voltmod Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 H Lenovo ανακοίνωσε πρόσφατα νέα gaming notebooks που βασίζονται σε τελευταίας γενιάς hardware από τις εταιρείες Intel και Nvidia. Πιο συγκεκριμένα, ο φορητός υπολογιστής Lenovo Legion 7i σύμφωνα με την εταιρεία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να απολαύσουν νέα επίπεδα ρεαλισμού στα σημερινά παιχνίδια AAA χάρη στους νέους επεξεργαστές 10ης γενιάς Intel Core H-series (Comet Lake) και στην κάρτα γραφικών Nvidia GeForce RTX 2080 Super με Max-Q Design. Παράλληλα με το Legion 7i. η Lenovo ανακοίνωσε και το Legion 5i, το οποίο όμως μπορεί να εξοπλιστεί με κάρτα γραφικών έως και Nvidia GeForce RTX 2060. Και τα δύο μοντέλα φορητών υπολογιστών διαθέτουν τη τεχνολογία Nvidia Advanced Optimus για βελτιωμένη αυτονομία, καθώς το σύστημα επιλέγει ανάλογα τον φόρτο εργασίας είτε την διακριτή κάρτα γραφικών της Nvidia ή το ενσωματωμένο υποσύστημα γραφικών στην συσκευασία του επεξεργαστή (iGPU) της Intel. Φυσικά, υποστηρίζεται η τεχνολογία Nvidia G-SYNC. Η διαθεσιμότητα των νέων φορητών υπολογιστών της Lenovo, Legion 7i και 5i θα εξαρτηθεί από την περιοχή ωστόσο το κόστος τους γνωρίζουμε ότι ξεκινάει από τα $999 και $1199 αντίστοιχα. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά τους θα γίνουν γνωστές σύντομα. Anandtech Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
mp44christos Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Άπατο θα παει. Στο 2020 οτι λαπτοπ δεν εχει ρυζεν 4000 ειναι πεταμένα λεφτά. 4 2
forgotten Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Η μόδα των slim and light έρχεται με μεγάλες θυσιες σε επίπεδα αποδοσης ότι και να διαφημιζουν και με πολύ υψηλο κοστος. Υπάρχει μεγάλη θερμικη εκκληση και από ότι βλέπω στην ψυξη δεν έγινε τπτ προς καλύτερη ψυξη, αλλά περίσοτερο προς gimmik future. Όταν έχεις thermal throttle και ως λύση πχ επιβαλλεις power limit για να μην χρειαστείς να βελτιωσεις την ψυξη τότε το hardware θα βρίσκεται σε μειονεκτικο επίπεδο. Επεξ/σία 8 Απριλίου 2020 από forgotten 4
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 και το δικό μου max q design είναι αλλά δεν έχω ιδέα τι κάνει , βασικά ποτέ δεν το δούλεψα σε παιχνίδια όποτε δεν ξέρω τι κάνει . αλλά lenovo μακριά και αγαπημένοι
forgotten Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, mp44christos είπε Άπατο θα παει. Στο 2020 οτι λαπτοπ δεν εχει ρυζεν 4000 ειναι πεταμένα λεφτά. σε gaming laptop πρωτιστως κοιταζουν την καρτα γραφικων και μετα τον επεξεργαστη, η 4 γενια ειναι πολυ καλη αλλα απουσιαζουν οι συμφωνιες για να δοθουν τα μοντελα με καλες καρτες γραφικων απο 2070 κλπ , και απο οτι βλεπω οι τιμες σε 4 γενια hs φλερτατουν επικινδυνα με τις τιμες της intel που συνοδευονται με δυνατοτερη καρτα γραφικων. Επεξ/σία 8 Απριλίου 2020 από forgotten 1
euaggelos01 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Μου αρέσει που λέει ''χάρη στους νέους επεξεργαστές 10ης γενιάς Intel Core H-series (Comet Lake) '' καλα μεταξυ θα μας κοροιδευομαστε? θα προτιμήσω με όλη την σημασια της λέξεως ΄΄Νέας γενιας Ryzen 4000'' Επεξ/σία 8 Απριλίου 2020 από euaggelos01
magnam Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 50 λεπτά πριν, hellas2020 είπε και το δικό μου max q design είναι αλλά δεν έχω ιδέα τι κάνει , βασικά ποτέ δεν το δούλεψα σε παιχνίδια όποτε δεν ξέρω τι κάνει . αλλά lenovo μακριά και αγαπημένοι Κι εμένα Max Q είναι. Ουσιαστικά είναι μια μικρότερη και λεπτότερη έκδοση της κάρτας γραφικών (καθώς υπόσχονται και μικρότερο βάρος - καλύτερες θερμοκρασίες), αλλά "θυσιάζει" κάπως τις επιδόσεις της GPU (μην φανταστείς καμιά τρελή μείωση, σχεδόν δεν γίνεται αισθητή, αλλά υπάρχει).
forgotten Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, magnam είπε Κι εμένα Max Q είναι. Ουσιαστικά είναι μια μικρότερη και λεπτότερη έκδοση της κάρτας γραφικών (καθώς υπόσχονται και μικρότερο βάρος - καλύτερες θερμοκρασίες), αλλά "θυσιάζει" κάπως τις επιδόσεις της GPU (μην φανταστείς καμιά τρελή μείωση, σχεδόν δεν γίνεται αισθητή, αλλά υπάρχει). 15% δεν ειναι τρελη μειωση, οταν δλδ μιλαμε για μια 2080 maxq της οποιας η αποδοση προσομοιαζει με 2070 κανονικη ενω εδωσες αλλα 400 ευρω για υποτιθεται ανωτερο μοντελο τοτε ναι η αποδοση και η αναλογια τιμης και προσφερομενων δυνατοτητων ειναι ασυμφορη. και επειδη μιλω με παραδειγματα εχω λαπτοπ με maxq το acer τριτον 700 με την 1080 maxq και επισης το msi titan με την κανονικη 1080 , και ενω η τιμη τους ηταν παραπλησια η maxq υστερει σε μεγαλο βαθμο.... Επεξ/σία 9 Απριλίου 2020 από forgotten
magnam Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 2 λεπτά πριν, forgotten είπε 15% δεν ειναι τρελη μειωση, οταν δλδ μιλαμε για μια 2080 maxq της οποιας η αποδοση προσομοιαζει με 2070 κανονικη ενω εδωσες αλλα 400 ευρω για υποτιθεται ανωτερο μοντελο τοτε ναι η αποδοση και η αναλογια τιμης και προσφερομενων δυνατοτητων ειναι ασυμφορη. και επειδη μιλω με παραδειγματα εχω λαπτοπ με maxq το acer predator 500 με την 1080 maxq και επισης το msi titan με την κανονικη 1080 , και ενω η τιμη τους ηταν παραπλησια η maxq υστερει σε μεγαλο βαθμο.... Σαφώς και υπάρχει μείωση. Απλώς πρακτικά στην καθημερινή χρήση δεν γίνεται αντιληπτή (εκτός κι εάν έχεις τίποτα τρελές απαιτήσεις ή την βρίσκεις με benchmarks). Αλλά σαφώς, όταν πληρώνεις αρκετά μεγαλύτερο ποσό για δυνατότερη κάρτα είναι σπάσιμο το να έχεις επιδόσεις κοντινές στο κατώτερο μοντέλο.
Alegreto Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Μπροστά στην Hp και την Dell , η Lenovo δεν έχει καμία πιθανότητα πρόκρισης ... χαμένη από τα αποδυτήρια όπως συνηθίζουμε να λέμε..
Jimlon Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 1110 δολαρια βάλε 2000 ευρο. Δες Σκρουτζ ένα ελαφρι gaming laptop με 1050ti έχει κανά 800. 1
Nero55 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) ειλικρινα γιατι συνεχιζουν να βαζουν στα λαπτοπ numeric keypad στο πληκτρολογιο και να θυσιαζουν τον πολυτιμο χωρο του main πληκτρολογιου? ειμαι ο μονος που το θεωρει αχρηστο? Επεξ/σία 8 Απριλίου 2020 από Nero55
odiseas46 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 2 ώρες πριν, Jimlon είπε 1110 δολαρια βάλε 2000 ευρο. Δες Σκρουτζ ένα ελαφρι gaming laptop με 1050ti έχει κανά 800. Ξεκινάει λέει, δηλαδή με 2080 super δεν θα δεις ούτε με 2000.
sv398 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 7 ώρες πριν, Nero55 είπε ειλικρινα γιατι συνεχιζουν να βαζουν στα λαπτοπ numeric keypad στο πληκτρολογιο και να θυσιαζουν τον πολυτιμο χωρο του main πληκτρολογιου? ειμαι ο μονος που το θεωρει αχρηστο? Δεν δουλεύεις με το laptop νούμερα μάλλον. Δούλεψε κάνα σοβαρό excel χωρίς numeric keypad και έλα να μου πεις μετά. 3
ntemek Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 15 ώρες πριν, forgotten είπε 15% δεν ειναι τρελη μειωση, οταν δλδ μιλαμε για μια 2080 maxq της οποιας η αποδοση προσομοιαζει με 2070 κανονικη ενω εδωσες αλλα 400 ευρω για υποτιθεται ανωτερο μοντελο τοτε ναι η αποδοση και η αναλογια τιμης και προσφερομενων δυνατοτητων ειναι ασυμφορη. και επειδη μιλω με παραδειγματα εχω λαπτοπ με maxq το acer τριτον 700 με την 1080 maxq και επισης το msi titan με την κανονικη 1080 , και ενω η τιμη τους ηταν παραπλησια η maxq υστερει σε μεγαλο βαθμο.... Acer με MSI δεν θα τα σύγκρινα... Τα τελευταία είναι αρκετά ανώτερα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα