Carebear Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Γεια σας! Εδω και καιρο το PC σερνεται. Τι εννοω... Ας πουμε ανοιγω καποιο προγραμμα ή browser και κανει καμια 10" να το ανοιξει. Σε οποιοδηποτε site εχει βιντεακια (πχ youtube) κανει ωρα να εμφανισει τα διαφορα thumbnails και να ξεκινησει να παιζει το βιντεο. Οταν παταω πανω σε καποιο βιντεακι για να το κανω pause του παιρνει 1-2". Και γενικα αμα πατησω αλλο βιντεακι κανει πολυ ωρα να φορτωσει τα στοιχεια της σελιδας και να ξεκινησει να το παιζει. Αργει επισης παρα πολυ οταν ανοιγω κατι του στιλ facebook messenger κλπ. Για photoshop δεν το συζηταω, κανει κανενα λεπτο να το ανοιξει, απο κει που εκανε 5". Τοσο καιρο εκανα υπομονη (βαριομουνα) αλλα προσφατα εβαλα να παιξω ενα παλιο παιχνιδι (guild wars 2) και δεν παιζεται. Απο κει που το επαιζα ανετα, με ολα στο μαξ. Δοκιμασα και αλλα παιχνιδια, καθολου απαιτητικα, και ολα κολλανε παρα πολυ. Κανουν πολλη ωρα να φορτωσουν και εχουν χαμηλα και αστατα FPS. Για οσους εχουν μια ιδεα απο παιχνιδια, πχ στο GuildWars2 παλια τα ειχα ολα στο μαξ και εν μεσω εκατονταδων παικτων δεν ειχα κανενα προβλημα (59-60fps) Τωρα, τα fps μου ειναι μεταξυ 5 και 25. Αμα παω να κουνησω την καμερα freezαρει για λιγο και τα fps πανε στα 5-9. 22-25 αμα καθομαι ακινητος. Και το περιεργο ειναι οτι δεν εχει διαφορα αμα εχω τα γραφικα στο maximum ή στο minimum, ή αν ειμαι μονος ή με αλλους 100. Δεν αλλαζει κατι στα FPS. Οι μεγιστες θερμοκρασιες ειναι 36c για το CPU και 49c για το GPU. Αλλα το περιεργο ειναι οτι τα φουρφουρια δεν μουγκανιζουν οσο παιζω, κατι που εκαναν παντα. Εκανα φορματ, ολες τις ενημερωσεις, συν drivers/κλπ. Αλλα δεν αλλαξε κατι. Το PC ειναι το εξης: Windows 10 64bit, σε καποιον SSD. i7 6700, MSI H170 Gaming M3 16GB DDR4 2133 (corsair, 4x4GB) R9 390 (sapphire), οθονη a Dell U2311H. 750αρι PSU δεν θυμαμaι μαρκα, κατι-κατι-gold edition. Παρακατω εχω επισυναψει και ενα dxdiag γιατι συνηθως το ζητουν. Οποιος ξερει να με βοηθησει θα του ημουν υποχρεος. Ευχαριστω. 090420 DxDiag.txt Επεξ/σία 9 Απριλίου 2020 από Carebear
Zengar Zombolt Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 ssd εχεις ; μπορει να εχει θεμα ο σκληρος
Carebear Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 2 λεπτά πριν, Zengar Zombolt είπε ssd εχεις ; μπορει να εχει θεμα ο σκληρος Για να το λες, κατι θα ξερεις. Θα κανω ενα καινουριο Install τα windows σε αλλο δισκο, HDD και θα ενημερωσω το ποστ.
logistoulis Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 36 λεπτά πριν, Carebear είπε Για να το λες, κατι θα ξερεις. Θα κανω ενα καινουριο Install τα windows σε αλλο δισκο, HDD και θα ενημερωσω το ποστ. δες και την υγεία του ssd με κάποιο σχετικό πρόγραμμα offtopic , είσαι shidoshi και έχεις αυτό το avatar?
leolipop Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, Carebear είπε Για να το λες, κατι θα ξερεις. Θα κανω ενα καινουριο Install τα windows σε αλλο δισκο, HDD και θα ενημερωσω το ποστ. Δεν εχεις αλλη επιλογη προφανως για να στησεις το λειτουργικο σε ssd , αλλα πραγματικα αν μετα απο αυτο , αλλαξει προς το καλυτερο το προβλημα σου , μαλλον κλαταρε ο ssd οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω. Επεξ/σία 9 Απριλίου 2020 από leolipop
Carebear Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 τσεκαρα τον SSD με ενα freeware που βρηκα εκει, και λεει ειναι 100% υγιης ο δισκος. καποιοι μου λενε οτι το pc δεν χρησιμοποιει ολες του τις δυνατοτητες. παροτι το εχω στο performance mode απο το power settings των windows, και εχω και τους 8 πυρινες να bootαρουν. υπαρχει περιπτωση να φταιει που τα BIOS της μητρικης ειναι παλια; ειμαι 5 versions πισω, απο το 2016. 7 ώρες πριν, leolipop είπε Δεν εχεις αλλη επιλογη προφανως για να στησεις το λειτουργικο σε ssd , αλλα πραγματικα αν μετα απο αυτο , αλλαξει προς το καλυτερο το προβλημα σου , μαλλον κλαταρε ο ssd οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω. 8 ώρες πριν, logistoulis είπε δες και την υγεία του ssd με κάποιο σχετικό πρόγραμμα offtopic , είσαι shidoshi και έχεις αυτό το avatar? 8 ώρες πριν, Zengar Zombolt είπε ssd εχεις ; μπορει να εχει θεμα ο σκληρος
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Μήπως οι ανεμιστήρες δεν δουλεύουν και υπερθερμαίνεται το όλο σύστημα ? (γιαυτό και κολλάει) Επίσης μπορώ να σου δώσω οδηγίες αν θες, μήπως φτιάξει (εφόσον οφείλεται σε software το πρόβλημα) αλλά αν σου πω θα τα κάνεις , μη γράψω τζάμπα ολόκληρη έκθεση και απλά προσπεράσεις το μήνυμα..)
bromiaris Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Carebear είπε Γεια σας! Εδω και καιρο το PC σερνεται. Για photoshop δεν το συζηταω, κανει κανενα λεπτο να το ανοιξει, απο κει που εκανε 5". 21 λεπτά πριν, Carebear είπε υπαρχει περιπτωση να φταιει που τα BIOS της μητρικης ειναι παλια; ειμαι 5 versions πισω, απο το 2016. Αν φταίει το bios δεν θα σου δημιουργούσε πρόβλημα από την αρχή; Εσύ ομολογείς ότι το pc δούλευε μια χαρά.... Επεξ/σία 9 Απριλίου 2020 από bromiaris
Carebear Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, zernex201 είπε Μήπως οι ανεμιστήρες δεν δουλεύουν και υπερθερμαίνεται το όλο σύστημα ? (γιαυτό και κολλάει) Επίσης μπορώ να σου δώσω οδηγίες αν θες, μήπως φτιάξει (εφόσον οφείλεται σε software το πρόβλημα) αλλά αν σου πω θα τα κάνεις , μη γράψω τζάμπα ολόκληρη έκθεση και απλά προσπεράσεις το μήνυμα..) απο θερμοκρασιες ειναι πολυ καλα. το γραφω πιο πανω. ανοιξα και ειδα, και δουλευουν κανονικα. και του κουτιου και του επεξεργαστη και των γραφικων. αμα θελεις γραψε. θα το κανω. δεν εχω να χασω κατι. 52 λεπτά πριν, bromiaris είπε Αν φταίει το bios δεν θα σου δημιουργούσε πρόβλημα από την αρχή; Εσύ ομολογείς ότι το pc δούλευε μια χαρά.... με τα βιντεακια και το Photoshop αργει εδω και καιρο. απλα το αγνοουσα γιατι δεν το χρησιμοποιω πολυ αυτο το PC. τωρα που ηθελα να βαλω να παιξω παχνιδι με πριζωσε, και ειδα ποσο προβλημα εχει.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Θα τα πάρουμε με τη σειρά για να μην μπερδευτείς. Κλείσε το ίντερνετ (βγάλε καλώδιο ethernet ή κλείσε το wifi , ανάλογα τι έχεις) 1) Κάνε απεγκατάσταση όσα προγράμματα/παιχνίδια δεν σου χρειάζονται, και κράτα μόνο τα πολύ απαραίτητα (καλύτερα κάνε ένα κόπο και βγάλε steam / photoshop κλπ.. Ξέρω, είναι ταλαιπωρία να τα ξαναπερνάς αλλά θα έχουμε καθαρότερη εικόνα με το τι παίζει) Ξανα-ανοιξε το ιντερνετ. 2) εγκατέστησε το ADW Cleaner https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/ , ειναι για να αφαιρει τα adware κατι που υποψιάζομαι οτι εκεί ευθύνεται το πρόβλημα του υπολογιστή σου. Οτι βρεί, διέγραψε το. 3) εγκατέστησε το Malwarebytes https://www.malwarebytes.com/ και τρέξε έναν πλήρη έλεγχο με αυτό (άστο να ψάξει , ακόμα και αν πάρει 8 ώρες..) 4) Κάνε όλες τις ενημερώσεις που έχουν διαθέσιμες τα Windows Πες μου εάν έχεις antivirus αυτή τη στιγμή επάνω και εάν ναι, ποιό έχεις. Επίσης πες μου τι χωρητικότητα έχει ο σκληρός δίσκος διαθέσιμη (πχ 100GB από τα 500GB) Κάνε αυτά τα απλά πράγματα και προχωράμε Επεξ/σία 10 Απριλίου 2020 από Επισκέπτης
elpenor Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Εγώ πιστεύω ότι ο επεξεργαστής σου δουλεύει με πολύ αργό clock για αυτό και έχεις τόσο χαμηλό maximum σε θερμοκρασία και για αυτό έχεις τα ίδια fps άσχετα από τις ρυθμίσεις των γραφικών. Μπες στο bios και δες αν είναι σωστά ρυθμισμένος.
manolis940 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Αναφορά σε κείμενο 750αρι PSU δεν θυμαμaι μαρκα, κατι-κατι-gold edition. Θέλωντας να συμπληρώσω τα παραπάνω θα έλεγχα αν δίνει σωστά ρεύμα το τροφοδοτικό τουλάχιστον όσο αφορά τα voltages. Αυτό είτε θα το δεις στο BIOS ή αλλίώς αν δεν υπάρχει η επιλογή κατέβνασε και τρέξε το https://openhardwaremonitor.org/ Γενικά απέφευγε φτηνιάρικα τροφοδοτικά. Θα μπορούσες παράλληλα να κάνεις και κάποιο stress test με αυτό το εργαλείο και να δούμε αν και με το test δουλεύουν όλα κανονικά(συχνότητες, θερμοκρασίες, ρεύμα) https://www.jam-software.com/heavyload Αναφορά σε κείμενο 16GB DDR4 2133 (corsair, 4x4GB) Αρκετή για να την γεμίσειες οπότε δεν νομίζω να κολλάει από αυτό, δοκίμασε όμως να αφαιρείς μία μία. Κάνε πειράματα και σε άλλες θύρες. Μία ελλατωματική ram θα μπορούσε να κανει το pc σου να σέρνετε. Επίσης δοκίμασε αν μπορείς να φτιάξεις ένα bootable φλασάκι και να τρέξεις το memtest. Νομίζω ότι αν κάνεις αποσιμπίεση στο αρχείο υπάρχουν οδηγίες για το πως να το κάνεις και όλα τα απαραίτητα εργαλεία. Σφάλμα στην RAM μπορεί να βγαίνει και εξαιτίας της ίδιας της μητρικής γι αυτό και χρειάζεται η δοκιμή αν δεν δεις διαφορά βάζοντας και βγάζοντας ram Επεξ/σία 10 Απριλίου 2020 από manolis940
Carebear Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 16 ώρες πριν, zernex201 είπε Θα τα πάρουμε με τη σειρά για να μην μπερδευτείς. Κλείσε το ίντερνετ (βγάλε καλώδιο ethernet ή κλείσε το wifi , ανάλογα τι έχεις) 1) Κάνε απεγκατάσταση όσα προγράμματα/παιχνίδια δεν σου χρειάζονται, και κράτα μόνο τα πολύ απαραίτητα (καλύτερα κάνε ένα κόπο και βγάλε steam / photoshop κλπ.. Ξέρω, είναι ταλαιπωρία να τα ξαναπερνάς αλλά θα έχουμε καθαρότερη εικόνα με το τι παίζει) Ξανα-ανοιξε το ιντερνετ. 2) εγκατέστησε το ADW Cleaner https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/ , ειναι για να αφαιρει τα adware κατι που υποψιάζομαι οτι εκεί ευθύνεται το πρόβλημα του υπολογιστή σου. Οτι βρεί, διέγραψε το. 3) εγκατέστησε το Malwarebytes https://www.malwarebytes.com/ και τρέξε έναν πλήρη έλεγχο με αυτό (άστο να ψάξει , ακόμα και αν πάρει 8 ώρες..) 4) Κάνε όλες τις ενημερώσεις που έχουν διαθέσιμες τα Windows Πες μου εάν έχεις antivirus αυτή τη στιγμή επάνω και εάν ναι, ποιό έχεις. Επίσης πες μου τι χωρητικότητα έχει ο σκληρός δίσκος διαθέσιμη (πχ 100GB από τα 500GB) Κάνε αυτά τα απλά πράγματα και προχωράμε Ευχαριστω πολυ για το χρονο σου! εχω malwarebytes και το χρησιμοποιω τακτικα. Αλλα ηταν αλλο το θεμα. Το γραφω παρακατω. Ευχαριστω γενικα οσους ασχοληθηκαν! 15 ώρες πριν, elpenor είπε Εγώ πιστεύω ότι ο επεξεργαστής σου δουλεύει με πολύ αργό clock για αυτό και έχεις τόσο χαμηλό maximum σε θερμοκρασία και για αυτό έχεις τα ίδια fps άσχετα από τις ρυθμίσεις των γραφικών. Μπες στο bios και δες αν είναι σωστά ρυθμισμένος. Ηρθα να ενημερωσω το ποστ, σε περιπτωση που καποιος το χρειαστει στο μελλον. Επεσες μεσα! Θα με ειχες σωσει παντως. Τζαμπα διαβαζα τοση ωρα στα φορουμ της MSI. Οι μητρικες της MSI καμια φορα εχουν θεμα με ενα setting στα BIOS ονοματι "Adaptive Thermal Monitor" και αμα ειναι ενεργοποιημενο σου cap-αρει τα ghz στα 0.8 Το απενεργοποιησα και τωρα φτανει κανονικα τα 3.4 3 1
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 39 λεπτά πριν, Carebear είπε Ευχαριστω πολυ για το χρονο σου! εχω malwarebytes και το χρησιμοποιω τακτικα. Αλλα ηταν αλλο το θεμα. Το γραφω παρακατω. Ευχαριστω γενικα οσους ασχοληθηκαν! Ηρθα να ενημερωσω το ποστ, σε περιπτωση που καποιος το χρειαστει στο μελλον. Επεσες μεσα! Θα με ειχες σωσει παντως. Τζαμπα διαβαζα τοση ωρα στα φορουμ της MSI. Οι μητρικες της MSI καμια φορα εχουν θεμα με ενα setting στα BIOS ονοματι "Adaptive Thermal Monitor" και αμα ειναι ενεργοποιημενο σου cap-αρει τα ghz στα 0.8 Το απενεργοποιησα και τωρα φτανει κανονικα τα 3.4 Καλή φάση ! , τέλεια. αφού έφτιαξε όλα καλά
vdanasto Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Κάνε τότε BIOS update και δες το πάλι. Το feature που απενεργοποίησες είναι για προστασία από υπερθέρμανση. Οι θερμοκρασίες είναι ΟΚ τώρα που το απενεργοποίησες;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα