Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, kanesaxo είπε

Ώπα Ώπα. Λες πως σαν πωλητής απαιτεις να σου καταθέσουν τα χρήματα.

Αν είσαι αγοραστής λες μη καταθέσεις λεφτά αν στο ζητήσει ο πωλητής.

Καταλαβαίνεις την ανακολουθία έτσι;

Εκτός και αν μιλάς προσωπικά για σένα!

10 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μάλλον σου διέφυγε το "Πέρα από την πλάκα" που έγραψε αμέσως μετά :)

Ακριβώς, ήθελα να τονίσω που λένε όλοι στο τόπικ ότι η κατάθεση είναι η καλύτερη λύση, αλλά όταν ανοίξει κάποιος άλλο τόπικ που λέει ότι κατέθεσε χρήματα σε κάποιον για αγορά, όλοι τον κράζουν και του λένε να ξεχάσει τα λεφτά του.

Οπως γράφω μετά, δεν είναι μία μέθοδος που προτιμάω προσωπικά.

• Like 1
  • Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Μάλλον σου διέφυγε το "Πέρα από την πλάκα" που έγραψε αμέσως μετά :)

να σου πω την αλήθεια, δε το πρόσεξα καν.

Υ.Γ. πάντως οι αξιολογήσεις του ινσόμνια, βοηθούν και τις "απ'εξω" συναλλαγές.

Εχω πουλησει πράγματα μεσω marketplace, όπου λογικο να μην υπαρχιε εμπιστοσύνη. Τους λεω καντε μια βολτα απο insomnia, διαβάστε αξιολογήσεις...Κάποιοι το δέχονται, αλλοι πάλι, επιφυλακτικοι!

Επεξ/σία από kanesaxo
  • 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ασφαλές από Paypal και κάρτα για τέτοιου είδους συναλλαγές. Και μάλιστα όχι Send to Family & Friends αλλά Buy Goods για να υπάρχει και Seller και Buyer Protection. Και αν τα πράγματα δεν πάνε καλά εκτός από το Resolution Center του Paypal υπάρχει και η αίτηση αμφισβήτησης συναλλαγής για κάρτες που κάνεις απευθείας στην τράπεζα και δεν μπορεί να την αρνηθεί ούτε το Paypal. Και αν είσαι έμπορος, πάντα στέλνεις με αποδεικτικό αποστολής για να μπορείς να το καταθέσεις αν ζητηθεί. Όλα τ'άλλα είναι επισφαλή.

Δημοσ.

Ναι θα συμφωνήσω και εγώ με αυτό. Στις αγοραπωλησίες χρησιμοποιώ μόνο paypal για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Είναι (και προσωπικά μου έχει φανεί στην πράξη) η πιο ασφαλής επιλογή τόσο ως πωλητής όσο και ως αγοραστής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/4/2020 στις 1:13 ΜΜ, gasgounis είπε

Καλημερα.

Εχω βρει αγοραστη σε μια αγγελια που εχω βαλει.

Ο αγοραστης θελει να βαλει τα χρηματα σε τραπεζικο λογαριασμο για να παρει μετα το αντικειμενο της πωλησης. Επειδη με βρηκε μεσω ιντερνετ, φοβαμαι μηπως ειναι κανενας απατεωνας..

Ποιος ειναι ο πιο ασφαλης τροπος για να γινει η πληρωμη?

Για τα μετρητα υπαρχει ο φοβος να ειναι πλαστα. Μεσω τραπεζας, να κανει αμφισβητηση συναλλαγης. Τι κανουμε?

Οσοι πουλατε ή αγοραζετε πραγματα και μεσω του insomnia, τι κανετε?

ετσι οπως λέει και ενας φίλος ,

σε ιδια τράπεζα τα βλέπεις οτι τα πηρες σχεδόν αμέσως και μετά το στέλνεις ,

σε άλλη τράπεζα του λες καταθεση και μολις τα δω μετά απο δυο εργάσιμες τοτε φέυγει το προιον.

αλλιως αν δεν συμφωνεί δεν γινεται η συναλαγή.

Επεξ/σία από makis269
Δημοσ.

Καλά, είναι αστείο να συζητάτε για paypal σε αγγελίες. Το 3-5% (ανάλογα με την κάρτα που θα χρησιμοποιήσει ο άλλος) είναι κερασμένο; Μην αναφέρω καν ότι θέλετε να έχει ο άλλος seller account και όχι απλό personal.

• Like 1
Δημοσ.

Να του πεις να βρεθείτε από κοντά, μπροστά σε ένα ΑΤΜ της Πειραιώς, να στείλει τα χρήματα με Λεφτά στο Λεπτό, να σου δώσει τον κωδικό να τα σηκώσεις εσύ ο ίδιος και να του δώσεις μετά το προϊόν...

και μετρητά θα τα παρεις και πλαστα δεν θα είναι...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, BrocasHelm είπε

Καλά, είναι αστείο να συζητάτε για paypal σε αγγελίες. Το 3-5% (ανάλογα με την κάρτα που θα χρησιμοποιήσει ο άλλος) είναι κερασμένο; Μην αναφέρω καν ότι θέλετε να έχει ο άλλος seller account και όχι απλό personal.

Το paypal δεν χρεώνει τπτ για μεταφορά μεταξυ χρηστών. Η καρτα που λες δεν παίζει κανένα ρόλο. 

Για να βαλεις buyers protection δεν χρειαζεται να έχεις business account. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, bilya είπε

Το paypal δεν χρεώνει τπτ για μεταφορά μεταξυ χρηστών. Η καρτα που λες δεν παίζει κανένα ρόλο. 

Για να βαλεις buyers protection δεν χρειαζεται να έχεις business account. 

Από την δουλειά (που οκ, δεν ήταν personal account) ξέρω πως ανάλογα με την κάρτα που είχε ο άλλος (VISA, MasterCard, AMEX, Diners) είχε και διαφορετική προμήθεια που κρατούσε το paypal.

Το αν έχει fees το Goods & Services ή το Friends & Family (εδώ δεν υπάρχει Buyer's Protection) μπορεί να το δει κάποιος που τα χρησιμοποιεί και να μας πει. Από όσο θυμάμαι πάντως, υπήρχαν fees στο Goods & Services, και γενικά η άλλη επιλογή συμφέρει πολύ περισσότερο. Ήταν international μεταφορές βέβαια και όχι domestic, και δεν ξέρω αν αλλάζει πάλι κάτι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, [email protected] είπε

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ασφαλές από Paypal και κάρτα για τέτοιου είδους συναλλαγές. Και μάλιστα όχι Send to Family & Friends αλλά Buy Goods για να υπάρχει και Seller και Buyer Protection. Και αν τα πράγματα δεν πάνε καλά εκτός από το Resolution Center του Paypal υπάρχει και η αίτηση αμφισβήτησης συναλλαγής για κάρτες που κάνεις απευθείας στην τράπεζα και δεν μπορεί να την αρνηθεί ούτε το Paypal. Και αν είσαι έμπορος, πάντα στέλνεις με αποδεικτικό αποστολής για να μπορείς να το καταθέσεις αν ζητηθεί. Όλα τ'άλλα είναι επισφαλή.

ωραία το paypal και το buy goods και έαν εγώ είμαι απατεώνας και ζητησώ τα χρηματα πισώ πως θα αποδήξεις την αγορά χωρίς παραστατικό.....τι αποδεικτικό θα αναβάσεις ???

Επεξ/σία από corsair04
Δημοσ.
Στις 4/2/2021 στις 11:15 ΠΜ, DTInfinity είπε

Να του πεις να βρεθείτε από κοντά, μπροστά σε ένα ΑΤΜ της Πειραιώς, να στείλει τα χρήματα με Λεφτά στο Λεπτό, να σου δώσει τον κωδικό να τα σηκώσεις εσύ ο ίδιος και να του δώσεις μετά το προϊόν...

και μετρητά θα τα παρεις και πλαστα δεν θα είναι...

Ο κωδικός της υπηρεσίας Λεφτά στο Λεπτό είναι αυστηρά προσωπικός. Ας αποφύγουμε τα μετρητά στο 2021.

14 ώρες πριν, corsair04 είπε

ωραία το paypal και το buy goods και έαν εγώ είμαι απατεώνας και ζητησώ τα χρηματα πισώ πως θα αποδήξεις την αγορά χωρίς παραστατικό.....τι αποδεικτικό θα αναβάσεις ???

Μια χαρά μπορείς να δημιουργήσεις τιμολόγιο με personal account.

Screenshot_2021-02-05 PayPal Αίτημα λήψης χρημάτων.png

Screenshot_2021-02-05 Τιμολόγιο.png

Δημοσ.
Στις 9/4/2020 στις 2:47 ΠΜ, AliasAndrew είπε

Οχι, δεν μου εχει συμβει σε καμια απο τις ΔΕΚΑΔΕΣ φορες που πουλησα κατι μεσω ιντερνετ. Οποτε ναι, ειναι ο καλυτερος τροπος μακραν.

14 ευρω? Κουριερ ε? Υπαρχει λυση και σε αυτο, λεγεται ΕΛΤΑ. Και για να σε προλαβω, τιποτα που εστειλα δεν επαθε ποτε ζημια παρολο που ηταν ευαισθητες ηλεκτρονικες συσκευες. Καλο αμπαλαρισμα και δεν εχεις θεμα

Μ αρεσει που εισαι τοσο σιγουρος.

Για να σε προλαβω,απλα ησουν τυχερός και δεν εξαφανιστηκε ο παραλήπτης, οπως επισης τυχερος ησουν που δεν εσπασε καποιο δεμα.

Αντικαταβολη ο πιο ασφαλής τροπος,τι αλλο θα ακουσουμε.

Στις 10/4/2020 στις 3:33 ΜΜ, akisdom είπε

Αυτό το να μην παραλάβει ναι ειναι ρίσκο για τα αλλα υπαρχουν λύσεις. Πληρωμη μετά απο έλεγχο του δέματος. Και σε σχεση με την πληρωμη του πωλητή απο την κούριερ τα λεφτά έρχονται σε τρεις περ. Μέρες απο την παραλαβή. 

Δεν επιτρέπεται ο ελεγχος κατα την παράδοση, μην τα ξαναλεμε.

Αλλο που κατι μαγαζακια το κανουν.

• Confused 1
Δημοσ.

Ο έλεγχος κατα την παράδοση ειναι πλέον κάτι που γινετε σε όλες τις κούριερ αρκεί να το ζητήσεις εσυ ως αποστολέας. Αυτό ειναι 100% σίγουρο και το κάνω σε ¨καθε αποστολή που θα μου το ζητήσουν. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, akisdom είπε

Ο έλεγχος κατα την παράδοση ειναι πλέον κάτι που γινετε σε όλες τις κούριερ αρκεί να το ζητήσεις εσυ ως αποστολέας. Αυτό ειναι 100% σίγουρο και το κάνω σε ¨καθε αποστολή που θα μου το ζητήσουν. 

Ο ελεγχος κατα την παραδοση ειναι παρανομος.

Οποτε μην εισαι 100% σιγουρος,επειδη απλα το κανουν καποια καταστηματα.

Πιο παλια ισως να το καναν ολοι ( λεμε τωρα ),αλλα σιγουρα πλεον εχουν βαλει μυαλο και προσεχουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...