leftys Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Εδώ και καιρό (μετά από ένα βράδυ που έριξε καρέκλες και είχαμε αυξομειώσεις στην τάση και διακοπή στη σύνδεση DSL), η τηλεόραση μια Samsung UE46F6500S LED TV όποτε θέλει και χωρίς κάποιο μοτίβο, αποσυνδέεται από το δίκτυο wifi του σπιτιού (την ώρα που βλέπω netflix, youtuibe κλπ). Κάθε φορά, βγαίνω από την εκάστοτε εφαρμογή, τρέχω πάλι το δίκτυο wizard βρίσκει το wifi και συνδέεται κανονικά, για διάσημα όμως που ποικίλει κάθε φορά. Μπορεί να κόβεται κάθε 15 λεπτά, άλλες φορές χωρίς διακοπή για ώρες. Το router (ASUS DSL-N16U GIGABIT MODEM ROUTER ADSL2) είναι σε οπτική επαφή μαζί της (αλλά δεν μπορώ να συνδέσω με καλώδιο lan) και δεν είναι θέμα εμβέλειας. Τι θα μπορούσα να δω για να ξεκινήσω το troubleshooting καθώς πλέον τα νεύρα είναι τσαταλια? (πχ ρυθμίσεις router ή της τηλεόρασης) Επεξ/σία 7 Απριλίου 2020 από leftys
leftys Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 ε ναι αυτο εννοειται... μαλιστα ειχα παρει και τη φορθνετ τοτε τηλεφωνο και μου λεγανε οτι πρεπει να αλλαξω καναλι γιατι μαλλον εχω παρεμβολες (ξαφνικά? τόσα χρόνια δεν είχα ποτέ θέμα).
zx1234r Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Βάλε ένα wifi analyzer στο κινητό και πήγαινε κοντά στην τηλεόραση να δεις το σήμα. Αν είναι σχετικά μέτριο προς χαμηλό, ίσως για αυτό κάνει αποσυνδέσεις. 1
leftys Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 επειδή έχω καιρό να ασχοληθώ με το άθλημα και τα έχω ξεχάσει, γιαυτό πόσταρα εδώ κάποιος που το κάνει συχνά το troubleshooting ίσως θα μπορούσε να βοηθήσει θα περίμενα οδηγίες τύπου βάλε σταθερή IP, βάλε dns της google κλπ εκτός αν λέω βλακείες...
zx1234r Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Αν σου κάνει disconnect, κάτι παίζει με το wifi, τίποτα περισσότερο. Ούτε Ip ούτε dns ούτε κακό μάτι. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Μοιάζει για παρεμβολές στο WiFi. Δοκίμασε να αλλάξεις θέση το ρούτερ. Μια καλή τοποθεσία είναι στην είσοδο του διαμερίσματος (εάν μένεις σε διαμέρισμα). Είχα παρόμοιο πρόβλημα και λύθηκε με αυτό το τρόπο. Επίσης βοηθάει πολύ και η αλλαγή ασύρματου τηλεφώνου (σε περίπτωση που υπάρχει στο σπίτι κάτι τέτοιο) σε κάτι πιο νέο με τεχνολογία ECO+ (πολλές φορές, τα παλιάς τεχνολογίας ασύρματα, κάνουν παρεμβολές σε μερικά κανάλια wifi). Επεξ/σία 8 Απριλίου 2020 από Επισκέπτης
graphist83 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Αλλαξε καναλι στο router αν ειναι auto η σε καποιο αριθμο βαλε εναν αλλο. Κατα πασα πιθανοτητα θα λυθει. Το εχω αντιμετωπισει και με αλλες TV. 1
adsl2+ Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 14 ώρες πριν, graphist83 είπε Αλλαξε καναλι στο router αν ειναι auto η σε καποιο αριθμο βαλε εναν αλλο. Κατα πασα πιθανοτητα θα λυθει. Το εχω αντιμετωπισει και με αλλες TV. Αν δε λυθεί, θέλει άλλη πλακέτα wifi;
leftys Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Στις 8/4/2020 στις 10:44 ΜΜ, graphist83 είπε Αλλαξε καναλι στο router αν ειναι auto η σε καποιο αριθμο βαλε εναν αλλο. Κατα πασα πιθανοτητα θα λυθει. Το εχω αντιμετωπισει και με αλλες TV. a αυτο εχει το μενου στο ρουτερ, το ειχα βαλει στο 12 αν θυμαμαι καλα γιατι ετσι μου ειπε ο τεχνικος απο τη φορθνετ, αλλα το ξαναγυρισα στο auto που ειχε πριν απο οτι θυμαμαι εψαξα λιγο και ολοι λενε καναλια 1, 6 ή 11 (αν και δειχνει οτι ειναι στο 11 και παλι κανεις αποσυνδεσεις) καποια αλλη ρυθμιση βλεπετε λαθος?
MauroPaltoudias Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Κατέβασε το WiFi analyzer στο κινητό σου και τσέκαρε στη μπάντα που παίζεις (2,4 φαντάζομαι), πόσα γειτονικά ρούτερ εντοπίζονται κοντά σου και σε ποιά κανάλια. Από εκεί ξεκινάει κανείς για να αποφασίσει ποιό κανάλι να κλειδώσει στο ρούτερ του. Προφανώς θα αναζητήσεις το πιο "καθαρό" κανάλι (με τη λιγότερη γειτονική παρουσία). Επεξ/σία 12 Απριλίου 2020 από MauroPaltoudias 1
leftys Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Στις 12/4/2020 στις 1:23 ΠΜ, MauroPaltoudias είπε Κατέβασε το WiFi analyzer στο κινητό σου και τσέκαρε στη μπάντα που παίζεις (2,4 φαντάζομαι), πόσα γειτονικά ρούτερ εντοπίζονται κοντά σου και σε ποιά κανάλια. Από εκεί ξεκινάει κανείς για να αποφασίσει ποιό κανάλι να κλειδώσει στο ρούτερ του. Προφανώς θα αναζητήσεις το πιο "καθαρό" κανάλι (με τη λιγότερη γειτονική παρουσία). λοιπόν το έκανα και είδα ότι όλα τα γύρω δίκτυα παίζουν στο κανάλι 1 ή 11. Οπότε και έβαλα το 6 που είναι χωρίς overlapping. Τζιφος, πάλι τα ίδια με το που ξεκινάει το youtube μετά από λίγο κάνει disconnect, ίσως και πιο συχνά από πριν μου φαίνεται τώρα. Να στείλω λέτε στη samsung μήπως έχουν καμιά ιδέα?
MauroPaltoudias Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Το ίδιο πράγμα εμφανίζεται και στον υπολογιστή π.χ. ; Βάζεις youtube και βλέπεις δυσκολίες στο φόρτωμα του βίντεο ;
leftys Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 20 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε Το ίδιο πράγμα εμφανίζεται και στον υπολογιστή π.χ. ; Βάζεις youtube και βλέπεις δυσκολίες στο φόρτωμα του βίντεο ; όχι στον υπολογιστή και στα κινητά δεν έχω κανένα θέμα...
adsl2+ Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 26 λεπτά πριν, leftys είπε όχι στον υπολογιστή και στα κινητά δεν έχω κανένα θέμα... Η πλακέτα του wifi της tv θέλει έλεγχο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα