Προς το περιεχόμενο

Linux Mint?

Ντίνα_2019

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα windows 8, αλλά το λάπτοπ μου είχε γίνει πολύ αργό και το αγόρι μου μου εγκατέστησε το linux mint. Και πάλι όμως ειναι σχετικά αργο. Κολλάει μερικές φορές. Καμία σχέση με πριν, αλλά σπαστικό ακόμα. 

Έχετε κάποια θα λύση να προτείνετε για να βελτιωθεί η ταχύτητα του; 

Ειδάλλως...

Σκέφτομαι σοβαρά να πάρω άλλο λάπτοπ, αλλά δεν μπορώ να διαθέσω πάνω από 400-500€ το πολύ και με αυτό το ποσό δεν ξέρω, θα δω διαφορά; 

Χρήση που με ενδιαφέρει: να σερφάρω, να τακτοποιω/αποθηκευω τις χιλιάδες φωτογραφίες μου, και πλέον θέλω να ασχοληθώ με το να φτιάχνω βίντεο για το YouTube, επομένως με ενδιαφέρουν εφαρμογές και προγράμματα επεξεργασίας βίντεο/εικόνας. 

Επεξ/σία από Ντίνα_2019
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, RcManiac είπε

Γράψε μας από τι αποτελείτε το σύστημα και αν έχεις SSD 

https://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/laptop-dell-inspiron-3521-156-i3-3217u4gb500gbradeon-7670m/prod6840199pp/

Ειναι το Dell inspiron 3521 

2 ώρες πριν, Ντίνα_2019 είπε

Και πάλι όμως ειναι σχετικά αργο

Καταλαβαινεις οτι αυτο ειναι πολυ γενικο.Τι παει να πει αργο ? Του μιλας και δεν καταλαβαινει γρι ? Ειναι αργο-στροφο ? :) Του λες πηγαινε μεχρι το μπαλκονι και περπαταει ... αργα ? :)
Περα απο την πλακα ... σε ποιες διεργασιες ειναι αργο ? browsing? ταινιες ? 

Γενικως παντως , το φορητο οπως βλεπω τα χαρακτηριστικα του , ειναι επιεικως , σαπιο :) Mε 4gb στις μερες μας δεν "μπιμπ" κανεις. Ακομα και με λινουξ.Ο 500αρης δισκος ειναι μηχανικος , αρα ακαταλληλος για πολλα πραγματα , οπως να φορτωνει λειτουργικο ή/και προγραμματα.Μονο για αποθηκευτικο χωρο κανει και αυτο σε λογικα πλαισια.Χιλιαδες φωτογραφιες ισως να μην ειναι "λογικα πλαισια".

Για να πεις οτι το φορητο θα αρχισει να τραβαει λιγο καλυτερα , θελει αναβαθμιση στην μνημη , να παει στα 8..εφοσον ειναι εφικτο.Αλλαγη δισκου με καποιον ssd και αν θες αποθηκευτικο χωρο εφοσον κατα πασα πιθανοτητα δεν παιρνει 2ο δισκο το μηχανημα  τοτε ειτε βαζεις τον 500αρη σε ειδικη θηκη στην θεση του dvd-rw , ειτε σε εξωτερικη θηκη και τον λειτουργεις σαν εξωτερικο δισκο.Περα απο ολες αυτες τις αναβαθμισεις , ο επεξεργαστης να ξερεις οτι θα ειναι εμποδιο στις αποδοσεις.
Δεν ξερω αν αυτο το φορητο ενδεικνυται για επεξεργασια εικονας και ποσω μαλλον βιντεο.

Ελα μην το κουραζεις , εφυγες για εδω και πας για καινουργιο ;)

• Thanks 1

Τα χαρακτηριστικά του φορητού σου είναι μια χαρά για αυτά που θέλεις. Το μόνο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις (όχι ότι δεν θα σου κάνει τη δουλειά, απλά θα καθυστερεί είναι η επεξεργασία βίντεο). Αν έχεις τη δυνατότητα να αγοράσεις έναν SSD θα έχεις (μάλλον θα δεις) μεγάλη διαφορά όσον αφορά την ταχύτητα. 

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, mphxths είπε

Καταλαβαινεις οτι αυτο ειναι πολυ γενικο.Τι παει να πει αργο ? Του μιλας και δεν καταλαβαινει γρι ? Ειναι αργο-στροφο ? :) Του λες πηγαινε μεχρι το μπαλκονι και περπαταει ... αργα ? :)
Περα απο την πλακα ... σε ποιες διεργασιες ειναι αργο ? browsing? ταινιες ? 

Γενικως παντως , το φορητο οπως βλεπω τα χαρακτηριστικα του , ειναι επιεικως , σαπιο :) Mε 4gb στις μερες μας δεν "μπιμπ" κανεις. Ακομα και με λινουξ.Ο 500αρης δισκος ειναι μηχανικος , αρα ακαταλληλος για πολλα πραγματα , οπως να φορτωνει λειτουργικο ή/και προγραμματα.Μονο για αποθηκευτικο χωρο κανει και αυτο σε λογικα πλαισια.Χιλιαδες φωτογραφιες ισως να μην ειναι "λογικα πλαισια".

Για να πεις οτι το φορητο θα αρχισει να τραβαει λιγο καλυτερα , θελει αναβαθμιση στην μνημη , να παει στα 8..εφοσον ειναι εφικτο.Αλλαγη δισκου με καποιον ssd και αν θες αποθηκευτικο χωρο εφοσον κατα πασα πιθανοτητα δεν παιρνει 2ο δισκο το μηχανημα  τοτε ειτε βαζεις τον 500αρη σε ειδικη θηκη στην θεση του dvd-rw , ειτε σε εξωτερικη θηκη και τον λειτουργεις σαν εξωτερικο δισκο.Περα απο ολες αυτες τις αναβαθμισεις , ο επεξεργαστης να ξερεις οτι θα ειναι εμποδιο στις αποδοσεις.
Δεν ξερω αν αυτο το φορητο ενδεικνυται για επεξεργασια εικονας και ποσω μαλλον βιντεο.

Ελα μην το κουραζεις , εφυγες για εδω και πας για καινουργιο ;)

Είναι αργό σε οτιδήποτε κάνω. (Οχι παιχνίδια και ταινίες, δεν ασχολούμαι). Εκνευριστικά αργό. Σε ευχαριστώ πολύ. Θα το ψάξω. Αν και αν μπορώ να προσθέσω SSD όπως μου πρότειναν παρακάτω, με ενδιαφέρει πολύ. Για να γλιτώσω την αγορά ενός καινούριου.  

Μεταξύ μας, και το κινητό μου θέλει αλλαγή, 😂 οπότε πρέπει να διαλέξω ένα από τα δύο. Δε με παίρνει να αγοράσω και κινητό και λάπτοπ. 

33 λεπτά πριν, alphas είπε

Τα χαρακτηριστικά του φορητού σου είναι μια χαρά για αυτά που θέλεις. Το μόνο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις (όχι ότι δεν θα σου κάνει τη δουλειά, απλά θα καθυστερεί είναι η επεξεργασία βίντεο). Αν έχεις τη δυνατότητα να αγοράσεις έναν SSD θα έχεις (μάλλον θα δεις) μεγάλη διαφορά όσον αφορά την ταχύτητα. 

Πολύ ενδιαφέρουσα λύση εφόσον είναι εφικτό. Τώρα δηλαδή πρέπει να βρω τεχνικό για μου το προσθέσει, σωστα; κάτι άλλο που πρέπει να γνωρίζω ή να προσέξω σχετικά με το SSD;...

Επεξ/σία από Ντίνα_2019

με SSD δισκο θα εχεις την εντυπωση οτι αγορασες νεο λαπτοπ, δεν θα το μετανιωσεις με τιποτα.

Σε παλιο λαπτοπ η Desktop PC ο SSD δισκος ειναι η νουμερο ενα αναβαθμιση που αξιζει τα λεφτα της και με το παραπανω στης ακριβειας τον καιρο.

Οπως ειπε κι ο φιλος πιο πανω παρε τον χρονο σου, δες το βιντεο και με προσεκτικες & ηρεμες κινησεις θα τα καταφερεις μονη σου.

10 βιδες βιδωνεις και ξεβιδωνεις, μη μασας.

• Like 1
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, gakos1112 είπε

με SSD δισκο θα εχεις την εντυπωση οτι αγορασες νεο λαπτοπ, δεν θα το μετανιωσεις με τιποτα.

Σε παλιο λαπτοπ η Desktop PC ο SSD δισκος ειναι η νουμερο ενα αναβαθμιση που αξιζει τα λεφτα της και με το παραπανω στης ακριβειας τον καιρο.

Οπως ειπε κι ο φιλος πιο πανω παρε τον χρονο σου, δες το βιντεο και με προσεκτικες & ηρεμες κινησεις θα τα καταφερεις μονη σου.

10 βιδες βιδωνεις και ξεβιδωνεις, μη μασας.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. βλέπουμε το βίντεο με το αγόρι μου για να το φτιάξει εκείνος. 

Να κάνω ακόμα μια ερώτηση. Οι ίδιοι σκληροί που μπαίνουν σε pc μπαίνουν και σε λάπτοπ ή ειναι διαφορετικοι; Πρέπει να προσέξω κάτι να έχει κατά την αγορά κι εσείς ποιο θα μου προτεινατε;

Ευχαριστώ πάρα πολύ. Βλέπουμε το βίντεο με το αγόρι μου για να το φτιάξει εκείνος. 

Να κάνω ακόμα μια ερώτηση. Οι ίδιοι σκληροί που μπαίνουν σε pc μπαίνουν και σε λάπτοπ ή ειναι διαφορετικοι; Πρέπει να προσέξω κάτι να έχει κατά την αγορά κι εσείς ποιο θα μου προτεινατε;

2 λεπτά πριν, thor.stormlord είπε

Αφού θα βάλεις ssd θα μεταμορφωθεί όντως εγώ πάντως θα του εβαζα κ Linux. Είμαι φαν όμως.

Linux θα του βάλουμε ναι. Ωραία. 

Το pc  θεωρητικά παίρνει μεγαλύτερους σε μέγεθος αλλά δεν έχει καμμία σημασία μπαίνουν κ οι ίδιοι.τωρα με τους ssd δεν έχει καμία σημασία το μέγεθος..αν βάλετε λινουξ προτείνω το μιντ με σιναμον ντεσκτοπ

• Thanks 1

α) αν, οι SSD ειναι ιδιοι, 2 ιντσες.

β) αν εχεις βαθια τσεπη τοτε Samsung 860 Evo, αθανατος για οικιακη χρηση.

εννοειται υπαρχουν και πιο οικονομικες λυσεις, κοιτα στο σκρουτζ

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Ντίνα_2019

Απο τους κύριους λόγους που μπορεί να αργεί ειναι να ανεβαζει θερμοκρασία. Τσεκαρετε ανεμιστηρα κτλ και τρεξτε ενα προγραμμα να δειτε σε τι θερμοκρασια βρισκεται ο επεξεργαστής. https://community.linuxmint.com/software/view/psensor
Για σερφάρισμα κτλ , χωρίς φρουφρου κ αρώματα βάζεις. http://puppylinux.com/

Μετά επεξεργασία video κτλ το τελευταίο που θα πρέπει να σε απασχολεί είναι ο ssd, εκτός κ αν προκειται να κάνεις 4K video.  Μπορείς να επενδύσεις και σε μηχανικό με μεγαλύτερη χωρητικότητα. H ram δεν θα πρεπει να σε απασχολεί κ πολύ, ο επεξεργαστής μετραει απο την αποψη χρόνου (ποσο γρήγορα θα γίνεται το rendering) Αλλα θα χρειαστεί να πληρώσεις για καρτα γραφικών. Οπεν σημαίνει για λαπτοπ καλά κρασια.

Παντως τα βιντεο για yt, δεν αξίζουν επένδυση σε εξοπλισμό, καθως ουτε τρελες απαιτήσεις έχουν αλλα εισαι κ ελλαδα. Αναλογως το καναλι καλύερα να επενδυσεις σε μικροφωνο για αρχή παρά σε Η/Υ. Πρόταση, κράτα το laptop με puppylinux κτλ για σερφαρμισμα. Τι κατηγορία video? Σε ρωταώ γιατι πολλοι youtubers χρησιμοποιύν παλιοτερα μοντελα iphone για να κανουν τη δουλεια τους.  Καμερα μια χαρα, video editor (imovie) που για youtube ειναι τουμπανο.

ΥΓ. για σερφαρισμα επίσης μπορεις να εγκαταστήσεις arch linux και να εγκαταστήσεις μόνο το ELinks ετσι θα μπορείς μετά να λες κ εσυ (btw i use arch)

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...