sipmarch7 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπερα παιδια Προσπαθώ να στήσω ένα σύστημα με τα παρακατω MOBO: Gigabyte B450 Aorus M CPU: Amd Ryzen 2400g Ram: 2x4gb G skill PSU: Trust 520W Low Noise Big fan Το Πρόβλημα είναι ότι: όταν συνδεο το τροφοδοτικό στο ρεύμα το σύστημα ανοίγει μόνο του αλλά οθόνη δεν βγάζει τίποτα και επίσης ανάβει το RED light CPU στο motherboard Παρατηρησεις: Συνδέω 4 pin απο το psu στο CPU της μητρικης -Λογικά έχουν διαφορά version επισησ ΑΤΧ 2.3 νομιζω θελει η μητρικη ενω το τροφοδοτικο ειναι αρκετα παλιο -Το πήρα πρόσφατα από παιδί από εδώ μέσα (μητρική cpu) που του δουλευε κομπλε με τα δικα του psu κτλπ Τι πιστεύετε ότι μπορεί να φταίει? ***Ανανεωση** Λοιπον αυτο που εκανα ηταν, πηρα το coolermaster rs 600 acab m4 ( 8 pin και atx 12v v2.3) , απο υπολογιστη φιλου και το εβαλα πανω εκανε ακριβως το ιδιο πραγμα, δεν μπαινει POST και εχει red light στο cpu to motherboard, επισης για να δω οτι το τροφοδοτικο που εβαλα (το 4 pin)δεν εκανε κατι κακο, το εβαλα παλι στον παλιο υπολογιστη τον αναψα και ολα κομπλε. στον Β450 aorus m τωρα εκανα clear cmos προσπαθησα και με τα δυο τροφοδοτικα, ειδα αν ειναι απο το cpu κανενα στραβο pin, τιποτα Επεξ/σία 9 Απριλίου 2020 από sipmarch7
countass Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Ποιο μοντέλο τροφοδοτικού ακριβώς; Πόσο παλιό; Τελευταία φορά πότε δούλευε; Ξεσυνδεσε τα όλα,άσε μόνο ram και οθόνη,καλύτερα κάνε και ένα clear cmos.βασικα,κάνε πρώτα το clear cmos μπας και είναι τίποτα απλο.
sipmarch7 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 17 λεπτά πριν, countass είπε Ποιο μοντέλο τροφοδοτικού ακριβώς; Πόσο παλιό; Τελευταία φορά πότε δούλευε; Ξεσυνδεσε τα όλα,άσε μόνο ram και οθόνη,καλύτερα κάνε και ένα clear cmos.βασικα,κάνε πρώτα το clear cmos μπας και είναι τίποτα απλο. https://www.trust.com/en/product/14996-520w-psu-big-fan αυτό είναι item number 14996
Amix Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Η μητρική σου θέλει 8πινο και εσυ βαζεις 4. Εκει ειναι το προβλημα σου. Χρειαζεσαι καινουργιο τροφοδοτικο. Πες μας το budget να σου προτεινουμε ενα.
countass Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Όχι απαραίτητα,θα μπορούσε να παίζει κι έτσι,αλλά δε λεω ότι δε φταίει το τροφοδοτικο.το πιο πιθανό βασικά αυτό είναι μιας και λες ότι στον άλλο έπαιζε.το είδες με τα μάτια σου φαντάζομαι. 1
Amix Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 1 λεπτό πριν, countass είπε Όχι απαραίτητα,θα μπορούσε να παίζει κι έτσι,αλλά δε λεω ότι δε φταίει το τροφοδοτικο.το πιο πιθανό βασικά αυτό είναι μιας και λες ότι στον άλλο έπαιζε.το είδες με τα μάτια σου φαντάζομαι. εγω και παλι θα ξεκινουσα απο ενα καινουργιο τροφοδοτικο . Βασικα ας δοκιμασει με ενα αλλο που εχει 8πινο και βλεπουμε.
tanasen01 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Αυτό ίσως είναι το πιο φθηνό αξιόπιστο και ετοιμοπαράδοτο τροφοδοτικό στην αγορά αυτή τη στιγμή https://www.skroutz.gr/s/14158568/Be-Quiet-System-Power-9-400W.html
sipmarch7 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 μίλησα με το παιδί που πήρα τον επεξεργαστή μητρική και θα του πάρω και τροφοδοτικό ελπίζω αύριο να το έχω στα χέρια μου να το δω και ενημερώσω ευχαριστώ για τισ απαντήσεις
sipmarch7 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Λοιπον αυτο που εκανα ηταν, πηρα το coolermaster rs 600 acab m4 ( 8 pin και atx 12v v2.3) , απο υπολογιστη φιλου και το εβαλα πανω εκανε ακριβως το ιδιο πραγμα, δεν μπαινει POST και εχει red light στο cpu to motherboard, επισης για να δω οτι το τροφοδοτικο που εβαλα (το 4 pin)δεν εκανε κατι κακο, το εβαλα παλι στον παλιο υπολογιστη τον αναψα και ολα κομπλε. στον Β450 aorus m τωρα εκανα clear cmos προσπαθησα και με τα δυο τροφοδοτικα, ειδα αν ειναι απο το cpu κανενα στραβο pin, τιποτα
countass Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Άρα όντως δεν ήταν το προφανές.με τις ραμ έχεις παίξει; Να βάλεις μόνο μία σε διάφορες θέσεις; Επίσης δοκίμασε να το ανάψεις χωρίς ραμ,να δεις τι κάνει.νομιζω μετά δεν έχει κατι άλλο εκτός από το να δοκιμασεις,αν δίνει τη δυνατότητα η μητρική να κάνεις flash bios μέσω usb.αλλιως μετά σε βλέπω να ψάχνεις κάποιον με σετ ryzen να κάνεις τραμπα επεξεργαστές. Edit:εσύ είδες ότι επαιζε πριν το πάρεις;ελπίζω να μην είναι κανένας πωλητής με μια αγγελία μόνο. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2020 από countass 1
sipmarch7 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, countass είπε Άρα όντως δεν ήταν το προφανές.με τις ραμ έχεις παίξει; Να βάλεις μόνο μία σε διάφορες θέσεις; Επίσης δοκίμασε να το ανάψεις χωρίς ραμ,να δεις τι κάνει.νομιζω μετά δεν έχει κατι άλλο εκτός από το να δοκιμασεις,αν δίνει τη δυνατότητα η μητρική να κάνεις flash bios μέσω usb.αλλιως μετά σε βλέπω να ψάχνεις κάποιον με σετ ryzen να κάνεις τραμπα επεξεργαστές. Edit:εσύ είδες ότι επαιζε πριν το πάρεις;ελπίζω να μην είναι κανένας πωλητής με μια αγγελία μόνο. λοιπόν μου έστειλε και το δικό του τροφοδοτικό cx550 παλι τα ιδια, δοκίμασα τισ ραμ σε όλες τισ θέσεις και μια μόνο και χωρίς τίποτα, δυστυχώς αυτή δεν έχει q flash plus που το κανεισ χωρις επεξεργαστη, οποτε αν δεν μπει bios menu δεν γινεται, το πήγα σε ένα τοπικό μαγαζί χθες να το δει, ούτε αυτός μπόρεσε να βγάλει άκρη, βέβαια δεν ξέρω αν δοκίμασε αυτό ακριβώς το οποίο ψάχνω και εγώ να κάνω τράμπα επεξεργαστές, και έχω βρει έναν γνωστό μου μόνο στην δίπλα πόλη που λόγο μέτρων δεν μπορώ να παω, όποτε κατέληξα να μιλήσω με πλαίσιο που είναι ακόμα στην εγγύηση και θα έρθουν να το μαζέψουν από Δευτέρα Τρίτη ... το παιδί δυστυχώς είναι νέος στο ινσομνια ναι, βέβαια έχει φανεί αρκετά πρόθυμος να βοηθήσει στην όλη διαδικασία και είναι συνεχώς σε επικοινωνία, το μόνο λάθος που κάναμε και οι δυο είναι επειδή το πήρα κομμάτι κομμάτι δεν το έβαλα να δουλέψει πρώτα πριν ξυλωθει, αλλά ασ ελπίσουμε ότι η εγγύηση από πλαίσιο θα με φτιαξει, τώρα εμένα η μόνη μου απορία ήταν οι ραμ αλλά ο τύπος στο μαγαζί μου είπε ότι δοκίμασε και δικές του και το ίδιο ... *έκανε υπόθεση ότι μάλλον έχει βραχυκύκλωμα η μητρική ... Επεξ/σία 11 Απριλίου 2020 από sipmarch7
countass Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Πρώτον αφού είναι σε εγγύηση μάλλον θα βγάλεις άκρη.Κάπου διάβασα ότι αυτό το μοντέλο έχει αρκετές επιστροφές. Δεύτερον υπάρχει περίπτωση να γίνεται βραχυκύκλωμα από το κουτί.Δηλαδή κάποιες φορές μπορεί αν τη βγάλεις και τη στήσεις εκτός κουτιού να παίξει(αν όντως είναι αυτό το πρόβλημα.) Κάτι άλλο δε μού'ρχεται,είσαι για μητρική ή cpu μετά.
sipmarch7 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 13 λεπτά πριν, countass είπε Πρώτον αφού είναι σε εγγύηση μάλλον θα βγάλεις άκρη.Κάπου διάβασα ότι αυτό το μοντέλο έχει αρκετές επιστροφές. Δεύτερον υπάρχει περίπτωση να γίνεται βραχυκύκλωμα από το κουτί.Δηλαδή κάποιες φορές μπορεί αν τη βγάλεις και τη στήσεις εκτός κουτιού να παίξει(αν όντως είναι αυτό το πρόβλημα.) Κάτι άλλο δε μού'ρχεται,είσαι για μητρική ή cpu μετά. το δοκιμασα και εκτος κουτιου δυστυχως αλλα τιποτα παλι..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα