pern112 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 hello every1! πήρα το iPhone 11 το απλό (όχι το pro) και καθυστερεί πάρα πολύ να φορτίσει. Διάβασα ότι είναι πρόβλημα του συγκεκριμένου μοντέλου. Έχετε να προτείνετε κάποιον ταχυφορτιστή, πέρα από αυτόν της Apple? δημιουργεί πρόβλημα στη ζωη της μπαταρίας του κινητού ή μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση? έχω ένα xiaomi mi qi για ασύρματη φόρτιση των κινητών της οικογενείας και ήθελα να το κουμπώσω εκεί για να γίνεται σε όλους ταχυφόρτιση (iphone και samsung s10). thanx!
dnb Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Δεν ειναι προβλημα του μοντέλου! Το 11 υποστηρίζει ταχεία φορτιση απλά χρειάζεται τον φορτιστή π έχει μέσα το pro μοντελο! 2
Ribopaido Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Οσο πιο γρήγορη η φόρτιση τόσο μικρότερη η διάρκεια ζωής της μπαταρίας πάντως να ξέρεις. Βεβαια μαζι σου ειμαι με τον απλο φορτιστη θα κανει 2.5-3 ωρες ε ποναει λιγο Επεξ/σία 9 Απριλίου 2020 από Ribopaido
eklad Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Φίλε @pern112 εγώ χρησιμοποιώ τον φορτιστή του iPad. Όντως με αυτόν που έχει στο κουτί το 11άρι κάνει δέκα ώρες να φορτίσει. Για μένα, αν θες να πάρεις φορτιστή αξίζει να αγοράσεις του iPad (12W) δεδομένου ότι για να χρησιμοποιήσεις τον fast charger της Apple χρειάζεται να αγοράσεις και συγκεκριμένο καλώδιο (USB C to Lightning) και σου βγαίνει ο κούκος αηδόνι. Εγώ επειδή χρειάστηκα να πάρω δεύτερο φορτιστή, βρήκα έναν Apple original από σκρουτζομάγαζο με 14 ευρώ περίπου, μαζί με τα μεταφορικά, και κάνω τη δουλειά μου τέλεια. Αν ψάξεις στο ίντερνετ θα δεις ότι οι διαφορές με τον fast charger στον χρόνο φόρτισης είναι πολύ μικρές για να δικαιολογούν τη διαφορά στην τιμή. Τώρα εάν δεν έχεις φορτιστή iPad ή θες κάτι με περισσότερες δυνατότητες (πχ να φορτίζεις δύο συσκευές ταυτόχρονα), δες και τους Anker που είναι σχετικά φθηνοί αλλά αξιόπιστοι.
pern112 Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 καλησπέρα ευχαριστώ για τις απαντήσεις! @eklad εννοείς αυτό? https://www.monsters.gr/greek/apple-12w-usb-power-adapter-md836zm-a.html?fee=8&fep=3988&utm_source=skroutz&utm_medium=cpc&utm_campaign=Skroutz&skr_prm=WyJkMDNmZTM0OS1lNjQ4LTQ3YzItOTljMC04NmM3NGE3YjgxMDAiLDE1ODY3NzA0NzYyMDgseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0 το συγκεκριμένο επίσης το βλέπω στο public 3 φορές πάνω, 29 ευρώ!? πάνω σε αυτό κουμπώνω το καλώδιο του iphone 11 και γίνεται ταχυφόρτιση ή θέλει αλλαγή και το καλώδιο? thanks!
marmagia Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) πρόσεξε μόνο να είναι αυθεντικός ο φορτιστής (που φοβάμαι οτι δεν ειναι o εν λόγω) γιατί εμένα πχ μου έσκασε ενώ ηταν στην πρίζα. Κόψε απο όπου αλλού θες αλλα φορτιστή να είναι ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (και οχι απαιραιτητα apple. υπαρχουν πολλες αξιολογες μαρκες). \ δες belkin πχ ο φορτιστής ο μικρός του κινητού είναι 5. του Ipad είναι 10 ή 12. ο ταχυφορτιστής που έχει μέσα στη συσκευασία το 11 pro είναι 18. οι φορτίσεις είναι όντως γρηγορότερες αλλά εγω πχ για να μην καταπονώ τη μπαταρία δε χρησιμοποιώ τoν 18αρι. οι 5 οι 10 και οι 12 παιρνουν το κανονικο καλωδιο με το usb. ο 18 αρης θελει και νεο καλωδιο γιατι καταληγει σε usb c πρακτικα στον 12αρη του ipad δεν εχει τοσο μεγαλη διαφορα η ταχυτητα σε σχεση με τον 18 αρα θα εισαι οκ. η βελτιστη λυση ομως προφανως ειναι ο 18 αλλα ανεβαινει το κοστος γιατι θες και καλωδιο νεο Επεξ/σία 13 Απριλίου 2020 από marmagia 3
eklad Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 @pern112 Αυτός είναι. Εγώ το έψαξα στο Skoutz με το μοντέλο του φορτιστή, το οποίο είναι το A1401. Σε αυτό κουμπώνεις το καλώδιο που είχε μέσα στο κουτί του κινητού, δηλαδή USB A to Lighting και φορτίζει κανονικά, γρηγορότερα από τον φορτιστή του iPhone (5W), λίγο πιο αργά όμως από τον fastcharger (το οποίο είναι και καλό γιατί δε ζορίζεται τόσο πολύ η μπαταρία). Εγώ τον φορτιστή τον πήρα από το ibattery.gr, ορίτζιναλ με συσκευασία κομπλέ και μέχρι στιγμής δουλεύει κανονικά (link: https://www.ibattery.gr/mobile-accessories/chargers/travel/apple-md836zm-a-12w-usb-power-adapter-a1401-blister/?skr_prm=WyIzNzBhNjJlNy1kZjdkLTQ5NGEtYmIyOC1mMjA0YTJmYWNlN2IiLDE1ODY4NDU1OTYzMzkseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0). Αν θες να το πάρεις από άλλο κατάστημα, τότε ψάξε τον στο σκρουτζ με βάση το μοντέλο που σου ανέφερα πιο πάνω (link: https://www.skroutz.gr/s/19941684/Apple-12W-USB-Power-Adapter.html?from=most-popular&o=ipad+a1401) 1
marmagia Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) δεν παίζει ρόλο το μοντέλο ωσ προς την αυθεντικότητα. και στα ακουστικά ΛΕΝΕ μοντέλο αλλά δεν είναι αυθεντικό παρότι το γράφουν τάχα μου στη σελίδα τους. εχει ενα κουτι που ομοιάζει με το αυθεντικό και αυτό είναι όλο. παθούσα και μαθούσα απο πολύ μεγάλο και γνωστό κατάστημα που πούλαγε ωραίες μαιμουδίτσες και όταν τους πηρα τηλ δεν παραδέχτηκαν ΤΙΠΟΤΑ παρατήρησε διαφορές στα κουτιά κυρίως στην γραμματοσειρά. ειναι μικρες αλλα δειχνει οτι δεν ειναι αυθεντικος ο ενας (αυτό που δειχνει το κουτι και απο μπρος και απο πισω ειναι ο αυθεντικός) σιγουρα καποιοι μπορει να ειναι αυθεντικοι αλλά δεν μπορείς να το ξέρεις εξ αρχης γιατι στο τηλ ολα τα σκρουτζομαγαζα αυθεντικος θα σου πουν οτι ειναι αλλα στη πραγματικοτητα... αυτοί λογικά είναι αυθεντικοί αν και ακριβότεροι αλλά έχει ενδιαφέρον και ο belkin ο 30αρης (που ειναι τελικα 18 και 12) ή και ο 18αρης απ΄'οτι βλεπω https://store.i-system.gr/fortistes-gia-ios-syskeyes.html Επεξ/σία 14 Απριλίου 2020 από marmagia
eklad Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 @marmagia εννοείται παίζουν και μαϊμούδες, ναι. Εμένα αυτό που μου έκανε εντύπωση στον φορτιστή που παρήγγειλα ήταν ότι είχε και μία σχετική ένδειξη ότι το συγκεκριμένο προϊόν εμπορεύεται/εισάγεται από την Cosmote, κάπως έτσι. Παρόμοια ένδειξη είχει και η συσκευασία του κουτιού του iPhone που αγόρασα από τα Public στο οποίο ανέφερε την iSystem, αν θυμάμαι καλά. Επίσης, η σχετική σήμανση στο κάτω μέρος του φορτιστή συμβαδίζει με τον αυθεντικό, όπως και η ένδειξη που έχει μέσα στη θύρα USB (αυτός είναι και ο λόγος που γράφω και το link με το συγκεκριμένο κατάστημα από το οποίο το προμηθεύτηκα, φαίνεται δηλαδή να είναι αξιόπιστο). Τώρα όντως 100% δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, ειδικά εάν δεν το δεις από κοντά., αλλά με βάση τη δική μου εμπειρία μέχρι στιγμής δεν έχω διαπιστώσει κάτι που να με προβληματίζει από τον συγκεκριμένο φορτιστή. Τέλος, η άποψη μου γενικότερα είναι ότι είτε από σκρουτζομάγαζο, είτε από επίσημο μεταπωλητή, ο φορτιστής του iPad είναι πιο value for money γιατί δε χρειάζεται ξεχωριστό καλώδιο (ενδεικτικά το USB-C to Lightning από iStorm κοστίζει 29 ευρώ, όσο δηλαδή ο φορτιστής A1401 από Mediamarkt/iSystem).
marmagia Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 α τοτε παω πασο δεν ξερω. Σίγουρα κάποιοι ειναι αυθεντικοι αλλά οχι ολοι. εχουν τεραστια περιθωρια κερδους γενικα. πχ η vodafone πουλάει την ασύρματη θήκη airpods στα 30ε ενώ όλοι οι μεγάλοι ειναι στα 99. αρα σκεψου κερδος που εχουν..για αυτο και μονο δεν αποκλειει κανεις να υπαρχουν φθηνοτεροι αυθεντικοι αλλα θελει προσοχγ
d4mage Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Στις 9/4/2020 στις 4:15 ΜΜ, Ribopaido είπε Οσο πιο γρήγορη η φόρτιση τόσο μικρότερη η διάρκεια ζωής της μπαταρίας πάντως να ξέρεις. Βεβαια μαζι σου ειμαι με τον απλο φορτιστη θα κανει 2.5-3 ωρες ε ποναει λιγο Πονάει πολύ όχι λίγο, 3.5 ώρες για να γεμίσει με wifi ή δεδομένα ανοιχτά (αν είναι δυνατόν που θα κλείσεις τα πάντα για 3 ώρες απλά για φόρτιση). Εάν κάποιος θέλει να νιώθει ασφάλεια ορίζει το 0% στο 40% (πάντα με τον φορτιστή της συσκευασίας) σε ότι αφορά τη διάρκεια ζωής ούτε λόγος σκέψης έτσι κι αλλιώς η μπαταρία θα μειωθεί είτε από κακή φόρτιση, είτε από χρήση ανάλογα με το πόσο το σκίζει ο καθένας.
pern112 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! ο 18w (πχ ο anker) καταπονεί τη ζωή της μπαταρίας σε σχέση με ένα 12w ipad? Θέλει ειδικό καλώδιο? Θα δεις πραγματικά όφελος στη διαφορά φόρτισης ή μιλάμε για 20-30 λεπτά? Επεξ/σία 17 Απριλίου 2020 από pern112
marmagia Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Θεωρητικά όσο πιο γρήγορη φόρτιση τόσο μεγαλύτερη η καταπόνηση αλλά να σου πω και κάτι; Η μπαταρία θα έχει φθορές όπως και να έχει. Αν το χρειάζεσαι πάρε έναν πραγματικά ταχύ φορτιστή και το πολύ πολύ σε 2 χρόνια δίνεις 45-50€ και αλλάζεις την μπαταρία σε εξουσιοδοτημένο σέρβις. Ο anker https://store.i-system.gr/fortistes-gia-ios-syskeyes/fortistis-toixoy-anker-power-plus-1-quick-charge-3-0-18w.html φαίνεται να παίρνει το κανονικό καλώδιο με usb όχι το usb c
eklad Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 @pern112 όσο πιο γρήγορα φορτίζει, τόσο περισσότερο καταπονείται η μπαταρία. Επομένως, ο Anker 18W ζορίζει το κινητό περισσότερο από τον φορτιστή του iPad 12W. Ο Anker θέλει και αυτός το ίδιο καλώδιο (USB-C to Lighting). Ο Anker αξίζει μόνο εάν θες fast charging φορτιστή, διότι 1. είναι φθηνότερος από τον Apple original και 2. μερικά μοντέλα προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες, όπως σου είπα και πιο πριν (δηλαδή, έχουν δύο εξόδους και μπορούν να φορτίζουν δύο κινητά ταυτόχρονα). @marmagia Από ότι είδα στο site της Anker, ο συγκεκριμένος φορτιστής δεν υποστηρίζει fast charging σε iPhone 8 και πάνω (https://www.anker.com/products/variant/powerport--1-with-quick-charge-30/A2013115)
marmagia Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Τότε αυτό είναι πρόβλημα όντως.. θα έπρεπε να το αναγράφουν και σαφώς στην σελίδα τους εδώ που τς λέμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα