Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους,

ζητώ συγνώμη αν έχω τοποθετήσει το ερώτημα σε λάθος κατηγορία, αλλά δεν ήμουν σίγουρος. Στέλνω για να ρωτήσω το εξής: έχω ένα λάπτοπ και θα αντικαταστήσω μία μνήμη ραμ και το σκληρό δίσκο από hdd σε ssd. Για τη μνήμη είναι όλα απλά. Με το σκληρό έχω ένα θέμα, σχετικά με τη διαδικασία εγκατάστασης. Θα σας περιγράψω τι σκοπεύω να κάνω και αν κάπου έχω λάθος παρακαλώ πολύ βοηθήστε με. έχω να ασχοληθώ χρόνια με το άθλημα. Θα τοποθετήσω το σκληρό στη μητρική και για τη συνέχεια έχω ήδη ετοιμάσει ένα φλασάκι με τα  windows10 για να ξεκινήσει να φορτώσει το λειτουργικό. Επειδή βέβαια θα έχουν χαθεί πολλά από όσα είχε ήδη ο υπολογιστής προεγκατεσημένα έχω φτιάξει και ένα φλασάκι που έχω περάσει μέσα (απλά με αντιγραφή - επικόλληση -δε ξέρω αν γίνεται έτσι απλά) ένα partition (backup) που υπάρχει ήδη στον υπολογιστή και κάνει επαναφορά συστήματος στην αρχική του κατάσταση. Σας έχω επισυνάψει φωτό γιατί ίσως δε το εξηγώ καλά. Βέβαια δε ξέρω αν τρέξει στο νέο σκληρό (αν π.χ. χρειάζεται να έχουν εγκατασταθεί ήδη τα windows για να τρέξει ή κάτι άλλο) και κάνει την εγκατάσταση λειτουργικού και όσων προγραμμάτων υπήρχαν προεγκατεστημένα. Εγώ μία φορά θα προσπαθήσω. Αν έχετε παρατηρήσεις παρακαλώ πολύ κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη! recovery1.PNG.40d42d6000069a1176701970bb29217b.PNG

Επεξ/σία από alexis2409
Δημοσ.

Καλύτερα τρέξε ένα disk cloning πρόγραμμα που θα σου μεταφέρει ολόκληρο το δίσκο σε ssd. Να κρατήσεις όμως και το license του λειτουργικού. Μπορεί να ζητηθεί.

Δωρεάν cloning προγράμματα υπάρχουν πολλά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, alexis2409 είπε

Αν έχετε παρατηρήσεις παρακαλώ πολύ κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη! 

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, μπορείς πολύ εύκολα να κάνεις τη δουλειά σου με clone. Όμως, θα χρειαστείς ένα εξωτερικό case για να μεταφέρεις στον καινούριο το αντίγραφο (τον κλώνο) του υφιστάμενου, εν συνεχεία να αποσυνδέσεις τον υφιστάμενο και τέλος, να τοποθετήσεις στη θέση του τον SSD. Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι μιλάμε για ίσης χωρητικότητας σκληρούς δίσκους.

Αν όχι, τότε η διαδικασία αλλάζει ελαφρώς.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.

Βοηθήστε με λίγο στο εξής: τα προγράμματα αυτού του τύπου αντιγράφουν και τα δεδομένα που υπάρχουν ήδη και τα προγράμματα? Έχω εξωτερικό σκληρό 1 tb.Τα 500gb είναι ελεύθερα. Ο σκληρός του pc είναι επίσης 1tb αλλά τα δεδομένα του δε ξεπερνούν τα 60-70 gb. Θα έχω κάποιο πρόβλημα? Επίσης ο εξωτερικός σκληρός πρέπει να αφιερωθεί μόνο για να φτιάξω έναν κλώνο του υφιστάμενοιυ δίσκου του pc;  Εννοώ υπάρχει πρόβλημα που θα έχω και άλλα δεδομένα μέσα; 

Τέλος εφόσον με ένα από τα προγράμματα που μου λέτε φτιάξω έναν κλώνο στον εξωτερικό σκληρό, αφαιρώ τον παλιό δίσκο, τοποθετώ τον ssd και απλά με usb σύνδεση θα αναγνωρίσει τον εξωτερικό σκληρό και θα τρέξει εγκατάσταση εκ του μηδενός?

Συγνώμη αν κούρασα!

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, alexis2409 είπε

Βοηθήστε με λίγο στο εξής: τα προγράμματα αυτού του τύπου αντιγράφουν και τα δεδομένα που υπάρχουν ήδη και τα προγράμματα? Έχω εξωτερικό σκληρό 1 tb.Τα 500gb είναι ελεύθερα. Ο σκληρός του pc είναι επίσης 1tb αλλά τα δεδομένα του δε ξεπερνούν τα 60-70 gb. Θα έχω κάποιο πρόβλημα? Επίσης ο εξωτερικός σκληρός πρέπει να αφιερωθεί μόνο για να φτιάξω έναν κλώνο του υφιστάμενοιυ δίσκου του pc;  Εννοώ υπάρχει πρόβλημα που θα έχω και άλλα δεδομένα μέσα; 

Τέλος εφόσον με ένα από τα προγράμματα που μου λέτε φτιάξω έναν κλώνο στον εξωτερικό σκληρό, αφαιρώ τον παλιό δίσκο, τοποθετώ τον ssd και απλά με usb σύνδεση θα αναγνωρίσει τον εξωτερικό σκληρό και θα τρέξει εγκατάσταση εκ του μηδενός?

Συγνώμη αν κούρασα!

Ακόμα πιο απλά μπορείς με κάποιο αξιόπιστο πρόγραμμα να αποθηκεύσεις μία "εικόνα" του υπάρχοντος δίσκου σου σαν αρχείο στον εξωτερικό (με προσοχή όμως για να μην σβήσεις τον εξωτερικό τελείως) και όταν βάλεις τον ssd στο μηχάνημα, κάνεις κλώνο απο το αρχείο της "εικόνας". Θα μεταφερθούν όλα όπως είναι τώρα, απλά ίσως σου πετάξει μήνυμα για ενεργοποίηση των windows. Μπορεί και όχι βέβαια, microsoft είναι αυτή.

Για παράδειγμα το acronis το κάνει. Το έχω αγορασμένο εδώ και μερικά χρόνια και είμαι πολύ ικανοποιημένος.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό είναι εξαιρετικό! Μπορεί το acronis δηλ να μου φτιάξει ως "εικόνα" το partition recovery που έχει φτιάξει ο κατασκευαστής στο laptop για να κάνω επαναφορά με ένα κλικ στην κατάσταση που το αγόρασα? Αυτό θα με ενδιέφερε. Να φτιάξω ένα φλασάκι που να το περάσω στο νέο σκληρό και να είναι το pc όπως την ημέρα που το αγόρασα. Επίσης το acronis θα το βρω free ή πρέπει να το αγοράσω?

Δημοσ.

Το partition μόνο δεν νομίζω. Ολόκληρο τον δίσκο όμως ναι. Μαζί με όλα τα partitions. Έχει μια free έκδοση αλλά δεν ξέρω τι περιορισμούς έχει. Δοκίμασε το και αν σε ικανοποιήσει το αγοράζεις.

Επίσης το recovery του κατασκευαστή δεν χρειάζεται. Αν έχεις windows 10, κάνεις ένα reset και έρχεται στην αρχική του κατάσταση σβήνοντας όμως όλα τα αρχεία σου.

Δημοσ.

Υπάρχει και το Macrium Reflect που είναι δωρεάν και σε αφήνει να μεταφέρεις όποια partitions θέλεις. Μπορείς παράδειγμα να μεταφέρεις το recovery partition και να ξεκινήσεις επαναφορά όταν βάλεις τον SSD (ώστε να σου εγκαταστήσει το εργοστασιακο image).

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα. ο HDD δίσκος όταν παλιώσει και λειτουργεί πολύ αργά ο υπολογιστής, μπορείς να τον κρατήσεις και με έναν αντάπτορα μπορείς να το χρησιμοποιείς ως φλασάκι USB για αποθήκευση δεδομένων. Μπορείς να κάνεις και το ίδιο με έναν ssd δίσκο, όταν κι αυτός θα έχει παλιώσει και θα λειτουργεί αργά ο υπολογιστής?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...