Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρχικά φιλικούς χαιρετισμούς στο φόρουμ καθώς είμαι νέο μέλος, χαίρομαι πολύ που συμμετέχω.

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με την ταχύτητα στο δύκτιό μου και ζητώ τα φώτα σας, μήπως και καταφέρω να λύσω αυτή το ακατανόητο σε εμένα πρόβλημα.

Έχω στήσει ένα δύκτιο με προϊόντα TP Link.
Έχω ένα DSL Modem (Archer vr 400) στο σπίτι μου, πάνω σε αυτό μία κεραία Pharos CPE510 (AP) και σε μία απόσταση 4 χλμ. σε ευθεία χωρίς εμπόδια έχω άλλο ένα CPE510 (Client) πάνω στο οποίο έχω βάλει ένα router tp link (WA701ND v2). Στην ουσία το έκανα αυτό για να έχω internet σε απομακρυσμένη περιοχή. Χρησιμοποιώ το σύνδεση που έχω στο σπίτι μου για να έχω Internet σε απομακρυσμένη περιοχή απόστασης 4χλμ.
Όταν συνδέομαι με το Router (WA701ND v2) στην απομακρυσμένη περιοχή, η ταχύτητα σύνδεσης στο ασύρματο δύκτιο του Archer VR400 στο σπίτι μου πέφτει δραματικά, σε σημείο να μην φορτώνει τίποτα. Τέλος, ενώ η DSL σύνδεσή μου στο σπίτι μου φτάνει τα 10mbps, στην απομακρυσμένη περιοχή ο CPE510(Client) με σήμα -79db ποιάνει ταχύτητα έως 1mbps.
Σημ.Έχω βάλει και στις 4 συσκευές διαφορετικές διευθύνσεις IP.

Γνωρίζει κανείς πού μπορεί να οφείλεται αυτό το πρόβλημα; Πως μπορώ να το λύσω;
Ευχαριστώ πολύ

Παρακάτω ακολουθεί απεικόνηση του δυκτίου που έχω φτιάξει:

-->DLS Modem VR 400 Σπίτι μου -(ενσύρματα)- CPE 510 ως AP - (Aσύρματα 4χλμ) - CPE 510 ως Client - (Ενσύρματα) - router tp link (WA701ND v2) Απομακρυσμένη περιοχή

Δημοσ.

Βγάζεις το ρουτερ από τον απομακρυσμένο <πελάτη> και βάζεις απευθείας από τον client καλώδιο σε λαπτοπ και κανεις Speedtest. Αν συνεχίσει το θέμα, κανε ενημέρωση τα AP..

Δημοσ.

Κάτι άλλο που παρατήρησα είναι πως στο απομακρυσμένο ρούτερ δεν μπορώ να συνδεθώ με παραπάνω από 1 συσκευές.

Οταν συνδέεται 2η συσκευή, τότε μόνο μία (ή και καμία) έχει πρόσβαση στο Internet. Όταν συνδέομαι μόνο με μία, δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα. Παρόλα αυτά όταν συνδέομαι με το WA701ND στην απομακρυσμένη περιοχή, στο σπίτι ασύρματα με το VR400 δεν έχω καθόλου κίνηση δεδομένων, η ταχύτητα μηδενίζεται. Όταν αποσυνδέομαι από το απομακρυσμένο ρουτερ, τότε στο σπίτι με το VR400 έχω κανονικά σύνδεση στο διαδύκτιο.

Είναι σαν να μπορεί να συνδέεται είτε η μία πλευρά είτε η άλλη. Όχι και οι δυο ταυτόχρονα.

Είναι πολύ περίεργο, δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό, και ήμουν σίγουρος πως είχα στήσει το δύκτιο ολόσωστα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...