Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις εγκαταστησα τον συγκεκριμένο επεξεργαστή θα ήθελα κάποια βοήθεια ώστε να ρίξω λιγο της θερμοκρασίες και να δουλεύει καλύτερα διάβασα πως είναι προτιμότερο να κάνω εγώ oc και να κάνω και ένα undervolt ...έχει να μου προτείνει κάποια κάτι ? Να αναφέρω έτι τον έχω πάνω σε μια χ470 prime και για ψύξη χρησιμοποιείται μια nzxt x62 

Δημοσ.

Κλασικά παίζουν οι θερμοκρασίες αρκετά καθώς προέρχομαι από 2600χ μάχη σε cb20 είδα 75-76 δεν είναι ακραίες αλλά πιστεύω με ένα σταθερό oc και καλύτερα ρεύματα θα γίνει αρκετά πιο δροσερός..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιστεύω ότι οι θερμοκρασίες σου είναι μια χαρά και ότι δεν πρέπει να σε απασχολούν εκτός αν για τη δουλειά σου τρέχεις πιο βαριούς υπολογισμούς από το cinebench.

Εγώ για να έχω 100% silent pc έχω βάλει -0.075 offset στο CPU voltage του 3700X και έχω μικρή πτώση στο ST αλλά πολλοί άλλοι που το δοκίμασαν δεν τους έκανε καν boot.

Με τον 3800Χ που κάνει μεγαλύτερο boost αν κάνεις undervolt μπορεί να δεις μεγάλη μείωση στις single core επιδόσεις, να το τσεκάρεις με game benchmark και test χωρίς AVX γιατί στο cinebench δεν φαίνεται τόσο η διαφορά.

Επεξ/σία από elpenor
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, giannhs.m είπε

Μόλις εγκαταστησα τον συγκεκριμένο επεξεργαστή θα ήθελα κάποια βοήθεια ώστε να ρίξω λιγο της θερμοκρασίες και να δουλεύει καλύτερα διάβασα πως είναι προτιμότερο να κάνω εγώ oc και να κάνω και ένα undervolt ...έχει να μου προτείνει κάποια κάτι ? Να αναφέρω έτι τον έχω πάνω σε μια χ470 prime και για ψύξη χρησιμοποιείται μια nzxt x62 

Άστο όπως είναι 

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Άστο όπως είναι 

Απλά όταν απλά κάνω περιήγηση στο ίντερνετ μπορεί να δω και 60 βαθμούς και ειναι μια χαρά ?

Μόλις τώρα, giannhs.m είπε

Απλά όταν απλά κάνω περιήγηση στο ίντερνετ μπορεί να δω και 60 βαθμούς και ειναι μια χαρά ?

Επίσης το pbo να το έχω ανοιχτό στο αυτό η να το κλείσω?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, giannhs.m είπε

Επίσης το pbo να το έχω ανοιχτό στο αυτό η να το κλείσω?

Με ποιο πρόγραμμα κοιτάς θερμοκρασία? Έχεις θέρμανση κοντά στο πισί (σώμα καλοριφερ) ? 

Τους ανεμιστήρες σε τι στροφές τους έχεις? Το κουτί σου ποιο είναι?

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Με ποιο πρόγραμμα κοιτάς θερμοκρασία? Έχεις θέρμανση κοντά στο πισί (σώμα καλοριφερ) ? 

Τους ανεμιστήρες σε τι στροφές τους έχεις?

Την θερμοκρασία την κοιτάω με το HWiNFO64 και με το cam από την nzxt ...όχι πολύ κοντά στο ΠΣ δεν έχω κάποιο σώμα ..τώρα τους ανεμιστήρες τους έχω γύρω στο 50 % δηλαδή γύρω στις 900 στροφές από την υδροψυξη δεν λέω ότι φτάνει συνεχεια 60 συν αλλά θα φτάσει πχ γιατί κοιτάω ποσο έφτασε μαχ όσο δούλευα..

Μόλις τώρα, giannhs.m είπε

Την θερμοκρασία την κοιτάω με το HWiNFO64 και με το cam από την nzxt ...όχι πολύ κοντά στο ΠΣ δεν έχω κάποιο σώμα ..τώρα τους ανεμιστήρες τους έχω γύρω στο 50 % δηλαδή γύρω στις 900 στροφές από την υδροψυξη δεν λέω ότι φτάνει συνεχεια 60 συν αλλά θα φτάσει πχ γιατί κοιτάω ποσο έφτασε μαχ όσο δούλευα..

Επίσης @akoinonitos επειδή με είχες βοηθήσει πολύ και με τον 2600χ τον δούλευα με αρνητικό offset να δοκιμάσω και σε αυτόν η όχι ?

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, giannhs.m είπε

Επίσης @akoinonitos επειδή με είχες βοηθήσει πολύ και με τον 2600χ τον δούλευα με αρνητικό offset να δοκιμάσω και σε αυτόν η όχι ?

Εγώ δεν θα το εκανα, αν θες να κάνεις κάτι απεγκατεστησε το cam. Αλλιώς μην ασχολείσαι καθολου

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Εγώ δεν θα το εκανα, αν θες να κάνεις κάτι απεγκατεστησε το cam. Αλλιώς μην ασχολείσαι καθολου

Ωραία ευχαριστώ επειδή βλέπω έχεις τον 3700χ και νομίζω είμαι σχεδόν ιδιοι πάνω κάτω υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να κλείσω μέσα από το bios γενικά η να αλλάξω Κάτι άλλο για καλύτερη απόδοση?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, giannhs.m είπε

Ωραία ευχαριστώ επειδή βλέπω έχεις τον 3700χ και νομίζω είμαι σχεδόν ιδιοι πάνω κάτω υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να κλείσω μέσα από το bios γενικά η να αλλάξω Κάτι άλλο για καλύτερη απόδοση?

Αστα όλα default  ,μην ασχολείσαι, μια χαρά είναι από default ο επεξεργαστης. Μόνο με τις μνήμες ασχολησου αν  θες 

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ.

Προσπάθησα σιγά σιγά να της σκαλίσω λίγο και αυτές τις G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz δεν είναι και τόσο καλές έχω ακούσει για πείραγμα παρόλο αυτά έχω καταφέρει να τις πάω 3466 σταθερά με το dram calculator  δεν ξέρω αν παίρνει παρα πάνω αλλά θα το προσπαθήσω

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, giannhs.m είπε

Προσπάθησα σιγά σιγά να της σκαλίσω λίγο και αυτές τις G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz δεν είναι και τόσο καλές έχω ακούσει για πείραγμα παρόλο αυτά έχω καταφέρει να τις πάω 3466 σταθερά με το dram calculator  δεν ξέρω αν παίρνει παρα πάνω αλλά θα το προσπαθήσω

3200c16 η 3200 c14 είναι?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, giannhs.m είπε

3200 c16 είναι άμα ήταν c 14 θα ήταν πολύ καλά

Ε άραξε όπως τις έχεις τότε, και μην σε πολυαπασχολει  μια χαρά είναι το συστημα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...