε σχόλια που λένε, μεταξύ σοβαρού κι αστείου και σε καμία περίπτωση  κακοπροέραιτα, οτι εδώ δεν έχει φτιαχτεί το ένα και το άλλο και  θυμήθηκε η  google/apple  κλπ ν ασχολληθεί με τη braille  ξέρω γω,  ας δώσω εγώ μια εικόνα  της όλης φάσης, ως άτομο με ολική τύφλωση αππο γεννησιμιού μου. 
Η χρήση ενός  smartphone, υπολογιστή, απο ένα άτομο με πρόβλημα όρασης είναι σε τεράστιο βαθμό εργαλείο για καθημερινές καταστάσεις, που αφορούν είτε στο χώρο της εργασίας, των σπουδών είτε στο χώρο της ψυχαγωγίας. Αλλάζει τη ζωή μας ίσως σε καθοριστικότερο βαθμό σε σχέση με τους βλέποντες συνανθρώπους μας (αδόκιμος όρος ο βλέπων, ωστόσο χρησιμοποιείται για λόγους κατανόησης στο παρόν κείμενο κι όχι για λόγους αρνητικού  διαχωρισμού). 
Προσωπικά μιλώντας, το   iphone  σε συνδυασμό με το  voiceover, κι άλλες εφαρμογές,   είτε εξειδικευμένες για την προσβασιμότητα ατόμων με πρόβλημα όρασης, είτε γενικότερης χρήσης,  μου έχει προσφέρει λύσεις σ ένα εύρος  θεμάτων, απ τα ποιό σοβαρά, όπως το διάβασμα για τη σχολή μου και την  ασφαλέστερη μετακίνηση και προσανατολισμό στο δρόμο, μέχρι τ απλούστερα, όπως τώρα που κάθομαι μ ένα  freddo  espresso στο χέρι, σκυλοβαριέμαι λόγω καραντίνας και κάθομαι και γράφω αυτό το κατεβατό, ρίχνω καμιά ματιά στις Αγγελίες, παίρνω γνώμες  για   ηχεία στο αντίστοιχο  thread  κλπ κλπ. 
 Πληροφοριακά,  στο κομμάτι της προσβασιμότητας που αναλύω η google  κάνει βήματα τα τελευταία χρόνια, ωστόσο η  apple είναι πολύ μπροστά ακόμη κι απ τις αντίστοιχες λύσεις σε  windows, το λογισμικό της σ αυτόν τον τομέα είναι ασύγκριτο και πατάει τον ανταγωνισμό ξεκάθαρα, υπάρχουν απίστευτα καλογραμμένες και βολικές εφαρμογές, αλλα και το ίδιο το    voiceover  συμπεριφέρεται  πολύ καλύτερα απ τον ανταγωνισμό, διαβάζει τα πάντα σε σημείο να περιγράφει και φωτογραφίες ακόμη.   
Καταλήγοντας, ναι μεν οι τυφλοί και γενικότερα άτομα με αναπηρία αποτελλούν σχετικά μικρό κομμάτι στην πίτα, ναι μεν οι εταιρείες δεν έγιναν ξαφνικά φιλεύσπλαχνα ιδρύματα, ωστόσο τέτοιες κινήσεις, άσχετα  απ τις  προθέσεις απ τις οποίες προκύπτουν, είναι ξεκάθαρα καιπάντα καλοδεχούμενες. 

ρε φιλε ελεος

εισαι τυφλος

ερχεται ενας και σου προσφερει δυνατοτητα να λαμβανεις γνωση σαν να μην εισαι τυφλος

εμμεσα δηλαδη σου δινει ενα ειδος "ορασης"

...και λες δεν ειναι φιλεσπλαχνος

δηλαδη ...... ποιον ακριβως θα ονομαζες φιλεσπλαχνο

υπαρχει δηλαδη κατι πιο φιλεσπλαχνο απο αυτο? 

ωρες ωρες μερικοι εδω μεσα με κανετε να ξυνω το κεφαλι μου ολο απορια

παιδια για να το ξεκαθαρισουμε για να μαθαινουμε τα βασικα της οικονομιας

το μονο ανθρωπιστικο που μπορει να κανει μια επιχειρηση δεν ειναι ουτε δωρεες ουτε ελειμοσυνες αλλα να κανει ενα απλο πραγμα.

να βγαζει κερδη.

αυτο σημαινει πως τα προιοντα της ειναι πετυχημενα.

αυτο σημαινει πως οι εργαζομενοι θα συνεχισουν να εχουν δουλεια

αυτο σημαινει πως οι πελατες της θα συνεχισουν να ικανοποιουν τις αναγκες τους

αυτο σημαινει πως το κρατος θα παιρνει φορους.

Επεξ/σία από dieksodo
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εταιρείες σαν τη Google έχουν (αν έχουν) απειροελάχιστο (μη πω ανύπαρκτο) κέρδος να περιμένουν από άτομα που δεν βλέπουν. Τέτοιες κινήσεις είναι μόνο για καλό και ως τέτοιες πρέπει να τις βλέπουμε (εντάξει είναι και ένα είδος διαφήμισης ...).

Έιναι κάτι σαν τις δωρεές, κάποιος κάνει δωρεά για ένα νοσοκομείο, τώρα πες, το κάνει για τη φήμη; τη διαφήμιση; για ότι και να το κάνει όμως το αποτέλεσμα είναι ένα νοσοκομείο και αυτό είναι καλό για όλους.

Επεξ/σία από dchatz
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, johncorfas είπε

Το οτι ξέρετε πάντα οταν κάνει μια εταιρία κατι οτι δεν το κανει απτην καρδιά της, καλό θα ηταν να το κοιτάξετε αν σας ενδιαφέρει η δική σας καρδιά, και το λεω πολύ σοβαρά αυτό 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, dieksodo είπε

τι σοι δικη προθεσεων ειναι αυτη?

που ξερεις εσυ γιατι το εκαναν?

"ναι μα εταιρια ειναι λεφτα βγαζει δεν το κανει για την ψυχη της μανας της!"

-γιατι ρε φιλε ζητησε λεφτα απο κανεναν για να του βαλει το μπραιγ?

"ναι αλλα θα κερδισει λεφτα μακροπροθεσμα αφου περισσοτεροι θα αγορασουν το λειτουργικο αδροιδ"

-ρε φιλε το αδροιδ ειναι τσαμπε!

"ναι αλλα βαζεις γοογλε αρα χρησιμοποιεις τα προπριετι μηχανες αναζητησης και εφαρμογες γοογλ οποτε κερδιζει" *κλεινει και το ματι*

-ρε φιλε και αυτα τσαμπα ειναι!

"ναι αλλα κερδιζει απο διαφημισεις"

ε ενταξει να τις καταργησουμε τοτε να την κλεισουμε την γοογλε γιατι κερδιζει λεφτα

δηλαδη αν καποιος δεν ψωμολυσσαει απο την πεινα για να σου δινει πραματα τσαμπα δεν ειναι ηθικος

αν βγαζει λεφτα για να βαλει φαι στο τραπεζι για τα παιδια του ειναι αναλγητος ανθρωπος

...εκτος αν ειναι εγω

ρε φιλε ελεος

εισαι τυφλος

ερχεται ενας και σου προσφερει δυνατοτητα να λαμβανεις γνωση σαν να μην εισαι τυφλος

εμμεσα δηλαδη σου δινει ενα ειδος "ορασης"

...και λες δεν ειναι φιλεσπλαχνος

δηλαδη ...... ποιον ακριβως θα ονομαζες φιλεσπλαχνο

υπαρχει δηλαδη κατι πιο φιλεσπλαχνο απο αυτο? 

ωρες ωρες μερικοι εδω μεσα με κανετε να ξυνω το κεφαλι μου ολο απορια

παιδια για να το ξεκαθαρισουμε για να μαθαινουμε τα βασικα της οικονομιας

το μονο ανθρωπιστικο που μπορει να κανει μια επιχειρηση δεν ειναι ουτε δωρεες ουτε ελειμοσυνες αλλα να κανει ενα απλο πραγμα.

να βγαζει κερδη.

αυτο σημαινει πως τα προιοντα της ειναι πετυχημενα.

αυτο σημαινει πως οι εργαζομενοι θα συνεχισουν να εχουν δουλεια

αυτο σημαινει πως οι πελατες της θα συνεχισουν να ικανοποιουν τις αναγκες τους

αυτο σημαινει πως το κρατος θα παιρνει φορους.

Δεν είναι δίκη προθεσεων φίλε μου. Είμαι επαγγελματίας λογιστής, με δικό μου γραφείο και το ξέρω. Αν ασχολησε με τον κλάδο ξέρεις ότι δεν υπάρχει δωρεάν σε καμία εταιρεία. Θεωρείται αθεμητος ανταγωνισμός και τιμωρείται σε όλα τα κράτη του πλανήτη. Αυτό που έγραψα είναι κάτι εντελώς αυτονόητο για οποιον ασχολείται και γνωρίζει από οικονομικά. 

Η Google είναι εταιρεία που πουλάει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της για στατιστικους λόγους στον τομέα της διαφήμισης και του μάρκετινγκ. Αυτή είναι η κυρία δραστηριότητα της. Γι αυτό το λόγο θέλει όσο το δυνατό περισσότερους χρήστες. Γι αυτό και βρίσκει νέες υπηρεσίες: για να τους προσελκυσει.

Αν τα είχε όλα δωρεάν, τότε πως θα επιβιωνε; Μην ξεχνάς ότι κάθε χρόνο δηλώνει δις κερδών...

2 ώρες πριν, Exoskeletor είπε

Το οτι ξέρετε πάντα οταν κάνει μια εταιρία κατι οτι δεν το κανει απτην καρδιά της, καλό θα ηταν να το κοιτάξετε αν σας ενδιαφέρει η δική σας καρδιά, και το λεω πολύ σοβαρά αυτό 

Είναι αυτονόητο. Πραγματικά. Δεν υπάρχει καμία πολυεθνική εμπορικη εταιρεία με "καρδια". Δε γίνεται να υπαρξει, είναι νομικά, τεχνικά και πρακτικά αδύνατο. 

Επεξ/σία από johncorfas
Δημοσ.
2 minutes ago, johncorfas said:

Δεν είναι δίκη προθεσεων φίλε μου. Είμαι επαγγελματίας λογιστής, με δικό μου γραφείο και το ξέρω. Αν ασχολησε με τον κλάδο ξέρεις ότι δεν υπάρχει δωρεάν σε καμία εταιρεία. Θεωρείται αθεμητος ανταγωνισμός και τιμωρείται σε όλα τα κράτη του πλανήτη. Αυτό που έγραψα είναι κάτι εντελώς αυτονόητο για οποιον ασχολείται και γνωρίζει από οικονομικά. 

Η Google είναι εταιρεία που πουλάει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της για στατιστικους λόγους στον τομέα της διαφήμισης και του μάρκετινγκ. Αυτή είναι η κυρία δραστηριότητα της. Γι αυτό το λόγο θέλει όσο το δυνατό περισσότερους χρήστες. Γι αυτό και βρίσκει νέες υπηρεσίες: για να τους προσελκυσει.

Αν τα είχε όλα δωρεάν, τότε πως θα επιβιωνε; Μην ξεχνάς ότι κάθε χρόνο δηλώνει δις κερδών...

και ο φορντ γυρνωντας μια μερα απο το εργοστασιο του εντισον ειχε μια φαεινη ιδεα την γραμμη παραγωγης

και οι αδερφοι ραιτ ανακαλυψαν το αεροπλανο

και ο αινσταιν ελυσε το προβλημα της φτηνης πρασινης ενεργειας

και ο τζομπς δεν του αρεσε το adobe flash ή ηθελε το compact disc να το κανει ακομα πιο μικρο

το οτι η κοινωνια εχει αμοιψει τους gates zookeberg jobs bezos με απειρα δισ ειναι ο τροπος με τον οποιο λεμε ευχαριστω σε αυτους τους ανθρωπους για την φιλανθρωπια που επραξαν. το φιλανθρωπια με την κυριολεκτικη σημασια της λεξης οχι με την εννοια της μκο ή ελειμοσυνης αλλα της εννοιας οτι βοηθησαν το ανθρωπινο ειδος οπως ο εφευρετης για το σιδερο ή η φωτια ή ο τροχος

το οτι ο σουμαχερ θελει φαι για να μπορεσει να οδηγησει και ο τζομπς λεφτα για να βαλει φαι στο τραπεζι και ο φερραρι λεφτα για να χρηματοδοτησει το παθος του δηλαδη τη φορμουλα 1 και ο φορντ λεφτα για να χτισει εργοστασιο και ο αινσταιν χρειαζεται μισθο απο το πανεπιστημιο του αλλιως θα ψοφησει απο την πεινα απο που και ως που σημαινει πως τα λεφτα ηταν αυτοσκοπος του?

ο μπεζος ειναι ηδη ο πιο πλουσιος ανθρωπος του κοσμου με πανω απο 100δις. εχει λογο να συνεχιζει να πρωτοπορει? γιατι? για να κανει τις 10 φερραρι 20?

ο gates kai o jobs ηταν δισσεκαμυριουχοι ηδη απο το 90. ο gates ηταν ο πλουσιοτερος ανθρωπος πριν καν βγουν τα win95. για συνεχισαν να πρωτοπορουν

ο zoygeberg ειναι ο πρωτος δις κατω των 30 ετων. τι λογο εχει να συνεχισει να ασχολειται με αυτα αντι να παει για διακοπες μεχρι το τελος της ζωης του?

αφου εισαι λογιστης μπορεις σε παρακαλω να μου φερεις σε ποιο τσελεμεντε της οικονομιας σε ποιο κεφαλαιο λεει πως πρεπει να εχεις κερδος και να βγαζεις λεφτα σωνει και καλα?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...