xoyan Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 προσφατα εγκατεστησα σε ενα νετμπουκ netbook aspire one d270 intel atom2600 2 g το πιο πανω λειτουργικο ..ειμαι εντελως αρχαριος,απο λινουξ..εκανα ενημερωσεις κανονικα..αλλα αντμετωπιζω προβλημα στο σκαιπ η γενκψς στο μικροφψνο... δεν με ακουνε στο σκαιπ ενω η καμερα λειτουργε κανονικα..με δοκιμαστικη κληση στο σκαιπ δοκιμαζοντας τη φωνη μου στο μικ...ακουω μετα πολλα παρασιτα κ σαν αερα.. εχω δοκιμασει πολλες ευθμισεις στο μικτη ηχου που μου βγαζει αλλα τιποτα...οποτε η εχει χαλασει το μικροφονο η κατι δε γινεται σωστα... παρακαλω καποια βοηθεια .αλλα απλα δουλευω τα βασικα δε ξερψ κανενα κωδικα κ τετοια.ευχαριστω
jim_p Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Δοκιμασε οτι λεει εδω για αρχη https://winaero.com/blog/fix-broken-sound-skype-linux-8-x/ Επειδη το "γραψε το ταδε πραγμα με τον editor" θα σε μπερδεψει, πες μου ποιον text editor εχει η διανομη που εγκατεστησες και θα ποσταρω τι πρεπει να γραψεις ακριβως. ---edit Τωρα ειδα στην επικεφαλιδα οτι εχεις mint με xfce, οποτε μπορεις να δουλεψεις με το mousepad που ειναι ο text editor του xfce. Οτι λεω απο εδω και κατω το δινεις σε ενα τερματικο. Καθε γραμμη που ξεκιναει με sudo θα σου ζητησει και τον κωδικο σου. Τον βαζεις κανονικα στο τερματικο και πατας εντερ στο τελος, απλα δεν τον δειχνει, ουτε δειχνει αστερακια για να τον κρυψει. α) Για το 1ο κομματι που λεει "Fix Broken Sound in Skype 8 For Linux". Δινεις στο τερματικο ενα sudo mousepad /opt/skype.sh Θα σου ανοιξει ενα κενο αρχειο. Εκει μεσα αντιγραφεις τις γραμμες που λεει στο πρωτο πλαισιο, αυτα δηλαδη #!/bin/sh env PULSE_LATENCY_MSEC=90 skypeforlinux $1 Και το αποθηκευεις. Μετα κανεις και αυτο που λεει στο 5ο βημα sudo chmod +x /opt/skype.sh και εισαι ετοιμος για το βασικο κομματι του howto. 2) Για το δευτερο κομματι που λεει να φτιαξεις μια συντομευση, δινεις ενα mousepad ~/.local/share/applications/skype.desktop και στο κενο αρχειο που θα ανοιξει αντιγραφεις τα οσα λεει στο δευτερο πλαισιο [Desktop Entry] Name=Skype Fixed Comment=Skype with a sound fix Exec=/opt/skype.sh %U Icon=skypeforlinux Terminal=false Type=Application StartupNotify=true StartupWMClass=Skype Encoding=UTF-8 Categories=Network;Application; MimeType=x-scheme-handler/skype; X-KDE-Protocols=skype Actions=QuitSkype; και το αποθηκευεις. Θα πρεπει τωρα να εχεις 2 συντομευσεις στο μενου σου, μια για το κανονικο skype και μια σαν "skype fixed". Οταν θα θες να ανοιξεις το skype, θα το ανοιγεις απο τη συντομευση αυτη. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2020 από jim_p
xoyan Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 φιλε jim_p.. .ευχαριστω πολυ για την απαντηση..θα δοκιμασω οτι λες.. απλα να πω πως το σκαιπ λειτουργει μια χαρα εκτος το μικροφονο...μαλιστα δοκιμασα εξωτερικο μικροφωνο..αρχικα εκανε τα ιδια αλλα με ψαξιμο στο μικτη ηχου κατεβασα τα ντεσιμπελ κ ακουγομαι καπως καλυτερα...στο εσωτερικο ομως που προσπαθησα το ιδιο..δε καταφερα τιποτα οποτε ισως εχει προβλημα το εσωτερικο..αν κ δε το χω χρησιμοπιησει ποτε.. υπαρχει αλλο προγραμμα να δοκιμασω το μικροφωνο?εκτος το σκαιπ?κ θα κανω κ οτι μου λες...
hp8 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, xoyan είπε υπαρχει αλλο προγραμμα να δοκιμασω το μικροφωνο?εκτος το σκαιπ? πήγαινε σύστημα - διαχειριστής λογισμικού - κλικαρησε το audacity και καν το εγκατάσταση Ειναι επεξεργαστής ήχου και κάνει και εγγραφή Επεξ/σία 10 Απριλίου 2020 από hp8
xoyan Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 παιδια ασχετο με το θεμα..αλλα σας ειπα αρχαριος κ προσφατα εβαλα το λειτουργικο.. σημερα ανοιγω το νετνπουκ κ ενω δουλευε κανονικα μου βγαζει ενα μυνημα initramfs..κ δε ξεκιναει..καποια βοηθεια η παλι φορματ?
hp8 Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, xoyan είπε παιδια ασχετο με το θεμα..αλλα σας ειπα αρχαριος κ προσφατα εβαλα το λειτουργικο.. σημερα ανοιγω το νετνπουκ κ ενω δουλευε κανονικα μου βγαζει ενα μυνημα initramfs..κ δε ξεκιναει..καποια βοηθεια η παλι φορματ? διάβασε την διαδικασία εδώ https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?t=273680 Αλλα να προσέξεις γιατί στην αρχική εντολή έχει γράψει ένα γραμμα λάθος Η σωστή είναι μετά από διευκρίνηση αυτή /dev/mmcblk0p1
xoyan Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 γραφω την εντολη fsck /dev/mmcblk0p1 αμεσως δηλ..η κανω καποια διαδικασια αλλη πριν...??πρεπει να παω στο συστεμ ρικαβερυ?στην εντολη που δινω η βγαζει σφαλμα η δε υπαρχει τετοια ντιρεκτορυ.. αλλες ερωτησεις..μετα το κ...ειναι μηδεν αυτο ι ο...κ φανταζομαι μετα το fsck αφηνω κενο..??σορυ ειμαι ασχετος.. 2 λεπτά πριν, xoyan είπε γραφω την εντολη fsck /dev/mmcblk0p1 αμεσως δηλ..η κανω καποια διαδικασια αλλη πριν...??πρεπει να παω στο συστεμ ρικαβερυ?στην εντολη που δινω η βγαζει σφαλμα η δε υπαρχει τετοια ντιρεκτορυ.. αλλες ερωτησεις..μετα το κ...ειναι μηδεν αυτο ι ο...κ φανταζομαι μετα το fsck αφηνω κενο..??σορυ ειμαι ασχετος.. κ εμενα δε μου βγαζει τετοια διαταγη...The text states /dev/mmcb1k0p1 contains a file system with errors. in caps UNEXPECTED INCONSISTENCY; RUN fsck MANUALLY. ξεκινα κ γραφει..busybox.1.27..built in shell..(ash) enter help for a list of built in comants.. παταω help κκ βγαζει ενα κατεβατο 10 γραμμες...οπου δε παιρνω χαμπαρι..
jim_p Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Εκανες κατι στο συστημα πριν σου βγαλει αυτο που λες?
xoyan Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 παιδια ..αφου αποειδα..κ μετα λινουξ...(εκτος αν υπαρχει κατι πιο ελαφρυ σε αυτα..κ καλο..)θα θελα να μου προτεινετε καποιο ελευθερο λογισμικο να βαλω...μεχρι κ ανδροιντ 9 δοκιμασα σημερα...αλλα εχει προβληματα στο ηχο... υπαρχει αλλο λειτουργικο για νετμπουκ? το νετμπουκ ειναι αυτο που εγραψα ψηλα με αυτα τα χαρακτηριστικα.. Επεξεργαστής: Intel Atom N2600 (1.60 GHz) με 1066 Mhz. Οθόνη: 10.1'' Acer CineCrystal LED LCD, με ανάλυση 1024 x 600 (WSVGA). Μνήμη: 2GB DDR3 στα 1066Mhz. Σκληρός Δίσκος: 320GB Sata, 5400 rpm. Οπτικός Δίσκος: Δεν περιλαμβάνεται. Floppy Disk: Δεν περιλαμβάνεται. Κάρτα γραφικών: Intel GMA 3650. Ενσύρματη επικοινωνία: Eνσωματωμένη διασύνδεση δικτύου Ethernet 10/100 Mbps. Ασύρματη επικοινωνία: WiFi 802.11 b/g/n. Διασυνδέσεις: 3 x USB 2.0, 1 x VGA port, 1 x HDMI, 5-in-1 Card reader (SD, MMC, MS, MS Pro, xD), 1 x RJ45, Headphone-out/speaker, 1 x είσοδος μικροφώνου, 1 x DC-in jack για AC adapter. Πρόσθετα χαρακτηριστικά: Ενσωματωμένη Web Camera Acer Crystal Eye 0.3Mp. Ήχος: Eνσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία και ψηφιακό μικρόφωνο.
jim_p Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Για τι πραγματα χρησιμοποιεις το νετμπουκ? Εγω εχω να προτεινω κατι, αλλα εινια σχεδον σιγουρο πως δεν θα σου αρεσει. Επεξ/σία 14 Απριλίου 2020 από jim_p
xoyan Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 εβαλα το antix 19 να δοκιμασω κ αυτο...δειχνει να τρεχει καλα...αλλα μου δινει συγκεκριμενα προγραμματα να εγκαταστησω...ξερει καποιος πως να βαλω το σκαιπ?καταρχην ειναι η 32 εκδοση κ δε ξερω αν υπαρχει ακομα σκαιπ για 32.. ευχαριστω
jim_p Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Skype σε 32αρα διανομη γινεται με εναν τροπο: με εγκατασταση του chromium απο το repo της διανομης και προσβαση στο skype μεσω του web.skype.com. Αλλα αφου εισαι με επεξεργαστη που υποατηριζει 64bit, γιατι να μην βαλεις καποια 64αρα διανομη? Μαλλον λογω της λιγης μνημης... Τελος, αν ειχα ενα αδυναμο συστημα με επεξεργαστη που μπορει να υποστηριξει 64bit, θα εβαζα ενα libreelec και θα το εκανα media player.
xoyan Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 το προβλημα ειναι οτι σε αυτη τη διανομη μου βγαζει μονο ορισμενα προγραμματα να εγκαταστησω...κ μαλιστα ενα που διαλεξα να βαλω...το οντασιτυ για ηχο...εβγαλε σφαλμα..πως μπορω να εγκαταστησω αλλα προγραμματα που δε εχει στο μενου...
jim_p Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Για το antix λες? No idea. Δοκιμασε να βαλεις το synaptic (εφαρμογη για εγκατασταση πακετων κλπ) ετσι και μετα ψαχνε οτι θες μεσα στο synaptic. sudo apt-get install synaptic Επισης, ποσταρε τι λεει το σφαλμα που σου βγαζει.
xoyan Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 ουτε το συναπτικ εγκαθιστα..δε μπορει να φωστωσει φακελλο λεει .δε μπορει να διαβασει ..σφαλμα εισοδου..εξοδου..βαζω τα 64...κ επανερχομαι..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα