shinigami Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Καλησπέρα σε όλους. Μετα απο πολλες ωρες ψαξιματος για να μαθω τα παντα περι Macbook μιας και ολα αυτα τα χρονια εγω προσωπικα ασχολουμαι με Windows, ηρθε η ωρα να μου πειτε την δικια σας γνωμη ως προς τι αξιζει να παρει ενας φωτογραφος αυτη την περιοδο? Macbook? iMac? Windows με Photoshop+lightroom εχουν την ιδια αποδοτικοτητα και ευκολια με τα Mac? Aς παρουμε τα πραγματα απο την αρχη: H αδερφή μου ειναι επαγγελματιας φωτοφραφος που κανει φουλ editing φωτογραφιων και λιγοτερο βιντεο για βαφτίσια, γαμους κτλπα, και εχει απο το 2012 ενα Macbook pro το οποιο τελευταια της σβηνει και οταν ανοιγει με καποιους μεθοδους που βρηκε απο το ιντερνετ μετα δεν εχει wifi λογο καποιου error που της βγαζει. Με λιγα λογια τα εχει πιει ασχημα και σκεφτεται οτι ειναι μαλλον αναγκασμενη να παω σε κατι καινουργιο επιτελους. Παντα μιλαμε για αγορα με ατοκες δοσεις αρα αναγκαστικά δυστυχώς σε μεγαλη αλυσιδα καταστηματων. Να επισημανω μονο οτι το μονο που εχω κανει εγω στο λαπτοπ της ειναι να το αναστησω με 1tb ssd που της εβαλα προσφατα και πηρε λιγο τα πανω του και οτι τα προγραμματα που χρησιμοποιει πιο συχνα ειναι Photoshop και Lightroom + καποια αλλα που δεν θυμαμαι τωρα. Στο ψητο λοιπον. Βρηκα οτι στο γερμανο οτι εχει επιστροφη 10% και macbook pro του 19 ομως με Ι7 και 256gb αρα τελικη τιμη 2600Ε Η αξιζει Ι9 με 512gb στα 3500 οπου τελικη τιμη βγαινει 3150Ε ? Συνεχιζουμε τωρα στην απορια αν αξιζει το μοντελο του 2020 με I7 Που βγαινει 2999Ε, χωρις να εχω βρει αν παιζει καποια προσφορα καπου που να μειωνει λιγο την τιμη και υπαρχει πληρωμη με ατοκες δοσεις. Φυσικα εδω εχουμε Ι7+512gb αλλα να παμε στο Ι9+1tb δεν παιζει γιατι 3600 ειναι παρα πολλα που παει αυτο το μοντελο. Αξιζει λοιπον πχ ο Ι9 του 2019 απο τον Ι7 του 2020 με διαφορα τιμης 150Ε? Φυσικα και εννοειται οτι 1tb ειναι must γιαυτην μιας και εχει απειρες φωτογραφιες και εμαθα δυστυχως οτι δεν μπορεις να κανεις upgrade πλεον τα Mac ουτε ραμ ουτε σκληρου το οποιο ειναι μεγαλο Fail. Μεγα fail ειναι οτι δεν υπαρχουν πλεον θυρες usb και Card reader πραγμα που θα την ξενερωσει πολυ, οποτε αν εχετε καποια προτασει τι θα χρειαστει εξτρα με την αγορα ενας Macbook pro θα το εκτιμουσα πολυ. Μετα απο ολα αυτα που ειπωθηκαν, αυτο το iMac https://www.skroutz.gr/s/17893520/Apple-iMac-27-i5-9600KF-8GB-2TB-Radeon-Pro-580X-macOS-2019.html#reviews θα ηταν πολυ καλυτερο για την αποδοση της δουλειας της? Η το MBP αξιζει τα λεφτα του μιας και εχεις την φορητοτητα εκει περα? Και τελος υπαρχει καποιο λαπτοπ των Windows με το οποιο θα εκανε εξισου την ιδια δουλεια για τις αναγκες της με το οποιο θα γλυτωνε αρκετα χρηματα απο αυτα που μιλαμε τοση ωρα? Σορυ για το wall of text αλλα εχω τοσες σκεψεις και τοσες προτασεις που πραγματικά τα πραγματα ειναι χαοτικα! Ευχαριστω εκ των προτερων!
haHa Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Αρχικα, το θεμα της χωρητικοτητας στο λαπτοπ λυνεται εν μερει με εναν εξωτερικο σκληρο usb-c. Το σημαντικο που πρεπει να αποφασισει ειναι αν χρειαζεται laptop ή desktop. Επισης, υπάρχει εξωτερική οθονη; Αν δεν χρειαζεται λαπτοπ, τοτε ενας iMac ειναι πιο δυνατος, πιο επεκτασιμος και εχει μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο. Επισης, ενα windows desktop μηχανημα ειναι ακομα δυνατοτερο και εχει μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο. Αν τωρα χρειαζεται λαπτοπ, τοτε το macbook pro 16" ειναι μια χαρα λυση. Υπαρχουν δυνατοτερα και πιο φορητα λαπτοπ με windows και μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο, αλλα η διαφορα διαφορα δεν αξιζει αν θα πρεπει να μαθει η φιλη σου εξαρχης καινουριο workflow λογω διαφορετικου λειτουργικου. Πιο βασικος λογος θα ηταν το καλυτερο και on-site 1-day support που εχουν διαφορα αλλα επαγγελματικα λαπτοπ, δηλαδη αν τυχει και χαλασει, ερχονται και στο επισκευαζουν επι τοπου στον χωρο σου σε μια μερα και ετσι αν εισαι επαγγελματιας δεν χανεις εισοδημα επειδη δεν εχεις μηχανημα να δουλεψεις το οποιο πηγαινοερχεται στο αργο apple service. Ισως αξιζει να περιμενει τα καινουρια λαπτοπ που βγαινουν με τους amd 8core ryzen 9 επεξεργαστες, οπου μπορουν ακομα και σε λεπτα λαπτοπ των 14" να εχουν καλυτερη αποδοση απο τον επεξεργαστη του iMac, ποσω μαλλον απο τον επεξεργαστη του macbook pro. https://arstechnica.com/gadgets/2020/04/asus-rog-zephyrus-g14-ryzen-7nm-mobile-is-here-and-its-awesome/ Τωρα αν αξιζει ο i9 ή ο i7 στο macbook pro, θα ελεγα πως ειναι προτιμοτερο τα εξτρα χρηματα του i9 να τα εδινε για 32gb ram. Επισης, μην κοιτας το μοντελο 15", να παρεις το μοντελο 16" . 9 ώρες πριν, shinigami είπε Μετα απο ολα αυτα που ειπωθηκαν, αυτο το iMac https://www.skroutz.gr/s/17893520/Apple-iMac-27-i5-9600KF-8GB-2TB-Radeon-Pro-580X-macOS-2019.html#reviews θα ηταν πολυ καλυτερο για την αποδοση της δουλειας της? Μην κοιτας αυτην την τιμη, πρεπει να πας σε αλλο μηχανημα για να εχει ssd, αυτο εχει απλα εναν 128gb ssd. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2020 από haHa 1
iYannis Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 3 ώρες πριν, haHa είπε Τωρα αν αξιζει ο i9 ή ο i7 στο macbook pro, θα ελεγα πως ειναι προτιμοτερο τα εξτρα χρηματα του i9 να τα εδινε για 32gb ram. Επισης, μην κοιτας το μοντελο 15", να παρεις το μοντελο 16" ο οποίος MBP 16' υποστηρίζει και 64gb ram 3
macfan Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 14 ώρες πριν, shinigami είπε Καλησπέρα σε όλους. Μετα απο πολλες ωρες ψαξιματος για να μαθω τα παντα περι Macbook μιας και ολα αυτα τα χρονια εγω προσωπικα ασχολουμαι με Windows, ηρθε η ωρα να μου πειτε την δικια σας γνωμη ως προς τι αξιζει να παρει ενας φωτογραφος αυτη την περιοδο? Macbook? iMac? Windows με Photoshop+lightroom εχουν την ιδια αποδοτικοτητα και ευκολια με τα Mac? Aς παρουμε τα πραγματα απο την αρχη: H αδερφή μου ειναι επαγγελματιας φωτοφραφος που κανει φουλ editing φωτογραφιων και λιγοτερο βιντεο για βαφτίσια, γαμους κτλπα, και εχει απο το 2012 ενα Macbook pro το οποιο τελευταια της σβηνει και οταν ανοιγει με καποιους μεθοδους που βρηκε απο το ιντερνετ μετα δεν εχει wifi λογο καποιου error που της βγαζει. Με λιγα λογια τα εχει πιει ασχημα και σκεφτεται οτι ειναι μαλλον αναγκασμενη να παω σε κατι καινουργιο επιτελους. Παντα μιλαμε για αγορα με ατοκες δοσεις αρα αναγκαστικά δυστυχώς σε μεγαλη αλυσιδα καταστηματων. Να επισημανω μονο οτι το μονο που εχω κανει εγω στο λαπτοπ της ειναι να το αναστησω με 1tb ssd που της εβαλα προσφατα και πηρε λιγο τα πανω του και οτι τα προγραμματα που χρησιμοποιει πιο συχνα ειναι Photoshop και Lightroom + καποια αλλα που δεν θυμαμαι τωρα. Στο ψητο λοιπον. Βρηκα οτι στο γερμανο οτι εχει επιστροφη 10% και macbook pro του 19 ομως με Ι7 και 256gb αρα τελικη τιμη 2600Ε Η αξιζει Ι9 με 512gb στα 3500 οπου τελικη τιμη βγαινει 3150Ε ? Συνεχιζουμε τωρα στην απορια αν αξιζει το μοντελο του 2020 με I7 Που βγαινει 2999Ε, χωρις να εχω βρει αν παιζει καποια προσφορα καπου που να μειωνει λιγο την τιμη και υπαρχει πληρωμη με ατοκες δοσεις. Φυσικα εδω εχουμε Ι7+512gb αλλα να παμε στο Ι9+1tb δεν παιζει γιατι 3600 ειναι παρα πολλα που παει αυτο το μοντελο. Αξιζει λοιπον πχ ο Ι9 του 2019 απο τον Ι7 του 2020 με διαφορα τιμης 150Ε? Φυσικα και εννοειται οτι 1tb ειναι must γιαυτην μιας και εχει απειρες φωτογραφιες και εμαθα δυστυχως οτι δεν μπορεις να κανεις upgrade πλεον τα Mac ουτε ραμ ουτε σκληρου το οποιο ειναι μεγαλο Fail. Μεγα fail ειναι οτι δεν υπαρχουν πλεον θυρες usb και Card reader πραγμα που θα την ξενερωσει πολυ, οποτε αν εχετε καποια προτασει τι θα χρειαστει εξτρα με την αγορα ενας Macbook pro θα το εκτιμουσα πολυ. Μετα απο ολα αυτα που ειπωθηκαν, αυτο το iMac https://www.skroutz.gr/s/17893520/Apple-iMac-27-i5-9600KF-8GB-2TB-Radeon-Pro-580X-macOS-2019.html#reviews θα ηταν πολυ καλυτερο για την αποδοση της δουλειας της? Η το MBP αξιζει τα λεφτα του μιας και εχεις την φορητοτητα εκει περα? Και τελος υπαρχει καποιο λαπτοπ των Windows με το οποιο θα εκανε εξισου την ιδια δουλεια για τις αναγκες της με το οποιο θα γλυτωνε αρκετα χρηματα απο αυτα που μιλαμε τοση ωρα? Σορυ για το wall of text αλλα εχω τοσες σκεψεις και τοσες προτασεις που πραγματικά τα πραγματα ειναι χαοτικα! Ευχαριστω εκ των προτερων! Γνώμη μου είναι να πας για το i7 με όσο μεγαλύτερη ram γίνεται.Αν μιλάς για το 16άρι θεωρείται από τα καλύτερα laptop που κυκλοφορούν και θα σε καλύψει απόλυτα.Επίσης αν μπορείς να περιμένεις για την 2020 έκδοσή του θα είναι ακόμα καλύτερα για εσένα. 3
vmaniadis Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Πλέον με τους 10ης γενιάς επεξεργαστές η Intel θα έχει το πάνω χέρι όσον αφορά τις επιδόσεις στην αγορά των φορητών. Το 16άρι MB Pro για την συγκεκριμένη αγορά που το θέλεις αποτελεί την καλύτερη επιλογή ειδικά το ανανεωμένο που αναμένεται σύντομα. Επίσης και στα iMac αναμένεται αναβάθμιση. Ένα ακόμα στοιχείο είναι το optimisation που έχει γίνει στην κάθε πλατφόρμα στις εφαρμογές που ενδιαφέρεσαι. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2020 από vmaniadis
CheOnWeb Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 @shinigami Το 16άρι είναι εξαιρετικό μηχάνημα, πολύ καλύτερο απ' τα 2016-2019 αλλά, αν δεν κάνω λάθος, σημαίνει υποχρεωτικά Catalina, που σημαίνει ότι θέλει καλό check για compatibility, αν μιλάμε για άμεση αγορά. π.χ. https://helpx.adobe.com/photoshop/kb/photoshop-and-macos-catalina.html Ως προς το Desktop-Laptop για photo editing, η 27άρα του iMac δεν συγκρίνεται. Στη θέση της θα πήγαινα σε iMac και θα κοιτούσα να συνεφέρω με το ελάχιστο κόστος το MB, για να έχω και κάτι φορητό. 2
Haldol Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Εγώ θα αναφέρω τις επιφυλάξεις μου για τον αποθηκευτικό χώρο. Τόσο το cap του 1ΤΒ στο MBP, όσο και στη σουίτα της Adobe, μου φαίνονται... κάπως. Εδώ εγώ που φωτογραφίζω ερασιτεχνικά έχω γύρω στα 90GB raw αρχεία, δε τολμώ να φαντστώ τι θα γινόταν αν έβγαζα γάμους κάθε 3η Κυριακή. Θα έλεγα, πέραν του laptop, όποιο και αν είναι αυτό, να αρχίσει να σκέφτεται και για μία ασφαλή αποθηκευτική λύση. Δηλαδή κάποιο RAID1 σε συνδυασμό με cloud, κλπ. Μη στηρίξει την επαγγελματική της αρχειοθήκη σ' έναν μονό εξωτερικό σκληρό επειδή είναι η "εύκολη και φτηνή λύση". 1
shinigami Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Καταρχας να σας ευχαριστησω ολους πραγματικα, τα εχω πλεον αρκετα καλυτερα στο μυαλο μου. Μιλησα μαζι της και αποφασισε οτι δεν θελει να φυγει απο το ecosystem της Apple, και δευτερον οτι την εχει βολεψει η φορητοτητα παρα πολλες φορες οποτε ακυρωθηκαν τα σχεδια του φορητου. Ανοιξε ευτυχώς το mac της και καπως θα την κουτσοπαλευσει λιγο ακομα. Οποτε συμφωνησε και εκεινη οτι θα μπορει να περιμενει λιγο ακομα μεχρι να βγει καμια προσφορα μαγαζιoυ οπως του Γερμανου, και αν δεν υπαρξει καμια μεχρι τον Ιουνιο που φημολογείται οτι θα ανακοινωθει το νεο MBP, θα παει στο τελευταιο μοντελο που θα βγαλουν. Θα εχω στο νου μου λοιπον για καμια περιοδο προσφορων με επιστροφες για να γινει επιτελους αυτη η πολυπόθητη αναβαθμιση!
bahamut_zero Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Γιατι δεν τουμπανιαζει ενα mac mini και να παρει ενα εξαιρετικο 27+ Monitor και με την διαφορα να φτιαξει κανενα nas με raid 1? σε καθε περιπτωση επαγγελματιας φωτογραφος με ασταθη υπολογιστη; Δεν θα θελα να χαθουν οι φωτο του γαμου μου προσωπικα. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2020 από bahamut_zero
atheatos Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Στις 9/4/2020 στις 2:37 ΜΜ, shinigami είπε Καλησπέρα σε όλους. Μετα απο πολλες ωρες ψαξιματος για να μαθω τα παντα περι Macbook μιας και ολα αυτα τα χρονια εγω προσωπικα ασχολουμαι με Windows, ηρθε η ωρα να μου πειτε την δικια σας γνωμη ως προς τι αξιζει να παρει ενας φωτογραφος αυτη την περιοδο? Macbook? iMac? Windows με Photoshop+lightroom εχουν την ιδια αποδοτικοτητα και ευκολια με τα Mac? Aς παρουμε τα πραγματα απο την αρχη: H αδερφή μου ειναι επαγγελματιας φωτοφραφος που κανει φουλ editing φωτογραφιων και λιγοτερο βιντεο για βαφτίσια, γαμους κτλπα, και εχει απο το 2012 ενα Macbook pro το οποιο τελευταια της σβηνει και οταν ανοιγει με καποιους μεθοδους που βρηκε απο το ιντερνετ μετα δεν εχει wifi λογο καποιου error που της βγαζει. Με λιγα λογια τα εχει πιει ασχημα και σκεφτεται οτι ειναι μαλλον αναγκασμενη να παω σε κατι καινουργιο επιτελους. Παντα μιλαμε για αγορα με ατοκες δοσεις αρα αναγκαστικά δυστυχώς σε μεγαλη αλυσιδα καταστηματων. Να επισημανω μονο οτι το μονο που εχω κανει εγω στο λαπτοπ της ειναι να το αναστησω με 1tb ssd που της εβαλα προσφατα και πηρε λιγο τα πανω του και οτι τα προγραμματα που χρησιμοποιει πιο συχνα ειναι Photoshop και Lightroom + καποια αλλα που δεν θυμαμαι τωρα. Στο ψητο λοιπον. Βρηκα οτι στο γερμανο οτι εχει επιστροφη 10% και macbook pro του 19 ομως με Ι7 και 256gb αρα τελικη τιμη 2600Ε Η αξιζει Ι9 με 512gb στα 3500 οπου τελικη τιμη βγαινει 3150Ε ? Συνεχιζουμε τωρα στην απορια αν αξιζει το μοντελο του 2020 με I7 Που βγαινει 2999Ε, χωρις να εχω βρει αν παιζει καποια προσφορα καπου που να μειωνει λιγο την τιμη και υπαρχει πληρωμη με ατοκες δοσεις. Φυσικα εδω εχουμε Ι7+512gb αλλα να παμε στο Ι9+1tb δεν παιζει γιατι 3600 ειναι παρα πολλα που παει αυτο το μοντελο. Αξιζει λοιπον πχ ο Ι9 του 2019 απο τον Ι7 του 2020 με διαφορα τιμης 150Ε? Φυσικα και εννοειται οτι 1tb ειναι must γιαυτην μιας και εχει απειρες φωτογραφιες και εμαθα δυστυχως οτι δεν μπορεις να κανεις upgrade πλεον τα Mac ουτε ραμ ουτε σκληρου το οποιο ειναι μεγαλο Fail. Μεγα fail ειναι οτι δεν υπαρχουν πλεον θυρες usb και Card reader πραγμα που θα την ξενερωσει πολυ, οποτε αν εχετε καποια προτασει τι θα χρειαστει εξτρα με την αγορα ενας Macbook pro θα το εκτιμουσα πολυ. Μετα απο ολα αυτα που ειπωθηκαν, αυτο το iMac https://www.skroutz.gr/s/17893520/Apple-iMac-27-i5-9600KF-8GB-2TB-Radeon-Pro-580X-macOS-2019.html#reviews θα ηταν πολυ καλυτερο για την αποδοση της δουλειας της? Η το MBP αξιζει τα λεφτα του μιας και εχεις την φορητοτητα εκει περα? Και τελος υπαρχει καποιο λαπτοπ των Windows με το οποιο θα εκανε εξισου την ιδια δουλεια για τις αναγκες της με το οποιο θα γλυτωνε αρκετα χρηματα απο αυτα που μιλαμε τοση ωρα? Σορυ για το wall of text αλλα εχω τοσες σκεψεις και τοσες προτασεις που πραγματικά τα πραγματα ειναι χαοτικα! Ευχαριστω εκ των προτερων! https://www.skroutz.gr/s/21035814/Apple-MacBook-Pro-16-i7-16GB-512GB-Radeon-Pro-5300M-with-Touchbar.html#shops και το παραπάνω MacBook Pro το βρίσκεις με άτοκες δόσεις. Βαβαια θα πρέπει να πάρει και κάποιο dock για να συνδέει αυτά που συνδέε στο μοντέλο του 2012. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα