Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια γρήγορη απορία που είχα πάντα. Οδηγούν μηχανές σε βόρειες χώρες; Πχ στη Σουηδία, Νορβηγία, Φινλαδία με το ψοφόκρυο που έχει την παλεύει να οδηγήσει κάποιος; Η ας πουμε σε κανά μέρος που βρέχει όλο το χρόνο; Είναι περισσότερο για πιο θερμά κλίματα; Ή δεν φαίνεται να υπάρχει. σημαντική διαφορά (πχ στις πωλήσεις;)

Δημοσ.

Η λογική λέει ότι μάλλον οι περισσότεροι πιθανώς θα αποφεύγουν τις μοτοσυκλέτες λόγω των φαινομένων που περιγράφεις, τώρα σε μέρος με πολύ χιόνι που όλα έχουν παγώσει δύσκολο το βλέπω να οδηγεί μηχανακι ο άλλος. Παρόλα αυτά, λύσεις υπάρχουν για πολλά. Πχ να αφαιρείται το χιόνι με μηχανήματα, έχουν κράτος οργανωμένο. Να φοράνε πιο χοντρά ρούχα ισοθερμικά κτλ, καλύτερο κράνος η εξοπλισμό και να ενοχλούνται λιγότερο ακόμα και με ακραίες συνθήκες. 

Δημοσ.

ετσι ειναι. στην ολλανδια που ξερω εγω τα μηχανακια και ειδικα τα μικρου κυβισμου δεν παιζουν πολυ λογω του κρυου. αλλα σε ολα τα αλλα υπαρχει οργανωση. απο την αποκομιδη των απορριματων εως τις (ανυπαρκτες) λακουβες στους δρομους. 

Δημοσ.

Σκεφτόμουν ότι θα ήθελα να οδηγώ μηχανή (σε περίπτωση που πήγαινα Νορβηγία) και αναρρωτιόμουν αν με τόσο κρύο είναι εφικτό/πρακτικό.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, lactate είπε

Σκεφτόμουν ότι θα ήθελα να οδηγώ μηχανή (σε περίπτωση που πήγαινα Νορβηγία) και αναρρωτιόμουν αν με τόσο κρύο είναι εφικτό/πρακτικό.

Το κρύο είναι το λιγότερο, το αντιμετωπίζεις με πολλές στρώσεις ρούχων, ισοθερμικά εξειδικευμένα για χαμηλές θερμοκρασίες, αντιανεμικό, θερμαινόμενα γκριπ, κατάλληλα γάντια/μπότες κτλ. Αυτό που δεν παλεύεται είναι το χιόνι/πάγος.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Το κρύο είναι το λιγότερο, το αντιμετωπίζεις με πολλές στρώσεις ρούχων, ισοθερμικά εξειδικευμένα για χαμηλές θερμοκρασίες, αντιανεμικό, θερμαινόμενα γκριπ, κατάλληλα γάντια/μπότες κτλ. Αυτό που δεν παλεύεται είναι το χιόνι/πάγος.

Πολύ σωστά, στην Νορβηγία που πήγα, οι δρόμοι είχαν χιόνι και πάγο αλλά τα αυτοκίνητα δεν είχαν πρόβλημα γιατί είχαν λάστιχα με καρφιά. Στο Nordkapp ήταν κάτι παλαβοι με μηχανές αλλά είχαν και αυτοί ειδικά λάστιχα αλλά γλυστρουσαν. 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, thanasisxask είπε

Πολύ σωστά, στην Νορβηγία που πήγα, οι δρόμοι είχαν χιόνι και πάγο αλλά τα αυτοκίνητα δεν είχαν πρόβλημα γιατί είχαν λάστιχα με καρφιά. Στο Nordkapp ήταν κάτι παλαβοι με μηχανές αλλά είχαν και αυτοί ειδικά λάστιχα αλλά γλυστρουσαν. 

Ναι εννοώ όλο αυτό το κομμάτι που το κλίμα επηρεάζει την οδήγηση. Απλά έκανα μια σκέψη. Στην προκειμένη φάση δεν οδηγώ και ξέρω ότι οι μηχανές είναι σκοτώστρες, στην Ελλάδα τουλάχιστον. Αν ζήσω στο Όσλο που το θεωρώ ψιλοπιθανό στο εγγύς μέλλον, θα μπορούσα να έχω μηχανή για τις μετακινήσεις μου; Και ναι δεν το απαγορεύει κάποιος, από πρακτικής πλευράς εείναι το ερώτημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...