Προς το περιεχόμενο

Android TV box + cosmote TV ott

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, morthsGR είπε

Όπως είχα γράψει και στο προηγούμενο post μου, με καλώδιο usb male to usb male.

Για το Tanix TX9 Pro που έχω εγώ, έβαλα την έκδοση "2. [v4] [S912] [LPDDR3] [LAN1000] Aidan's Custom ROM (qca9377) (h96 pro. tx9pro 3G..)", η οποία όπως γράφει και στο όνομά της είναι συμβατή με το tx9pro, το h96pro και άλλα box S912 με LPDDR3.

Άρα αν έχεις το TX9 pro που έχω και εγώ (με 3gb ram), το h96pro ή αλλο S912 box με LPDDR3, τότε και ΜΟΝΟ επιλέγεις την παραπάνω έκδοση.

Σε διαφορετική περίπτωση, πρέπει να ψάξεις να βρεις επακριβώς το μοντέλο και τα specs του box που έχεις και μετά να κοιτάς στους τίτλους των εκδόσεων που έχει βάλει ο aidan, για να βρεις την έκδοση που είναι πιο κοντά στο box σου (αν δεν αναφέρεται ξεκάθαρα το όνομα της συσκευής σου στον τίτλο της έκδοσης - όπως συνέβη με την δική μου περίπτωση). Εννοείται βέβαια οτι πριν πας να ψάξεις μοντέλο και specs, πρέπει να έχεις βεβαιωθεί οτι το box σου είναι S905XS905W ή S912 και μετά επιλέγεις ένα από τα τρία στο site του aidan, για να ανοίξεις μετά τις σωστές εκδόσεις για το box σου.

Btw εμένα εξακολουθεί να παίζει μια χαρά τόσο το box γενικότερα όσο και το COSMOTE TV OTT. Το μόνο ίσως που έχω να παρατηρήσω είναι οτι επειδή το xiaomi firmware δεν έχει επιλογή shutdown, παρα μόνο reboot (πολύ ενοχλητικό αυτό, αλλά μην είμαι αχάριστος), το tx9pro που δεν είναι μαθημένο να μένει για πάντα ανοιχτό, θέλει κάπου-κάπου ένα reboot για να ισιώσει (ιδίως αν το ξεχάσω στο menu του cosmote tv για μέρες, όταν δεν το χρησιμοποιώ, αρχίζει να αναβοσβήνει όλο το box - οχι επανεκκινήσεις, απλά χάνεται και επανέρχεται συνεχώς το σήμα του στην τηλεόραση, μέχρι να το επανεκκινήσω. Μετά την επανεκκίνηση είναι και πάλι ΟΚ.) Δεν ξέρω για ποιον ακριβώς λόγο το κάνει αυτό αλλά σε κάθε περίπτωση είναι πολύ minor και σπάνιο θέμα, μπροστά στο οτι όποτε θέλω να δω cosmote tv παίζει κανονικά και δεν έχει ποτέ πρόβλημα (μιλάμε για ώρες συνεχόμενης χρήσης). Πάντως, αν δεν το ξεχάσω με ανοιχτό το cosmote tv -όταν δεν το χρησιμοποιώ- δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα όσο και να μείνει ανοιχτό. Σε κάθε περίπτωση όμως καλό είναι ένα restart κάπου-κάπου ή απλά να το βγάζεις από το ρεύμα όταν δεν το χρησιμοποιείς.

του έβαλα την αργή έκδοση και τώρα προσπαθώ να του βάλω αυτή που μου προτείνεις και δεν τη παίρνει

16 λεπτά πριν, dikoulen είπε

του έβαλα την αργή έκδοση και τώρα προσπαθώ να του βάλω αυτή που μου προτείνεις και δεν τη παίρνει

το tanix tx9pro έχω

• Απαντ. 581
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, dikoulen είπε

Τελικά έχεις το tx9pro ή άλλο box; Μάλλον κάτι άλλο έχεις για να μην σου παίρνει την έκδοση που πόσταρα πριν.. Αυτή είναι η μόνη συμβατή έκδοση με το tx9pro 3gb..

Αν έχεις σίγουρα το tx9pro 3gb και δεν σου παίρνει αυτή την έκδοση τότε 100% κάτι δεν κάνεις καλά με το usb burning tool ή κάτι άλλο γιατί δεν γίνεται να την έχω βάλει εγώ και εσένα να μην στην παίρνει.. Αν δυσκολεύεσαι με το usb burning tool προτείνω να ψάξεις για κάποιον σχετικό οδηγό online..

42 λεπτά πριν, dikoulen είπε

το tanix tx9pro έχω

ΟΚ. Τότε ισχύει αυτό που σου είπα. Στο δικό μου tx9pro παίζει κανονικά αυτή η έκδοση (είναι και η μόνη συμβατή), χωρίς τα προβήματα που αναφέρεις. Προφανώς επειδή του πέρασες λάθος έκδοση δεν παίζει σωστά και κάνει επανεκκίνηση συνέχεια.

Προσπάθησε να την περάσεις με το usb burning tool, χρησιμοποιώντας usb male to usb male καλώδιο και κάποιον online οδηγό.. εγώ τουλάχιστον έτσι το έκανα.. (χωρίς τον οδηγό βέβαια αφού το είχα ξανακάνει)

Επεξ/σία από morthsGR
Δημοσ.
4 ώρες πριν, morthsGR είπε

Τελικά έχεις το tx9pro ή άλλο box; Μάλλον κάτι άλλο έχεις για να μην σου παίρνει την έκδοση που πόσταρα πριν.. Αυτή είναι η μόνη συμβατή έκδοση με το tx9pro 3gb..

Αν έχεις σίγουρα το tx9pro 3gb και δεν σου παίρνει αυτή την έκδοση τότε 100% κάτι δεν κάνεις καλά με το usb burning tool ή κάτι άλλο γιατί δεν γίνεται να την έχω βάλει εγώ και εσένα να μην στην παίρνει.. Αν δυσκολεύεσαι με το usb burning tool προτείνω να ψάξεις για κάποιον σχετικό οδηγό online..

ΟΚ. Τότε ισχύει αυτό που σου είπα. Στο δικό μου tx9pro παίζει κανονικά αυτή η έκδοση (είναι και η μόνη συμβατή), χωρίς τα προβήματα που αναφέρεις. Προφανώς επειδή του πέρασες λάθος έκδοση δεν παίζει σωστά και κάνει επανεκκίνηση συνέχεια.

Προσπάθησε να την περάσεις με το usb burning tool, χρησιμοποιώντας usb male to usb male καλώδιο και κάποιον online οδηγό.. εγώ τουλάχιστον έτσι το έκανα.. (χωρίς τον οδηγό βέβαια αφού το είχα ξανακάνει)

2021.03.20-21.txt

Μόλις τώρα, dikoulen είπε

με αυτό προσπαθώ usb burning tool, και μου βγάζει τα παραπάνω. Μπορώ να το επαναφέρω στη αρχική του κατάσταση  τουλάχιστον αν δεν καταφέρω να περάσω το σωστό;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dikoulen είπε

2021.03.20-21.txt 372 kB · 1 download

με αυτό προσπαθώ usb burning tool, και μου βγάζει τα παραπάνω. Μπορώ να το επαναφέρω στη αρχική του κατάσταση  τουλάχιστον αν δεν καταφέρω να περάσω το σωστό;

Θεωρώ πως ναι, αφού σου ανοίγει -έστω και με τις επανεκκινήσεις-, δεν το έχεις χάσει.. Θα πρέπει απλά να του περάσεις ξανά το δικό του firmware από εδώ (εφόσον έχεις το tx9pro όπως είπες*).

Δυστυχώς με το usb burning tool δεν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω.. Εφόσον μιλάμε όντως για το ίδιο μηχάνημα έπρεπε να σου παίρνει τη συγκεκριμένη έκδοση, όπως την πήρε και σε εμένα και όπως γράφει και στο όνομα της οτι είναι συμβατή με το tx9pro.

Όπως είχα γράψει και στο αρχικό μου post, θέλει προσοχή στην επιλογή της σωστής έκδοσης ανάλογα με το κάθε box αλλά και κάποιες βασικές γνώσεις για το flashing.. διαφορετικά, αν κάποιος δεν είναι σίγουρος, καλό είναι να μην το επιχειρεί καν.

*επισυνάπτω και 2 φωτο του δικού μου tx9pro έτσι απλά για να βεβαιωθούμε οτι μιλάμε για το ίδιο box. Δεν δείχνουν πολλά, αλλά τουλάχιστον το όνομα συν οτι φαίνεται από τη mac και το s/n, θα πρέπει να είναι κοινά.

1.jpg

2.jpg

Δημοσ.
Στις 21/3/2021 στις 12:57 ΠΜ, morthsGR είπε

Θεωρώ πως ναι, αφού σου ανοίγει -έστω και με τις επανεκκινήσεις-, δεν το έχεις χάσει.. Θα πρέπει απλά να του περάσεις ξανά το δικό του firmware από εδώ (εφόσον έχεις το tx9pro όπως είπες*).

Δυστυχώς με το usb burning tool δεν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω.. Εφόσον μιλάμε όντως για το ίδιο μηχάνημα έπρεπε να σου παίρνει τη συγκεκριμένη έκδοση, όπως την πήρε και σε εμένα και όπως γράφει και στο όνομα της οτι είναι συμβατή με το tx9pro.

Όπως είχα γράψει και στο αρχικό μου post, θέλει προσοχή στην επιλογή της σωστής έκδοσης ανάλογα με το κάθε box αλλά και κάποιες βασικές γνώσεις για το flashing.. διαφορετικά, αν κάποιος δεν είναι σίγουρος, καλό είναι να μην το επιχειρεί καν.

*επισυνάπτω και 2 φωτο του δικού μου tx9pro έτσι απλά για να βεβαιωθούμε οτι μιλάμε για το ίδιο box. Δεν δείχνουν πολλά, αλλά τουλάχιστον το όνομα συν οτι φαίνεται από τη mac και το s/n, θα πρέπει να είναι κοινά.

1.jpg

2.jpg

Το ίδιο έχω το δικό μου γράφει  Mac:068190..       S/N:CS912SP.. Τελικά πήρε την αργή έκδοση με ddr3 kai L1000 αλλά με αυτή δεν έβρισκε ιντερνετ ούτε με ethernet ούτε με wifi. Καπάκι του περνάω και την παίρνει αυτή που μου πρότεινες και από τότε δεν ανοίγει , μόνο το μπλε φως του ανάβει. Σωζεται;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, dikoulen είπε

Το ίδιο έχω το δικό μου γράφει  Mac:068190..       S/N:CS912SP.. Τελικά πήρε την αργή έκδοση με ddr3 kai L1000 αλλά με αυτή δεν έβρισκε ιντερνετ ούτε με ethernet ούτε με wifi. Καπάκι του περνάω και την παίρνει αυτή που μου πρότεινες και από τότε δεν ανοίγει , μόνο το μπλε φως του ανάβει. Σωζεται;

Καταρχήν βιάζεσαι να flashάρεις...

Επιτέλους όμως φάνηκε λίγο φως στον ορίζοντα.. Το box που έχεις δεν είναι το tx9pro της tanix (τουλάχιστον όχι το αυθεντικό). Αυτό το καταλαβαίνουμε από το γεγονός (προτίστως!!) οτι δεν σου δουλεύει με το αυθεντικό stock firmware του tx9pro από το επίσημο site της tanix αλλά και από το οτι τα πρώτα ψηφία της mac address και του s/n του κουτιού σου διαφέρουν.

Για να σου έπαιρνε την έκδοση του aidan που έβαλα και εγώ ή το επίσημο firmware του tx9pro που είχα βάλει στο προηγούμενο post μου, θα έπρεπε τα πρώτα 6 ψηφία της mac και τα πρώτα 7 του s/n σου να είναι ακριβώς τα ίδια με το δικό μου.. Προσωπικά στο δικό μου tx9pro έχω περάσει άπειρες φορές το συγκεκριμένο επίσημο stock firmware (από το link που σου έδωσα την τελευταία φορά), χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα! Άρα καταλαβαίνεις κι εσύ πλέον νομίζω, οτι έχεις κάτι άλλο...

Θεωρώ πάντως οτι και πάλι σώζεται το box σου απλά πρέπει να βρεις το σωστό stock firmware και γενικότερα τα σωστά specs του για να μπορέσεις να το λειτουργήσεις και πάλι.. Δυστυχώς κυκλοφορούν πολλά box κλώνοι εκεί έξω και μάλλον έχεις ένα τέτοιο.. Το θέμα είναι οτι αν δεν βρεις εσύ κάπως, περισσότερες πληροφορίες για το box σου, δεν μπορώ να ξέρω ποιο είναι το σωστό firmware για εσένα, για να σε κατευθύνω...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, morthsGR είπε

Καταρχήν βιάζεσαι να flashάρεις...

Επιτέλους όμως φάνηκε λίγο φως στον ορίζοντα.. Το box που έχεις δεν είναι το tx9pro της tanix (τουλάχιστον όχι το αυθεντικό). Αυτό το καταλαβαίνουμε από το γεγονός (προτίστως!!) οτι δεν σου δουλεύει με το αυθεντικό stock firmware του tx9pro από το επίσημο site της tanix αλλά και από το οτι τα πρώτα ψηφία της mac address και του s/n του κουτιού σου διαφέρουν.

Για να σου έπαιρνε την έκδοση του aidan που έβαλα και εγώ ή το επίσημο firmware του tx9pro που είχα βάλει στο προηγούμενο post μου, θα έπρεπε τα πρώτα 6 ψηφία της mac και τα πρώτα 7 του s/n σου να είναι ακριβώς τα ίδια με το δικό μου.. Προσωπικά στο δικό μου tx9pro έχω περάσει άπειρες φορές το συγκεκριμένο επίσημο stock firmware (από το link που σου έδωσα την τελευταία φορά), χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα! Άρα καταλαβαίνεις κι εσύ πλέον νομίζω, τι έχεις κάτι άλλο...

Θεωρώ πάντως οτι και πάλι σώζεται το box σου απλά πρέπει να βρεις το σωστό stock firmware και γενικότερα τα σωστά specs του για να μπορέσεις να το λειτουργήσεις και πάλι.. Δυστυχώς κυκλοφορούν πολλά box κλώνοι εκεί έξω και μάλλον έχεις ένα τέτοιο.. Το θέμα είναι οτι αν δεν βρεις εσύ κάπως, περισσότερες πληροφορίες για το box σου, δεν μπορώ να ξέρω ποιο είναι το σωστό firmware για εσένα, για να σε κατευθύνω...

Το θέμα είναι ότι έχει μπριγκάρει και δε συνδέεται με το usb burning για να του περάσω τουλάχιστον κάποια από αυτές που έπαιρνε. διαβάζω κάτι για βραχυκύκλωμα που πρέπει να γίνει αφού το ανοίξω αλλά δεν έχω  ιδέα πώς πρέπει να γίνει . Ευχαριστώ για το χρόνο σου!

Δημοσ.
21 ώρες πριν, dikoulen είπε

Το θέμα είναι ότι έχει μπριγκάρει και δε συνδέεται με το usb burning για να του περάσω τουλάχιστον κάποια από αυτές που έπαιρνε. διαβάζω κάτι για βραχυκύκλωμα που πρέπει να γίνει αφού το ανοίξω αλλά δεν έχω  ιδέα πώς πρέπει να γίνει . Ευχαριστώ για το χρόνο σου!

Στο διαδίκτυο βρήκα αυτές τις φωτοimage_27377.jpg.fb7053d3711657c2b21331b6006defb5.jpgimage_29366.jpg.d95b9e6174a929336be34bffeeef4667.jpg

Στο διαδίκτυο βρήκα αυτές τις φωτοimage_27377.jpg.fb7053d3711657c2b21331b6006defb5.jpgimage_29366.jpg.d95b9e6174a929336be34bffeeef4667.jpg

Το δικό μου  είναι το παρακάτω:

P1010003.JPG

P1010002.JPG

1 λεπτό πριν, dikoulen είπε

Το δικό μου  είναι το παρακάτω:

P1010003.JPG

P1010002.JPG

το πρώτο γράφει  CS_912_tx92_B8_V1.0  και το δικό μου CS_912_tx92_B8_V1.1 

Εμφανισιακά δε μοιάζουν αλλά δεν ξέρω μήπως είναι νεώτερη έκδοση. Πως να εξηγήσω ότι έπαιρνε την αργή έκδοση για tanix tx9 pro του AIDANS. Αν γνωρίζει κάποιος να μου πει τι πρέπει να βραχυκυκλώσω για να κάνω unbrick?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, dikoulen είπε

το πρώτο γράφει  CS_912_tx92_B8_V1.0  και το δικό μου CS_912_tx92_B8_V1.1

Πάντως, αν και δεν μπορώ να βοηθήσω με το unbricking (δεν γνωρίζω καθόλου αυτή τη διαδικασία), θα επαναλάβω οτι αυτό δεν είναι το tx9pro. Πιθανότατα έχεις κάποια παραλλαγή του tx92.

Βέβαια και το tx9pro στο tx92 βασίζεται γενικότερα αλλά η μοναδικότητα του tx9pro είναι κυρίως η LPDDR3 ram του, βάσει και του CS_912_TX92_LP_V1.0 που γράφει στην πλακέτα του tx9pro στη φωτο που επισυνάπτω από το εσωτερικό του (δες και το post 7 εδώ). Ειδικότερα, αν προσέξεις καλά την πλακέτα του tx9pro που επισυνάπτω και την συγκρίνεις με την δική σου πλακέτα, θα δεις οτι υπάρχουν και άλλες διαφορές.

Επίσης στη φώτο που έχεις βάλει από το internet γράφει CS_912_tx92_D4_V1.0 ενώ εσύ έχεις γράψει για το δικό σου οτι λέει CS_912_tx92_B8_V1.1 (δεν το καλοβλέπω στη φώτο που έχεις τραβήξει αν λέει όντως B8 γιατί λάμπει αρκετά, αλλά αν είναι B8 τότε σίγουρα θα έχει διαφορές με το D4).

Αν τελικά έχεις το D4, αν διαβάσεις εδώ (αφού μεταφράσεις τη σελίδα στα αγγλικά), επιβεβαιώνει οτι πρόκειται για μια παραλλαγή του tx92 (3GB DDR4) και ίσως έτσι κάνεις μια αρχή για να ξεκινήσεις να ψάχνεις για τρόπο unbrick και συμβατό firmware στη συνέχεια.

Αν έχεις το B8 όμως, το μόνο που κατάφερα να βρω είναι κάποιους τύπους εδώ (δες τα 3 τελευταία post συγκεκριμένα) που μάλλον ξεγελάστηκαν από αυτούς που τους πούλησαν κάτι άλλο από αυτό που λέει το κουτί τους εξωτερικά και τώρα ψάχνουν για συμβατό firmware.. Ειδικά ο "Carlotin", ο οποίος νομίζω έχει δημοσιεύσει μια φωτο με ακριβώς ίδια πλακέτα με τη δική σου, γράφει (αφού το μεταφράσεις στα αγγλικά): "When I open my box vorke z6 plus the plate inside I see it differently. Which pins do I have to bridge for the pc to recognize?" Αυτός δηλ (ο οποίος ψάχνει επίσης τρόπο να το βραχυκυκλώσει) αγόρασε το box 'vorke z6 plus' και έχει μέσα την ίδια πλακέτα με εσένα που το κουτί σου γράφει tx9pro.. καταλαβαίνεις τι γίνεται..!

Anyway, στο σημείο αυτό θεωρώ οτι το καταλληλότερο site για να σε βοηθήσουν για το unbrick και μετά εύρεση κατάλληλου firmware, είναι να ανοίξεις ένα καινούριο θέμα εδώ, όπου θα βάλεις μια καθαρή hq φωτο της πλακέτας σου και θα ζητήσεις τις πληροφορίες που χρειάζεσαι (unbrick + firmware). Εδώ στο insomnia πιστεύω δεν θα μπορέσει να σε βοηθήσει κάποιος με το unbrick και βέβαια έχουμε πλέον ξεφύγει αρκετά και από το θέμα του topic.

Αυτά από εμένα.

7XAzsKF.jpg

Επεξ/σία από morthsGR
Δημοσ.
11 ώρες πριν, morthsGR είπε

Πάντως, αν και δεν μπορώ να βοηθήσω με το unbricking (δεν γνωρίζω καθόλου αυτή τη διαδικασία), θα επαναλάβω οτι αυτό δεν είναι το tx9pro. Πιθανότατα έχεις κάποια παραλλαγή του tx92.

Βέβαια και το tx9pro στο tx92 βασίζεται γενικότερα αλλά η μοναδικότητα του tx9pro είναι κυρίως η LPDDR3 ram του, βάσει και του CS_912_TX92_LP_V1.0 που γράφει στην πλακέτα του tx9pro στη φωτο που επισυνάπτω από το εσωτερικό του (δες και το post 7 εδώ). Ειδικότερα, αν προσέξεις καλά την πλακέτα του tx9pro που επισυνάπτω και την συγκρίνεις με την δική σου πλακέτα, θα δεις οτι υπάρχουν και άλλες διαφορές.

Επίσης στη φώτο που έχεις βάλει από το internet γράφει CS_912_tx92_D4_V1.0 ενώ εσύ έχεις γράψει για το δικό σου οτι λέει CS_912_tx92_B8_V1.1 (δεν το καλοβλέπω στη φώτο που έχεις τραβήξει αν λέει όντως B8 γιατί λάμπει αρκετά, αλλά αν είναι B8 τότε σίγουρα θα έχει διαφορές με το D4).

Αν τελικά έχεις το D4, αν διαβάσεις εδώ (αφού μεταφράσεις τη σελίδα στα αγγλικά), επιβεβαιώνει οτι πρόκειται για μια παραλλαγή του tx92 (3GB DDR4) και ίσως έτσι κάνεις μια αρχή για να ξεκινήσεις να ψάχνεις για τρόπο unbrick και συμβατό firmware στη συνέχεια.

Αν έχεις το B8 όμως, το μόνο που κατάφερα να βρω είναι κάποιους τύπους εδώ (δες τα 3 τελευταία post συγκεκριμένα) που μάλλον ξεγελάστηκαν από αυτούς που τους πούλησαν κάτι άλλο από αυτό που λέει το κουτί τους εξωτερικά και τώρα ψάχνουν για συμβατό firmware.. Ειδικά ο "Carlotin", ο οποίος νομίζω έχει δημοσιεύσει μια φωτο με ακριβώς ίδια πλακέτα με τη δική σου, γράφει (αφού το μεταφράσεις στα αγγλικά): "When I open my box vorke z6 plus the plate inside I see it differently. Which pins do I have to bridge for the pc to recognize?" Αυτός δηλ (ο οποίος ψάχνει επίσης τρόπο να το βραχυκυκλώσει) αγόρασε το box 'vorke z6 plus' και έχει μέσα την ίδια πλακέτα με εσένα που το κουτί σου γράφει tx9pro.. καταλαβαίνεις τι γίνεται..!

Anyway, στο σημείο αυτό θεωρώ οτι το καταλληλότερο site για να σε βοηθήσουν για το unbrick και μετά εύρεση κατάλληλου firmware, είναι να ανοίξεις ένα καινούριο θέμα εδώ, όπου θα βάλεις μια καθαρή hq φωτο της πλακέτας σου και θα ζητήσεις τις πληροφορίες που χρειάζεσαι (unbrick + firmware). Εδώ στο insomnia πιστεύω δεν θα μπορέσει να σε βοηθήσει κάποιος με το unbrick και βέβαια έχουμε πλέον ξεφύγει αρκετά και από το θέμα του topic.

Αυτά από εμένα.

7XAzsKF.jpg

Ευχαριστώ πολύ!! Είναι το Β8

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τελικα, ποιο παιζει καλυτερα την cosmote tv, to google chromecast with google tv η το  NVIDIA SHIELD TV HDR UHD 4K ?

Επεξ/σία από jimmygr33
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πριν λίγες μέρες αγόρασα το Xiaomi Mi Box S και εγκατέστησα την εφαρμογή Cosmote TV.

Εντυπώσεις:

1) Το μένου λειτουργεί άψογα και είναι αρκετά γρήγορο, μια πολύ ευχάριστη εμπειρία χρήσης.

2) Όμως το streaming, είτε Live, είτε Replay TV, ενώ σε γενικές γραμμές είναι ικανοποιητικό, είτε με WiFi, είτε με Ethernet μέσω USB, δυστυχώς κάνει μικρο-"σπασίματα".  Θέλει λίγο έμπειρο μάτι, αλλά είναι αδιαμφισβήτιτο, ιδίως όταν συγκρίνω με το Cosmote TV app που τρέχει σε μια άλλη τηλεόραση Samsung που έχω (και τρέχει λειτουργικό Tizen πάνω), στην οποία το streaming είναι υποδειγματικό και χωρίς καθόλου μικρο-"σπασίματα".

Έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος στο Xiaomi Mi Box S το θέμα που περιγράφω παραπάνω (στο 2);   Και αν ναι, γνωρίζετε αν υπάρχει κάποια λύση;;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Εγώ με Mi Box S και Cosmote TV έχω παρατηρήσει ότι έχει σοβαρό θέμα με το Wi-Fi και πολύ συχνά, σχεδόν μονίμως έχω κολλήματα.

Χρησιμοποιώ Powerline της TP-Link για να έχω internet στο χώρο, και ενώ στο Netflix στην τηλεόραση πιάνω 20Mbps+, στο Netflix στο Xiaomi ζήτημα να πιάσω πάνω από 5Mbps, και πολλές φορές παίζει στο 1-3Mbps.

Και είναι ακριβώς στο ίδιο σημείο με την τηλεόραση, ούτε κρυμμένο από πίσω το έχω ούτε τίποτα.

Έκανα ένα googlάρισμα και βρήκα αναφορές ότι έχει πρόβλημα με το Wi-Fi και ειδικά σε streaming TV. Κάτι διάβασα για αλλαγή από 2.4GHz σε 5GHz, αλλά δεν ξέρω πώς γίνεται αυτό στην περίπτωσή μου που χρησιμοποιώ Powerline.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/5/2021 στις 9:20 ΜΜ, phanispal είπε

Εγώ με Mi Box S και Cosmote TV έχω παρατηρήσει ότι έχει σοβαρό θέμα με το Wi-Fi και πολύ συχνά, σχεδόν μονίμως έχω κολλήματα.

Χρησιμοποιώ Powerline της TP-Link για να έχω internet στο χώρο, και ενώ στο Netflix στην τηλεόραση πιάνω 20Mbps+, στο Netflix στο Xiaomi ζήτημα να πιάσω πάνω από 5Mbps, και πολλές φορές παίζει στο 1-3Mbps.

Και είναι ακριβώς στο ίδιο σημείο με την τηλεόραση, ούτε κρυμμένο από πίσω το έχω ούτε τίποτα.

Έκανα ένα googlάρισμα και βρήκα αναφορές ότι έχει πρόβλημα με το Wi-Fi και ειδικά σε streaming TV. Κάτι διάβασα για αλλαγή από 2.4GHz σε 5GHz, αλλά δεν ξέρω πώς γίνεται αυτό στην περίπτωσή μου που χρησιμοποιώ Powerline.

Αν το Powerline σου έχει δυνατότητα σαν Wifi hotspot να συνδέεσαι και στα 5GHz πάνω του, τότε όταν ψάχνεις για Wifi δίκτυο από το Mi Box S θα στο βγάλει στα διαθέσιμα Wifi δίκτυα για σύνδεση, οπότε το επιλέγεις και συνδέεσαι εκεί.

Πάντως η επιλογή της Xiaomi να μην έχει θύρα Ethernet το Mi Box S τελικά αποδεικνύεται λάθος και ας κόστιζε και 15-20 € παραπάνω το συγκεκριμένο.  Αν και πιστεύω ότι αν έφτιαχναν σωστά το Wifi και το λογισμικό τους, πιθανότατα να ήταν μια χαρά και με Wifi Ν (όχι απαραίτητα AC) αλλά και με USB Ethernet adapter  (όπως έχω εγώ ένα της UGreen). Θέλω να πιστεύω ότι αν το κοιτάξουν σοβαρά το θέμα με μια σωστή αναβάθμιση λογισμικού θα μπορεί να λυθεί το πρόβλημα.  Eγώ δεν είμαι ευχαριστημένος με την αγορά μου και ας μου κόστισε μόνο 45 € το Mi Box S.

Επεξ/σία από Kostas75

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...