Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα.

Εχω βρει αγοραστη σε μια αγγελια που εχω βαλει.

Ο αγοραστης θελει να βαλει τα χρηματα σε τραπεζικο λογαριασμο για να παρει μετα το αντικειμενο της πωλησης. Επειδη με βρηκε μεσω ιντερνετ, φοβαμαι μηπως ειναι κανενας απατεωνας..

Ποιος ειναι ο πιο ασφαλης τροπος για να γινει η πληρωμη?

Για τα μετρητα υπαρχει ο φοβος να ειναι πλαστα. Μεσω τραπεζας, να κανει αμφισβητηση συναλλαγης. Τι κανουμε?

Οσοι πουλατε ή αγοραζετε πραγματα και μεσω του insomnia, τι κανετε?

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το μόνο ασφαλές είναι να μην πουλήσεις τίποτα.

Το αμέσως επόμενο είναι συναλλαγή χέρι με χέρι και καλό έλεγχο των χαρτονομισμάτων

• Like 2
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, gasgounis είπε

Καλημερα.

Ο αγοραστης θελει να βαλει τα χρηματα σε τραπεζικο λογαριασμο για να παρει μετα το αντικειμενο της πωλησης. Επειδη με βρηκε μεσω ιντερνετ, φοβαμαι μηπως ειναι κανενας απατεωνας..

Για τα μετρητα υπαρχει ο φοβος να ειναι πλαστα. Μεσω τραπεζας, να κανει αμφισβητηση συναλλαγης. Τι κανουμε?

μεσω τραπεζας η πιο ασφαλης για τον πωλητη διαδικασια , ωστοσο με ελεγχο αμεσα απο τον λογαριασμο σου αν μπηκαν τα λεφτα και οχι σε statement ου στελει εκεινος.

δεν υπαρχει ρισκο μεσω τραπεζας εφοσον και εχουν στοιχεια για το ποιος καταθετει και ελεγχονται και τα χρηματα .

• Like 3
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, gasgounis είπε

Καλημερα.

western union.moneygram 

Ολοι οι απατεώνες το προτιμούν επειδή δεν υπάρχει τρόπος αναστροφής της πληρωμής.

Και φυσικά παίρνεις τα λεφτά στο χέρι και μετά κάνεις ότι κάνεις.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

western union.moneygram 

Ολοι οι απατεώνες το προτιμούν επειδή δεν υπάρχει τρόπος αναστροφής της πληρωμής.

βασικα το προτιμουν  διοτι δεν εχει ταυτοποιημενα στοιχεια οποτε δεν φαινονται πουθενα , αναστροφη δεν υπαρχει ουτε απο τραπεζες αλλα οι τραπεζες εχουν ταυτοποιημενα στοιχεια και περαιτερω ελεγχο....

• Like 1
Δημοσ.

Αν πάρεις τα χρήματα που είναι το πρόβλημα. Στα βάζει, επιβεβαιώνεις πως τα έλαβες και στέλνεις. Από κει και πέρα είναι δικό του θέμα σύμφωνα με τα στοιχεία αποστολής που σου έστειλε.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gasgounis είπε

Καλημερα.

Κάπου τα έχεις μπερδέψει, αμφισβήτηση συναλλαγής μπορεί να γίνει μόνο στην περίπτωση που η πληρωμή έχει πραγματοποιηθεί με κάρτα.

Αν ο αγοραστής σου κάνει κατάθεση όπως λες, τότε δεν μπορεί να την ακυρώσει.

Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι στην περίπτωση εμβάσματος (μεταφορά χρημάτων σε άλλη τράπεζα), σε καμία περίπτωση δεν δίνεις το αντικείμενο αν δεν μπουν πρώτα τα χρήματα στον λογαριασμό σου.

• Like 10
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Κάπου τα έχεις μπερδέψει, αμφισβήτηση συναλλαγής μπορεί να γίνει μόνο στην περίπτωση που η πληρωμή έχει πραγματοποιηθεί με κάρτα.

Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι στην περίπτωση εμβάσματος (μεταφορά χρημάτων σε άλλη τράπεζα), σε καμία περίπτωση δεν δίνεις το αντικείμενο αν δεν μπουν πρώτα τα χρήματα στον λογαριασμό σου.

μπορείς να ακυρώσεις και μεταφορά, αλλά μόνο αν πάρεις τηλέφωνο εντός λεπτών μη σου πω.. 

το έχω κάνει προσωπικά, αλλά πήρα τηλέφωνο στο μισάωρο όταν είδα ότι είχα κάνει δύο φορές μια πληρωμή 

μου είπε όμως ο υπάλληλος της τράπεζας ότι αν τον έπαιρνα την επόμενη μέρα το πράγμα θα γινόταν πολύπλοκο 

• Thanks 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

western union.moneygram 

εννοεις φανταζομαι οτι το προτιμουν οι απατεωνες πωλητες, σωστα?

με το χερι με χερι, φοβαμαι για πλαστα μονο, μη με κοροιδεψει...

1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

λαθος εκφραση απο την πλευρα μου. Ανακληση νομιζω ειναι πιο σωστη

23 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Αν πάρεις τα χρήματα που είναι το πρόβλημα. Στα βάζει, επιβεβαιώνεις πως τα έλαβες και στέλνεις. Από κει και πέρα είναι δικό του θέμα σύμφωνα με τα στοιχεία αποστολής που σου έστειλε.

αν δεν εχει ολα τα στοιχεια η μεταφορα, μπορει να δεσμευσει η τραπεζα τα χρηματα και να πρεπει να κανει διορθωση ο αποστολεας για να μπορω να εχω τα χρηματα.

Ξερω περιστατικο σε εμπορικη επιχειρηση που εβλεπε ο πωλητης τα χρηματα αλλα δεν μπορουσε να τα χρησιμοποιησει γιατι ο πελατης ειχε κανει λαθος στα πεδια που συμπληρωσε για την μεταφορα.

Επισης, δεν μπορει να επικαλεστει οτι εκανε λαθος και να ζητησει ανακληση της μεταφορας?

πχ να δηλωσει το δικου του ονομα σαν beneficiary owner του λογαριασμου που θα πιστωθει...

Τελος, στην περιπτωση που μου γινει ελεγχος απο την εφορια, πως θα δικαιολογησω εγω το εισερχομενο εμβασμα? Μικρη πιθανοτητα ως ανυπαρκτη  αλλα υπαρκτη

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gasgounis είπε

εννοεις φανταζομαι οτι το προτιμουν οι απατεωνες πωλητες, σωστα?

με το χερι με χερι, φοβαμαι για πλαστα μονο, μη με κοροιδεψει...

αν δεν εχει ολα τα στοιχεια η μεταφορα, μπορει να δεσμευσει η τραπεζα τα χρηματα και να πρεπει να κανει διορθωση ο αποστολεας για να μπορω να εχω τα χρηματα.

Ξερω περιστατικο σε εμπορικη επιχειρηση που εβλεπε ο πωλητης τα χρηματα αλλα δεν μπορουσε να τα χρησιμοποιησει γιατι ο πελατης ειχε κανει λαθος στα πεδια που συμπληρωσε για την μεταφορα.

Επισης, δεν μπορει να επικαλεστει οτι εκανε λαθος και να ζητησει ανακληση της μεταφορας?

πχ να δηλωσει το δικου του ονομα σαν beneficiary owner του λογαριασμου που θα πιστωθει...

Τελος, στην περιπτωση που μου γινει ελεγχος απο την εφορια, πως θα δικαιολογησω εγω το εισερχομενο εμβασμα? Μικρη πιθανοτητα ως ανυπαρκτη  αλλα υπαρκτη

το όνομα δεν παίζει ρολο. Ειναι καθαρά για reference.

Το IBAN παίζει ρόλο μόνο στην συναλλαγή. Επίσης για να γίνει λάθος το IBAN κ τα λεφτά να πανε αλλού είναι απίθανο σχεδόν γιατί ο αποστολέας πρέπει να κάνει πάρα πολλά νούμερα λάθος.

Οπότε το παραπάνω παράδειγμα που λες δεν στέκει ή εγινε κάτι άλλο.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, logistoulis είπε

μπορείς να ακυρώσεις και μεταφορά, αλλά μόνο αν πάρεις τηλέφωνο εντός λεπτών μη σου πω.. 

το έχω κάνει προσωπικά, αλλά πήρα τηλέφωνο στο μισάωρο όταν είδα ότι είχα κάνει δύο φορές μια πληρωμή 

μου είπε όμως ο υπάλληλος της τράπεζας ότι αν τον έπαιρνα την επόμενη μέρα το πράγμα θα γινόταν πολύπλοκο 

Κάνεις λάθος φίλε μου, δεν γίνεται αυτό που λες.

Καταρχήν μην μπερδεύεις την πληρωμή με τη μεταφορά, δεν είναι καθόλου το ίδιο.

Επίσης δεν αμφιβάλλω πως μπορεί να το έκανε κάποιος ειδικά σε σένα (μπορεί λόγω γνωριμίας), ενώ ήταν 100% σίγουρο πως επρόκειτο για λάθος, και πως επρόκειτο για πληρωμή και όχι μεταφορά/κατάθεση.

Αν γίνει κάτι τέτοιο σε μεταφορά/κατάθεση και ο παραλήπτης του ποσού που μπήκε και ξανααφαιρέθηκε κάνει φασαρία, τότε όχι μόνο θα του τα επέστρεφαν το ποσό αλλά και ο υπάλληλος της τράπεζας θα έβρισκε το μπελά του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Επίσης δεν αμφιβάλλω πως μπορεί να το έκανε κάποιος ειδικά σε σένα (μπορεί λόγω γνωριμίας), ενώ ήταν 100% σίγουρο πως επρόκειτο για λάθος, και πως επρόκειτο για πληρωμή και όχι μεταφορά/κατάθεση.

Αν γίνει κάτι τέτοιο σε μεταφορά/κατάθεση και ο παραλήπτης του ποσού που μπήκε και ξανααφαιρέθηκε κάνει φασαρία, τότε όχι μόνο θα του τα επέστρεφαν το ποσό αλλά και ο υπάλληλος της τράπεζας θα έβρισκε το μπελά του.

ήταν πληρωμή προς κάποιο επιμελητήριο, όχι ακριβώς μεταφορά όχι ακριβώς πληρωμή, αλλά σίγουρα όχι με κάρτα 

απλά είχα ίδια κίνηση δύο μέρες πριν, οπότε φαινόταν ότι έγινε λάθος και επειδή δεν είχε περάσει και κάποια συγκεκριμένη ώρα δεν είχε τελεσιδικήσει ας πούμε η συναλλαγή. την επομένη τα λεφτά θα είχαν φύγει τελείως 

ναι οκ αν τα είχα μεταφέρει σε κάποιον ιδιώτη θα ήταν μάλλον διαφορετικά, επίσης και σε άλλη δική μου περίπτωσή  που έχω πληρωθεί μισθό διπλή φορά από λάθος, τα γύρισα εγώ πίσω με αιτιολογία αντιλογισμού δεν πήραν τηλέφωνο την τράπεζα να ακυρώσει τη συναλλαγή γιατί μάλλον θα έπεφτε άκυρο 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μια χαρά γίνεται. Έχω κάνει εγώ ακύρωση μεταφοράς εμβάσματος μέσα από το ibanking. Και μαλιστα μετά από αρκετές ώρες.

Ήταν μια περίπτωση για έναν απατεώνα από εδώ μέσα στο insomnia. Το μόνο που είχα χάσει ήταν η προμήθεια 1 ευρώ που είχε κρατήσει η τράπεζα λόγω του ότι ήταν σε έμβασμα προς διαφορετική τράπεζα.

Επεξ/σία από alpo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, gasgounis είπε

Ανάκληση σε ολοκληρωμένη μεταφορά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Ανάκληση μπορεί να γίνει μόνο σε εντολή, και φυσικά πριν αυτή πραγματοποιηθεί.

23 λεπτά πριν, logistoulis είπε

ήταν πληρωμή προς κάποιο επιμελητήριο, όχι ακριβώς μεταφορά όχι ακριβώς πληρωμή, αλλά σίγουρα όχι με κάρτα 

απλά είχα ίδια κίνηση δύο μέρες πριν, οπότε φαινόταν ότι έγινε λάθος και επειδή δεν είχε περάσει και κάποια συγκεκριμένη ώρα δεν είχε τελεσιδικήσει ας πούμε η συναλλαγή. την επομένη τα λεφτά θα είχαν φύγει τελείως 

ναι οκ αν τα είχα μεταφέρει σε κάποιον ιδιώτη θα ήταν μάλλον διαφορετικά, επίσης και σε άλλη δική μου περίπτωσή  που έχω πληρωθεί μισθό διπλή φορά από λάθος, τα γύρισα εγώ πίσω με αιτιολογία αντιλογισμού δεν πήραν τηλέφωνο την τράπεζα να ακυρώσει τη συναλλαγή γιατί μάλλον θα έπεφτε άκυρο 

Έτσι ακριβώς είναι. Ας πούμε κανονίζω να αγοράσω ένα ανταλλακτικό πχ από έναν έμπορο στη Θεσσαλονίκη, του κάνω κατάθεση, και εφόσον βλέπει το χρήμα στο λογαριασμό του μου το στέλνει άμεσα. Αλίμονο αν μπορούσα να πάω αμέσως στην τράπεζα και να ακυρώσω τη μεταφορά... Ο υπάλληλος θα γελούσε μέχρι αύριο αν του έλεγα κάτι τέτοιο, ακόμα και γνωστός να ήταν.

13 λεπτά πριν, alpo είπε

Μια χαρά γίνεται. Έχω κάνει εγώ ακύρωση μεταφοράς εμβάσματος μέσα από το ibanking. Και μαλιστα μετά από αρκετές ώρες.

Ήταν μια περίπτωση για έναν απατεώνα από εδώ μέσα στο insomnia. Το μόνο που είχα χάσει ήταν η προμήθεια 1 ευρώ που είχε κρατήσει η τράπεζα λόγω του ότι ήταν σε έμβασμα προς διαφορετική τράπεζα.

Μην μπερδεύεσαι, άλλο πράγμα είναι το έμβασμα και άλλο η μεταφορά σε λογαριασμό, το έμβασμα ΔΕΝ γίνεται άμεσα συνεπώς έχεις περιθώριο να ακυρώσεις την εντολή, η μεταφορά σε λογαριασμό γίνεται άμεσα και δεν ακυρώνεται.

"μεταφορά εμβάσματος" δεν υπάρχει.

Επεξ/σία από Joshua21

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...