Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας, έχω το κουτί Fazn Paladin, όπως θα δείτε παρακάτω, με μια RGB ταινία και ανεμιστήρα. Αυτά τα δυο αλλάζουν χρώματα και modes με ένα κουμπί που υπάρχει πάνω στο κουτί. Επίσης αυτή τη στιγμή έχω και έναν απλό ανεμιστήρα στο μπροστινό μέρος για να βάζει αέρα μέσα. Από θερμοκρασίες δεν έχω κάποιο πρόβλημα, αλλά από άποψη αισθητικής σκέφτομαι να τοποθετήσω ένα σετ 4 ανεμιστήρων. Απλά το θέμα είναι ότι αυτοί οι τέσσερις ανεμιστήρες θα ελέγχονται με ένα τηλεχειριστήριο ένα τα άλλα δυο με το κουμπί. Τι επίπτωση πιστεύετε θα έχει αυτό σε μένα όσον αφορά τον συγχρονισμό των χρωμάτων; Και επίσης, υπάρχει περίπτωση τόσο πολλοί ανεμιστήρες (2 εισαγωγή - 3 εξαγωγή) να χαλάσουν το airflow; 

Fazn Paladin Midi Tower | Plaisio

Επεξ/σία από neosstoforum
Δημοσ.

Δές πώς συνδέεται ο ανεμιστήρας και η RGB ταινία με το κουμπί του κουτιού.Υπάρχει κάποια πλακέτα που συνδέονται όλα (hub) ή κάποιος διακλαδωτής;

Αν έχουν κάποιο proprietary-εξειδικευμένο βύσμα,μάλλον θα ήταν ποιο εύκολο να συνδέσεις ανεμιστήρες της ίδια εταιρείας (λογικά αυτός).

Ιδανικά κοιτάς να έχεις ποιο πολλούς ανεμιστήρες ως εισαγωγή ή τουλάχιστον κάποια ισορροπία.Δέν θα έχεις πρόβλημα με την ροή αέρα έχοντας 3 να βγάζουν και 2 να βάζουν,ενδεχομένως ελέω αρνητικής πίεσης να μπαίνει σκόνη απο τα αφιλτράριστα τμήματα του κουτιού όπως τα διάτρητα pci brackets.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Tenshi είπε

Δές πώς συνδέεται ο ανεμιστήρας και η RGB ταινία με το κουμπί του κουτιού.Υπάρχει κάποια πλακέτα που συνδέονται όλα (hub) ή κάποιος διακλαδωτής;

Αν έχουν κάποιο proprietary-εξειδικευμένο βύσμα,μάλλον θα ήταν ποιο εύκολο να συνδέσεις ανεμιστήρες της ίδια εταιρείας (λογικά αυτός).

Ιδανικά κοιτάς να έχεις ποιο πολλούς ανεμιστήρες ως εισαγωγή ή τουλάχιστον κάποια ισορροπία.Δέν θα έχεις πρόβλημα με την ροή αέρα έχοντας 3 να βγάζουν και 2 να βάζουν,ενδεχομένως ελέω αρνητικής πίεσης να μπαίνει σκόνη απο τα αφιλτράριστα τμήματα του κουτιού όπως τα διάτρητα pci brackets.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δίπλα στην ταινία υπάρχει μια πλακέτα που διαθέτει τρεις θύρες: 1x5 pin, 1x3 pin, 1x2 pin. Από το 5 pin βγαίνει ένα καλώδιο που συνδέεται στον ανεμιστήρα και ένα άλλο στην θύρα RGB της μητρική κάρτας (το οποίο δε το χρησιμοποιώ). Το 2 pin πηγαίνει στο κουμπί. Το καλώδιο που συνδέει τον ανεμιστήρα με το κουμπί και τη ταινία είναι αυτό εδώ. 

4-Pin Rgb splitter für 3-Pin? (Computer, PC, Technik)

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, neosstoforum είπε

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δίπλα στην ταινία υπάρχει μια πλακέτα που διαθέτει τρεις θύρες: 1x5 pin, 1x3 pin, 1x2 pin. Στο 5 pin υπάρχει ένα καλώδιο το οποίο συνδέεται στον ανεμιστήρα και το 2 pin συνδέεται στο κουμπί. Το καλώδιο που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση του ανεμιστήρα με το κουμπί και τη ταινία είναι αυτό εδώ. 

4-Pin Rgb splitter für 3-Pin? (Computer, PC, Technik)

Οπότε το ζητούμενο είναι να υπάρχει (είτε πάνω στο κεντρικό καλώδιο,είτε στο καλώδιο του ανεμιστήρα) ένα ελεύθερο βύσμα.

Οι ανεμιστήρες συνήθως έρχονται με ένα Υ-cable στην συσκευασία, για κάνεις daisy chain τον επόμενο ανεμιστήρα.Το κακό είναι οτι όσο προσθέτεις, αρχίζουν να μαζεύονται πολλά καλώδια σε ένα σημείο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Tenshi είπε

Οπότε το ζητούμενο είναι να υπάρχει (είτε πάνω στο κεντρικό καλώδιο,είτε στο καλώδιο του ανεμιστήρα) ένα ελεύθερο βύσμα.

Οι ανεμιστήρες συνήθως έρχονται με ένα Υ-cable στην συσκευασία, για κάνεις daisy chain τον επόμενο ανεμιστήρα.Το κακό είναι οτι όσο προσθέτεις, αρχίζουν να μαζεύονται πολλά καλώδια σε ένα σημείο.

Ναι υπάρχει ένα ελεύθερο βύσμα (το πάνω στη φωτογραφία). Αυτό είναι 4 pin PWM σωστά; Οπότε πρέπει να κοιτάξω κάποιον ανεμιστήρα όπως αυτόν υποθέτω. 

https://www.skroutz.gr/s/17656999/Raijintek-Iris-12-RGB-Orcus.html

Απλά υπάρχει και το οικονομικό ζήτημα. Δηλαδή αν αγοράσω 4 τέτοιους ανεμιστήρες θα μου βγουν στα 40 ευρώ, ενώ αν παραγγείλω κάποιο σετ από wish με την έκπτωση της πρώτης παραγγελίας θα πληρώσω λιγότερα από 20 ευρώ, πιθανότατα όμως χάνοντας τον συγχρονισμό στα διάφορα εφέ όπως το breathing mode. 

Επίσης, αυτά με την αρνητική πίεση και τη σκόνη τα έχω διαβάσει και εγώ λίγο πολύ, αλλά για να είμαι κοντά στην ουδέτερη πίεση θα πρέπει να τοποθετήσω έναν ανεμιστήρα στην οροφή του κουτιού αντί για δυο και δε ξέρω αν θα φαίνεται ωραία στο μάτι.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, neosstoforum είπε

Ναι υπάρχει ένα ελεύθερο βύσμα (το πάνω στη φωτογραφία). Αυτό είναι 4 pin PWM σωστά; Οπότε πρέπει να κοιτάξω κάποιον ανεμιστήρα όπως αυτόν υποθέτω. 

https://www.skroutz.gr/s/17304636/BitFenix-Spectre-RGB.html

Απλά υπάρχει και το οικονομικό ζήτημα. Δηλαδή αν αγοράσω 3 τέτοιους ανεμιστήρες θα μου βγουν σχεδόν στα 28 ευρώ, ενώ αν παραγγείλω κάποιο σετ από wish με την έκπτωση της πρώτης παραγγελίας θα πληρώσω περίπου τη μισή τιμή, πιθανότατα όμως χάνοντας τον συγχρονισμό στα διάφορα εφέ όπως το breathing mode. 

Όχι!Παρ'όλο που μοιάζει,αυτό το βύσμα αφορά καθαρά το RGB κομμάτι του ανεμιστήρα!Μπορείς να συνδέσεις pwm ανεμιστήρα γιατί τυχαίνει οι αποστάσεις και το μέγεθος των pins να ταιριάζουν.Το pwm ειναι λίγο διαφορετικό:

WC552EK_89191_800x800.jpg

Επειδή όπως λές τίθεται και το οικονομικό,τα ζυγίζεις και κινείσαι αναλόγως.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Tenshi είπε

Όχι!Παρ'όλο που μοιάζει,αυτό το βύσμα αφορά καθαρά το RGB κομμάτι του ανεμιστήρα!Μπορείς να συνδέσεις pwm ανεμιστήρα γιατί τυχαίνει οι αποστάσεις και το μέγεθος των pins να ταιριάζουν.Το pwm ειναι λίγο διαφορετικό:

WC552EK_89191_800x800.jpg

Επειδή όπως λές τίθεται και το οικονομικό,τα ζυγίζεις και κινείσαι αναλόγως.

Όντως, είναι σχεδόν ίδια. Αφού όμως το καλώδιο που έστειλα πάνω αφορά μόνο το RGB κομμάτι, πώς γίνεται η τροφοδοσία του ανεμιστήρα ώστε να γυρνάει; Και επίσης, αν αγοράσω ανεμιστήρα με PWM και το συνδέσω σε σειρά με το  ήδη υπάρχον, θα μπορώ άραγε να ελέγχω κανονικά τον φωτισμό;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, neosstoforum είπε

Όντως, είναι σχεδόν ίδια. Αφού όμως το καλώδιο που έστειλα πάνω αφορά μόνο το RGB κομμάτι, πώς γίνεται η τροφοδοσία του ανεμιστήρα ώστε να γυρνάει; Και επίσης, αν αγοράσω ανεμιστήρα με PWM και το συνδέσω σε σειρά με το  ήδη υπάρχον, θα μπορώ άραγε να ελέγχω κανονικά τον φωτισμό;

Καλή ερώτηση.Δέν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά γιατί δέν μπορώ να βρώ πληροφορίες για το κουτί σου,πόσο μάλλον για τον ανεμιστήρα που το συνοδεύει!

Εντελώς υποθετικά,αν ο ανεμιστήρας του κουτιού έχει μόνο ένα καλώδιο,εκτιμώ πως η λειτουργία του βασίζεται σε DC όπως οι κλασσικοί 3pin ανεμιστήρες και όχι σε pwm.Επίσης αν ο ανεμιστήρας είναι όντως pwm,θα πρέπει κάπως να είναι άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένος με την μητρική για να παίρνει σήμα και να ρυθμίζει αναλόγως τις στροφές του.

Τώρα,σε αυτό που ρωτάς,κατα πάσα πιθανότητα ένας pwm ανεμιστήρας απλά θα δουλεύει στο 100%. Επίσης δέν νομίζω πως υπάρχει a-rgb/rgb pwm ανεμιστήρας που συνδυάζει τα πάντα μόνο με 1 καλώδιο.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Tenshi είπε

Καλή ερώτηση.Δέν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά γιατί δέν μπορώ να βρώ πληροφορίες για το κουτί σου,πόσο μάλλον για τον ανεμιστήρα που το συνοδεύει!

Εντελώς υποθετικά,αν ο ανεμιστήρας του κουτιού έχει μόνο ένα καλώδιο,εκτιμώ πως η λειτουργία του βασίζεται σε DC όπως οι κλασσικοί 3pin ανεμιστήρες και όχι σε pwm.Επίσης αν ο ανεμιστήρας είναι όντως pwm,θα πρέπει κάπως να είναι άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένος με την μητρική για να παίρνει σήμα και να ρυθμίζει αναλόγως τις στροφές του.

Τώρα,σε αυτό που ρωτάς,κατα πάσα πιθανότητα ένας pwm ανεμιστήρας απλά θα δουλεύει στο 100%. Επίσης δέν νομίζω πως υπάρχει a-rgb/rgb pwm ανεμιστήρας που συνδυάζει τα πάντα μόνο με 1 καλώδιο.

Και εγώ αυτό πιστεύω, ότι δηλαδή λειτουργεί συνέχεια στο φουλ και το έξτρα pin είναι για να ρυθμίζει κάπως τον φωτισμό. Πάντως δεν υπάρχει άλλο καλώδιο που να συνδέεται στη μητρική. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...