Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι σε μια μεγάλη εταιρία πληροφορικής ένα χρόνο. Prior to that καμια σχέση με προγραμματισμό. 

Έχω μάθει την δουλειά, ωστόσο πολύ πίεση μέσα στη μέρα, τα deadlines τρελά, οι πελάτες πιο τρελοί. 

Αισθάνομαι ότι δεν μαθαίνω πλέον τίποτα(τεχνικά), γράψω σκουπίδι-γρήγορο κώδικα απλά να παίζει. Πότε αξίζει να φύγεις από μια εταιρεία κ να αναζητήσεις κάποια αλλαγή δουλειά; 

Επεξ/σία από arianosfc
  • Thanks 1
Δημοσ.

απο προσωπική εμπειρία, οταν φτάσεις στο σημείο οταν ξυπνάς το πρωί να λές  "οχι  ρε γμτ παλι εκει" ειναι ώρα να αλλάξεις... 2 φορές το έχω κάνει και δεν το εχω μετανιώσει

• Like 2
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, arianosfc είπε

Είμαι σε μια μεγάλη εταιρία πληροφορικής ένα χρόνο. Prior to that καμια σχέση με προγραμματισμό. 

Έχω μάθει την δουλειά, ωστόσο πολύ πίεση μέσα στη μέρα, τα deadlines τρελά, οι πελάτες πιο τρελοί. 

Αισθάνομαι ότι δεν μαθαίνω πλέον τίποτα(τεχνικά), γράψω σκουπίδι-γρήγορο κώδικα απλά να παίζει. Πότε αξίζει να φύγεις από μια εταιρεία κ να αναζητήσεις κάποια αλλαγή δουλειά; 

Οταν νιωθεις οτι νιωθεις και εσυ τωρα ή καθε δυο με τρια χρονια. Οτι ερθει πρωτο.

Δημοσ.

Τα χρήματα που παίρνω νιώθω ότι είναι πολύ καλά για να πω ότι όχι ρε πάλι εκεί.... 

Αλλά έχω φτάσει να κοιμάμαι με το λαπτοπ 14-15 ώρες κάθε μέρα δουλειά 

Δημοσ.
3 hours ago, arianosfc said:

Τα χρήματα που παίρνω νιώθω ότι είναι πολύ καλά για να πω ότι όχι ρε πάλι εκεί.... 

Αλλά έχω φτάσει να κοιμάμαι με το λαπτοπ 14-15 ώρες κάθε μέρα δουλειά 

Φιλε,εισαι και αριανος οπως και γω,εχεις ηδη ενα καρο βασανα,φυγε απο εκει να γλυτωσεις τα μισα τουλαχιστον

Δημοσ.

Μήπως τελικά τα χρήματα δεν είναι καλά για 14-15 ώρες δουλειάς;

Επίσης, συνήθως χρειάζεται μια τριετια για να μπεις σε ρουτίνα απο πρότζεκτς ώστε να πεις ότι δεν έχεις κάτι άλλο να μάθεις.

Ο ένας χρόνος είναι λίγος.

Βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.

Αν πιστεύεις ότι δε μπορείς να βρεις αλλού με καλά λεφτά η έστω και λιγότερα αλλά πιο ανθρώπινα, κάτσε εκεί και κάνε υπομονή μέχρι να βρεθεί δουλειά με καλύτερες συνθήκες εργασίες.

Δημοσ.

Είναι δύσκολο να πάρεις την απόφαση αλλά αξίζει. Υπάρχουν κι άλλες δουλειές, κι άλλα μέρη όπου χρειάζονται έναν άνθρωπο σαν εσένα.

Στην δουλειά περνάμε πολλές ώρες, ένα μεγάλο μέρος της ζωής. Θα πρέπει να μην είναι δυσάρεστη.

Δημοσ.

Όταν το χρηματικό είναι 4 ψηφίο για Junior dev σε σχέση με αυτά που μου δίναν σε άλλες εταιρίες. Τώρα έχουμε πρότζεκτ από δύο διαφορετικούς πελάτες. Την μισή βδομάδα στο ένα την άλλη μισή στο άλλο. 

Στην κυριολεξία απλά γράφω .Net code αυτόματα κοίταω specs copy paste code λίγο συμμάζεμα και πάμε στο επόμενο. 

• Moderators
Δημοσ.

4ψήφιο αλλά για 14-15 ώρες δουλειάς τη μέρα όμως. Αν ο μισθός σου δεν είναι τουλάχιστον διπλάσιος από αυτά που θα έπαιρνες σε κάποια άλλη εταιρεία τότε μπαίνεις μέσα. Βέβαια όσα λεφτά και να παίρνεις, πρέπει να σκεφτείς πόσο ακόμα θα μπορέσεις να δουλεύεις 14-15 ώρες τη μέρα. Έτσι όπως τα λες μάλλον έπρεπε να είχες φύγει χτες.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, arianosfc είπε

Όταν το χρηματικό είναι 4 ψηφίο για Junior dev σε σχέση με αυτά που μου δίναν σε άλλες εταιρίες. Τώρα έχουμε πρότζεκτ από δύο διαφορετικούς πελάτες. Την μισή βδομάδα στο ένα την άλλη μισή στο άλλο. 

Στην κυριολεξία απλά γράφω .Net code αυτόματα κοίταω specs copy paste code λίγο συμμάζεμα και πάμε στο επόμενο. 

Προτιμω 3ψηφιο και 8ωρο παρα 4ψηφιο και 14-15 ωρες. 
Επισης εχει σημασια αν σε απασχολει ο εργοδοτης σου 14-15 ωρες η δουλευεις μετα σπιτι μονος σου απο δικια σου επιλογη..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Predatorkill είπε

Οπου να ναι ερχονται και τα ψυχοσωματικα, αν δεν εχουν ερθει ηδη δηλαδη

Καλά αυτό ισχύει δεν έχω όρεξη να μιλήσω με άνθρωπο μετά. Έρχεται η δικιά μου από το σπίτι ή κανένας φίλος κ κάθομαι σε μια γωνιά χωρίς όρεξη. 

49 λεπτά πριν, GoMaR είπε

Προτιμω 3ψηφιο και 8ωρο παρα 4ψηφιο και 14-15 ωρες. 
Επισης εχει σημασια αν σε απασχολει ο εργοδοτης σου 14-15 ωρες η δουλευεις μετα σπιτι μονος σου απο δικια σου επιλογη..

Δεν είναι δική μου επιλογή. Μου λέει ο μάνατζερ από τον ένα πελάτη έχεις γι αυτή την βδομάδα 1-2-3 τασκ. 

Κ μετά έρχεται ο πελάτης ζητάει και 4-5-6.

Ε πότε θα βγουν αφού σε έχουν πλαναρει 8ωρο για 1-2-3 τασκ

Δημοσ.

Με συγχωρεις αλλα αυτο δεν ειναι δικο σου προβλημα, αλλα του εργοδοτη.
Εκτος αν για τις υπερωριες σε πληρωνει παραπανω.
Ναι ολοι μας εχουμε δουλεψει και σαβκα και μεχρι 11-12 το βραδυ για πολλες μερες σερι, αλλα τουλαχιστον (εμενα προσωπικα) με πληρωνει παραπανω.
Αν αυτη η περιπτωση που λες ειναι σε μονιμη βαση, τοτε κανε συζητηση με το αφεντικο σου για να προσλαβει και αλλον υπαλληλο.
Αν ομως ειναι μια στο τοσο και σε πληρωνει παραπανω..Τοτε κανε υπομονη να περασει το δυσκολο προτζεκτ.

Αλλιως αρχισε να ψαχνεις και κουνα μαντηλι σιγα σιγα στη δουλεια σου.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GoMaR είπε

Με συγχωρεις αλλα αυτο δεν ειναι δικο σου προβλημα, αλλα του εργοδοτη.
Εκτος αν για τις υπερωριες σε πληρωνει παραπανω.
Ναι ολοι μας εχουμε δουλεψει και σαβκα και μεχρι 11-12 το βραδυ για πολλες μερες σερι, αλλα τουλαχιστον (εμενα προσωπικα) με πληρωνει παραπανω.
Αν αυτη η περιπτωση που λες ειναι σε μονιμη βαση, τοτε κανε συζητηση με το αφεντικο σου για να προσλαβει και αλλον υπαλληλο.
Αν ομως ειναι μια στο τοσο και σε πληρωνει παραπανω..Τοτε κανε υπομονη να περασει το δυσκολο προτζεκτ.

Αλλιως αρχισε να ψαχνεις και κουνα μαντηλι σιγα σιγα στη δουλεια σου.

Δεν είναι μια στο τόσο είναι μήνες η φάση. 

12 το βράδυ κλείνω από τις 9 το πρωί, κάνω 6 ώρες υπέρωρια πληρώνομαι τις 2-3. Τα πρότζεκτ αυτά τα δύο όντως είναι πολύ δύσκολα. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, arianosfc είπε

Δεν είναι μια στο τόσο είναι μήνες η φάση. 

12 το βράδυ κλείνω από τις 9 το πρωί, κάνω 6 ώρες υπέρωρια πληρώνομαι τις 2-3. Τα πρότζεκτ αυτά τα δύο όντως είναι πολύ δύσκολα. 

Στην θέση σου δεν θα δούλευα πάνω από το κανονικό. Αν ο μάνατζερ σου σου είπε να κάνεις το 1-2-3, κάνε αυτό και μόνο αυτό και όταν ο πελάτης σου πει για έξτρα, πες του να μιλήσει με τον μάνατζερ σου. Υπάρχει κάτι που λένε έξω "people don't leave bad companies, they leave bad managers" και νομίζω ότι ισχύει.

Let's face it, στην Ελλάδα δεν δουλεύονται και πολύ σημαντικά projects για να έχουν μεγάλη σημασία τα deadlines, ειδικά σε Junior επίπεδο. Αν ο manager σου δεν μπορεί να κάνει manage τις απαιτήσεις του και να εκτιμήσει τον πραγματικό χρόνο που χρειάζεται ένα task, τότε αυτό είναι δικό του πρόβλημα. Αν δεν πληρώνεσαι τουλάχιστον 1500 ευρώ και δουλεύεις συστηματικά 14 ώρες, τότε είσαι σε μία φάση που πρέπει να φύγεις επειδή είναι τοξική. Αν παίρνεις 1500+, πόσο νομίζεις θα κρατήσει αυτό το honeymoon του "πληρώνωμαι καλά και ας μου βγαίνει η ψυχή"; 

Δυστυχώς, πολλές εταιρίες στην Ελλάδα έχουν αυτό το πράγμα που θέλουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο και αυτό ενώ δεν έχω την εμπειρία να το κρίνω από μόνος μου, έχω άτομα γύρω μου που δουλεύουν 15+ χρόνια και έχουν ακριβώς την ίδια άποψη. Στην θέση σου θα κοιτούσα remote θέση.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...