Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά έχω θεμα γιατί πρόσφατα πήρα μεγάλο ποδήλατο Mountain bike και έχω πρόβλημα χώρου και δεν θέλω να το βάλω μέσα στο σπίτι γιατί περνει πολύ χώρο και οι γείτονες παραπονιουνται με το προηγούμενο μικρό ποδήλατο που είχα ότι βρομιζα το ασανσέρ με τα λάστιχα του ποδηλάτου και κάπως το είχα βολέψει το προηγούμενο ποδήλατο στο σπίτι αλλά αυτό που πήρα είναι μεγάλο και δεν μπορώ να το έχω στο σπίτι μου μέσα και ούτε μπορώ να το βάλω έξω από την πολυκατοικία γιατί κλέβουν και ούτε έχω κάποιο άλλο χώρο όπως αποθήκη σκέφτομαι να το βάλω στην είσοδο της πολύκατοικίας αλλά δεν ξέρω πως να το κλείδωσω γιατι δεν έχει κάτι για να το κλείδωσω και ενας φοιτητής που έμενε στην πολυκατοικία το είχε ξεκλείδωτο στην είσοδο και του το έκλεψαν κάποιος ενοικος της πολύ κατοικίας πείτε μου πως μπορώ να το κλείδωσω; 

Επεξ/σία από Θοδωρής005
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

...για τα μεγάλα οχήματα φροντίζουμε πρώτα για ένα μεγάλο γκαράζ.

Προσεκτικά, ανέβασμα κ αποθήκευση σε κάποιο μπαλκόνι (με quick-release βοηθάει να βγάζεις τον μπροστινό τροχό (απορώ γιατί δεν το κάνει πολύς κόσμος-κ προτιμάει να γεμίζει μαύρες γραμμές τους τοίχους).

Αν υπάρχει χώρος στην είσοδο σου, τοποθετείς (αυτοσχεδιο-εαν δεν θες/μπορείς να αγοράσεις) rack τοίχου η στο ταβάνι (υπάρχουν λύσεις-ιδέες).

Αλλιώς βρίσκεις γνωστό σου με κοντινή ιδιωτική θέση γκαράζ κ ζητάς πρόσβαση ή προτείνεις αντίτιμο για αυτό (φυσικά κ εκεί θεωρώ δεδομένο ότι θα μπει κάποια άγκυρα).

Επεξ/σία από TechnoState
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Θοδωρής005 είπε

Παιδιά έχω θεμα γιατί πρόσφατα πήρα μεγάλο ποδήλατο Mountain bike και έχω πρόβλημα χώρου και δεν θέλω να το βάλω μέσα στο σπίτι γιατί περνει πολύ χώρο και οι γείτονες παραπονιουνται με το προηγούμενο μικρό ποδήλατο που είχα ότι βρομιζα το ασανσέρ με τα λάστιχα του ποδηλάτου και κάπως το είχα βολέψει το προηγούμενο ποδήλατο στο σπίτι αλλά αυτό που πήρα είναι μεγάλο και δεν μπορώ να το έχω στο σπίτι μου μέσα και ούτε μπορώ να το βάλω έξω από την πολυκατοικία γιατί κλέβουν και ούτε έχω κάποιο άλλο χώρο όπως αποθήκη σκέφτομαι να το βάλω στην είσοδο της πολύκατοικίας αλλά δεν ξέρω πως να το κλείδωσω γιατι δεν έχει κάτι για να το κλείδωσω και ενας φοιτητής που έμενε στην πολυκατοικία το είχε ξεκλείδωτο στην είσοδο και του το έκλεψαν κάποιος ενοικος της πολύ κατοικίας πείτε μου πως μπορώ να το κλείδωσω; 

Μέσα στο διαμέρισμα ΠΑΝΤΑ και κρεμαστό σε έναν τοίχο πάνω από καναπέ ή κρεβάτι.
Αν κοιτάξεις στο νετ θα δείς ένα σωρό πατέντες.

Για να μην λερώνεις ή θα το ανεβάζεις στα χέρια από τις σκάλες ή θα καθαρίζεις πάντα το ασανσέρ για να μην στην λένε.

Όπου αλλού και αν το αφήσεις θα το κλέψουν μέσα σε 3-4 μέρες το πολύ.
Απέφυγε και τυχών μπαλκόνια γιατί θα το βάλουν στο μάτι.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, dpolal είπε

Όπου αλλού και αν το αφήσεις θα το κλέψουν μέσα σε 3-4 μέρες το πολύ.

1 ώρα πριν, Θοδωρής005 είπε

Απλώς λέω μήπως ξέρετε καμία πατέντα να το κλείδωσε στην είσοδο της πολύ κατοικίας; δεν έχει καγκελα

Τί ακριβώς δεν καταλαβαίνεις από την παραπάνω πρόταση ;;;

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Θοδωρής005 είπε

Ξέχνα το κλείδωμα. Ή θα το έχεις σε κλειστό ασφαλές μέρος ή το ξαποστέλνεις πίσω στο πατρικό δυστυχώς. Τα κλεφτρόνια μπορουν να σου κόψουν τις αλυσίδες πιο γρήγορα και από το να τις ξεκλειδώσεις. Και σε υπόγειο να το έχεις, άμα σε βάλουν στο μάτι τελείωσες. Αυτός ήταν βασικός λόγος να μην κουβαλήσω ποδήλατο όσο ήμουν φοιτητής. Καλύτερα πάρε πατίνι, όσο απαράδεκτο και αν είναι σε χειρισμό και ακατάλληλο για τους περισσότερους δρόμους, τουλάχιστον το παίρνεις παντού μαζί σου.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, TechnoState είπε

...για τα μεγάλα οχήματα φροντίζουμε πρώτα για ένα μεγάλο γκαράζ.

Προσεκτικά, ανέβασμα κ αποθήκευση σε κάποιο μπαλκόνι (με quick-release βοηθάει να βγάζεις τον μπροστινό τροχό (απορώ γιατί δεν το κάνει πολύς κόσμος-κ προτιμάει να γεμίζει μαύρες γραμμές τους τοίχους).

Αν υπάρχει χώρος στην είσοδο σου, τοποθετείς (αυτοσχεδιο-εαν δεν θες/μπορείς να αγοράσεις) rack τοίχου η στο ταβάνι (υπάρχουν λύσεις-ιδέες).

Αλλιώς βρίσκεις γνωστό σου με κοντινή ιδιωτική θέση γκαράζ κ ζητάς πρόσβαση ή προτείνεις αντίτιμο για αυτό (φυσικά κ εκεί θεωρώ δεδομένο ότι θα μπει κάποια άγκυρα).

πολυ σωστα

καποια στιγμη εγω πηρα σπαστο (βεβαια μου εσπασε τα νευρα με πεταλαρισμα)

μετα αφου πηρα νορμαλ ποδηλατο και επειδη ειχα θεμα επελεξα τη λυση γκαραζ (δινω 120 ευρ το....χρονο) και εχω το κεφαλι μου υσηχο. Το προβλημα ειναι να βρεις γκαραζ κοντα στο σπιτι σου. Αν δε βρεις ισως να ρωτησεις καποιον -αν εισαι σε πολυκατοικια- σε ισογειο υπογειο αν δεχεται να σε βοηθησει σε καποιο χωρο του (αν και ειναι θεμα οτι θα εχεις προσβαση στο χωρο του οποτε θες) κυριως αποθηκη.

Επισης οπως γραφτηκε λυση ειναι να λυνεις το ποδηλατο (ροδες/παλουκοσελο σελα) και να το ανεβαζεις κομματια

Δημοσ.

Οι γείτονες μου όλοι της πολύ κατοικίας τους γνωρίζουμε πολλά χρόνια και έχουμε σχέσεις οπότε οπότε αποκλείεται να το κλέψουν και οι κλέφτες δεν μπορούν να μπουν γιατί η είσοδος είναι κλειστή και είναι μέσα στην πολυκατοικία απλώς δεν ξέρω πως να το κλείδωσε; 

Κλειδωσω 

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Θοδωρής005 είπε

51 λεπτά πριν, Θοδωρής005 είπε

Οι γείτονες μου όλοι της πολύ κατοικίας τους γνωρίζουμε πολλά χρόνια και έχουμε σχέσεις οπότε οπότε αποκλείεται να το κλέψουν και οι κλέφτες δεν μπορούν να μπουν γιατί η είσοδος είναι κλειστή και είναι μέσα στην πολυκατοικία απλώς δεν ξέρω πως να το κλείδωσε; 

Κλειδωσω 

Θοδωρίκο, δεν κλειδώνεις το θέμα καλύτερα;

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

αν και συμφωνων απολυτα με τον @ideal09, θα πω και εγω την γνωμη μου και οτι εχω μαθει:

Οπου και να εχεις το ποδηλατο, κλειδωμα. Εκτος και αν ειναι μεσα στο σπιτι σου. Οταν ειχα παρει εγω το δικο μου, μου ειχαν πει απο το ποδηλαταδικο οτι και στον 2ο οροφο που μενω, αν πρεπει να το αφηνω στη βεραντα να το κλειδωνω. Και προφανως να μην φαινεται απο το δρομο. Εγω το αφηνω στην αποθηκη στο υπογειο της πολυκατοικιας. Και ενω η αποθηκη εχει 1 κλειδαρια και ενα λουκετο, εγω και παλι το κλειδωνω. Και επειδη εχω δει και κατι κουλα, μην το κλειδωνετε ετσι ωστε αν βγαλει καποιος την ροδα, να μπορει να παρει το ποδηλατο (βλεπε να περασει την αλυσιδα μεσα απο τις ακτινες και να την δεσει σε καγκελα, και οχι μεσα απο το πλαισιο).

Υ.Γ. 1 Εχουν κλεψει ποδηλατο φιλου μου απο διαμερισμα με προσοψη την μεσογειων (απεναντι απο Ερρικος Ντυναν) και το ποδηλατο στη πλαινη βεραντα στον 1ο οροφο. Δεν το ειχε δεμενο.

Υ.Γ. 2 Το να αφησει καποιος ποδηλατο σε κοινοχρηστο χωρο, το θεωρω ενοχλητικο προς τους υπολοιπους ενοικους. Αν αφηνει το καθε διαμερισμα απο ενα ποδηλατο ή ενα καροτσι τι θα κανετε.

Υ.Γ.3 Το να αφησει καποιος ποδηλατο σε κοινοχρηστο χωρο, δεν το θεωρω επισης εξυπνη ιδεα απο αποψη ασφαλειας. Τοσοι περαστικοι θα περνανε, καποιος θα κανει την μαλακια... Αν οχι να το κλεψει, σιγουρα κατι θα πειραξει στο ποδηλατο για να το παιξει εξυπνος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, gasgounis είπε

Και επειδη εχω δει και κατι κουλα, μην το κλειδωνετε ετσι ωστε αν βγαλει καποιος την ροδα, να μπορει να παρει το ποδηλατο (βλεπε να περασει την αλυσιδα μεσα απο τις ακτινες και να την δεσει σε καγκελα, και οχι μεσα απο το πλαισιο).

Αυτό το έχω αναφέρει προ ημερών κι εδώ

27 λεπτά πριν, gasgounis είπε

Υ.Γ. 2 Το να αφησει καποιος ποδηλατο σε κοινοχρηστο χωρο, το θεωρω ενοχλητικο προς τους υπολοιπους ενοικους. Αν αφηνει το καθε διαμερισμα απο ενα ποδηλατο ή ενα καροτσι τι θα κανετε.

Απαγορεύεται και για λόγους ασφαλείας (πυρκαγιά,σεισμός), πέραν βεβαίως του ιδιοκτησιακού.

3 ώρες πριν, Θοδωρής005 είπε

οι κλέφτες δεν μπορούν να μπουν γιατί η είσοδος είναι κλειστή

Delivery δεν μπαίνουν; Καθαρισμός δεν γίνεται; Είναι λίγο δύσκολο να πει κανείς ότι οι κλέφτες δεν μπορούν να μπουν επειδή η είσοδος είναι κλειστή. Έπειτα, υπάρχουν και οι γραφικοί με τη λύση χαλάκι ("βάζω το χαλάκι γιατί να μωρέ, εδώ δίπλα πετάγομαι στο αυτοκίνητο αλλά βλέπω", που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει "βαριέμαι να πάρω τα κλειδιά μου ") 😂

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλα θεμα ασφαλειας ειναι και το να κλειδωνουν την πορτα (για περιπτωση πυρκαγιας πχ) αλλα στις περισσοτερες πολυκατοικιες βλεπεις χαρτακια "οι ενοικοι παρακαλουνται να κλειδωνουν" κτλ...

Εγω δεν καταλαβα ακριβως το προβλημα. 

Θες να το βαλεις σπιτι σου και σου λενε οτι θα λερωσεις το ασανσερ? Παρτο απο την σκαλα, ειναι λιγο κοπος αλλα ειναι η καλυτερη και πιο ασφαλης λυση.

Θες να το βαλεις στην εισοδο και οι γειτονες δεν εχουν προβλημα? Μπορεις με ενα πολυ καλο πεταλο (ουτε να σκεφτεσαι οτιδηποτε αλλο) αλλα να ξερεις οτι ακομα και το καλυτερο πεταλο εχει κοπει με εναν τροχο μεσα σε 5 λεπτα. Μα καλα θα πεις, θα μπει ο αλλος στην πολυκατοικια με τροχο και δεν θα τον ακουσει κανεις? Οχι πολυ πιθανο αλλα ολα γινονται, ειδικα αμα μιλαμε για μερος στο οποιο θα το αφηνεις καθε μερα και για πολλη ωρα.

Βεβαια το βασικο που δεν ρωτησαμε ειναι το ποσο ακριβο ειναι το ποδηλατο σου. Εγω πχ με το παλιοτερο τρεκινγκ των 300 ευρω στην εισοδο το ειχα 3-4 χρονια με καλο πεταλο και δεν φοβομουν, τωρα με το καινουριο (που δεν ειναι και κανα ακριβο, entry κουρσακι των 650 ευρω) δεν το αφηνω σε καμια περιπτωση εξω, ανεβαινει πολυ η πιθανοτητα να μπει στο ματι καποιου και αμα του μπει στο ματι χρειαζεται απλα λιγο χρονο.

Επεξ/σία από morgoth666
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, morgoth666 είπε

Καλα θεμα ασφαλειας ειναι και το να κλειδωνουν την πορτα (για περιπτωση πυρκαγιας πχ) αλλα στις περισσοτερες πολυκατοικιες βλεπεις χαρτακια "οι ενοικοι παρακαλουνται να κλειδωνουν" κτλ...

Πολύ σωστά. Την ίδια  απορία είχα πάντοτε και εγώ. Γίνεται ένας σεισμός ή μια πυρκαγιά, το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να εκκενώσεις το κτήριο. Αντε να έχεις μυαλό να πάρεις και τα κλειδιά μαζί σου..

Και επί του θέματος, χάρην πληρότητας σύμφωνα με τα όσα είπα και παραπάνω υπάρχει κάτι που ονομάζεται όδευση διαφυγής στις μελέτες πυροπροστασιας που υποβάλλονται στις ΥΔΟΜ και την πυροσβεστική.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...