filip123go Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Καλησπέρα στο forum, θα ήθελα να ρωτήσω πόσο είναι ένα λογικό κόστος για να γίνει σύνδεση του e-shop με μια ελληνική τράπεζα. Το e-shop είναι στημένο σε big-Commerce. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων.!
polaki Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Η έννοια του λογικού έχει να κάνει κυρίως με την πλατφόρμα και τον χρόνο που χρειάζεται κάποιος να κάνει την σύνδεση. Για τις γνωστές πλατφόρμες πχ Opencart, WooCommerce, Presta, Magento υπάρχουν τα plugins που τα αγοράζεις, τα βάζεις και τα παραμετροποιείς (πολύ βασική παραμετροποίηση, τίποτα το σπουδαίο). Ειδικά για WooCommerce υπάρχουν και κάποια Free. Προσωπικά σε site πελατών δεν βάζουμε ποτέ και για κανέναν λόγο free. Ο λόγος είναι ότι *ΕΝΑ* bug να σκάσει στο free, ο χρόνος που θα κάνουμε να το λύσουμε ίσως κοστήσει πολλαπλάσια (σε εργατοώρα) απ'το να το έχουμε αγορασμένο. Για να μη σε κουράζω, με δεδομένο ότι εκτός της αγοράς έχεις την παραμετροποίηση (ξαναλέω πολύ απλό, αλλά κάποιος θα πρέπει να το κάνει) αλλά και να τρέξεις τα σενάρια της κάθε τράπεζας (δοκιμαστικές συναλλαγές δηλαδή) εμείς ως εταιρεία χρεώνουμε 200 ευρώ (εκ των οποίων ανάλογα την πλατφόρμα χοντρικά τα 70 είναι κόστος αγοράς), με εξαίρεση την Viva που έχει το δικό της plugin για WooCommerce και είναι δωρεάν και απλά δουλεύει με τη μία, οπότε εκεί χρεώνουμε 100. Σε Magento τα κόστη είναι διπλάσια για την αγορά, οπότε η χρέωση είναι 300+. Πολύ καλός και αξιόπιστος για τέτοια είναι ο webit, πχ δες εδω https://www.webit.bz/magento-eurobank-με-δόσεις-p-390.html αλλά για big-commerce δυστυχώς δεν έχω εμπειρία να σου πω.
tapandagr Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Όπως αναφέρει και ο φίλος πιο πάνω, υπάρχουν διάφορα plugins στην αγορά. Εγώ θα μιλήσω από σκοπιά Presta στο οποίο κι έχω εμπειρία. Στην επίσημη αγορά addons.prestashop.com το κόστος ανέρχεται στα 50 ευρώ. Από κει και πέρα μπαίνει στην μέση ο τελικός πελάτης πόσο καλός πελάτης είναι κτλ. Προσωπικά έχω πάρει 50 ευρώ (το κόστος αγοράς δηλαδή) και 2 ποτά κερασμένα για πολύ καλό φίλο. Άλλη περίπτωση έκπτωσης είναι αν ο πελάτης σε δίνει τακτικά ένα σεβαστό ποσό, για να διατηρείς αυτήν την καλή σχέση (διότι δεν είναι πολλές τέτοιες) πρέπει να κάνεις κάποια δώρα ή εν πάσει περιπτώσει πιο οικονομικά απ το ευρύτερο πελατολόγιο σου. Αν είναι πελάτης (με την κρύα απρόσωπη έννοια) υπολόγισε κάνα μισάωρο για δοκιμές και σχετικά τηλεφωνήματα οπότε όσο πάει η εργατοώρα σου (στην οποία παίζει ρόλο πόσο δυνατό brand έχεις, πόσο ανταγωνισμό έχεις στην ευρύτερη περιοχή κτλ). Υπάρχει και η περίπτωση να κάνεις δικό σου οπότε το 50άρι μένει σε σένα. + τα παραπάνω που θα χρεώσεις άρα πχ αν είναι 100 είναι 100 τσέπη (μικτά εννοείται). Επίσης καλό είναι (γενικά) να κάνεις ιδιωτικό συμφωνητικό στο τι περιλαμβάνει η οποιαδήποτε συναλλαγή. Διότι διαφορετικά θα σ απασχολεί ο πελάτης και για άσχετα πράγματα. Σε φάση σε πληρώνω άρα είσαι σκλάβος μου (που καμία σχέση δηλαδή).
polaki Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 19 ώρες πριν, tapandagr είπε Επίσης καλό είναι (γενικά) να κάνεις ιδιωτικό συμφωνητικό στο τι περιλαμβάνει η οποιαδήποτε συναλλαγή. Διότι διαφορετικά θα σ απασχολεί ο πελάτης και για άσχετα πράγματα. Σε φάση σε πληρώνω άρα είσαι σκλάβος μου (που καμία σχέση δηλαδή). Αυτό το τελευταίο είναι το "να σε ρωτήσω μία γρήγορα εσύ που ξέρεις από αυτά.." Τα ΑΥΤΑ πρέπει να είναι σωστά συμφωνημένα. Αλλιώς η χαμένη εργατοώρα δεν αναπληρώνεται ποτέ. Και εσύ κάθεσαι και απασχολείσαι στο τηλέφωνο με τον τάδε που απλά αναρωτιέται πώς να φτιάξει πχ Google my business, ουσιαστικά επειδή βαριέται να κάνει ένα Google search. Και μετά πάει 2 το βράδυ, και εσύ είσαι με τα redbull αγκαλιά για να προλάβεις το αυριανό deadline που πρέπει να δείξεις στον άλλο πελάτη το progress, για το οποίο ο άνθρωπος σε έχει πληρώσει κανονικά, εν αντιθέσει με τον τζαμπατζή "5 λεπτάκια λίγο να σε ρωτήσω κάτι που θέλω".. 2
possiz Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Πάρε προσφορές και διάλεξε την πιο αξιόπιστη. Όσο ζητήσουν. Σε big commerce δύσκολο θα βρεις πολλούς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα