fakas Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Καλησπέρα, έχω ένα πρόβλημα με τον παρακάτω κώδικα: select COUNT(date) * 100.0 / COUNT(*) AS percent from workers where date is not null; Πρέπει να εμφανίζει το ποσοστό επί τοις % των ημερών που δουλεύουν οι εργάτες πίνακα "workers" ο οποίος έχει 200 εγγραφές Όταν προσέρχεται στη δουλεά του κάποιος μπαίνει η ημερομηνία και αν όχι null. Επειδή έχω σκαλώσει ώρα και ο editor μου βγάζει το εξής μήνημα λάθους: "Column percent seems to be incorrect." Μπορεί κάποιος να βρει το λάθος μπας και ξεσκαλωσω?
MastroGiannis Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Δοκίμασε: FORMAT((COUNT(date) / COUNT(*)), 'P') AS percent
fakas Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Ευχαριστώ, αλλά είναι εκπαιδευτικού χαρακτήρα, έχει να κάνει με το aliasing και πράξεις η συγκεκριμένη άσκηση και το format δεν το έχω μάθει ακόμα. Κάτι σε πιο απλή σύνταξη?
MastroGiannis Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Πιο απλή δεν γίνεται, πιο περιγραφική ναι. CONVERT(VARCHAR(6), (COUNT(date) * 100.0 / COUNT(*))) + ' %' AS percent Γενικά, πρέπει να μετατρέψεις την αριθμητική τιμή της πράξης σου σε κείμενο και να προσθέσεις το σύμβολο %.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα