Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ανάκληση σε ολοκληρωμένη μεταφορά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Ανάκληση μπορεί να γίνει μόνο σε εντολή, και φυσικά πριν αυτή πραγματοποιηθεί.

Έτσι ακριβώς είναι. Ας πούμε κανονίζω να αγοράσω ένα ανταλλακτικό πχ από έναν έμπορο στη Θεσσαλονίκη, του κάνω κατάθεση, και εφόσον βλέπει το χρήμα στο λογαριασμό του μου το στέλνει άμεσα. Αλίμονο αν μπορούσα να πάω αμέσως στην τράπεζα και να ακυρώσω τη μεταφορά... Ο υπάλληλος θα γελούσε μέχρι αύριο αν του έλεγα κάτι τέτοιο, ακόμα και γνωστός να ήταν.

Μην μπερδεύεσαι, άλλο πράγμα είναι το έμβασμα και άλλο η μεταφορά σε λογαριασμό, το έμβασμα ΔΕΝ γίνεται άμεσα συνεπώς έχεις περιθώριο να ακυρώσεις την εντολή, η μεταφορά σε λογαριασμό γίνεται άμεσα και δεν ακυρώνεται.

"μεταφορά εμβάσματος" δεν υπάρχει.

ποτε χαρακηριζεται μια μεταφορα ολοκληρωμενη?

Ποια ειναι η διαφορα αναμεσα σε εμβασμα και μεταφορα?

Και για να επανελθουμε στο αρχικο μου ερωτημα: Ποιο τροπο προτεινετε για ασφαλεστερο μεσο πληρωμης? Μετρητα ή μεσω τραπεζης?

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, gasgounis είπε

ποτε χαρακηριζεται μια μεταφορα ολοκληρωμενη?

Ποια ειναι η διαφορα αναμεσα σε εμβασμα και μεταφορα?

Και για να επανελθουμε στο αρχικο μου ερωτημα: Ποιο τροπο προτεινετε για ασφαλεστερο μεσο πληρωμης? Μετρητα ή μεσω τραπεζης?

Μια μεταφορά χαρακτηρίζεται ολοκληρωμένη όταν το ποσό έχει μπει στον λογαριασμό του παραλήπτη.

Η διαφορά ανάμεσα στο έμβασμα και τη μεταφορά είναι ότι στο έμβασμα το ποσό θα φτάσει στο λογαριασμό του παραλήπτη μετά από ημέρες (min 2-3), ενώ στη μεταφορά το ποσό μεταφέρεται άμεσα/ακαριαία.

Και φυσικά το ασφαλέστερο μέσο πληρωμής είναι μέσω τράπεζας.

Δημοσ.
1 hour ago, gasgounis said:

με το χερι με χερι, φοβαμαι για πλαστα μονο, μη με κοροιδεψει...

Κοίτα στην αρχική ερώτηση ζητάς "τον πιο ασφαλή τρόπο". Οι διαθέσιμοι τρόποι είναι μετρητά, τραπεζική κατάθεση και έμβασμα. Απ όλους, ο πιο ασφαλής, είναι το χέρι με χέρι. Απο κει και πέρα 100% καλυμμένος ποτέ δεν είσαι. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, gasgounis είπε

...

αν δεν εχει ολα τα στοιχεια η μεταφορα, μπορει να δεσμευσει η τραπεζα τα χρηματα και να πρεπει να κανει διορθωση ο αποστολεας για να μπορω να εχω τα χρηματα.

Ξερω περιστατικο σε εμπορικη επιχειρηση που εβλεπε ο πωλητης τα χρηματα αλλα δεν μπορουσε να τα χρησιμοποιησει γιατι ο πελατης ειχε κανει λαθος στα πεδια που συμπληρωσε για την μεταφορα.

Επισης, δεν μπορει να επικαλεστει οτι εκανε λαθος και να ζητησει ανακληση της μεταφορας?

πχ να δηλωσει το δικου του ονομα σαν beneficiary owner του λογαριασμου που θα πιστωθει...

Τελος, στην περιπτωση που μου γινει ελεγχος απο την εφορια, πως θα δικαιολογησω εγω το εισερχομενο εμβασμα? Μικρη πιθανοτητα ως ανυπαρκτη  αλλα υπαρκτη

Αυτά δεν γίνονται. Ή μπαίνουν τα χρήματα και τα βλέπεις ή δεν μπαίνουν και δεν τα βλέπεις. Δεν υπάρχουν ενδιάμεσες καταστάσεις.

Ανάκληση μεταφοράς δεν γίνεται. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να σου τα ζητήσει και να του τα καταθέσει/στείλεις. Για τη μεταφορά δεν θέλει τίποτα παραπάνω από το IBAN. Ούτε ονόματα, ούτε τίποτα παρά μια φράση σαν "αγορά τάδε προϊόντος" κι αυτό προαιρετικά.

Όσο για τον έλεγχο από την εφορία, τι να σου πω; Και η φορο-αποφυγή απατεωνιά είναι. Επίσης πόσο μεγάλο έμβασμα μπορεί να είναι και δεν θα μπορέσεις να το δικαιολογήσεις, 100Κ+;

• Like 1
Δημοσ.

@gasgounis εφόσον ο αγοραστής είναι τόσο αγαθιαρης και θέλει να σου καταθέσει τα χρήματα, για να είσαι και εσύ ήρεμος ζητά του να σου κάνει μεταφορά "λεφτά στο λεπτο" από Πειραιώς. 

Δεν χρειάζεται να του δώσεις αριθμό λογαριασμού κλπ. Θα σου στείλει έναν κωδικό, θα τον βάλεις στο ΑΤΜ και θα πάρεις τα χρήματα ζέστα. Το όνομα σου δεν θα φαίνεται πουθενά.

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Όσο για τον έλεγχο από την εφορία, τι να σου πω; Και η φορο-αποφυγή απατεωνιά είναι. Επίσης πόσο μεγάλο έμβασμα μπορεί να είναι και δεν θα μπορέσεις να το δικαιολογήσεις, 100Κ+;

Το ποσο ειναι €800,00. Δεν ειναι θεμα τεκμηριου, το τι γινεται ως διαδικασια δεν ξερω.

39 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε

@gasgounis εφόσον ο αγοραστής είναι τόσο αγαθιαρης και θέλει να σου καταθέσει τα χρήματα, για να είσαι και εσύ ήρεμος ζητά του να σου κάνει μεταφορά "λεφτά στο λεπτο" από Πειραιώς. 

Δεν χρειάζεται να του δώσεις αριθμό λογαριασμού κλπ. Θα σου στείλει έναν κωδικό, θα τον βάλεις στο ΑΤΜ και θα πάρεις τα χρήματα ζέστα. Το όνομα σου δεν θα φαίνεται πουθενά.

το "λεφτα στο λεπτο" θα το ψαξω επειδη δεν το ξερω καθολου πως δουλευει.

Παντως στο ολο θεμα εχουμε σημαντικες αλλαγες

Εβαλα το κινητο απο το οποιο με καλεσαν στο www.white-p@ges dot gr και μου εβγαλε 2 καταχωρησεις, τις παρακατω

- Και καλά ενδιαφέρεται για αγορά όμως θέλει να αποσπάσει χρήματα.απατη ο τυπο;ς (σημερινη καταχωρηση)

- Απατεώνας στο car.gr έχει και δεύτερο αριθμό (καταχωρηση 05.04.2020)

Η πρωτη καταχωρηση εχει σημερινη ημερομηνια (δεν εχει πανω απο 2 ωρες που εγινε) και η αλλη προχθες. Για αυτο ειχα απο την αρχη επιφυλαξεις οταν εψαξα το νουμερο στο ιντερνετ. Απλα δεν ηθελα να βαλω λεπτομερειες στο τοπικ μη τυχον ειχε μπει στο φορουμ μας και εβλεπε το τοπικο.

Οποτε του ριχνω ακυρο και απλα μου μενει οτι εμαθα απο τα μηνυματα των συμφορουμιτων. Δεν ειχα πουλησει αλωστε αλλη φορα μεσω ιντερνετ και οπωσδηποτε κατι εμαθα για καποιον πιο σοβαρο υποψηφιο αγοραστη

Δημοσ.

Να σου επιβεβαιώσω κι εγώ τους συνφορουμιτες για να έχεις και εσύ το νου σου.

Έμβασμα λέγεται η μεταφορά χρημάτων σε κάθε περίπτωση. Είτε στην ίδια τράπεζα, είτε σε άλλη, είτε εξωτερικού.

Ποια η διαφορά όμως; Έμβασμα που εκτελείται στην ΙΔΙΑ τράπεζα ΔΕΝ ακυρώνεται ούτε ένα λεπτό μετά. Κι αυτό διότι τα χρήματα μεταφέρονται άμεσα. Άμεση εκτέλεση.

Από μια τράπεζα σε άλλη, εκτελείται την επόμενη/μεθεπόμενη ημέρα. Το λεγόμενο valuer. Στη περίπτωση αυτή, ναι μπορεί να κάνει ο καταθέτης ανάκληση.

Είναι και πάγια τακτική των απατεψνω άλλωστε. Σου καταθέτουν τα χρήματα, σου στέλνουν την απόδειξη ότι τα κατέθεσαν και κάνουν ανάκληση...κι εσύ αν το χαψεις, το χαψες...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, kanesaxo είπε

Έμβασμα λέγεται η μεταφορά χρημάτων σε κάθε περίπτωση. Είτε στην ίδια τράπεζα, είτε σε άλλη, είτε εξωτερικού.

Η τράπεζα Πειραιώς έχει άλλη άποψη, ως έμβασμα περιγράφει ΜΟΝΟ τη μεταφορά χρημάτων σε άλλη τράπεζα, σου παραθέτω απόσπασμα από το FAQ του winbank:

1) Πώς κάνω μια μεταφορά σε λογαριασμό;

Για μεταφορές χρημάτων μεταξύ των λογαριασμών σας, επιλέγετε από το μενού ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ -> Μεταφορά μεταξύ Λογαριασμών μου και αφού συμπληρώσετε τα σχετικά πεδία (αριθμό λογαριασμού χρέωσης & πίστωσης, ποσό, χρόνο εκτέλεσης) πατάτε Ολοκλήρωση.

Για μεταφορές χρημάτων σε τρίτο στην Τράπεζα, επιλέγετε από το μενού ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ -> Μεταφορά σε τρίτο στην Τράπεζα και αφού συμπληρώσετε τα σχετικά πεδία (αριθμό λογαριασμού χρέωσης & πίστωσης, ποσό, χρόνο εκτέλεσης) πατάτε Ολοκλήρωση.

2) Πως μπορώ να εκτελέσω έμβασμα μέσω winbank web banking;

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Επιλέξτε από το μενού ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ->Μεταφορά σε άλλη Τράπεζα
  2. Καταχωρήστε το extraPIN που θα λάβετε στο κινητό που έχετε δηλώσει ή – αν διαθέτετε token – τον κωδικό που θα αναγράφεται στη συσκευή
  3. Συμπληρώστε τα πεδία στο βήμα 1 και πατήστε "Συνέχεια"
  4. Επιβεβαιώστε τα στοιχεία καταχώρησης και πατήστε Συνέχεια. Στο βήμα 3 γίνεται η ολοκλήρωση της καταχώρησης σας.

TIP! Εάν εκτελείτε συχνά εμβάσματα προς τον ίδιο αποδέκτη μπορείτε να αποθηκεύσετε με μια φιλική ονομασία τα στοιχειά του όπως ονοματεπώνυμο, ΙΒΑΝ και BIC. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να επιταχύνετε την καταχώρηση νέων, όμοιων εμβασμάτων.

https://www.winbank.gr/sites/idiwtes/el/Pages/Structure/FAQs.aspx

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.

Έχεις δίκιο, κρίνοντας με οικονομικούς όρους. Ίσως και με ετυμολογικους. 

Από συνήθεια τοσα χρόνια εγώ χρησιμοποιώ και ακούω τον όρο έμβασμα, είτε στην μεταφορά ίδιας τράπεζας είτε όχι.

Σε κάθε περίπτωση, άλλο ήθελα να τονίσω στο συνφορουμιτη. (Διότι την έχω πατήσει με μεταφορά από ΕΤΕ σε ΕΤΕ)

Δημοσ.
9 ώρες πριν, gasgounis είπε

Το ποσο ειναι €800,00. Δεν ειναι θεμα τεκμηριου, το τι γινεται ως διαδικασια δεν ξερω.

το "λεφτα στο λεπτο" θα το ψαξω επειδη δεν το ξερω καθολου πως δουλευει.

Παντως στο ολο θεμα εχουμε σημαντικες αλλαγες

Εβαλα το κινητο απο το οποιο με καλεσαν στο www.white-p@ges dot gr και μου εβγαλε 2 καταχωρησεις, τις παρακατω

- Και καλά ενδιαφέρεται για αγορά όμως θέλει να αποσπάσει χρήματα.απατη ο τυπο;ς (σημερινη καταχωρηση)

- Απατεώνας στο car.gr έχει και δεύτερο αριθμό (καταχωρηση 05.04.2020)

Η πρωτη καταχωρηση εχει σημερινη ημερομηνια (δεν εχει πανω απο 2 ωρες που εγινε) και η αλλη προχθες. Για αυτο ειχα απο την αρχη επιφυλαξεις οταν εψαξα το νουμερο στο ιντερνετ. Απλα δεν ηθελα να βαλω λεπτομερειες στο τοπικ μη τυχον ειχε μπει στο φορουμ μας και εβλεπε το τοπικο.

Οποτε του ριχνω ακυρο και απλα μου μενει οτι εμαθα απο τα μηνυματα των συμφορουμιτων. Δεν ειχα πουλησει αλωστε αλλη φορα μεσω ιντερνετ και οπωσδηποτε κατι εμαθα για καποιον πιο σοβαρο υποψηφιο αγοραστη

αμα βρηκες οτι δεν ειναι εμπιστος τοτε τι σκοτιζεσαι. μπλοκαρετον και τελος. αν σου καταθεση λεφτα μονο οταν φανουν στον λογαριασμο και οχι με μια φωτογραφια απο εμβασμα-καταθετηριο. αν δεις χρημα στον λογαριασμο στελνεις το αντικειμενο. αλλα μετα μπορει να πει αλλο εδινες και αλλο μου εστειλες και να σε τραβαει. και χαμενος να βγεις σε χρημα και αντικειμενο. οποτε μπλοκ και ησυχαζεις. να κλειδωθει το θεμα αν ειναι αφου βρηκες οτι τον λενε απατεωνα σε αλλες σελιδες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν μπορεί να γίνει ακύρωση ολοκληρωμένης μεταφοράς , μου έχει τύχει να βάλει απόδο μέσα άτομο χρήματα για κάτι που πούλαγα , και μετά το μετάνιωσε και προσπαθούσε να το ακυρώσει και δεν μπορούσε , με λίγη κλάψα εκ μέρος του ότι του έτυχε κάτι και έχει ανάγκη και με τι καλή μου τι διάθεση του τα επέστρεψα πίσω , χρεώθηκε μονο τα έξοδα τις τράπεζας , αν του το έστελνα με αντικαταβολή ο συγκεκριμένος πιθανότατα θα με φέσωνε τα μεταφορικά διότι δεν θα πήγαινε να το παραλάβει

τραπεζική κατάθεση και αποστολή με κάποια μεταφορική παραμένει ο πιο ασφαλής τρόπος συναλλαγής όπως και να το δει κανεις , χέρι με χέρι δεν χρειάζεται να δίνεις ραντεβού με άτομα που δεν γνωρίζεις , μπορεί να σου δώσει δυο μπάτσες να σου πάρει αυτό που του πουλάς και να φύγει , μπορεί να σε εξαπατήσει με πλαστά , δεν χρειάζεται να μπαίνετε σε ξένα σπίτια ούτε να βάζετε στο σπίτι σας αγνωστους , αν προτιμάτε αυτή τι μέθοδο δώστε ραντεβού σε κεντρικά σημεία με πολύ κόσμο , αντικαταβολές επίσης μην στέλνετε διότι υπάρχουν ένα σορό μ@λ@κες που αλλάζουνε γνώμη γιατί βλέπουνε άλλες αγγελίες στη πορεία και δεν πάνε να παραλάβουνε το δέμα με αποτέλεσεμα να χρεώνεστε τα μεταφορικά χωρίς λόγο ,  μονο κατάθεση και αποστολή , δώστε κίνητρο στους άλλους να το προτιμήσουνε κάνοντας τους δώρο τα μεταφορικά η να τα μοιράζεστε

* ανάποδα τώρα αν κάποιος είναι ο αγοραστής , πρέπει στη κατάθεση να γράψει τον λόγο που κάνει κατάθεση , για παράδειγμα αγορά μνήμης από αγγελία , ώστε αν ο πωλητής κάνει κάποια πουστιά και δεν στείλει το δέμα να μπορείτε να βρείτε μια άκρη στην αστυνομία για το ποιος ήταν ο λόγος που βάλατε τα χρήματα και να απαιτήσετε επιστροφή η συμμόρφωση

** αλλα σε γενικές γραμμές δεν χρειάζεται να ανησυχείτε τόσο πολύ διότι αυτό που συζητάμε είναι η εξαίρεση , τα μελόι του insomnia στο 99% είναι σωστοί στις συναλλαγές τους , 

Επεξ/σία από TELE
Δημοσ.
1 ώρα πριν, TELE είπε

χέρι με χέρι δεν χρειάζεται να δίνεις ραντεβού με άτομα που δεν γνωρίζεις , μπορεί να σου δώσει δυο μπάτσες να σου πάρει αυτό που του πουλάς και να φύγει

Καλτ σκηνικό, βγαλμένο από ταινία του star (σε 100η επανάληψη)!

Δημοσ.
17 ώρες πριν, gasgounis είπε

Καλημερα.

Εχω βρει αγοραστη σε μια αγγελια που εχω βαλει.

Ο αγοραστης θελει να βαλει τα χρηματα σε τραπεζικο λογαριασμο για να παρει μετα το αντικειμενο της πωλησης. Επειδη με βρηκε μεσω ιντερνετ, φοβαμαι μηπως ειναι κανενας απατεωνας..

Ποιος ειναι ο πιο ασφαλης τροπος για να γινει η πληρωμη?

Για τα μετρητα υπαρχει ο φοβος να ειναι πλαστα. Μεσω τραπεζας, να κανει αμφισβητηση συναλλαγης. Τι κανουμε?

Οσοι πουλατε ή αγοραζετε πραγματα και μεσω του insomnia, τι κανετε?

Πόσο χρονών είσαι? Γτ το πιο ασφαλές είναι να στα καταθέσει στη τράπεζα και να το ελέγξεις μέσω e-banking. Όσο για το χέρι με χέρι άμα έρθει κανένας που είναι ντουλάπα η έχει κανένα μαχαίρι και σε απειλήσει και το πάρει τελικά δωρεάν για να μην πω ότι σου κάνει ζημιά σκέψου πόσο ασφαλές είναι

1 ώρα πριν, TELE είπε

* ανάποδα τώρα αν κάποιος είναι ο αγοραστής , πρέπει στη κατάθεση να γράψει τον λόγο που κάνει κατάθεση , για παράδειγμα αγορά μνήμης από αγγελία , ώστε αν ο πωλητής κάνει κάποια πουστιά και δεν στείλει το δέμα να μπορείτε να βρείτε μια άκρη στην αστυνομία για το ποιος ήταν ο λόγος που βάλατε τα χρήματα και να απαιτήσετε επιστροφή η συμμόρφωση

** αλλα σε γενικές γραμμές δεν χρειάζεται να ανησυχείτε τόσο πολύ διότι αυτό που συζητάμε είναι η εξαίρεση , τα μελόι του insomnia στο 99% είναι σωστοί στις συναλλαγές τους , 

Ο πρώτος αστερίσκος γίνεται μέσω καταγγελίας και μήνυσης και δικαστηρίων, όσο δε για τον δεύτερο αστερίσκο ακόμα κλαίω τα 20€ για μια μητρική που δούλευε μόνο με συγκεκριμένο τροφοδοτικό και προσπαθούσε να με πείσει ότι έφταιγε το τροφοδοτικό. Αν θες μπορώ να σου αναφέρω και ποιος πωλητής ειναι

Δημοσ.

Μην το καιτε τελείως... Πάω εγώ και κατάθετω σε ένα κισε τράπεζας η μέσω Web bank χρήματα σε ένα λογαριασμό... Δεν είναι και το ποιο εύκολο πράγμα να πάω την επομεμενη και να κάνω αμφισβήτηση συναλλαγής. Ο πωλητής βλέπει τα χρήματα την ίδια στιγμή στο λογαριασμό του. Αν λακισει και δεν στείλει τίποτα υπάρχουν άλλοι τρόποι να το ξανά σκεφτεί με το iban μου και την υπογραφή μου στο κισε τελειώνει η ανωνυμία των nickname και πλέον υπάρχουν ονόματα ο καθένας να κινηθεί ανάλογος στην σωστή κατεύθυνση. Βέβαια είναι ου μπλέξεις αλλά λύσεις φυσικά υπάρχουν. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...