Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, billdanos είπε

Και γω που νόμιζα πως είχατε θέμα μόνο με τον Gates! Είναι γενικότερη η αντίδραση για όσους έχουν περισσότερες ...κατσίκες! 😛 

Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι που αδιαφορούν για τις κατσίκες και τους κατσικοκλέφτες 

Επεξ/σία από ignome4
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Είναι προφανές ότι 9/10 που σχολιάζουν σε αυτό το thread δεν έχουν ιδέα πως γίνεται το ξέπλυμα χρήματος ή το πως δουλεύει η φορολογία στις ΗΠΑ σχετικά με τις δωρεές και τις φιλανθρωπίες. Η σύστασή μου: μην αυτοεξευτελίζεστε και σωπάστε όταν δεν γνωρίζετε κάτι. (και ειδικά όταν με αυτό τον τρόπο ρίχνετε λάσπη σε ανθρώπους που κάνουν και κάτι χρήσιμο για την κοινωνία)

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχω βαρεθεί αυτους τους μαμακες που κανουν και το "καλό" για διαφημιστικούς λόγους.

καντο και ασε τις γνωστοποιήσεις.

Επεξ/σία από mader
Δημοσ.

28% είναι πολυ λίγο,ξέρω άτομα που έδωσαν το 50% της προσωπικής τους περιουσία (100 ευρώ) για κοινωφελής σκοπούς. 😛

μπράβο για τη πράξη αλλα κι εγώ πιστεύω ότι αν θέλεις να προσφέρεις δεν το διατυμπανίζεις.

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, mants118 είπε

😛μπράβο για τη πράξη αλλα κι εγώ πιστεύω ότι αν θέλεις να προσφέρεις δεν το διατυμπανίζεις.

Η ανακοίνωση λειτουργεί και ως κίνητρο και πίεση προς τους άλλους ιδιώτες και εταιρίες να κάνουν αντίστοιχες προσφορές. 

Πχ από μια σύντομη αναζήτηση βλέπω ότι η Apple έχει 100$ δις μετρητά διαθέσιμα και η alphabet περίπου 115$ δις. 

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, panagi0tisgr είπε

Δεν έχει σημασία πώς τα βγάλανε , τουλάχιστον όταν υπάρχει ανάγκη τα δίνουν πάλι πίσω στο λαό.( Με κάποιο τρόπο)

Γιατί, πως τα βγάλανε;

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, billdanos είπε

Και γω που νόμιζα πως είχατε θέμα μόνο με τον Gates! Είναι γενικότερη η αντίδραση για όσους έχουν περισσότερες ...κατσίκες! 😛 

Θα δώσει η ααπλ κάνα δις και θα ρίξουμε το cloudflare...

Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί χρειάζονται τόσα δισεκατομμύρια δολάρια σε μια έρευνα ενός φαρμάκου. Βάζεις έναν ερευνητή να ανακατεύει μπουκαλάκια με διάφορες ουσίες, αγοράζεις μερικά ποντίκια ή γουρούνια για να τα δοκιμάσεις, βάζεις ένα αυτόματο εργαστήριο (υπάρχουν ήδη τα εργαστήρια, δεν θα τα χτίσουν τώρα) να κάνει μοριακές ή δεν ξέρω τι άλλες τροποποιήσεις σε χημικές ενώσεις, φτιάχνεις νέες ουσίες, ο ερευνητής ανακατεύει τις νέες ουσίες, δοκιμάζει σε νέα ποντίκια, αν όλα πάνε καλά δοκιμάζει σε 25-50 εθελοντές (εθελοντής = δωρεάν), αν όλα πάνε καλά πάει στο 2ο στάδιο. Πως γίνεται να σπαταλήσεις δισεκατομμύρια όταν το μόνο σου έξοδο είναι ο μισθός του ερευνητή και η αγορά των ποντικών;

Δηλαδή, αν ήμουν ερευνητής, τι θα έλεγα; "Θα μπορούσα να ερευνήσω για το εμβόλιο, αλλά δεν το κάνω αν δεν μου δώσεις ένα δισεκατομμύριο"; Ή μήπως ο ερευνητής κατεβάζει περισσότερες ιδέες όταν βλέπει περισσότερα δολάρια; Δεν καταλαβαίνω πως δουλεύει αυτή η αγορά... Στο κάτω κάτω αν βρεις το εμβόλιο θα βγάλεις άπειρα $€, δεν χρειάζεται να τσεπώσεις άπειρα πριν ακόμα το βρεις...

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, VanJ είπε

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί χρειάζονται τόσα δισεκατομμύρια δολάρια σε μια έρευνα ενός φαρμάκου. Βάζεις έναν ερευνητή να ανακατεύει μπουκαλάκια με διάφορες ουσίες, αγοράζεις μερικά ποντίκια ή γουρούνια για να τα δοκιμάσεις, βάζεις ένα αυτόματο εργαστήριο (υπάρχουν ήδη τα εργαστήρια, δεν θα τα χτίσουν τώρα) να κάνει μοριακές ή δεν ξέρω τι άλλες τροποποιήσεις σε χημικές ενώσεις, φτιάχνεις νέες ουσίες, ο ερευνητής ανακατεύει τις νέες ουσίες, δοκιμάζει σε νέα ποντίκια, αν όλα πάνε καλά δοκιμάζει σε 25-50 εθελοντές (εθελοντής = δωρεάν), αν όλα πάνε καλά πάει στο 2ο στάδιο. Πως γίνεται να σπαταλήσεις δισεκατομμύρια όταν το μόνο σου έξοδο είναι ο μισθός του ερευνητή και η αγορά των ποντικών;

Δηλαδή, αν ήμουν ερευνητής, τι θα έλεγα; "Θα μπορούσα να ερευνήσω για το εμβόλιο, αλλά δεν το κάνω αν δεν μου δώσεις ένα δισεκατομμύριο"; Ή μήπως ο ερευνητής κατεβάζει περισσότερες ιδέες όταν βλέπει περισσότερα δολάρια; Δεν καταλαβαίνω πως δουλεύει αυτή η αγορά... Στο κάτω κάτω αν βρεις το εμβόλιο θα βγάλεις άπειρα $€, δεν χρειάζεται να τσεπώσεις άπειρα πριν ακόμα το βρεις...

Φαντάζομαι οτι τα αντιδραστήρια στα μικροβιολογικά εργαστήρια θα κοστίζουν αρκετά.Πέρα από εξοπλισμό,αμοιβές,νέες προσλήψεις,πρώτες ύλες και πράγματα που δεν μας πάει ο νους,παρακάτω λέει οτι θα στηρίξει και μετά τον Covid,στη Παιδεία,Υγεία κ.α.

Δημοσ.

Δωρεά το 30΄/. της αμύθητης περιουσίας του, αδιανόητα όμορφη κίνηση.. Τον αγάπησα , δεν έχω τουιτερ αλλά ετσι μου έρχεται να κάνω μόνο γι αυτό που διάβασα !!  Εύγε τίποτε άλλο!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, VanJ είπε

Απο την θεωρια ως την πραξη υπαρχει μεγαλη αποσταση, αλλα ακομα και ετσι πως ακριβως εχεις στο μυαλο σου τα "μπουκαλακια με τις διαφορες ουσιες"? Και αν ηταν τοσο ευκολο γιατι δε φτιαχνει ο καθενας φαρμακα στο γκαραζ του;

Προφανως και δεν ειναι ετσι τα πραγματα, η ερευνα και αναπτυξη ενος φαρμακου, οι κλινικες δοκιμες και οι εγκρισεις απο τους υπευθυνους οργανισμους ειναι διαδικασιες χρονοβορες και πολυδαπανες - πλεον ενα δις δολλαρια ειναι ενα τυπικο κοστος για να βγει ενα νεο φαρμακο στην αγορα.

Επεξ/σία από asmilon
Δημοσ.
5 ώρες πριν, PerfectParanoia είπε

Δεν τον έδωσε ακριβώς. Μετέφερε μετοχές αξίας που αντιστοιχούν στο 28% του networth του από την Square σε μια LLC που ίδρυσε ο ίδιος (από όσο καταλαβαίνω και εγώ πρακτικά μια ΜΚΟ) και από εκεί κάνει δωρεές σε οργανώσεις που θεωρεί ότι πρέπει.

Για να είμαστε ακριβείς δηλαδή δεν αφαίρεσε 1 δισεκατομμύριο από το λογαριασμό/portfolio του απλά το επένδυσε σε μια εταιρία με mission statement την "μάχη κατά του COVID19" .Αλλά κάτι που νομίζω παίζει και είναι κοινή τακτική είναι ότι μπορεί να μεταφέρει τον πλούτο πίσω σε κάποιες από τις κερδοσκοπικές του εταιρίες μελλοντικά κάνοντας κάποια "συνεργασία" με την StrartSmall και την Square πχ ή κάποια άλλη εταιρία που μπορεί να ιδρύσει ο ίδιος. Δεν καταλαβαίνω πλήρως τα οικονομολογικά του θέματος προφανώς και κάποιος που γνωρίζει ίσως μπορεί να πει παραπάνω.

Μέχρι στιγμής έχει δωρήσει 100.000$ στο America's Food Fund όπως φαίνεται και στο transparency report που δίνει ο ίδιος. Αυτό (transparency) είναι καλή κίνηση, καλύτερη από το sensationalized "Δωρεα 1δις" που είναι ως επί το πλείστον PR.

Ευχαριστώ για τις λεπτομέρειες !

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...