mountzou Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Καλησπέρα, Θέλω να κατασκευάσω μία ιστοσελίδα - έστω την www.myweight.com - όπου κάθε χρήστης να μπορεί να συμπληρώνει μία φόρμα, ή έστω να αποστείλλει κάποιες παραμέτρους ώστε να υπολογιστεί ένας δείκτης μάζας σώματος. Πιο συγκεκριμένα, θέλω να κατασκευάσω ένα server που να μπορεί να δεχτεί ερωτήματα της μορφής www.myweight.com/data?g="male"&w="90"&H="190" και να αποκρίνεται μία τιμή που θα υπολογίζει βάση αυτών. Για να πετύχω κάτι, σκέφτηκα να στήσω μία κρυφή φόρμα που να γίνεται ένα submit κάθε φορά που ένας χρήστης χτυπάει το url ή τελοσπάντων κάνει ένα GET/POST εκεί. Αλλά δε μου φαίνεται σα λύση ιδανική, εώς και ψιλομούφα. Έχετε να προτείνεται καμία αφαιρετική σχεδίαση για κάτι τέτοιο ;
fuz10n Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 αυτο μπορει να υπολογιζεται δυναμικα στη σελιδα πανω με javascript και να μη στελνεις στο σερβερ τα στοιχεια και να επιστρεφεις απαντηση. 1
Ponous Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Αν θες να αποθηκεύσεις αυτά τα δεδομένα τότε για μένα είναι καλύτερα να στέλνεις με post τα δεδομένα gender, weight, height και ο υπολογισμός της τιμής να γίνεται στο server. Πες ας πούμε κάποιος βάλει weight -30? Πες κάποιος πειράξει τον πηγαίο κώδικα στο front-end? Αν αύριο αποφασίσεις να προσθέσεις κι άλλες παραμέτρους ή να κάνεις κάποιο έλεγχο με τα υπόλοιπα δεδομένα που είναι στην βάση; Η ιδέα του κρυφού element για μένα δεν είναι ιδανική γιατί θα μπορούσε κάποιος να την πειράξει πριν το submit και να σου σπάσει...αν δεν είσαι προσεκτικός στο backend εννοείται ή στην καλύτερη περίπτωση στη βάση σου να έχεις λανθασμένες τιμές... έτσι γιατί κάποιος ήθελε να κάνει πλάκα. Αν όμως θες μόνο την τιμή και τίποτα άλλο τότε δεν χρειάζεται να καλείς τον server για κάτι τέτοιο. Θα επιβαρύνει το πρόγραμμά σου για κάτι μικρό. Απλά μέσω js/jquery/js framework κάνε τους υπολογισμούς σου επί τόπου. 1
mountzou Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 2 λεπτά πριν, Ponous είπε Αν θες να αποθηκεύσεις αυτά τα δεδομένα τότε για μένα είναι καλύτερα να στέλνεις με post τα δεδομένα gender, weight, height και ο υπολογισμός της τιμής να γίνεται στο server. Πες ας πούμε κάποιος βάλει weight -30? Πες κάποιος πειράξει τον πηγαίο κώδικα στο front-end? Αν αύριο αποφασίσεις να προσθέσεις κι άλλες παραμέτρους ή να κάνεις κάποιο έλεγχο με τα υπόλοιπα δεδομένα που είναι στην βάση; Η ιδέα του κρυφού element για μένα δεν είναι ιδανική γιατί θα μπορούσε κάποιος να την πειράξει πριν το submit και να σου σπάσει...αν δεν είσαι προσεκτικός στο backend εννοείται ή στην καλύτερη περίπτωση στη βάση σου να έχεις λανθασμένες τιμές... έτσι γιατί κάποιος ήθελε να κάνει πλάκα. Αν όμως θες μόνο την τιμή και τίποτα άλλο τότε δεν χρειάζεται να καλείς τον server για κάτι τέτοιο. Θα επιβαρύνει το πρόγραμμά σου για κάτι μικρό. Απλά μέσω js/jquery/js framework κάνε τους υπολογισμούς σου επί τόπου. 43 λεπτά πριν, fuz10n είπε αυτο μπορει να υπολογιζεται δυναμικα στη σελιδα πανω με javascript και να μη στελνεις στο σερβερ τα στοιχεια και να επιστρεφεις απαντηση. Παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Θα τις επεξεργαστώ λίγο αύριο το απογευματάκι να τις αποτυπώσω σε κώδικα και θα ποστάρω αν έχω κάποιο update γιατί μου δώσατε ιδέες.
k33theod Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Το είχα κάνει με js μόνο randomcolors.epizy.com user paok pass paokaras αν θες να δεις τον κώδικα μπορείς να το κάνεις από τα developer tools είναι γραμμή 120 και κάτω. Εγώ δεν είδα κάποια διαφοροποίηση για άνδρα και γυναίκα, βασικά μόνο στη wikipedia κοίταξα. Εσύ που είδες τις διαφορές; 1
PC_MAGAS Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Προσωπικά θα πρέπει να απαντήσεις στις εκάστοτε ερωτήσεις: Ο υπολογισμός μάζας σώματος είναι σημαντικός σαν λογική για εσένα; Ποσο εμφανής και άμεσος θες να είναι ο υπολογισμός της μάζας σώματος; Στην σελίδα των αποτελεσμάτων θες να εμφανίζεις και άλλα πράγματα; Γενικά τι αποσκοπείς με την σελίδα αυτή; Ο χρήστης θες να κάνει refresh στην σελίδα των αποτελεσμάτων. Εάν θες να εμφανίζ ετε πρώτα η σελίδα και μετά το αποτέλεσμα και όχι άμεσα μπορείς να αξιοποιήσεις AJAX αντί άμεσου response. Ακόμη εφόσον λαμβάνεις άμεσα τις παραμέτρους μέσω URL γιατί δεν κάνεις άμεσα τον υπολογισμό στο server site δεν είναι και ένας 100% βαρύς υπολογισμός, εφόσον λαμβάνεις με $_GET τις απαραίτητες παραμέτρους; Επεξ/σία 10 Απριλίου 2020 από PC_MAGAS 1
mountzou Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 6 ώρες πριν, k33theod είπε Το είχα κάνει με js μόνο randomcolors.epizy.com user paok pass paokaras αν θες να δεις τον κώδικα μπορείς να το κάνεις από τα developer tools είναι γραμμή 120 και κάτω. Εγώ δεν είδα κάποια διαφοροποίηση για άνδρα και γυναίκα, βασικά μόνο στη wikipedia κοίταξα. Εσύ που είδες τις διαφορές; Γιγαντας! 1 ώρα πριν, PC_MAGAS είπε Προσωπικά θα πρέπει να απαντήσεις στις εκάστοτε ερωτήσεις: Ο υπολογισμός μάζας σώματος είναι σημαντικός σαν λογική για εσένα; Ποσο εμφανής και άμεσος θες να είναι ο υπολογισμός της μάζας σώματος; Στην σελίδα των αποτελεσμάτων θες να εμφανίζεις και άλλα πράγματα; Γενικά τι αποσκοπείς με την σελίδα αυτή; Ο χρήστης θες να κάνει refresh στην σελίδα των αποτελεσμάτων. Εάν θες να εμφανίζ ετε πρώτα η σελίδα και μετά το αποτέλεσμα και όχι άμεσα μπορείς να αξιοποιήσεις AJAX αντί άμεσου response. Ακόμη εφόσον λαμβάνεις άμεσα τις παραμέτρους μέσω URL γιατί δεν κάνεις άμεσα τον υπολογισμό στο server site δεν είναι και ένας 100% βαρύς υπολογισμός, εφόσον λαμβάνεις με $_GET τις απαραίτητες παραμέτρους; Κοίτα πως έχουν τα πράγματα. Η αδερφή μου είναι σε ένα ερευνητικό ιατρικό πρότζεκτ και στα πλαίσια του πρότζεκτ έχουν συνεργαστεί με μία εταιρία όπου τους παρέχει ένα admin panel και βλέπουν διάφορα δεδομένα που μετράνε για ασθενείς, μεταξύ των οποίων και το φύλο, βαρος και ύψος. Μου ζήτησε να της φτιάξω μία σελίδα όπου να της εμφανίζει το BMI που βασίζεται στα παραπάνω στοιχεία για δική της χρήση ΑΣΧΕΤΗ με το πρότζεκτ, απλά το χρειάζεται σα μετρήσιμο μέγεθος. ΝΑΙ, υπάρχουν χιλιάδες free εφαρμογές να το κάνει, αλλα έφαγε σκάλα τωρα και μου λεει κάντο εσύ που σαι "πληροφορικάριος". Πάμε παρακάτω. Η εταιρία που έφτιαξε τη πλατφόρμα μου είπε ότι στέλνει τα δεδομένα μέσω ενός url της μορφής www.myweight.com/data?g="male"&w="90"&H="190" . Μου είπε ότι αν θέλω τα δεδομένα για τον ασθενή με ID = 1 τότε να φτιάξω μία σελίδα έτοιμη να δεχτεί δεδομένα στη παραπάνω μορφή και θα μαι ΟΚ, θα μου τα ποστάρουν εκείνοι όταν είναι. Δηλαδή αν υποθετικά περνάνε δεδομένα 2 το μεσημέρι για 10 ασθενείς στη πλατφόρμα, στη δική μου θα εμφανίσει ένα HTML table που θα λέει : ID = 1 => BMI = ... ID = 2 => BMI = ... ... Και τέλος θα χει και μία φόρμα όπου μπορεί κάποιος βάζοντας καρφωτά τα στοιχεία του βαρος, υψος, φύλο να υπολογίσει το BMI του. ΤΩΡΑ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ; ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΡΝΩ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.
dovecotDev Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Έχω ένα μισάωρο ελεύθερο και αποφάσισα να γράψω άλλο ένα βρώμικο scriptάκι. Είναι χωρισμένο σε δύο αρχεία. Το index.php το οποίο διαβάζει την βάση δεδομένων και δημιουργεί έναν HTML πίνακα με τα αποτελέσματα. Το data.php το οποίο παίρνει 3 παραμέτρους και τις καταχωρεί στην βάση δεδομένων. Αυτό το βρώμικο scriptάκι λειτουργεί με την SQlite3 της PHP και καταχωρεί την βάση σε ένα τοπικό αρχείο (bmi.db). Οδηγίες χρήσης: Πρώτα χτυπάτε το data.php για να καταχωρίσει δεδομένα, π.χ. https://example.tld/data.php?g=male&w=90&H=190 https://example.tld/data.php?g=male&w=45&H=180 https://example.tld/data.php?g=female&w=55&H=160 https://example.tld/data.php?g=female&w=90&H=150 Μετά χτυπάτε το index.php για να τα διαβάσετε: https://example.tld/index.php ΥΓ: Με ένα κανόνα htaccess, χτυπάτε το data.php και ως example.tld/data? (χωρίς το .php) ΥΓ2: διπλό διαφορικό, ανθεκτικό και σε sql injection και τραβάει στην ανηφόρα! ΥΓ3: Και screenshot άμα λάχει να πούμε! patient.zip Επεξ/σία 10 Απριλίου 2020 από dovecotDev 1
PC_MAGAS Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Ξεκίνα απλά με ότι έχεις κάνε ένα table, στην βάση και φρόντισε να εμφανίζεις τα δεδομένα σε ένα html table. Για την εισαγωγή κάνε μια απλή φόρμούλα html και τοποθέτησε τα δεδομένα που θες. Τα core functionalities ειναι 3: Η εμφάνησης των δεδομένων. Αυτό σπάει σε 2 υποπροβλήματα το πρώτο είναι η λήψη δεδομένων από την βάση και το άλλο είναι η εμφάνηση. Ο υπολογισμός BMI H αποθήκευση των δεδομένων. Κάνε το functionality του υπολογισμού του BMI ξεχωριστό input agnostic, ξέχνα post και get, απλά δες με ένα απλό unit test οτι με βάρος και ύψος παίρνεις τα σωστά αποτελέσματα. Μετά κάνε ένα άλλο function/class στο οποίο αποθηκεύεις το BMI με ένα patient ID στην βάση. Μετά θα το τραβάς και θα το εμφανίζεις σαν HTML σε μια δεύτερη σελίδα. Εφόσον το κάνεις, έχεις μια βασική φόρμα εισαγωγής με τα δεδομένα των ασθενών που απλά ότι λαμβάνεις το εισάγεις. Κάντο της ένα demo στο laptop σου και πες τα εξτραδάκι με ανταλλάγματα πχ. Το Setup είναι εχμ μια Nvidia Titan η 3 πιτόγυρα από εκείνη, αλλά δεν σταματάς εκεί η συντήρηση είναι εχμ 1 Forza Horizon 7, CS:go ανά κάθε αλλαγή you know you know. Η στο τσαμπέ αλλά εκάστοτε αλλαγή να είναι εχμ του χρόνου. Μια εναλλακτική, υποθέτοντας ότι είσαι φοιτητής πληροφορικής, (as an attempt to get into your shoes) απλά απέκτησες μια ωραία πτυχιακή . Μην το βλέπεις στραβά, δες το εκπαιδευτικά. Όσο αφορά τα tools σου συνιστώ να ξεκινήσεις να το κάνεις σε ένα Laravel (επειδή το ζητούν σε αγγελίες εργασίας και το χρησιμοποιούν εταιρείες, όχι για κάτι άλλο fancy λόγο) και boostrap ή ένα frotnend framework. Ένα καλό πακετάκι είναι το October CMS που έχει κάποια έτοιμα πραγματάκια αλλά όχι τόσο έτοιμα βασικά είναι ένα Laravel με καποια εξτραδάκια όπως user authentication. Ακόμη για αλλαγές της βάσης αξιοποίησε migration scripts και unit tests (δεν σου λέω για να googleαρεις τις λέξεις επίτιδες απλά στα google terms ) έτσι όταν το βαρεθείς το πασάρεις σε έναν freelancer και έξω από την πόρτα. Δηλαδή φρόντισε να κάνεις μια βασική φόρμα εισαφωγής δεδομένων και ένα απλo HTML table σε ένα popular framework και decent practices που τα μαθαίνεις μόνος σου. Πίστεψέ με ti is closest as you get to the read dev experience. Μετά αυτό το βάζεις στο CV σου και είσαι σε καλύτερη θέση με άλλους juniors (as long as youdo migration scripts and unit tests). Όσο για την τρίτη εφαρμογή ξέχνα την τελείως και κάντο με το δικό σου τρόπο. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2020 από PC_MAGAS 1
mountzou Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Παιδιά είστε τρομεροί. Ευχαριστώ και τους δύο για τη βοήθεια και το χρόνο σας. Πάω αμέσως να στήσω locally έναν apache και να λιώσω tutorials γύρω από αυτή την ορολογία! Πέρα από τη τεχνική βοήθεια, αν ξέρετε τι κωδικό στέλνουμε στο 13033 για να πεταχτούμε να πάρουμε ένα καφεδάκι στη καραντίνα και πως το δικαιολογούμε 1 τα ξημερώματα, θα το εκτιμούσα επίσης!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα