Προς το περιεχόμενο

Samsung vs Philips

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, παρακαλώ για όποιον γνωρίζει, είμαι μεταξύ SAMSUNG C24F396FHU και PHILIPS 248E9QHSB ποια να επιλέξω; είναι παρόμοιες, μια μικρή διαφορά  στην Philips 75hz ενώ στην Samsung 60hz

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις μου ήρθε η Philips, αν θες να με ρωτήσεις κάτι. Και εγώ τώρα την ψάχνω, δεν την έχω βάλει μπρος πάνω από 10 λεπτά.

Και εγώ ανάμεσα στις 2 αυτές ήμουν γιατί ήθελα από ips να πάω σε va, και διάλεξα την philips για το + των 75hz, το καλύτερο srgb και καλύτερο ppi. Τώρα ψάχνω να βρω τα best settings που θα αναφέρουν χρήστες, αν και δε βρίσκω μέχρι στιγμής κάτι στο ιντερνετ, όπως είχα βρει για την lg mp59g που έχω. Ούτε calibration settings δε βρίσκω να έχουν γράψει, ενώ στην lg είχα βρει με τη μια.

Αν βρίσκεις πιο πολλές πληροφορίες γενικά για best settings κλπ, για τη Samsung αντί για την Philips, τότε επέλεξε τη Samsung.

Επεξ/σία από stratigos24
Δημοσ.

Η Samsung έχει αρκετά περισσότερες κριτικές και σχόλια από την Philips υποθέτω, επειδή έχει κυκλοφορήσει νωρίτερα, και εγώ προς την Philips είμαι λόγο 75 hz αρκεί να έχει καλή εικόνα και χρώματα, με ενδιαφέρει να μην είναι κουραστική στα μάτια, πως κρίνεις την εικόνα με την σύντομη εμπειρία που έχεις; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω κάνει πολλά πειράματα μέχρι ώρας και μου φαίνεται μια χαρά. Η lg που έχω επίσης, αν και ips φαινόταν να έχει καλύτερα μαύρα, αλλά της έχω ρυθμίσει διάφορα, gamma, black stabilization κλπ. Μόλις τα ρύθμισα και στη philips όλα οκ, μια χαρά δείχνει. Μόνο λίγο στο πράσινο με τις ρυθμίσεις που έχω κάνειτο τονίζει λίγο παραπάνω (σε σχέση με την Lg... τώρα ποιό είναι πιο σωστό δε ξέρω... πιο φυσικό μάλλον της Lg)

Της πέρασα και τους driver της (πριν την εμφάνιζε ο υπολογιστής σαν generic monitor) που είχαν μέσα και xmp profile της εταιρείας. Αλλά η διαφορά έγινε μόλις πείραξα φωτεινότητα, αντίθεση, gamma.

Τις οθόνες της έβαλα δίπλα δίπλα και κοίταξα να έρθει κοντά στην Lg η Philips.

Στην εικόνα, η δεξιά είναι η Philips (το πράσινο που λέγαμε...)

92940639_216335772984122_75567608815943680_n.jpg

Και εγώ να μην είναι κουραστική στα μάτια ήθελα γιαυτο και πήρα και τη philips (va panel) γιατί νομίζω η lg με κούραζε (ips την έχω 2 χρόνια) αλλά πρέπει να περάσουν λίγες μέρες για να καταλάβω αν με κουράζει και αυτή ή όχι.

Μια lg tn panel που είχα χρόνια δε με κούραζε καθόλου. 

Μια ips asus, καλή, που την πήρα πριν την lg και την κράτησα 3 μέρες μόνο γιατι έβγαλε Καμμένο πιξελ και την επέστρεψα, θυμάμαι με κούραζε και εκείνη. 

ΥΓ: χρώματα ωραία και η Phillips και καθόλου bleeding.

Επεξ/σία από stratigos24
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...