Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, koolisk6 είπε

όχι τα κάνω μασούρι

Τότε είσαι παράδειγμα προς αποφυγή, όχι προς μίμηση.

• Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Τίποτα απολύτως δεν σημαίνει, η εμπειρία ενός μόνο ατόμου είναι πολύ μικρό (ανύπαρκτο θα έλεγα) δείγμα για να μπορούν να βγουν από αυτή ακριβή στατιστικά στοιχεία.

Ενα ατομο δεν σημαινει μια εμπειρια στη συγκεκριμενη περιπτωση. Εχοντας στειλει δεκαδες δεματα εχω δεκαδες εμπειριες και στατιστικα ειναι επαρκεις για να βγουν συμπερασματα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, AliasAndrew είπε

Ενα ατομο δεν σημαινει μια εμπειρια στη συγκεκριμενη περιπτωση. Εχοντας στειλει δεκαδες δεματα εχω δεκαδες εμπειριες και στατιστικα ειναι επαρκεις για να βγουν συμπερασματα

Αν δεν θες να καταλάβεις ότι τα δεκάδες δέματα που έχεις στείλει εσύ είναι ένα τίποτα μπροστά στα εκατομμύρια που έχουν σταλεί γενικώς, τότε δεν μπορώ να κάνω τίποτα.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Thanks 1
Δημοσ.

Λοιπόν, παιδιά, να κάνουμε μία σύνοψη απ'όσα γράφτηκαν στο θέμα αλλά και σε άλλα σχετικά θέματα στο Insomnia:

Αν είσαι πωλητής - Να απαιτήσεις να σου βάλουν τα λεφτά στην τράπεζα και να περιμένεις να εμφανιστούν στο λογαριασμό σου πριν στείλεις το αντικείμενο!

Αν είσαι αγοραστής - Σε καμία περίπτωση μη βάλεις λεφτά στην τράπεζα του πωλητή αν στο ζητήσει, γιατί ξεκάθαρα είναι απάτη και θα χάσεις τα λεφτά σου!

Καλή επιτυχία στις αγορές σας!

Πέρα από την πλάκα - πάντα έχει ρίσκο όταν αγοράζεις από έναν άγνωστο. Εγώ προτιμώ χέρι με χέρι, γιατί και μπορείς να ελέγξεις το αντικείμενο, αλλά και τα λεφτά. Σαν δεύτερη επιλογή η αντικαταβολή, μετά από συζήτηση και μόνο αν κρίνω ότι μπορώ να εμπιστευτώ το άτομο. Η τελευταία είναι η τραπεζική κατάθεση και πάλι μετά από συνεννόηση, μόνο για πράγματα που δεν μπορώ να βρω αλλιώς.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/4/2020 στις 7:57 ΜΜ, gasgounis είπε

η πωληση μου σε αυτον ακυρωθηκε. Του ειπα για μετρητα και κολλησε και αρχισε τις δικαιολογιες, οτι ειναι δυσκολο (θελω να πουλησω επιπλα που εχω σε αποθηκη, αυτος ειναι στην Σπαρτη αλλα θα ερχοταν ενας μεταφορεας που ειναι Αθηνα να τα παρει και θα γυρναγε μετα Σπαρτη και οτι δεν θα ειχε τοσα λεφτα μαζι του ο οδηγος του φορτηγου).

Για να τα συγκεντρωσουμε, οι επιλογες ειναι i) χερι με χερι ii) καταθεση σε τραπεζικο λογαριασμο, εμφανιζονται τα χρηματα στο λογαριασμο και μετα ο πωλητης δινει το προιον στον αγοραστη iii) ¨λεφτα στο λεφτο" (εφοσον εχει Πειραιως ο αγοραστης) και μετα παραδοση του προιοντος.

Φανταζομαι και αντικαταβολη.

Θα ηταν ενδιαφερον να ξεκινησουμε ενα θεμα με περιπτωσεις που κοροιδεψε ο αγοραστης ή ο πωλητης. Καποιοι θα γελασουν και καποιοι αλλοι θα μαθουν για να αποφυγουν κακοτοπιες στο μελλον.

Υ.Γ. Σε εταιρια που δουλευα παλαιοτερα, πελατες απο το εξωτερικο μας εστελναν "payment orders", περνουσαν μερες και δεν εφταναν τα χρηματα σε εμας ποτε. Τι συνεβαινε? Μας εστελναν ψευτικες εντολες πληρωμης ή εντολες που ακυρωναν αμεσως μετα. Ο λογος ηταν για να τους στειλουμε εμπορευμα και να μην μπλοκαρουμε παραγωγη ή παραδοση.

λογικα ηταν απατεωνας, δυστυχως λογω βιασυνης την πατησα και γω ενα ρημαδι σαββατο, που πιστεψα μια αποδειξη συναλλαγης και τα λεφτα δεν μπηκαν ποτε τελικα.

να συμπληρωσω για ολα αυτα με τις συνναλαγες που λετε:

Σαν πωλητης: ΠΟΤΕ αντικαταβολή, χερι - χερι σε μερη με κοσμο οπως γραψατε και πριν, κατάθεση ακομα καλυτερα για οσους φοβουνται τα πλαστα ή να μην φανε φαπες

Σαν αγοραστης, ΜΟΝΟ χερι χερι, ουτε αντικαταβολες ουτε καταθεσεις, δεν εμπιστευομαι κανεναν, δεν πα να χει 200 αξιλογησεις :P

Αυτο με την αντικαταβολη δεν το χω καταλαβει ποτε που λενε πολλοι οτι ειναι ο καλυτερος τροπος, καταρχας σαν αγοραστης εχεις τεραστιο ρισκο, να μην παραλαβει ποτε, και 2ον αργεις να παρεις τα λεφτα, και σαν αγοραστης πολυ απλα μπορει να σου χει βαλει οτι να ναι μεσα στο πακετο.

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αν δεν θες να καταλάβεις ότι τα δεκάδες δέματα που έχεις στείλει εσύ είναι ένα τίποτα μπροστά στα εκατομμύρια που έχουν σταλεί γενικώς, τότε δεν μπορώ να κάνω τίποτα.

Α ενταξει τοτε, ας επικοινωνησω με εκατομμυρια αποστολεις δεματων ωστε να μπορεσω να βγαλω συμπερασμα. Δεν επαρκουν οι δεκαδες εμπειριες μου. Δεν ειναι επαρκες δειγμα. Με αυτη την ''λογικη'' σου ολες οι στατιστικες ερευνες και polls που εχουν γινει στην ιστορια ειναι λαθος. Παλι καλα που δεν εγινες στατιστικολογος

• Confused 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, splanis είπεεις :P

Αυτο με την αντικαταβολη δεν το χω καταλαβει ποτε που λενε πολλοι οτι ειναι ο καλυτερος τροπος, καταρχας σαν αγοραστης εχεις τεραστιο ρισκο, να μην παραλαβει ποτε, και 2ον αργεις να παρεις τα λεφτα, και σαν αγοραστης πολυ απλα μπορει να σου χει βαλει οτι να ναι μεσα στο πακετο.

Αυτό το να μην παραλάβει ναι ειναι ρίσκο για τα αλλα υπαρχουν λύσεις. Πληρωμη μετά απο έλεγχο του δέματος. Και σε σχεση με την πληρωμη του πωλητή απο την κούριερ τα λεφτά έρχονται σε τρεις περ. Μέρες απο την παραλαβή. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, akisdom είπε

Αυτό το να μην παραλάβει ναι ειναι ρίσκο για τα αλλα υπαρχουν λύσεις. Πληρωμη μετά απο έλεγχο του δέματος. Και σε σχεση με την πληρωμη του πωλητή απο την κούριερ τα λεφτά έρχονται σε τρεις περ. Μέρες απο την παραλαβή. 

δεν νομιζω οτι γινεται ελεγχος πριν απ την παραλαβη κανονικα, τωρα αν εχεις κολλητο τον κουριερ δεν ξερω

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, splanis είπε

δεν νομιζω οτι γινεται ελεγχος πριν απ την παραλαβη κανονικα, τωρα αν εχεις κολλητο τον κουριερ δεν ξερω

Έχει ζητηθεί σε άλλο θέμα με κούριερ. Αν το έχει ως προϋπόθεση ο πωλητής γινετε 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, akisdom είπε

Έχει ζητηθεί σε άλλο θέμα με κούριερ. Αν το έχει ως προϋπόθεση ο πωλητής γινετε 

Ο έλεγχος πριν την παραλαβή δεν υπάρχει ως υπηρεσία στις κούριερ, συνεπώς η κούριερ δεν έχει καμία υποχρέωση να δεχτεί τη συγκεκριμένη προϋπόθεση από τον πωλητή.

Ο μόνος τρόπος για να γίνει κάτι τέτοιο είναι και το υποκατάστημα που θα παραλάβει την αποστολή, αλλά και το υποκατάστημα που θα την παραδώσει να συμφωνήσουν να κάνουν την συγκεκριμένη "παρατυπία".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

άμα έχεις σαν άτομο μια στοιχειώδη νοημοσύνη

και σαν πωλητής κ σαν αγοραστής, ξέρεις από ποιον θα πάρεις κ σε ποιον θα δωσεις...

μόνο κ μόνο απ τον τρόπο ανάρτησης μιας αγγελίας και από την πρώτη επικοινωνία καταλαβαινεις πολλά....

οι τρόποι συναλλαγής είναι ανάλογα τι βολεύει καλύτερα κ τους 2,

κ αντικαταβολες εχω στείλει κ λάβει,κ μετά από κατάθεση,

ακόμη κ χωρίς χρήματα έχω στείλει να το δοκιμάσει κ να μου τα βάλει μετά.....

τώρα άμα είσαι μπαγλαμάς αφελής κ πας να πάρεις το σουπερ ουαου ευκαιριαρα iphone,

ή απο καποιον με μηδενικές ή ελάχιστες αξιολογήσεις κ την πατήσεις

δε σου φταίει ούτε η αντικαταβολή ούτε η κατάθεση ούτε η κουριερ.....

Επεξ/σία από koolisk6
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, kiko33gr είπε

Αν είσαι πωλητής - Να απαιτήσεις να σου βάλουν τα λεφτά στην τράπεζα και να περιμένεις να εμφανιστούν στο λογαριασμό σου πριν στείλεις το αντικείμενο!

Αν είσαι αγοραστής - Σε καμία περίπτωση μη βάλεις λεφτά στην τράπεζα του πωλητή αν στο ζητήσει, γιατί ξεκάθαρα είναι απάτη και θα χάσεις τα λεφτά σου!

Ώπα Ώπα. Λες πως σαν πωλητής απαιτεις να σου καταθέσουν τα χρήματα.

Αν είσαι αγοραστής λες μη καταθέσεις λεφτά αν στο ζητήσει ο πωλητής.

Καταλαβαίνεις την ανακολουθία έτσι;

Εκτός και αν μιλάς προσωπικά για σένα!

Γενικά λοιπόν, το σύστημα αξιολόγησεων του ινσομνια βοηθάει. Δεν είναι πανάκεια αλλά βοηθάει. Προσωπικά στα αλισβερίσια μου με μέλη που έχουν αξιολογήσεις, δεν είχα ποτέ θέμα με κατάθεση. Είτε εγώ προς αυτούς, είτε το αντίθετο.

Η αντικαταβολή μου τη σπάει, επειδή νταβατζιλικι τη χρεώνουν παραπάνω, συν τα έξοδα τραπέζης (αν και νομίζω πλέον δεν υφίστανται αυτά).

Επίσης όπως ειπώθηκε, μπορεί να μη το παραλάβει ο άλλος. Σε κάθε περίπτωση, με "άγνωστο" αγοραστή του λες να καταθέσει τα έξοδα αντικαταβολής...εκεί φαίνεται ο παπατζης.

Ακόμη, η συνάντηση από κοντά δε μου αρέσει...με αγχωνει. Και γιατί θα έχω λεφτά μαζί μου, ή το προϊόν. Και η συνάντηση σε δημόσιο χώρο; Σιγά τα αυγά. Θα μου πει κανείς πως είμαι υπερβολικός;

Φύλαγε τα ρούχα σου...

Τώρα αν μιλάμε για τσίλι μιλι προϊόν οκ, να βρεθώ. Αλλά να έχω να πουλήσω κάνα αιφοουν των 700€...δε ξέρω, δε θα το έκανα.

Παράδειγμα. Είχα μια αγγελία ΦΒ, για ένα γκαλαξυ S6. Με παιρνει ο αγοραστής μου λέει το θέλω να συναντηθούμε.

Έλα του λέω στη περιοχή που μένω έξω από θεσνικη, θα σου κόψω χρήματα για τα καύσιμα. Δεν έχω αμάξι μου λέει. Πάρε αστικό του λέω. Θα αργήσω πολυ μου λέει. Να βρεθούμε στο ΝΣ σταθμό μου λέει μένω εκεί κοντά. Η προφορά του επίσης ήταν αλλοδαπού. 

Του λέω δε γίνεται. Η θα ερθεις να το παρεις απ το χωριό ή στο στέλνω...ε δεν ήρθε ποτέ.

Βέβαια κι αυτός με τη σειρά του μπορεί να σκέφτηκε ότι θα κουβαληθει σε ένα χωριό που δε ξέρει, με 300€ στη τσέπη να πάρει ένα κινητό...και να φοβήθηκε επίσης!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kanesaxo είπε

Ώπα Ώπα. Λες πως σαν πωλητής απαιτεις να σου καταθέσουν τα χρήματα.

Αν είσαι αγοραστής λες μη καταθέσεις λεφτά αν στο ζητήσει ο πωλητής.

Καταλαβαίνεις την ανακολουθία έτσι;

Μάλλον σου διέφυγε το "Πέρα από την πλάκα" που έγραψε αμέσως μετά :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...