Nezakos Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Καλησπέρα σας, έκανα εχθές τον υπολογιστή την κοπέλας μου κομμάτι κομμάτι και έχω μια απορία για τις Θερμοκρασίες λόγω αυτού που είδα εχθές. Ryzen 5 - 1600 AF (Τον καινούριο 12nm (Q4/2019)). MSI B450M Pro-VDH MAX RX 570 XFX Αφού ένωσα τα κομμάτια, έβαλα δική μου πάστα κι όχι αυτή που είχε το κουτί, έκανα Format, ενεργοποίησα Windows κι έκανα όλα τα Updates, κατέβασα καθαρά από συνήθεια το Speccy για να κοιτάω τις θερμοκρασίες. Γενικά τα τελευταία 2-3 χρόνια το έχω στα PC μου. ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, μου έβγαλε πως η CPU έχει 90°C βαθμούς. Τρόμαξα γιατί ήταν idle κατάσταση δίχως να κάνω κάτι. Κοίταξα άμεσα μήπως τρέχει Backround κάτι (CPU, DOWNLOADS, SYSTEM CHECK κτλ) αλλά δεν έτρεχε τίποτα. Το άφησα μερικά δεπτερόλεπτα να το βλέπω μήπως κάνει τίποτα κι απλά είχε σταθεροποιηθεί 87°C~88°C βαθμούς. Κλείνω το PC, ανοίγω το κουτί, καθαρίζω καλά την πάστα και βάζω πάλι εξαρχής μήπως δεν έκατσε καλά. Ανοίγω πάλι το PC και ήταν πάλι κολλημένο στα ίδια. Ανοίγω κουτί και βλέπω πως είναι κρύο σε κάθε γωνία. Αποφασίζω και λέω κάτσε να δω κανένα άλλο Software μήπως και το Speccy έχει πρόβλημα. Βασικά επειδή το εμπιστεύομαι χρόνια, δεν πήγε το μυαλό μου πως έπεσε ΤΟΣΟ ΕΞΩ. Σκέφτηκα μέχρι και πως μετράει σε Fahrenheit. Κατέβασα λοιπόν άλλα 2 προγραμμάτα (Core Temp και HWMonitor CPUID). Όταν κατέβασα αυτά τα δύο, είδα πως το κουτί μου είναι από 30°C μέχρι 40°C. Ξεαγχώθηκα λίγο, αλλά από εκείνη την στιγμή το σκέφτομαι ΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ κι ας μου δείχνει μόνο το 1 από τα 3 πως είναι υψηλή. Εν τέλει μπήκα και στο BIOS και είδα πως ήταν στους 30°C εκείνη τη στιγμή. Μετά από λίγη ώρα παρατήρησα κιόλας πως στο Speccy γράφει πως έχω τον Ryzen 5 1600 αλλά από κάτω γράφει 14nm (κι όχι 12nm που είναι ο AF). Αν και για λίγο σκέφτηκα πως μου έστειλαν λάθος επεξεργαστή, αλλά μετά είδα πως έχω τον σωστό. Πανάθεμά το το Speccy, το είχα και για ΠΟΛΥ ΕΜΠΙΣΤΟ. Έχετε να μου προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο που το θεωρείτε «Αρκετά» έμπιστο; Ή έστω κάποιο από τα παραπάνω που προανέφερα; Έχετε να μου προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο των συγκεκριμένω brand από το Hardware μου; (MSI/AMD) Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και τις απόψεις σας, Δημήτρης. ΥΓ. Παραθέτω 5 φωτογραφίες για αυτά που είπα. Photo1: Speccy Photo2: Core Temp Photo3: HWMonitor Photo4: CPU-Z Photo5: Και τα 3 ταυτόχρονα
benign Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Το speccy δειχνει εντελως λαθος θερμοκρασιες για amd,το ξεχνατε. Τα αλλα προγραμματα σας εδειξαν τι γινεται οντως. Απο προγραμματα,αυτο που μου αρεσει εμενα ειναι το aida64.
vdanasto Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 +1 για το AIDA64, έχει συγκεντρωμένους σε ένα σημείο όλους τους temperature sensors από όλα τα components του υπολογιστή.
Domi 41 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 AMD με speccy δειχνει λαθος θερμοκρασιες προσωπικα HWinfo 64
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα