Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, petranthe είπε

Μην παραγγέλλεται από mediamarkt αυτές τις μέρες, εκτός αν έχετε διάθεση για μαλώματα. Έχω κάνει 2 παραγγελίες εδώ και 15 μέρες σε (και καλα) άμεσα διαθέσιμα και δεν μπορώ να μιλήσω ούτε στο τηλέφωνο ουτε πουθενά...

Μείνετε μακριά.

Παντού έτσι ειναι ομως ,εγω εκανα 7 μερες να τα πάρω και τωρα που θέλω κάτι δεν ξερω από που να το παραγγείλω, μπήκα στο you και βγαινει ειδοποίηση για 10+ μερες λόγω ταχυμεταφορων, τουλάχιστον σε ειδοποιούν 

• Απαντ. 142
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει 8Κ και δε θα υπάρχει για τους επόμενους 24-36 μήνες τουλάχιστο.

- Περιεχόμενο τύπου Netflix, Disney , ΗΒΟ , κλπ δε θα υπάρχει σύντομα ή ακόμα και αν θα υπάρχει θα χρειάζεσαι 100-150mbit γραμμή για streaming.

- Blu-ray 8K δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα καν.

- Δορυφορικά κανάλια ούτε καν , εδώ είναι μετρημένα τα 4Κ και αυτά είναι ψευτό4Κ.

- Οι κονσόλες νέας γενιάς που ΘΑ κυκλοφορήσουν το πολύ να φτάσουν σε πολύ καλό και smooth 4K gaming.

- Ο απαιτητικός χρήστης που παίρνει μια TV των 2.000 καλό θα είναι να έχει επενδύσει ανάλογα σε ήχο , να έχει κάνει calibration στην τηλεόραση από ειδικό μιας και κάθε πάνελ είναι μοναδικό και ας μην κοιτάει το 8Κ.

Και το πιο σημαντικό από όλα να πάρει τη σωστή διάσταση τηλεόρασης. Αν πχ βλέπεις από τα 2.5 μέτρα δεν έχει νόημα να πάρεις 55αρα ακόμα και 12Κ  , ο δίπλα με μια αντίστοιχη 65αρα 4Κ θα έχει καλύτερη εμπειρία θέασης. Στα 3m απόσταση πχ. χίλιες φορές σε 75αρα και ας μην είναι σούπερ ντούπερ , παρά την 65αρα 8Κ.

Αν μιλάμε για αγορά με φόντο το 2022-2023 και μετά , πάσο..

Επεξ/σία από Looter
  • Like 14
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, slk200gr είπε

8κ είναι άχρηστη για πολλα Χρόνια ακομα

3 λεπτά πριν, Looter είπε

Αυτά λέγανε και όλοι οι reviewers και μετά πήραν την καινούργια 8K Samsung και αναθεώρησαν τα πάντα και είπαν ότι πρόκειται για τεχνολογικό άλμα. Ακόμα και 1080p αν είναι το περιεχόμενο σου αν το κάνεις upscale με τους κατάλληλους αλγόριθμούς ( οι οποίοι τσακίζουν 2060S και στους οποίους η Samsung πρωτοπορεί) το αποτέλεσμα είναι απίστευτα sharp.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, elpenor είπε

Αυτά λέγανε και όλοι οι reviewers και μετά πήραν την καινούργια 8K Samsung και αναθεώρησαν τα πάντα και είπαν ότι πρόκειται για τεχνολογικό άλμα. Ακόμα και 1080p αν είναι το περιεχόμενο σου αν το κάνεις upscale με τους κατάλληλους αλγόριθμούς ( οι οποίοι τσακίζουν 2060S και στους οποίους η Samsung πρωτοπορεί) το αποτέλεσμα είναι απίστευτα sharp.

Μια τηλεόραση με native ανάλυση δίνει ΠΑΝΤΑ το ίδιο και και καλύτερο αποτέλεσμα στις ΙΔΙΕΣ ίντσες συγκρινόμενη με αντίστοιχη στις ΙΔΙΕΣ ίντσες που κάνει upscale.

https://www.rtings.com/tv/learn/8k-vs-4k-uhd

Επίσης δες τον παρακάτω πίνακα για να διαπιστώσεις ότι για να δει το μάτι σου την όποια διαφορά στην ανάλυση 8Κ πρέπει να πας σε ΤΡΕΛΕΣ ίντσες με κόστος όσο αγοράζεις αμάξι ή να βλέπεις τηλεόραση στο ένα μέτρο..

optimal-viewing-distance-television-grap

Επεξ/σία από Looter
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Looter Έχω διαβάσει τι γράφει το rtings όμως όταν είδα τις δύο φωτογραφίες έβγαλα τελείως διαφορετικό συμπέρασμα από αυτούς για μία ακόμα φορά.

Ρίξε τους μία ματιά (με zoom σε actual pixels) και πες μου ειλικρινά αν συμφωνείς με αυτά που γράφουν.

Επίσης το chart με το worth it δεν ξέρω γιατί το βάζεις στην κουβέντα, εκεί λέει ότι είναι worth it να βλέπεις 720p από τα 2.4m σε μία 40άρα όπου το 4Κ είναι ιδιαίτερα εμφανές σε σχέση με 1080p (στα 2.4m).

Εγώ πάντως έχω διαβάσει μόνο διθυραμβικές κριτικές για την 8K σε όσους την έχουν κάνει review. Το μόνο που θα συμφωνήσω μαζί σου είναι ότι δεν αξίζει όσο κοστίζει τόσο και δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα κάνει να πέσει η τιμή.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Looter είπε

Μια τηλεόραση με native ανάλυση δίνει ΠΑΝΤΑ το ίδιο και και καλύτερο αποτέλεσμα στις ΙΔΙΕΣ ίντσες συγκρινόμενη με αντίστοιχη στις ΙΔΙΕΣ ίντσες που κάνει upscale.

https://www.rtings.com/tv/learn/8k-vs-4k-uhd

Επίσης δες τον παρακάτω πίνακα για να διαπιστώσεις ότι για να δει το μάτι σου την όποια διαφορά στην ανάλυση 8Κ πρέπει να πας σε ΤΡΕΛΕΣ ίντσες με κόστος όσο αγοράζεις αμάξι ή να βλέπεις τηλεόραση στο ένα μέτρο..

optimal-viewing-distance-television-grap

Αυτό το γράφημα το είχα δει και εγώ στο ίντερνετ και πραγματικά δε βγάζει κανέναν νόημα. Δλδ για 65 4Κ πρέπει να είσαι στο 1.2 μέτρα; Και πως θα βλέπεις σκαναρωντας, μπούρδες

• Like 2
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Geo4ever είπε

Αυτό το γράφημα το είχα δει και εγώ στο ίντερνετ και πραγματικά δε βγάζει κανέναν νόημα. Δλδ για 65 4Κ πρέπει να είσαι στο 1.2 μέτρα; Και πως θα βλέπεις σκαναρωντας, μπούρδες

Αφού το είδες το γράφημα όπως λες θα πρόσεξες ότι για την 65αρα 4Κ γράφει από 1.2 μέτρα μέχρι 2.4 μέτρα. Ανάλογα το υλικό που βλέπεις πάει αυτό. Αν χρησιμοποιείς την TV ως μόνιτορ ή είσαι σε κάποιο interface ξεκινάς από τα 1.2 μέτρα και φτάνεις τα 2.4 μέτρα σε θέαση περιεχομένου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, C1oud είπε

Έχω παραγγείλει τηλεόραση 10 ημέρες από εκεί. Εξαφανισμένοι.. Επικοινωνία σχεδόν αδύνατη.. Παραδοση άγνωστη αν θα γίνει.  Τη δόση από την κάρτα τη τσίμπησαν όμως. 

5 ώρες πριν, petranthe είπε

Μην παραγγέλλεται από mediamarkt αυτές τις μέρες, εκτός αν έχετε διάθεση για μαλώματα. Έχω κάνει 2 παραγγελίες εδώ και 15 μέρες σε (και καλα) άμεσα διαθέσιμα και δεν μπορώ να μιλήσω ούτε στο τηλέφωνο ουτε πουθενά...

Μείνετε μακριά.

Και εγώ παραγγελία από media στις 29-3-2020 (η οποία ακυρώθηκε τηλεφωνικά) και στις 30-3-2020 καινούργια-σχεδον ίδια (γιατί μου είπαν στο τηλέφωνο ότι θα αργήσει ένα προϊόν τουλάχιστον 15 μέρες να έρθει από τον προμηθευτή, και βεβαίωση ότι θα την έχω σε 4 το πολύ εργάσιμες). Την περιμένω ακόμα.

ΥΓ. για μια παραγγελία σε επαρχία, και ας είναι το προϊόν στο μαγαζί της επαρχίας δεν πάει από εκεί, πρέπει να γίνει αποστολή από τα κεντρικά-αποθήκες. 🙄

On-topic ξέρει κανένας αν κάποια από τις 43" που είναι προσφορά έχει την εφαρμογή ΙPTV smarters pro μέσω των app της τηλεόρασης (για Samsung πάντα, οι LG ξέρω οτι την έχουν).

Επεξ/σία από Lanc3r
Δημοσ.

την έχω πατήσει με τα media και εγώ. Παραγγελία από 25/3, μου χρεώσαν τα χρήματα από την επόμενη και ακόμη αναμονή. Στο τηλέφωνο όταν τους πετύχω (και μετά από πολύ αναμονή) μου λένε και καλά ότι η παραγγελία είναι έτοιμη να φύγει. Μακριά!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παραείναι καλές μέρικές τιμές!!!

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_lg-55-um-7450-pla-1223786.html

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_lg-65-sm-8200-pla-1223768.html

Εκτός του ότι έχει ήδη τις χαμηλότερες τιμές στο skroutz, επιστρέφει όντως και 20%? Απίστευτο!

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Moderators
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Looter είπε

- Περιεχόμενο τύπου Netflix, Disney , ΗΒΟ , κλπ δε θα υπάρχει σύντομα ή ακόμα και αν θα υπάρχει θα χρειάζεσαι 100-150mbit γραμμή για streaming.

- Blu-ray 8K δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα καν.

- Δορυφορικά κανάλια ούτε καν , εδώ είναι μετρημένα τα 4Κ και αυτά είναι ψευτό4Κ.

- Οι κονσόλες νέας γενιάς που ΘΑ κυκλοφορήσουν το πολύ να φτάσουν σε πολύ καλό και smooth 4K gaming.

- Ο απαιτητικός χρήστης που παίρνει μια TV των 2.000 καλό θα είναι να έχει επενδύσει ανάλογα σε ήχο , να έχει κάνει calibration στην τηλεόραση από ειδικό μιας και κάθε πάνελ είναι μοναδικό και ας μην κοιτάει το 8Κ.

Και το πιο σημαντικό από όλα να πάρει τη σωστή διάσταση τηλεόρασης. Αν πχ βλέπεις από τα 2.5 μέτρα δεν έχει νόημα να πάρεις 55αρα ακόμα και 12Κ  , ο δίπλα με μια αντίστοιχη 65αρα 4Κ θα έχει καλύτερη εμπειρία θέασης. Στα 3m απόσταση πχ. χίλιες φορές σε 75αρα και ας μην είναι σούπερ ντούπερ , παρά την 65αρα 8Κ.

Αν μιλάμε για αγορά με φόντο το 2022-2023 και μετά , πάσο..

Με το ιδιο σκεπτικο-επιχειρηματα επαιρναν καποιοι 1080p 50αρα πριν 4 χρονια με ενα χιλιαρικο. Εχασαν. Αλλα μπορει να μην το εχουν καταλαβει ακομα. Ισως βεβαια βλεπουν Mega και ΣΚΑΙ ακομα, οποτε δεν ειναι ευκολο να το καταλαβουν. Οπως επισης δεν θα τους νοιαζει αν εχουν την 50αρα FullHD στα 4-5 μετρα. Ο καθενας μπορει να ψαχτει και να αποφασισει μονος του. Μια επισημανση οτι ερχεται το 8Κ επρεπε να γινει. Απο εκει και περα μεγαλα παιδια ειμαστε-ειστε-ειναι. Βαζει ο καθενας μονος του τα πραγματα στη ζυγαρια και παιζει μπαλιτσα.

ΥΓ. Αυτο που λες στο τελος, δεν ειναι επιχειρημα εναντιων της 8Κ, το αντιθετο. Η ενσταση μου για τα 2000€  αφορουσε 65αρα οχι 75αρα. Υπαρχουν πινακες για ολους για αναλυση, αποστασεις και διαγωνιο. Τους εχω δωσει 2-3 φορες σε θεματα τηλεορασεων.

Και φυσικα δεν μιλησα για σημερα, μιλαμε για 1-2 χρονια μετα τουλαχιστον. 

• Confused 1
Δημοσ.

Επίσης έχουμε κατά νου, πως πλέον η τηλεοράσεις είναι αναλώσιμες και περιοδικό έξοδο. Δεν θα την παρουμε και θα την κρατήσουμε 853 χρόνια. Παίρνουμε μια τηλεόραση που ελπίζουμε να την έχουμε 5 χρόνια και μετά να την πετάξουμε. Το πόσα λεφτά θέλει να πετάξει κάποιος για αυτά τα 5 χρόνια, είναι θέμα προτεραιοτήτων του. Άλλος θεωρεί οκ τα 500, άλλος θεωρεί ΟΚ τα 3000. Το θέμα είναι να μην γυρίσουν και πουν "ααααααααα δεν ήξερα και το μετανιωσα που τα πέταξα"

Στο θέμα μας. Ήδη έγινε μια παραγγελία λόγω του θέματος για την 7450 55" απο φίλο :)

Δημοσ.

Προσωπική μου εμπειρία, μακριά από media αυτή τη περίοδο. Παράγγειλα μια τηλεόραση 29/3 ήταν διαθέσιμη και τη πλήρωσα με κάρτα. Πέρασε μια βδομάδα με μηδενική ενημέρωση και τελικά με πήραν εχτές αφού εγώ δε μπορούσα να πιάσω γραμμή με τίποτα για να μου πουν ότι δεν έχει άλλο απόθεμα. Μου πρότειναν άλλη tv αλλά ζήτησα επιστροφή χρημάτων. αυτά. Να δούμε πότε θα τα πάρω και αυτα. 

• Moderators
Δημοσ.
14 ώρες πριν, matrixxx είπε

Για μενα λαθος μεγαλο να δωσει καποιος 2 χιλιαρικα για 4Κ, οταν το 8Κ ειναι προ των πυλων. Ειναι σαν αυτους που αγοραζαν  50αρα 1080p του χιλιαρικου πριν 4 χρονια 

14 ώρες πριν, Lefteris235 είπε

Ανάλογα για πόσα χρόνια παίρνει τηλεόραση.

Αν είναι για 10ετία, συμφωνώ. Αν είναι για 5ετία, τότε δεν έχει νόημα αφού ακόμα 4Κ καλά καλά δεν υπάρχει πουθενά...

Πλέον με τις τιμές των τηλεοράσεων να είναι χαμηλές, αξίζει κανείς να παίρνει midrange και να αλλάζει πιο συχνά (5ετία) για να ακολουθεί νέες τεχνολογίες

Ποια 10ετια; :)

Για 5ετια δεν εχει νοημα; (Φτηνη) 4Κ απο το 2015 αψογη αγορα με 4Κ περιεχομενο απο τοτε, πως δεν υπαρχει σημερα Λευτερη 4Κ; 

Το 3 ειναι σωστο και ειναι ακριβως αυτο που λεω στην παραθεση που μου εκανες. 2000 για 65 ιντσες δεν ειναι midrange, ειναι high end, λεφτα που θα τα κλαψει, λιγο ή πολυ. Για οποιον ειναι βεβαια στα 50-100Κ εισοδημα, ειναι μια χαρα αγορα, αλλά αυτος δεν ακολουθει αυτη τη λογικη, αγοραζει παντα high end.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...