kostasbm Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 τα δεδομένα Ίντερνετ 24-2 mbps ημιοροφος.....ρουτερ tp link wr841n , switch tp link sf 1016d 16 ports , 5 cameras, sat receiver, smart tv,ote receiver ισογειο tp link switch 4 ports , sat receiver , tv box υπογειο , mbrn 3000 wireless router , 3d wireless printer , pc ethernet connected μεχρι τωρα το ρουτερ δίνει στα switch για να παρουν ολες οι συσκευες επειδή δουλειά δεν έχω να κάνω σκέπτομαι να τραβήξω καλύτερα καλώδια γιατι τα περισσοτερα ειναι φτηνιαρικα και αν απαιτείται να κάνω κάποια αλλαγή σε switch για να εχω οσο το δυνατον λιγοτερες απωλειες.....το μακρυτερο καλωδιο ειναι 15 -17 μετρα (ποιο προτεινετε) στο υπόγειο η μητρική του 3d printer ειναι ασυρματη οποτε χρειαζομαι wifi και τωρα χρησιμοποιω το netgear router mbrn 3000 δεν εχω θεμα μέχρι τώρα απλά ότι είχα το χρησιμοποίησα για οικονομία το βασικό ρουτερ το είχα και αυτό .....πιστεύω ότι τα καταφέρνει κάθε άποψη δεκτή ......
sotthes Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Θελεις να καταφερεις κατι? Εχει καποιο θεμα το setup σου? Budget? Οσον αφορα το καλωδιο, εαν ξερεις να τερματιζεις και εχεις εργαλεια, αγορασε οποιοδηποτε Cat.5E χυμα μπορεις να βρεις σε καλη τιμη. Τσεκαρε στο e-shop. Για κεντρικο switch εγω θα εβαζα ενα 1000αρι με υψηλη ταχυτητα μεταγωγης, π.χ.: https://www.skroutz.gr/s/22124809/TP-LINK-TL-SG1016D-v8.html Εφοσον δεν φαινεται να θελεις να κανεις κατι πιο περιπλοκο, δε βρισκω λογο να σου προτεινω κατι σε managed switch που να υποστηριζει VLANs κλπ. Καλο θα ηταν ολες οι συσκευες σου να κουμπωνουν σε ενα switch, αντι να κανεις πολλα switches daisy-chain, δηλαδη το ενα μετα το αλλο. Εαν μπορεις να κανεις κατι τετοιο, αγορασε καποιο 24αρι switch αντι για 16αρι. Απο router δεν εχω κατι να σου προτεινω καθως χρησιμοποιω αποκλειστικα pfSense. Απο APs επισης χρησιμοποιω μονο Ubiquiti τα οποια ξεφευγουν σε τιμες. Για να σου πω την αληθεια, εαν αυτο που θελεις να καλυψεις ειναι τα 24mbps download του ιντερνετ, τοτε το setup σου ειναι υπεραρκετο. Εαν παλι εχεις κατι στο δικτυο που θα επωφελουταν απο μεγαλυτερες ταχυτητες, τοτε θα σου προτεινα να προχωρησεις σε αναβαθμιση.
kostasbm Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 32 λεπτά πριν, sotthes είπε Θελεις να καταφερεις κατι? Εχει καποιο θεμα το setup σου? Budget? Οσον αφορα το καλωδιο, εαν ξερεις να τερματιζεις και εχεις εργαλεια, αγορασε οποιοδηποτε Cat.5E χυμα μπορεις να βρεις σε καλη τιμη. Τσεκαρε στο e-shop. Για κεντρικο switch εγω θα εβαζα ενα 1000αρι με υψηλη ταχυτητα μεταγωγης, π.χ.: https://www.skroutz.gr/s/22124809/TP-LINK-TL-SG1016D-v8.html Εφοσον δεν φαινεται να θελεις να κανεις κατι πιο περιπλοκο, δε βρισκω λογο να σου προτεινω κατι σε managed switch που να υποστηριζει VLANs κλπ. Καλο θα ηταν ολες οι συσκευες σου να κουμπωνουν σε ενα switch, αντι να κανεις πολλα switches daisy-chain, δηλαδη το ενα μετα το αλλο. Εαν μπορεις να κανεις κατι τετοιο, αγορασε καποιο 24αρι switch αντι για 16αρι. Απο router δεν εχω κατι να σου προτεινω καθως χρησιμοποιω αποκλειστικα pfSense. Απο APs επισης χρησιμοποιω μονο Ubiquiti τα οποια ξεφευγουν σε τιμες. Για να σου πω την αληθεια, εαν αυτο που θελεις να καλυψεις ειναι τα 24mbps download του ιντερνετ, τοτε το setup σου ειναι υπεραρκετο. Εαν παλι εχεις κατι στο δικτυο που θα επωφελουταν απο μεγαλυτερες ταχυτητες, τοτε θα σου προτεινα να προχωρησεις σε αναβαθμιση. έχω τα εργαλεία για να κάνω τις αλλαγές στα καλώδια.......απλά με έβαλες σε σκέψεις με το να έχω ένα switch και να κανω απευθειας καλωδιωση
kostasbm Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 βλέπω πολλούς τύπους cat5...με διαφορες τιμες...στο e shop.....με διαφορες προδιαγραφες...ποιο απο ολα?
panoskir Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Εάν θες να είσαι futureproof πας σε CAT6A. 1
kostasbm Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, panoskir είπε Εάν θες να είσαι futureproof πας σε CAT6A. utp h ftp γιατι βλεπω πολλα και διαφορα κυριως πως ξεχωριζω το μονοκλωνο σκληρο απο το μαλακο και ευκαμπτο Επεξ/σία 10 Απριλίου 2020 από kostasbm
panoskir Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 5 ώρες πριν, kostasbm είπε utp h ftp γιατι βλεπω πολλα και διαφορα κυριως πως ξεχωριζω το μονοκλωνο σκληρο απο το μαλακο και ευκαμπτο Είναι utp και f/utp.Εαν μπορείς βάλε f/utp
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα